21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCICA SI ZDREANTA, TRASI PE DREAPTA – Procurorii din CSM au dispus suspendarea din functie a uneltelor de elita de la DNA Ploiesti, Lucian Onea si Mircea Negulescu. Nu este vreun gest de curaj al procurorilor din CSM. Masura e una normala dupa ce Onea si Negulescu au fost pusi sub control judiciar in dosarul in care sunt inculpati pentru modul in care fabircau dosare la DNA Ploiesti, interzicandu-li-se sa isi exercite profesia de procuror

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 July 2018 15:24
Vizualizari: 6999

Pusi sub inculpare de procuroarea PICCJ Elena Iordache, celebrele unelte de elita de la DNA Ploiesti, Lucian Onea (foto stanga) si Mircea Negulescu (foto dreapta), au fost suspendate din functie. S-a intamplat luni, 30 iulie 2018.


Sectia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din functie a lui Lucian Onea, zis “Lucica”, si Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”. Nu avem de-a face insa cu vreun act de curaj din partea procurorilor din CSM, ci cu un gest cat se poate de normal intr-o asemenea situatie. Asta intrucat suspendarea din functie a celor doi nu putea fi evitata, in conditiile in care in urma cu cateva zile procuroarea Elena Iordache a dispus masura controlului judiciar fata de Onea si Negulescu, interzicandu-li-se printre alte sa isi exercite profesia de procuror. Asadar, procurorii din CSM ar fi meritat cu adevarat sa fie laudati daca ar fi luat aceasta masura in momentul in care au aparut primele dezvaluiri despre Onea si Negulescu.

Paraditorii au fost inculpati de PICCJ

Dupa cum se stie, vineri 27 iulie 2018, Lucian Onea si Mircea Negulescu au fost prezenti la PICCJ unde li s-au adus la cunostinta ultimele masuri luate fata de ei. Concret, PICCJ l-a informat pe Mircea Negulescu despre faptul ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta, dupa ce cu cateva zile inainte aceeasi masura se luase si fata de Lucian Onea, pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva. De asemenea, cei doi au fost instiintati ca s-a decis luarea masurii controlului judiciar, nevand voie sa isi exercite profesia de procuror timp de 60 de zile, sa comunice intrei ei sau cu alte persoane indicate de PICCJ si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Trebuie precizat ca Mircea Negulescu - in prezent la Parchetul Judecatoriei Campina, dupa ce a plecat din DNA - este deja suspendat din magistratura. Mai exact, Negulescu a fost exclus din magistratura de CSM in ianuarie 2018, dar a atacat hotararea Consiliului cu recurs la ICCJ, moment in care a devenit suspendat din magistratura, pana la finalizarea actiunii de la instanta suprema unde se va decide daca va fi sau nu mentinuta sanctiunea aplicata de CSM.

Iata comunicatul PICCJ privind instituirea masurii controlului judiciar fata de procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu:

“In continuarea comunicatului din data de 25 iulie 2018 http://www.mpublic.ro/content/c_25-07-2018-17-07, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin ordonanta din data de 25 iulie 2018, au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Negulescu Mircea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta.

In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015, inculpatii procurori Onea Lucian (procuror sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti) si Negulescu Mircea (la data faptelor procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curte de Apel Ploiesti) au determinat prin constrangere un martor (amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept 'mita electorala'. Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

Punerea in miscare a actiunii penale a fost adusa la cunostinta inculpatilor procurori.

Prin ordonantele din data de 27 iulie 2018, fata de inculpatii procurori Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea s-a dispus aplicarea masurii preventive a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile, incepand cu data ordonantei, pentru infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, acestora impunandu-li-se, printre altele, si urmatoarele obligatii:

-sa nu comunice intre ei si respectiv cu anumite persoane mentionate in ordonante;

-sa nu exercite profesia de procuror;

-sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este etapa procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, ca de altfel nici luarea unei masuri preventive, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Ultimul Charlot date 30 July 2018 16:19 +5

Intrare în normalitate? Sâ dea Dumnezeu. Astia din CSM fac pe ei de frica acum si singura lor optiune este sa respecte legea. Oricum actualul CSM e compromis total!!!

# DODI date 30 July 2018 17:00 +1

Nu este intrarea în normalitate. Nu este un gest de curaj ci de oportunism. Procurorii pupincuriști din CSM nu au avut ce face. Alții au dat cu paraditorii de gard. Iar ei doar a constatat și confirmat. Ceea ce e cu totul alceva.

# Noricol date 30 July 2018 16:23 0

Acum ca nu va mai intra mormanu in cont la final de luna, vor incepe sa clacheze si sa dea din casa.

# Anticoruptie date 30 July 2018 17:00 0

Ia ziceti, scursorilor..cum paradeati voi acum 2 ani si nenoroceati vieti? Cum radeai tu, javra Negulescu si iti frecai copitele de fericire cand reuseati sa arestati un.om? Te-au auzit multi, gunoiule, cum radeai cand au fost arestati fostii tai sefi de la Ploiesti..si cum dadeai indicatii in Arest unde sa fie plasati. Se intoarce roata vietii? O sa stau sa astept cu rabdare sa fii condamnat la ani grei...cat despre ,, zis Lucica", nu mai esti Dumnezeu?O sa fii sef la Haules...sau poate nici acolo...

# Codrut olaru date 30 July 2018 17:14 +1

Eu marele procuror olaru m-am speriat cand am vazut cate ilegalități am facut si girat de a lungul mandatului penibil pe care l am avut in csm. Am intors foaia stiind ca luluta nu mai istrumenteaza dosarul meu de la DNA. Acum incerc sa ma pun bine cu cei de la parchetul general . Sacrific unitatea de elită a cucuvelei. Poate mâine si cucuveaua. Eu nu am scrupule

# ana date 30 July 2018 17:29 +3

CSM-îl este compromis TOTAL prin nerespectarea și îndemnarea la nerespectarea Constituției României. Grav este ca Măscăriciul de la Cotroceni are dinti și ochelari de cal !

# Statu-Palma-Barba-Cot date 30 July 2018 17:36 0

Bai nene,așa cu ne zicea marele înțelept bortocala,pana la o hotărâre defininiva si irevocabilă sunt prezumati nevinovați, chiar daca acesti indivizi ,așa cum rezulta din inregistrarile apărute pana acum ,par sa fie infractori .Ar fi o mare eroare dac-ar fi tratați așa cum i-au tratat ei pe alții. Ar trebui anchetați cu rigoare matematică, în asa fel încât nimeni, nicăieri,aici sau inafara tarii să nu-i mai poată scăpa de pușcărie.Dar marea problema nu e la ei.Marea problema e mai sus de ei.Cum a fost posibil ca șefii lor sa nu ia nici măsură timp de atâția ani pt a stopa abuzurile acestora Ăia sunt mai vinovați ca ei.Pana nu-i întreabă un procuror și cei ce aveau obligația de serviciu sa controleze dacă activitatea celor doi se desfășura în limitele legii, ticăloșiile din sistem vor continua.Vă rog sa ne spună cineva dacă exista un domeniu de activitate în care o persoana comite o infracțiune și cel ce are obligatia de serviciu sa-l controleze nu pateste nimic?Unde nene,unde?

# ghita date 30 July 2018 19:01 +1

Frectie la un picior de lemn.Ii sacrifica asa de ochii lumii sa linisteasca apele si sa nu-si dea seama po******tia ca ei nu erau exceptia ci reprezentau chiar modelul de lucru,elita cum zicea sefa lor.O sa puna batista pe tambal ca sistemul sa aiba pierderi minime si musamalizarea sa fie maxima,ca doar nu credeti ca o sa dea din casa sau ca practicile staliniste o sa se termine.Paradeala sistemului continua,doar prostii cred ca s-a terminat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva