13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUI LUCICA I SE FACE TOT MAI MICA – Exclusiv: cariera fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea intra tot mai mult la apa. Inculpat deja in dosarele SIIJ, Onea a primit o noua lovitura. Inalta Curte a desfiintat hotararea “Brigazii Nufarul” din CSM care omorase dosarul in care Lucian Onea fusese trimis in judecata disciplinara: “Timite cauza Sectiei pentru procurori, in vederea solutionarii actiunii disciplinare” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 October 2020 15:12
Vizualizari: 7017

Cariera profesionala a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto) intra tot mai serios la apa. Si risca sa se incheie intr-un mod pe care Onea, in prezent procuror la Parchetul Judecatoriei Campina, nu si-l inchipuia in urma cu cativa ani nici in cele mai negre vise ale sale.


 

Trimis deja in judecata si inculpat in dosare penale instrumentate de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), si suspendat din functie, Lucian Onea a incasat o noua lovitura luni, 5 octombrie 2020. S-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Concret, Lucian Onea s-a bucurat degeba cand Sectia pentru procurori a CSM, cunoscuta si sub denumirea de “Brigada Nufarul”, l-a scapat de unul dintre dosarele in care fusese trimis in judecata disciplinara. Asta intrucat Inalta Curte a anulat hotararea Sectiei pentru procurori a CSM care, in noiembrie 2019, constatase nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara in cauza in care Lucian Onea fusese acuzat de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”. In acest sens, un Complet de 5 judecatori al ICCJ a admis luni, 5 octombrie 2020, recursul Inspectiei Judiciare fata de hotararea “Brigazii Nufarul” din noiembrie 2019 si a decis retrimiterea cauzei la Sectia pentru procurori a CSM in vederea solutionarii actiunii disciplinare.

 

Iata minuta ICCJ de luni, 5 octombrie 2020, din dosarul 661/1/2020:


“Minuta deciziei civile nr. 170. Admite recursul declarat de recurenta Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 8P din 13 noiembrie 2019, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 4/P/2019. Caseaza hotararea atacata si trimite cauza Sectiei pentru procurori, in vederea solutionarii actiunii disciplinare ce face obiectul lucrarii nr. 5609/IJ/1391/DIP/2018. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica de la 5 octombrie 2020”.

 

Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM din 13 noiembrie 2019 din dosarul disciplinar al lui Lucian Onea (nr. 4/P/2019):


Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 5609/IJ/1391/DIP/2018 din data de 28 februarie 2019.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratului Onea Lucian Gabriel, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campina (in prezent suspendat din functie) pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 13 noiembrie 2019”.

Comentarii

# M date 5 October 2020 15:30 +17

Poate vrea domnu sa meargă și el la arestul care chiar el a încarcerat atia oameni nevinovati (arestul Câmpina) și poate ii uda și lui salteaua asa cum ei făceau celor care nu colabora cu ei. Mai mult sincer mam saturat de aceasta cloaca din CSM. Când dracu desființează odată pentru totdeauna acest buboi

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva