6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORI FARA RECOMANDARE PSIHOLOGICA – 5 dintre cei 79 de candidati la concursul de numire in functii de conducere din instante au picat la testarea psihologica. Numele magistratilor sunt la secret. CSM are obligatia de a-i retrage de urgenta din instante pe judecatorii declarati “nerecomandabili” psihologic, pentru ca justitiabilii sa aiba parte de o judecata nealterata (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 November 2021 15:56
Vizualizari: 5099

Judecatori cu probleme psihologice. Cinci dintre magistratii inscrisi la concursul de numire in functii de conducere la curti de apel, tribunale si judecatorii au fost picati din motive psihologice.


 

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele testarii psihologice a judecatorilor de la concursul de numiri in functii de conducere. Astfel, dintre cei 79 de candidati ramasi in concurs, 5 au primit calificativ “nerecomandabil” (vezi facsimil la finalul articolului).


CSM trebuie sa-i scoata din dosare


Cine sunt cei cinci judecatori CSM nu a dezvaluit, fiind indicate doar codurile de concurs ale acestora. Numele candidatilor nu sunt facute publice decat in tabelul cu judecatorii admisi sa participe la concurs.

Chiar daca nu a indicat cine sunt judecatorii nerecomandabili din punct de vedere psihologic, CSM-ul condus de Bogdan Mateescu (foto) are obligatia de a-i retrage de urgenta din instante pe cei cinci magistrati. Totul pentru ca justitiabilii sa aiba parte de o judecata corecta, existand riscul unui act de justitie alterat.

Pe de alta parte, se pune intrebarea ce se intampla daca cei cinci judecatori au pronuntat deja hotarari care sa fi fost afectate de problemele psihologice cu care se confrunta. Cum afla oamenii judecati de acestia ca nu au avut parte de o decizie dreapta?

Si chiar daca testarea psihologica la care cei cinci au picat ar viza doar aspecte ce tin de functia de conducere, rezultatul este, credem noi, un indiciu important astfel incat sa fie dispusa o examinare psihologica mai ampla, inclusiv vizand activitatea de judecata propriu-zisa. Timp in care acestia pot fi opriti sa mai intre in dosare.

 * Cititi aici tabelul cu judecatorii care au indeplinit conditiile de participare la concursul de numire in functii de conducere

Comentarii

# M date 9 November 2021 16:17 +272

cum dracu la secret si de ce eu nu inteleg, consider ca justitiabilii trebuie sa cunoasca cine sunt nebuni care au judecat si pronuntat in dosarele lor. cred ca este foarte putin 5 din 70, daca ar fi un examen corect cred ca sunt cam 25% nebuni de legat si 50% corupti si securisti sadea restu perpeleala...

# florin ardeleanu date 9 November 2021 21:28 0

Sper că printre ei se află și ăla obsedat de 69, plus Vasilică Schizofrileț!

# bogdan_gyuse date 10 November 2021 09:14 +1

Doar cinci judecatori au picat la testarea psihologica? Putin, foarte putin. Eu stiu, le fac evaluarea de 4 ani, ca presedintele de la J6 si presedintele sectiei penale, tot de la J6, au grave probleme de natura emotionala, relationala, atitudinala, orientare a aentiei, perceptie a realitatii, logica. Ce cauta cei doi prin justitie nu-mi dau seama. Colcaie justitia, atat in randul procurorilor cat si al judecatorilor, de "impartiali" dezechilibrati psihic. Si mai exista o problema. Nu se coreleaza datele. Daca sunt sase mii de plangerii la SIIJ, cum sa fie doar 5 judecatori cu probleme psihologice? Ca doar nu au fost apti psihologic procurorii si judecatorii ce au comis infratiuni penale de au ajuns sa genereze un munte de dosare penale la SIIJ?!

# ion date 11 November 2021 21:27 0

sunt nerecomandabili pt functii de conducere! nu toti magistratii pot fi si sefi, unii nu au calitatile necesare sa fie sefi, dar pot fi buni judecatori!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva