22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE TMB SUSPENDATA DIN FUNCTIE – Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a sanctionat-o din nou pe judecatoarea Monica Claudia Cipariu de la Tribunalul Bucuresti. Cipariu a fost suspendata din functie pe o perioada de sase luni pentru intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor si neredactarea hotararilor judecatoresti in termenele prevazute de lege. In 2015, Cipariu a fost exclusa din magistratura, dar a reusit sa intoarca hotararea CSM la ICCJ (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 December 2022 13:02
Vizualizari: 5918

Judecatoarea Monica Claudia Cipariu de la Tribunalul Bucuresti a devenit una dintre cele mai fidele cliente ale Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Cipariu a fost din nou sanctionata disciplinar.


 

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara - condusa de presedintele CSM Marian Buda (foto) – a dispus joi, 8 decembrie 2022, suspendarea din functie a judecatoarei Monica Cipariu pe o perioada de sase luni. Masura a fost luata pentru posibila comitere de catre aceasta a abaterilor disciplinare constand in:

- neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile (art. 99 lit. h teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Pe de alta parte, judecatorii CSM au respins acuzatia formulata de catre Inspectia Judiciara la adresa magistratei TMB Monica Cipariu vizand exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara poate fi atacata cu recurs de judecatoarea Monica Cipariu la Completul de 5 al ICCJ.


Iata minuta din dosarul nr. 19/J/2022:


„Cu unanimitate,
Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Cipariu Monica Claudia – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I si art.99 lit.h) teza a II-a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Cipariu Monica Claudia – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza a II-a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.
Cu majoritate,
In baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Cipariu Monica Claudia – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I si art.99 lit.h) teza a II-a din acelasi act normativ.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii doamnei Cipariu Monica Claudia – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – a sanctiunii disciplinare constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 9 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I si art.99 lit.h) teza a II a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”
.


A treia sanctiune pentru judecatoarea Cipariu


Este cea de-a treia sanctiune disciplinara aplicata judecatoarei Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti in ultimii ani. In 28 octombrie 2015, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a sanctionat-o pe aceeasi Monica Cipariu cu excluderea din magistratura, pentru intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile. Totusi, judecatoarea a castigat recursul in 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie dandu-i o sanctiune mai blanda: reducerea salariului cu 20%.

Ulterior, in 5 noiembrie 2019, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a sanctionat-o pe Monica Cipariu cu taierea salariului cu 10% timp de 2 luni, gasind-o vinovata de neredactarea hotararilor judecatoresti din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (click aici pentru a citi). De data aceasta, sanctiunea a ramas definitiva prin neatacare.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva