LOVITA IN MOALELE CAPULUI – Inaintea plecarii “triumfale” la ONU, Kovesi a dat comunicat: “Procurorul sef al DNA a fost invitat sa vorbeasca in deschiderea primei sesiuni de dezbateri la Adunarea Generala a Natiunilor Unite”. Imediat, Sursa Zilei a trimis o scrisoare, insotita de Raportul Lumea Justitiei, prin care informeaza despre atrocitatile comise de DNA sub mandatul Laurei Kovesi: “Multe instante din Romania au stabilit ca investigatiile DNA au fost facute prin abuzuri si probe ilegale”
Sefa DNA Laura Kovesi (foto) a primit o lovitura dura, cu cateva ore inainte de a participa la "reuniunea la nivel inalt" de la New York, organizata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite (ONU), unde urmeaza sa sustina, la fel ca si cei 182 de membri ai Adunarii un discurs despre "succesele" DNA.
La scurt timp dupa ce DNA a dat publicitatii comunicatul de presa in care anunta cu surle si trambite invitatia adresata Laurei Kovesi in Statele Unite ale Americii pentru a participa la Conferinta „15 ani de implementare a Conventiei – tendinte, realizari si provocari”, jurnalistii de la Sursa Zilei au trimis marti, 22 mai 2018, oficialilor ONU de la New York o scrisoare prin care ii avertizeaza pe participantii la reuniune asupra gravelor abuzuri comise de parchetul anticoruptie in ultimii ani, informandu-i ca sefa DNA nu va vorbi despre aceste lucruri pentru a nu-si strica imaginea. Alaturat, a fost trimis si Raportul Lumea Justitiei.ro, in care sunt expuse pe larg toate abuzurile, incalcarile legii si grozaviile petrecute in ultimii ani in Romania, sub mandatul Laurei Kovesi (click aici).
Jurnalistii de la Sursa Zilei au prezentat statistica neagra a DNA referitoare la achitari, probe ilegale si abuzuri dovedite in instante, au facut referire la odiosul protocol incheiat intre PICCJ si SRI, semnat si de Kovesi, si au facut referire si la cazul procurorului Lucian Onea, care si-a dat demisia din functia de sef al DNA Ploiesti dupa ce a fost pus sub urmarire penala.
Iata mesajul trimis participantilor la reuniunea de la New York de publicatia Sursa Zilei:
“In timpul discursului Laurei Kovesi, va rugam sa tineti cont de statisticile negative ale DNA din ultimii ani. Multe instante din Romania au stabilit ca investigatiile DNA au fost facute prin abuzuri si probe ilegale. Mai mult decat atat, mai multi inculpati trimisi in judecata au fost achitati, insa vietile lor au fost distruse din cauza investigatiilor abuzive. SRI a facut public protocolul de colaborare cu PICCJ, semnat in 2009, care a stat la baza tuturor dosarelor penale efectuate cu violarea drepturilor si libertatilor fundamentale. Astazi, un subordonat de-al Laurei Kovesi, procurorul Lucian Onea, a fost acuzat de tratament abuziv si falsificare de probe, fiind acum cercetat penal”.
Iata comunicatul DNA:
“Procurorul sef la D.N.A Laura Codruta Kovesi a primit invitatia de a sustine un discurs in cadrul unei reuniuni la nivel inalt organizate de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, ce va avea loc miercuri 23 mai 2018, la New York. Dezbaterea la nivel inalt marcheaza aniversarea a 15 ani de la adoptarea Conventiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei (UNCAC), cunoscuta si drept Conventia de la Merida, semnata si ratificata de Romania, alaturi de alte 182 de state.
La reuniune participa presedintele Adunarii Generale a Natiunilor Unite Miroslav Lajčák si secretarul general al Natiunilor Unite António Guterres.
Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a fost invitata sa vorbeasca in deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulata '15 ani de implementare a Conventiei – tendinte, realizari si provocari'. Reuniunea va gazdui doua sesiuni de dezbateri la care, pornind de la prezentarile facute de expertii invitati, ceilalti participanti vor avea posibilitatea sa adreseze intrebari si sa impartaseasca aspecte rezultate din experienta tarilor pe care le reprezinta.
in conformitate cu Rezolutia 72/196, adoptata de Adunarea generala Natiunilor Unite in vederea organizarii acestei reuniuni la nivel inalt, presedintele forului mentionat va intocmi o sinteza a discutiilor, document ce urmeaza a fi transmis Conferintei statelor membre ale Conventiei - for decizional - precum si tuturor statelor membre ale ONU.
Conventia Natiunilor Unite impotriva Coruptiei a fost adoptata in octombrie 2003 de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite si a fost semnata la Merida, Mexic, ca urmare a recunoasterii caracterului global al amenintarilor pe care le presupune coruptia, amenintari care impun o abordare cuprinzatoare si multidisciplinara. Conventia este un instrument anticoruptie ce reprezinta o angajare internationala aproape universala, avand in vedere ca a fost semnata de 183 de state, iar dispozitiile Conventiei sunt obligatorii pentru statele semnatare.
Conventia a fost semnata de Romania la Merida la 9 decembrie 2003, fiind ratificata in anul 2004.
Avand in vedere acoperirea substantiala si cuprinzatoare incluzand masuri de prevenire, incriminare si investigare, cooperare internationala si recuperarea prejudiciilor, precum si asistenta tehnica si schimb de informatii, Conventia (UNCAC) a devenit un cadru si un reper important pentru multe initiative nationale si internationale de lupta impotriva coruptiei”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# bulă
22 May 2018 20:24
+6
# Gilu
22 May 2018 21:44
+19
# Abc
22 May 2018 23:36
+2
# livia
23 May 2018 07:25
+3
# santinela
23 May 2018 07:54
0
# lenny
23 May 2018 10:26
+2
# Gilu
23 May 2018 10:40
+1