1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII DIN CSM S-AU SATURAT DE DJ STELICA – Ministrul Justitiei e tot mai greu de suportat. Sectia de judecatori a CSM il acuza: “Sfideaza cadrul constitutional prin angrenarea reprezentantilor altor state intr-un proces eminamente intern, prezentand distorsionat realitati din domeniul justitiei in unicul scop de a obtine sustinere politica pentru proiectele de modificare a legilor justitiei... Sectia atrage atentia asupra pericolului dublului discurs si a dublei masuri pe care le practica”

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 February 2021 18:52
Vizualizari: 6427

Revolta de amploare in Consiliul Superior al Magistraturii impotriva ministrului Justitiei Stelian Ion (foto), zis “DJ Stelica”. Sectia pentru judecatori a CSM a emis joi seara, 25 februarie 2021, un comunicat extrem de dur la adresa ministrului, pe care il acuza ca prin comportamentul sau pune in pericol buna functionare a actului de justitie si statutul judecatorilor.


 

Judecatorii din CSM ii reproseaza totodata lui Stelian Ion intalnirile pe care acersta le-a avut cu diverese ambasade, in cadrul carora a prezentat distorsionat realitatea, urmarind doar sa obtina sustinere politica pentru proiectele sale de modificare a Legilor Justitiei.

Nu in ultimul rand, Sectia pentru judecarori atrage atentia ca acelasi ministrul al Justitiei a generat in randul judecatorilor un sentiment de nesiguranta cu privire la statutul acestora, prin alegatiile sale prin care a indus in eroare opinia publica lansand ideea ca judecatorii au beneficii nejustificate, ca incearca sa-si creeze superimunitati sau ca doar o parte dintre ei ar fi onesti.


Iata comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM impotriva ministrului Justitiei Stelian Ion:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii atrage atentia asupra riscurilor pe care comportamentul public al ministrului justitiei, domnul Stelian Ion, il genereaza asupra bunei functionari a activitatii din justitie si statutului judecatorilor.

Declaratiile publice repetate prin care a indus opiniei publice ideea ca judecatorii fie au anumite beneficii nejustificate, fie vor sa-si creeze 'superimunitati', sau ca doar o parte dintre acestia ar fi onesti in functie de propria-i apreciere pe care o raporteaza la opiniile exprimate pe marginea modificarilor aduse legilor justitiei, coroborate cu dezinteresul manifest fata de adevaratele probleme din justitie au generat in rândul judecatorilor un sentiment de nesiguranta cu privire la statutul lor.

Ministrul justitiei sfideaza cadrul constitutional prin angrenarea reprezentantilor altor state intr-un proces eminamente intern, prezentand distorsionat realitati din domeniul justitiei in unicul scop de a obtine sustinere politica pentru proiectele de modificare a legilor justitiei. Maniera netrasparenta a discutiilor purtate, furnizarea trunchiata a informatiilor sunt singurele explicatii pentru concluziile prezentate de acestia.

Demersurile ministrului justitiei nu sunt intamplatoare si au drept scop influentarea si obtinerea incorecta a sustinerii opiniei publice, a factorilor decizionali interni, dar si a partenerilor straini in contextul escamotarii realitatii. Edificatoare in acest sens este trecerea sub tacere de catre ministru a rezultatului consultarii judecatorilor intrucat acesta se prefigureaza a-i fi defavorabil. Spre exemplu, majoritatea judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si a altor instante judecatoresti se opun propunerilor de modificare a legilor justitiei cu privire la care ministrul justitiei a generat consultarea.

Sectia pentru judecatori atrage atentia asupra pericolului dublului discurs si a dublei masuri pe care ministrul le practica, acesta valorificAnd avizele Consiliului Superior al Magistraturii si opiniile judecatorilor in functie de interesul de moment.

Modificarea continua si de substanta a legilor justitiei, in contexte politice diferite, afecteaza stabilitatea statutului judecatorilor si buna functionare a instantelor judecatoresti”.

Comentarii

# Catavencu date 25 February 2021 19:20 +4

Iote mă unde ședea morala! Când erau unele personaje sinistre ce dădeau MU*E ciumei roșii era bine? Sigur erau promovate și detașate! Acum luați și de la # ... fix la fel!

# Golan date 25 February 2021 19:21 +10

excepțional!Judecatorii din România sunt curioși cum va reactiona pseudo ministrul ,beneficiar al locuințelor sociale pe criterii de persoana cu dizabilități, la acest comunicat. Vom vedea astfel reacția consilierului sau politi,dar nerecomandat psihologic,în fata unor judecatori de talia Simonei Marcu,Lia Savonea,Gabriela Baltag. Cu siguranță va argumenta ca toate demersurile sunt făcute după consultarea cu familia care l-a luat în spațiu pt o garsoniera grauita

# Ce anume este JUSTIȚIA DE CANALIZARE? date 25 February 2021 20:27 +5

Este acel simulacru caricatural de „Justiție” care CONDAMNĂ LA 9 LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE :eek: un inculpat care... a furat un pachet de cafea în valoare de... 17 lei. Asta este PUNGĂȘIA JUDICIARĂ DIN ROMÂNIA! O COȚCĂRIE, O ȘARLATANIE, O PUNGĂȘIE! https://www.dcnews.ro/barbat-condamnat-la-inchisoare-dupa-ce-a-furat-un-pachet-de-cafea-ioana-constantin-pmp-o-aberatie-e-o-rusine-pentru-instanta_804208.html

# M date 25 February 2021 21:21 +3

nu inteleg de ce asociatiile magistratilor, doamna Roman, doamna Garbovan, doamna Ciuca, doamna Afrasinei, doamna Lupea si doamna Stoicescu de ce nu es organizati cu toti judecatori asa cum au esit si ticalosi de la rezist pe scarile CAB... ei magistrati cinstiti si corecti trebuie sa iasa sa schimbe ceva altfel este foarte greu. noi justitiabili nu putem schimba mare lucru numai ei organizati il pot schimba pe acest ministru garsoniera

# Neanae date 25 February 2021 21:52 +16

Stelica, ai îmbulinat-o! Taaare de tooot! Marș ca e pe merit, fără schelalaială. Și Voiculescu cu cei 21 de argațil, secretare, paznici și șoferi, MAAAARȘ! După voi tot alaiul de jigodii neisprăvite. Guwernerul e in agonie, Treicoceni in doliu! Maimuțoilor, daaaa, e vina lui Dragnea și a PSD ... ca nu v-au legat și bătut măr de deveneati NEGRI - ca sa avem scuze sa fim rasiști ...

# santinela date 26 February 2021 07:41 +6

Sa iei asa o scatoalca peste rat si sa mai stai in functie denota ca ori esti prost,ori esti prost ! De fapt numai daca te uiti la Dj.Stelica poti sa-ti dai seama de acest lucru.

# Ion date 26 February 2021 09:45 +7

Acestea trebuiau la guvernare ,pentru ca acestea sunt Pupincuristi si lingaii UE si SUA ! Slugi fara onoare si caracter! Asta ati votat dragi români idioți , asta aveti! Să vă înfocați in gunoaie in Bucuresti sa va anuleze PUZ - urile si șantierele,sa va vândă minele,cec Bank ,Posta , Romgaz,Tranșată,Hidroelectrica,Nuclearelectrica ,Spitalele ,etc! Stati linistiti idioți români trădătorii,Johannis,PNL,USR PLUS , lucrează pentru ,,,,, ei! Pe voi va prosteste cu ciuma rosie ,Cu mineriadele ,cu criza economica!

# nae din dealul feleacului date 26 February 2021 11:29 0

Corect,#Catavencu,asa este!#Ion ai dreptate,ai grait precum Ion al Glanetasului,pe bune ca e corect ce spui!Va sustin pe amindoi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva