16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI, VIATA DE "PENALA" – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a facut publice obligatiile si interdictiile fostei sefe DNA Laura Kovesi in dosarul extradarii lui Nicolae Popa, in care a fost inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. SIIJ i-a interzis lui Kovesi sa detina, sa foloseasca sau sa poarte arme, dar si sa ia legatura cu mai multe persoane si martori

Scris de: E.D. | pdf | print

29 March 2019 13:06
Vizualizari: 6288

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) anunta oficial care sunt interdictiile impuse fostului procuror sef al DNA Laura Codruta Kovesi in dosarul privind extradarea fostului director Gelsor Nicolae Popa din Indonezia in Romania, dosar in care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de aceasta. Conform comunicatului de presa dat publicitatii vineri, 29 martie 2019, de SIIJ Laura Kovesi este inculpata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa, fiind in acest sens dispusa fata de aceasta ,masura controlului judiciar pentru 60 de zile.


In aceasta perioada, conform comunicatului SIIJ, Laura Kovesi nu are voie sa paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea procuroarei de caz Adina Florea, nu are voie sa desfasoare activitatea de procuror la PICCJ, dat fiind ca face obiectul urmaririi penale si ocupa functia in exercitarea careia ar fi comis faptele penale, dar nici sa ia legatura cu mai multe persoane si martori, ori sa vorbeasca cu presa despre obiectul acestui dosar.

Totodata, Laura Kovesi este obligata sa se prezinte la Sectia de politie nr. 18 din Capitala, "conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemata", in cadrul controlului judiciar, dar si sa se prezinte la SIIJ ori de cate ori este chemata.

Constatam ca, spre deosebire de comunicatul precedent al SIIJ privitor la fosta sefa DNA, cand nici macar nu i se rostea numele, de aceasta data comunicatul SIIJ contine in clar numele lui Kovesi.

Data fiind totusi noua calitate a fostei sefe DNA, de inculpata, solicitam public sa ni se comunice din partea Serviciului de Paza si Protectie care este motivul pentru care Laura Kovesi beneficiaza in continuare de paza din partea SPP, dar si de una dintre masinile de protocol ale institutiei?

Publicam in continuare comunicatul Parchetului General din 29 martie 2019, privind dispunerea cotrolului judiciar fata de Laura Codruta Kovesi de catre procuroarea Adina Florea:

"Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie, in continuarea comunicatului din 15 februarie 2019, este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva procurorului Kövesi Laura Codruta, delegata in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa si de asemenea, au dispus luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 60 zile incepand cu data de 28 martie 2019,

Punerea in miscare a actiunii penale a fost adusa la cunostinta procurorului.

Prin ordonanta din data de 28 martie 2019 s-a dispus aplicarea masurii preventive a controlului judiciar, pe o perioada de 60 zile, incepand cu data emiterii ordonantei, urmand ca in timpul cat se afla sub control judiciar, procurorul sa respecte urmatoarele obligatii:

a.Sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata;

b.Sa informeze de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie cu privire la schimbarea locuintei;

c.Sa se prezinte la D.G.P.M.B.- Politia de Sector, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemata;

d.Sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului de caz;

e.Sa nu desfasoare activitatea de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie Justitie, data fiind situatia de fapt care face obiectul urmaririi penale si functia in exercitarea careia a comis faptele penale;

f.Sa nu detina, sa nu foloseasca, sa nu poarte arme, sa nu ia legatura cu mai multe persoane si martori;

g.Sa nu intre in legatura cu mass-media cu privire la faptele pentru care se efectueaza urmarirea penala in cauza.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este etapa procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, ca de altfel nici luarea unei masuri preventive, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Sursa foto: Stirileprotv.ro

Comentarii

# gelu date 29 March 2019 13:41 +6

Astept cu credinta intrarea lui Kovesi la puscarie pe multi ani cu bucurie.

# Nicolae Clivet date 29 March 2019 13:47 0

Prea mult, prea inainte de alegeri. A uitasem, inainte si de referendum...

# DODI date 29 March 2019 14:09 +4

Prin grija tractoristului lăzăruc ofițerul SPP o va urma pe slujire chiar și în... închisoare. Ca să îi golească tineta și să-i schimbe scutecele!!!!!!!!!!!!!!!

# Edelweiss - Somelier de butâlci sărbeutorești date 29 March 2019 14:11 +1

Mey, da amu', după ce am împlut butâlca cu aer, la satisfacția știrii că lulutz a ajuns INCULPATĂ (moamăăăă, ce fain sună, stai să mai împlu un pocal de rădicat închinăciune în cinstea SIIJ și a Cocoanei Florea!), avem voie să punem iar linkul la o pictură plastographiată de amu ceva vreme și care prefigura zilele de azi? https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/02/sic-transit-gloria-mundi.html

# DOREL date 29 March 2019 14:17 +2

Codruta, gandeste bine daca e cazul sa mergi pe urmele Elenei Udrea care, tot asa, zicea ca e victima, ca nu exista coincidente etc. ! Si, b): cel mai bine e sa recunosti cu sinceritate totul si sa spui ce trebuie spus. Cat mai e t ! Parerea mea ..

# Arhivaru' date 30 March 2019 14:00 0

Apai, daca e sa spuna tot ce e de spus, avem de asteptat. Ca dureaza...

# ^^ date 29 March 2019 14:24 +1

"Aoleu, manca-ti-as gura.."

# Edelweiss - Ivory Tower Ibovnik date 29 March 2019 15:10 +3

Buey, să fie klar cum am stabelit amu ceva vreme: după ce intră Lulutza la Târgshor, Io* sunt primul care merge la vizită conjugală, după 6 luni de comportament exemplar în pârnaie!

# Somelierul de serviciu date 29 March 2019 17:45 +1

Edelweiss-indragostitule :D ,cine iubeste nu se teme :P ,isi cauta nanasi :-) .Insista si cerurile ti se vor deschide! :lol: White flag! :-)

# Edelweiss - Ivory Tower Masoreth date 29 March 2019 15:35 +1

„12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecioară a dimineţii! Cum ai fost aruncată la pământ, tu, biruitoare de neamuri! :eek: 13. Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. :eek: 14. Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi". :eek: 15. Şi acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului! :eek: 16. Cei ce te văd îşi întorc privirea în spre tine şi se uită cu luare aminte zicând: "Oare acesta este oama de care tremura pământul şi împărăţiile se cutremurau?" :eek: 17. Oare aceasta este cea ce prefăcea lumea în pustiu şi cetăţile le dobora şi nu da drumul robilor săi?" :-? Isaia 14:12-14 - parafrazat :P

# Legea este egala date 29 March 2019 16:04 +7

Nici nu mai conteaza ca este sub control judiciar . Protocoalele semnate de madam cu scopul de a tinti anumite persoane este FF GRAV, ca a folosit SRI pt a fila oameni cheltuind banii de autostrazi, ca a cenzurat probe pt a ajunge la dosar " doar convorbiri relevante" !!! asta este foarte grav , ca a facut abuzuri pt glorie,asta este grav.

# mitica date 29 March 2019 18:08 +1

scapa usor,nu va primi mai mult de 10 ani de pucarie pentru ceea ce a facut!

# Teodor date 29 March 2019 19:42 0

10 ani? Un an e suficient. Măcar scăpăm.

# zeno date 30 March 2019 09:48 0

da..un an pe langa aia 10 :lol:

# La puscarie : ea a bagat oameni nevinovati !!! date 29 March 2019 22:35 +1

Penalo , ce ne poti spune de protocoalele secrete intre tine si Coldea ? Cum comentezi paraditorii care te vor da in gat ? Te pregatesti sa-ti dovedesti nevinovatia ? :lol:

# biet roman saracu' date 30 March 2019 05:43 +1

Urat caracter, dopat cu multa energie negativa;lasata de capul ei, musca tot ce ii trece prin preajma si nu ii mai da drumul , ca un pittbull ;si daca totusi victima scapa, aceasta devine otravita pe viata, ca dupa o muscatura de varan .Daca antiromanca este obligata sa suporte cea mai mica riposta , face ca o reprezentanta a unei anume culturi , incepand sa tipe, sa exagereze si sa isi cheme in ajutor toate neamurile.

# Dorina date 30 March 2019 08:28 0

Landsberg am Lach … toata echipa… nu doar ea...

# Baran Gheorghe date 31 March 2019 09:34 +2

Hai și cu Lancranjan Carmen Alexandra, o altă "notorietate" în ale științelor juridice! Acea personalitate care spunea ca Drepturile Omului sunt anoste și plictisitoare. Nici macar nu știa ca anost e și plictisitor. Halal procuroare .

# Dolofan-o ? "La Chilia in port ..." date 1 April 2019 16:08 0

:-) :lol: :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva