5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LICU NU GIREAZA INCROPEALA DIICOT – Procurorul General Bogdan Licu nu se grabeste sa confirme rechizitoriul DIICOT din dosarul Caracal. In schimb, Licu „a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de indrumare si control si Sectiei de urmarire penala si criminalistica – Biroul Criminalistica care va examina actele de urmarire penala efectuate in cauza si va intocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentarii deciziei procurorului general”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 January 2020 12:11
Vizualizari: 5606

Daca DIICOT si-a facut mari sperante in legatura cu dosarul Caracal, va trebui sa le abandoneze. Cel putin pentru moment, caci Procurorul General Bogdan Licu (foto) nu se grabeste sa confirme rechizitoriul din cauza. A spus-o el insusi luni, 13 ianuarie 2020, imediat dupa primirea rechizitoriului si a celorlalte documente de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


In schimb, Licu a anuntat constituirea unei comisii la nivelul PICCJ care va analiza documentele primite si va intocmi o serie de propuneri, pe baza carora Procurorul General isi va baza decizia.

 

Iata mai intai comunicatul Parchetului General:

 

In cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (P.I.C.C.J.) dosarul 'Caracal', impreuna cu rechizitoriul intocmit, pentru verificarea sub aspectul legalitatii si temeiniciei si confirmarii de catre procurorul ierarhic superior.

In vederea solutionarii, procurorul general al P.I.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de indrumare si control (S.I.C.) si Sectiei de urmarire penala si criminalistica (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistica, care va examina actele de urmarire penala efectuate in cauza si va intocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentarii deciziei procurorului general.

DIICOT risca s-o zbarceasca fulminant

Decizia lui Bogdan Licu de a nu confirma pe nemestecate incropeala din dosarul Caracal este cat se poate de normala, credem noi. De altfel, nu avem deloc asteptari glorioase in legatura cu soarta acestei cauze. Cel putin in situatia in care procurorii DIICOT au insistat sa mentina acuzatia de omor. Or, in lipsa oricarui cadavru sau a unor probe solide ca Gheorghe Dinca ar fi ucis-o pe Alexandra Macesanu ori pe Luiza Melencu, o atare pista pica din start. Nici o eventuala inculpare pentru trafic de persoane nu ar sta in picioare, in conditiile in care, din ce am vazut in spatiul public, parchetul a batut moneda doar pe Dinca, in calitatea lui de asa-zis „lup singuratic”, anchetatorii ignorand ipoteza unei retele din care acesta ar face parte. Aceste teze au fost preluate si de presa de casa a procurorilor, care a insistat sa acopere, printr-o uriasa masina de zgomote, ipotezele privind eventuala retea din jurul lui Gheorghe Dinca.

Nu incheiem inainte de a mentiona motivul pentru care rechizitoriul trebuie confirmat de catre insusi Procurorul General al Romaniei. Ne referim la faptul ca dosarul Caracal a fost instrumentat, printre altii, de catre procuroarea Giorgiana Hosu, adjuncta DIICOT. Or, in lipsa unui sef titular al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorul ierarhic superior al Giorgianei Hosu nu este altcineva decat insusi seful PICCJ (fie el si interimar, cum este cazul lui Bogdan Licu).

 

Amintim numele celor cinci anchetatori DIICOT din dosarul Caracal:

 

- Elena Giorgiana Hosu;

- Oana Andrea Schmidt-Haineala;

- Alina Albu;

- George Lucian Patuleanu;

- Adrian Petre Todoran.

Comentarii

# Sanchy date 13 January 2020 15:34 +2

Licu nu a solutionat vreun dosar semnificativ in viata lui. Are nup sup iup si rechizitorii pe alcoolemii. Clar ca a facut o comisie sa i citeasca dosarul Caracal si sa i spuna cum tb solutionat. Si tot din astia cu ds solutionate 0 candideaza pe functii de conducere. O Romanie precum Caracalul. Numai la noi e asa.

# Nicu date 13 January 2020 16:01 +2

Domnul Licu, absolvent de Spiru Haret da lecții! Foarte interesant! Cum se deșteaptă unii după zeci de ani de șefie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva