4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

La CSM, intalnire de ”taina” cu mai marii parchetelor. Seful DIICOT, Codrut Olaru s-a plans ca Inspectia Judiciara terorizeaza procurorii!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

15 martie 2011 14:56
Vizualizari: 12361

La Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc la inceputul acestei saptamani, o intalnire intre procurorii membrii CSM si reprezentantii de seama ai unor unitati de parchet, precum Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, DIICOT si DNA. Evident, in prezenta Laurei Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, consiliera Dana Titian, au participat la aceasta intrunire ”de lucru„ presedintele CSM Horiatius Dumbrava, vicepresedintele CSM George Balan, procurorii Oana Haineala, Gratiana Isac si Bogdan Licu (toti trei membri CSM), Codrut Olaru - procuror sef DIICOT si sefa Inspectiei Judiciare a CSM, Mihaela Tropcea, insotita de alti patru pinspectori printre care si Elena Radescu si Camelia Sutiman. Printre ei, s-au ivit si cei doi judecatori membri CSM Marius Tudose si Alexandru Serban, dar acestia au parasit repede ringul dandu-si seama ca sunt in plus pentru ca era o discutie intre procurori si pentru procurori. Tema principala a constituit-o activitatea Inspectiei Judiciare si supraaglomerarea inspectorilor cu raspunsul la petitii.


Ca atare, ce au urmarit toate eminentele cenusii ale parchetelor la aceasta intrunire? Sa degreveze inspectia de activitatea de solutionare a petitiilor. Unii au venit cu argumentele deja stiute la nivelul CSM de multa vreme, si anume ca numarul inspectorilor este foarte mic si nu mai fac fata si raspunsurilor pe care acestia trebuie sa le dea petitionarilor. Surse confidentiale ne-au informat ca in cursul discutiilor au existat momente cand tonul a devenit ceva mai ridicat. Unul dintre cei care s-au enervat si au ridicat vocea la sefa Insopectiei Judiciare a fost chiar seful DIICOT, Codrut Olaru care a solicitat acesteia ”sa nu mai terorizeze procurorii”, facand aluzie, se pare, la anumiti inspectori care, in teritoriu se duc si fac pe zmeii zmeilor pe la struncturile de parchete din tara.

In aceeasi ordine de idei, s-a cazut de acord ca procurorul general al Romaniei si sefii parchetelor de curti de apel sa desemneze un procuror anume carecsa se ocupe de petitiile venite din partea justitiabililor care se plang de acte gresite ale procurorilor sau de incalcarea unor proceduri din interiroul unor anchete sau din atitudinea procurorului de sedinta.

Comentarii

# C. Sturzu date 15 martie 2011 20:10 +2

Mai bine ar povesti Codrut Olaru, CUM a acoperit-o el pe matracuca aia de Danielescu, spagara fosta "zbira" la DIICOT PH.

# oleg date 15 martie 2011 23:04 +2

mai bine ar povesti si cum primeste el ordine si cum le executa.... :lol:

# oleg date 15 martie 2011 23:04 0

mai bine ar povesti si cum primeste el ordine si cum le executa.... :lol:

# gaby date 16 martie 2011 08:59 +1

O fi presiune in capul lor, de la atata munca care ii depaseste si drept dovada le atrage achitari cu duiumul. Si ii depaseste pentru ca unii pur si simplu au fost recrutati dintre cei mai slabi procurori din sistem.Asta e chiar culmea tupeului, sa tragi de urechi inspectia in prezenta procurorului general si a presedintelui CSM, cand stie o tara intreaga ce metode au cei mai multi din DIICOT in anchete. Felicitari domnilor Serban si Tudose pentru faptul ca au parasit aceasta intrunire ridicola. DNA-ul de ce nu se plange? Te pomenesti ca impotriva lor nu or fi plangeri la inspectie. Pai daca ii lasa nervii pe DIICOTI sa-si caute alta meserie.

# Connaisseur date 17 martie 2011 11:34 0

Nimeni nu vrea sa lucreze la DIICOT. Nu dadeau navala nici cand exista sporul de 40% dar acum ? Asa ca, mai usor cu acuzele. Smecheria inspectorilor CSM ,cum se ajunge inspector si ce-cine ii recomanda pe acestia, chiar fi o tema de analizat( mult tupeu si pregatire mediocra)este acea de a delega sarcinile proprii unor judecatori sau procurori pe motiv de supraincarcare, ca si cum astia n-ar avea de lucru. Adica impart munca ,evident nu si leafa. Lefa inspectorilor fiind mai mare decat a celora care le paseaza lucrarile.Pe principiul tau,daca inspectorii sunt depasiti de volumul de munca, ar tebui sa-si caute altceva, mai bine zis sa revina la meseria de baza ,de judecator sau procuror. Da, dar e greu sa mai intri in instanta sau sa solutionezi dosare, nemaivorbind de responsabilitate. E mai comod sa verifici decat sa faci !

# gaby date 17 martie 2011 20:12 0

Chiar nu vrea nimeni sa lucreze la DIICOT? Cine ti-a bagat in cap ca acestia sunt procurorii sacrificati ai sistemului? Si chiar de ar fi asa, ar insemna sa jelim pe umerii DIICOT? Asta iar e culmea, dupa ce ca umfla de peste 5 ani salarii mai mari ca judecatorii care le judeca dosarele. Eu sunt foarte curioasa ce sef de instanta putea sa se ratoiasca la inspectia disciplinara asa cum a facut-o Olaru.M-am saturat pana peste cap de ifosele unora. Si da, pe principiul meu, si inspectorii ar trebui sa mai revina la locul de munca anterior.Ira DIICOT-istii sa mai dea ceva examene, pentru a accede la gradul de suprema, ca sunt uneori de toata jalea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva