1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LARGA MAJORITATE A LUI PREDOIU – Membrii CSM care fac jocurile in Consiliu se inchina in fata ministrului Justitiei Catalin Predoiu pentru modificarile aduse la Legile Justitiei: “Consiliul Superior al Magistraturii, in larga majoritate, cat si cele mai multe instante si parchete, sustin caracterul preponderent pozitiv al celor trei proiecte de lege”. De tot rasul: oda pentru Predoiu a fost tradusa si in engleza, ca sa fie inteleasa mai bine la ambasade

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 August 2022 16:13
Vizualizari: 2765

Majoritatea care controleaza Consiliul Superior al Magistraturii, si care se intituleza “larga majoritate”, a inteles cine este cel mai important personaj din sistem in prezent. Si tocmai de aceea a ales sa isi exprime aprecierile pentru ministrul Justitiei Catalin Predoiu.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii joi, 25 august 2022, CSM-ul condus de Marian Buda (foto) a anuntat, e drept cu cateva zile intarziere, ca a avizat favorabil proiectele privind noile Legi ale Justitiei propuse de Predoiu. “Larga majoritate” nu s-a multumit insa cu atat, ci a tinut sa ii faca si o mica oda ministrului Justitiei. Drept urmare, vorbind inclusiv in numele celor mai multe instante si parchete, “larga majoritate” a dat de veste ca, atentie, proiectele viitoarelor Legi ale Justitiei au un caracter preponderent pozitiv. De ce era insa nevoie de aceasta precizare in contextul in care de doua saptamani se cunoaste ca CSM a avizat favorabil proiectele de legi, or avizarea lor favorabila nu se putea face daca “larga majoritate” nu le considera bune? Evident, credem noi, precizarea a fost facuta doar pentru a-l slugari pe ministrul Predoiu.

De tot rasul: CSM nu doar ca a dat comunicat in care ridica in slavi proiectele lui Predoiu, dar a tradus comunicatul si in limba engleza, probabil ca sa fie citit mai usor si inteleasa mai bine la ambasade (vezi facsimil la finalul articolului).


Mateescu si Buda au furat startul


Trebuie spus ca acest comunicat vine dupa ce deja doi membri din “larga majoritate” au furat startul, ridicand in slavi proiectele lui Catalin Predoiu chiar in timpul sedintei din 12 august 2022 in care acestea au fost avizate favorabil. Este vorba desigur despre simplul membru CSM Bogdan Mateescu si de membrul vesnic interimar al CSM, ajuns presedinte de Consiliu, Marian Buda.

Asadar, Marian Buda a explicat la acel moment ca viitoarele Legi ale Justitiei “sunt apte sa conduca la modernizarea sistemului judiciar”, iar Mateescu a intarit ideea sefului CSM dezvaluind ca “vreau sa marturisesc ca sunt cu totul si cu totul de acord cu dvs, si din punctul meu de vedere proiectul de lege este un proiect bun”.


Prezentam comunicatul CSM prin care “larga majoritate” il slugareste pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu:


“Prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 115 din 12 august 2022 au fost avizate favorabil proiectul de Lege privind statutul judecatorilor şi procurorilor, proiectul de Lege privind organizarea judiciara şi proiectul de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu observatiile prezentate in anexa care face parte integranta din respectiva hotarare.

Hotararea a fost adoptata de Plen cu o majoritate de peste 2/3 din voturile membrilor Consiliului, observatiile formulate in aviz avand un caracter preponderent tehnic - link: http://old.csm1909.ro/csm/linkuri/22_08_2022__107328_ro.pdf.

Asa cum s-a aratat si in cuprinsul avizului, principalele aspecte propuse prin proiecte cu privire la statutul judecatorilor si procurorilor si sistemul judiciar, in ansamblul sau, corespund, in esenta, viziunii Consiliului Superior al Magistraturii, raspunzand atat nevoii de a mentine acele solutii legislative care si-au dovedit eficienta, cat si celei de a implementa solutii diferite de cele consacrate, daca acestea din urma nu mai corespund realitatilor din sistem.

De altfel, in procedura de avizare, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat punctele de vedere ale instantelor si parchetelor cu privire la propunerile formulate, proiectele de lege transmise spre avizare fiind apreciate de majoritatea acestora, observatiile inaintate avand in general un caracter tehnic.

In concluzie, atat Consiliul Superior al Magistraturii, in larga majoritate, cat si cele mai multe instante si parchete, sustin caracterul preponderent pozitiv al celor trei proiecte de lege.

In acelasi timp, Consiliul se va implica in continuare in procesul legislativ in conformitate cu principiul cooperarii loiale, observatiile retinute in hotararea de avizare urmand a fi sustinute si in cadrul procedurii parlamentare, in scopul asigurarii tuturor garantiilor pentru consolidarea independentei sistemului judiciar si realizarea unui act de justitie la standarde inalte, contribuind astfel la cresterea increderii intregii societati in justitie”.

 


Comentarii

# ALEXANDRU LAPUSNEANU date 25 August 2022 16:33 +403

Este clar ca suntem o natiune de c... t! Sa faci o lege pentru un anumit segment de populatie, care vizeaza activitatea acestui segment de angajati ai statului de drept si sa admiti, sa culegi si sa pui in valoare punctele de vedere tocmai a celor care sunt vizati sa aplice aceasta lege, demonstreaza INCOMPETENTA initiatorilor si "producatorilor" si INCOMPETENTA GUVERNANTILOR! Este o lege nescrisa a statului de drept(ADEVARAT) care impune regula conform careia STATUL prin intermediul legiuitorului prodice legislatia, functie de strategia in domeniu, iar segmentul de populatie implicat in zona de activitate a legislatiei in cauza, APLICA DISPOZITIILE LEGALE! Este un non sens(sa dam cel mai "ieftin" exemplu!) sa intrebi pe cineva : legiferam o sanctiune pentru abaterea cutare???? Adica, "magistratule" esti de acord sa-ti dau un "sut in fund" pentru ca tu dai solutii interesate si comandate??? Numai mintea bolnava a unui fost procuror comunist putea naste astfel de monstri!

# Prostitutie date 25 August 2022 16:49 +51

Guvernul vrea să cumpere tăcerea judecătorilor cu banii contribuabililor. Vrea să-și treacă în liniște noul pachet de legi prin care preiau controlul asupra sistemului de justiție, și au nevoie de liniște. In ultima rectificare bugetară se remarca o creștere spectaculoasă a cheltuielilor de personal la Ministerul justiției. Jumatate din creșterea cheltuielilor cu salarizarea din tot statul român se află la Ministerul justiției. E vorba despre banii câștigați de judecători în instanță, dar până acum acești bani erau dați cu țârâita. In aceasta săptămâna asta, guvernul a dat un nou pachet rușinos de legi ale justiției prin care justiția devine și mai controlată politic. Să fie mulțumiți judecătorii că primesc niște bani și să nu critice noile legi ale justiției.

# maxtor date 25 August 2022 17:17 +55

e invers-originalu e ala in engleza ( "the Council will engage ", e buffer overflow pentru intellighentzia noastra ).off-topic: am tras un somnic si am visat ca toti aia sint rude intre ei.....(si cu udrea...).

# Toate revoluțiile și-au devorat copii date 25 August 2022 18:44 +103

Sper sa supraviețuitor primilor 2 ani,distinși domni și doamne,că să aveți ce regreta. Veți fi egalii europenilor,fara a avea un gram de drepturi, mai mult că ei. zi aveți,mâine nu veți mai avea nimic. Veți fi primii care veți zbiera că nu vreți magistratura,că afară,dar va fi prea târziu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva