Judecatorul Emil Joldis de la Judecatoria Deva, exclus din magistratura de CSM, a fost eliberat din functie de Basescu. Presedinta Judecatoriei Deva, judecatoarea Daniela Popescu, a povestit la CSM cum isi facea treaba magistratul: “Statea doar pe scaun si conduceau sedinta grefierii si avocatii. Radeau pana si jandarmii!... Are si probleme cu alcoolul”. Joldis avea un mare of: nu intalnise femeia potrivita cu care sa-si intemeieze o familie!
Judecatorul Emil Joldis (foto) de la Judecatoria Deva a fost eliberat din functie, luni, 15 aprilie 2013, dupa ce anul trecut CSM a decis eliberarea excluderea acestuia din magistratura pentru savarsirea mai multor abateri disciplinare. Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a fost mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care, in 28 ianuarie 2013, a respins recursul magistratului. CSM inaintase catre presedintele Romaniei Traian Basescu propunerea de eliberare din functie a judecatorului Joldis in data de 21 martie 2013, in baza Hotararii nr. 216.
Nici bine ca s-a facut judecator ca a si intrat in vizorul Inspectiei Judiciare
Emil Joldis a intrat in atentia Inspectiei Judiciare la doar trei ani dupa ce devenit judecator. In cele din urma, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat in data de 4 iulie 2012 excluderea din magistratura a judecatorului Emil Joldis de la Judecatoria Deva pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. e), g), h) teza a II-a, i) si j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Practic, lui Joldis i s-au reprosat exercitarea functiei cu grava neglijenta, intarzieri repetate in solutionarea dosarelor, precum si absente repetate de la serviciu.
Presedinta Judecatoriei Deva, judecatoarea Daniela Popescu: "Imi era teama cand am auzit ca a luat examenul de magistratura sa nu vina la noi la instanta"
La audierile de la CSM, de anul trecut, impotriva lui Joldis a depus marturie chiar presedinta Judecatoriei Deva, judecatoarea Daniela Popescu. La sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 28 iunie 2012, aceasta a povestit ca Joldis a lipsit de la serviciu inca de la numirea in functia de judecator, venind la instanta cu o intarziere de cinci zile. De asemenea, judecatoarea Popescu a relatat si ca Emil Joldis era incapabil sa conduca o sedinta de judecata, nefacand altceva decat sa stea pe scaun, situatie de care erau amuzati pana si jandarmii care asigurau paza in sala. Nu in ultimul rand, Daniela Popescu a vorbit si despre problemele cu alcoolul pe care le-ar avea Emil Joldis.
Iata o parte din declaratia data de judecatoarea Daniela Popescu la CSM:
„Sunt judecator la Judecatoria Deva din 1991, iar din 2009 presedintele acestei institutii. La momentul cand judecatorul Emil Joldis a fost repartizat in cadrul acestei institutii, exercitam aceasta functie de conducere. Il cunosc pe domnul judecator dinainte, cand era avocat. Imi era teama cand am auzit ca a luat examenul de magistratura sa nu vina la noi la instanta. Dupa repartizarea domnului Judecator la Judecatoria Deva, acesta a venit la serviciu cu o intarziere de cinci zile. Eu am fost cea care a incercat sa ia legatura cu domnul judecator, insa incercarile mele au esuat pentru ca avea telefonul inchis. S-a prezentat dupa cinci zile, spunand ca nu a avut internet si nu a stiut de decretul de numire. Desi incepuse modulul de pregatire profesionala, am insistat ca domnul judecator sa fie acceptat la cursurile de pregatire si, pentru a fi sigura, l-am trimis cu masina instantei. Dupa finalizarea acestor cursuri, domnul judecator in mod constant a lipsit de la serviciu fara vreo motivare. Domnul Joldis a intrat la cinci sedinte sa judece, insa statea doar pe scaun si conduceau sedinta grefierii si avocatii. Radeau pana si jandarmii! In mai tot timpul domnul Jodis amana judecarea cauzei afirmand ca nu a apucat sa studieze dosarul. Venea o zi da, una nu, fara sa scrie in condica: numerele, minutele. Domnul judecator a beneficiat de ajutorul unui indrumator de practica, cu sprijinul meu personal si al colegilor dumnealui. Dupa cele cinci sedinte in care domnul judecator a participat, am decis ca aceasta sa nu mai intre in sedintele de judecata, datorita modalitatii de judecare si a motivelor de amanare pe care le invoca (lipsa studierii dosarelor)... Constatand ca domnul judecator a inregistrat astfel 300 de dosare, le-am impartit la doi colegi in activitate. Toate acestea se suprapun cu lipsa nemotivata a domnului judecator, care a perturbat activitatea instantei. Nu am mai dorit sa continui acest cosmar si am hotarat sa intre un judecator permanent. Dupa ce a venit doua saptamani, iar trei saptamani nu, in perioada aceasta a amanat pronuntarile la 11 dosare. Am rugat judecatorul permanent sa semneze in condica. De cate ori se venea la domnul judecator pentru a i se lasa dosarele, dansul spunea sa le lase in biroul sau intr-un loc, iar apoi iesea de la program si dosarele tot acolo erau. Am rugat sa le bage intr-un fiset sa nu intre cineva. Judecatorii din planificarea permanenta au dispus repunerea pe rol a acestor cauze in conditiile in care in unele dintre ele, pronuntarea fusese amanata sapte saptamani. Domnul judecator are si probleme cu alcoolul...”
Judecatorul Joldis avea o mare problema: inca nu intalnise o femeie cu care sa-si intemeieze o familie
La aceeasi sedinta de la CSM, Emil Joldis a venit impreuna cu o prietena, care a declarat ca magistratul este o persoana foarte inteligenta si ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-si indeplini indatoririle de serviciu. Aceasta a dezvaluit insa care era marea problema a judecatorului: nu intalnise nicio femeie cu care sa-si intemeieze o familie: “Este un om exceptional. Si foarte inteligent. De cand e judecator s-a tot straduit sa-si indeplineasca indatoriirile asa cum trebuie, dar e un om emotiv si foarte sensibil. In momentul acesta ma rog la Dumnezeu sa ramana in functie, pentru ca va ajunge cel mai tare!. Singura lui problema este ca nu a fost fericit pentru ca n-a intalnit o femeie cu care sa-si formeze o familie”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# avocat XXX
16 April 2013 14:03
+2
# unul din lumea cea mare
16 April 2013 16:08
-1
# un nene
17 April 2013 21:46
+2
# Vlad Tepes
16 April 2013 16:58
0
# w0lfshad3
20 April 2013 13:09
0
# gogu
16 April 2013 17:13
0
# Luci Nemes
16 April 2013 18:12
-1
# Rambo
16 April 2013 18:33
0
# Codruta Onet
16 April 2013 18:50
-2
# luluta de la Turda
17 April 2013 16:38
+2
# provincialul
17 April 2013 13:36
0