14 May 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JURISTI, AVETI MULT DE CITIT! - Editura Hamangiu a lansat prima biblioteca juridica online din Romania – peste 300.000 de pagini disponibile care pot fi si tiparite. Cei interesati isi pot crea propriile lucrari!

Scris de: L.J. | pdf | print

19 June 2013 15:30
Vizualizari: 6668

 

 Dupa cum stiti, Editura Hamangiu este unul dintre jucatorii importanti de pe piata juridica din Romania. Are in portofoliu peste 1000 de aparitii editoriale si colaboreaza cu autori prestigiosi, profesori la cele mai importante facultati de drept si specialisti recunoscuti in stiinta si practica juridica. Editura Hamangiu anunta lansarea celei mai moderne biblioteci virtuale din Romania. Toate cartile editurii pot fi citite online, integral, in Biblioteca Hamangiu, la adresa www.bibliotecahamangiu.ro.


Doar cu un nume si o parola, utilizatorii pot accesa cartile de oriunde si in orice moment, de pe PC, laptop, tableta sau telefon. Nu este nevoie de instalarea niciunei aplicatii.

Doru Padurariu, director Editura Hamangiu declara despre acest important eveniment: “Am realizat acest proiect pentru a depasi limitele modului in care oamenii folosesc cartile. Vrem sa le oferim cititorilor si partenerilor nostri mai mult decat o platforma de citit continut de prestigiu. In Biblioteca Hamangiu, utilizatorii interactioneaza cu paginile – au optiunea sa caute simultan in toate cartile si isi pot crea pPopriile proiecte sau lucrari. Acestea pot fi salvate usor in documente Word, cu bibliografii si note de subsol generate automat. Pot fi copiate pasaje, se pot face adnotari, citari si exista optiunea de a tipari orice pagina.”

Pe langa cartile Editurii Hamangiu, biblioteca include si multe titluri clasice, cu valoare deosebita, precum Codul civil adnotat de Constantin Hamangiu sau Principiile dreptului civil de Dimitrie Alexandresco. Conducerea editurii arata ca numarul unor astfel de lucrari de exceptie va creste constant, pe masura ce se va reusi recuperarea si transferarea acestei ”mosteniri„ si in format digital.

Profesionistii din domeniul juridic pot consulta usor si copia automat pasaje din: monografii, studii juridice, cursuri universitare, tratate, comentarii ale codurilor si legilor importante, practica judiciara si legislatia uzuala actualizata la zi.

Cea mai mare colectie de continut juridic gratuit disponibil online

In acest moment, in biblioteca sunt disponibile peste 300.000 de pagini de informatii juridice, iar numarul lor creste permanent. Un numar semnificativ de carti pot fi accesate gratuit. Pana in acest moment, s-au creat peste 1.000 de conturi de acces. Preturile abonamentelor pentru variantele premium incep de la 10 Euro pe luna.

Toate titlurile publicate apar in biblioteca virtuala in acelasi moment in care sunt scoase la vanzare in versiunea tiparita. Experienta de lectura este unica - toate cartile arata la fel ca variantele pe hartie. Proiectul este realizat, in parteneriat, de Editura Hamangiu si compania de software AREATECH.

Comentarii

# Mircea date 19 June 2013 16:20 +11

Toate aceste \"titluri clasice, cu valoare deosebita\", \"lucrari de exceptie\", etc, sunt oare citite si de catre judecatori? Poate doar atunci cand sunt in cautare de cancan. Mai au hotararile judecatoresti legatura cu principiile dreptului civil? Mie imi pare ca au mai curand legatura cu indicatiile pretioase primite de la conducerea de partid si de stat. Pacat ca evolutia mediului de informare se produce pe fondul unei involutii a justitiei. 

# iceberg date 21 June 2013 10:36 -1

:D :D :D cred ca glumiti

# george date 19 June 2013 23:39 +5

300 mii de pagini este un volum de 7.5 ori mai mic decat baza de date a idrept (doua milioane de pagini) si de 2,5 mai mic decat legis (cam opt sute de mii de pagini). si cam de doua ori mai scump. nu prea e clar care e valoarea adaugata.

# Dana date 21 June 2013 16:31 +1

George, eu am folosit lege 5 si idrept. ambele sunt programe legislative, nu imi ofera ce imi poate oferi o biblioteca. nu cred ca pot fi comparate. un program legislativ nu-mi ofera informatie interpretata. degeaba imi dai milioane de pagini, cum spui tu. eu zic ca nu se exclud. voi folosi programul legislativ pentru informatia bruta, dar ma atrage teribil biblioteca pentru info comentata si interpretata, deci calitate. nu putem neglija munca autorilor si reputatia lor. mie mi se pare fascinant ca niste romani au facut un asemenea proiect, pe bune. mi se pare aiurea sa-i injuram in loc sa-i incurajam :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.05.2025 – Radiografia Sistemului care s-a pus in spatele lui Nicusor Dan (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva