21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATI, NU MERGETI PE FENTA! – Ministerul Muncii a instiintat CSM ca nu a elaborat niciun proiect de OUG privind taierea pensiilor magistratilor. Proiectul de OUG exista, iar el circula deja la nivelul coalitiei de guvernamant. Se repeta episodul legilor sigurantei nationale pe care nimeni nu si le-a asumat. Iata adresa trimisa de presedintele CSM catre instante cu raspunsul Ministerului Muncii (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 October 2022 17:24
Vizualizari: 11051

Se incearca adormirea magistratilor, alertati de posibila reducere a cuantumului pensiilor de serviciu si modificarea conditiilor de pensionare. Pe modelul proiectelor privind noile legi ale securitatii nationale, dezvaluite de presa si apoi neasumate de nimeni, proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul condus de Nicolae Ciuca (foto, alaturi de presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen) vrea sa reduca pensiile magistratilor este la randul sau neasumat, desi el exista si circula la nivelul coalitiei de guvernamant. De altfel, proiectul de OUG a fost publicat de Lumea Justitiei dupa ce ne-a parvenit pe canale guvernamentale (click aici pentru a citi draftul proiectului de OUG).


 

Imediat dupa prezentarea proiectului de catre Luju, presedintele CSM Marian Buda a cerut informatii de la Ministerul Muncii. Intr-un raspuns acordat extrem de rapid, pe care seful CSM Marian Buda cu amabilitate ni l-a pus la dispozitie, Ministerul Muncii sustine ca nu a elaborat niciun proiect de OUG in forma prezentata de Lumea Justitiei.


Iata raspunsul Ministerului Muncii acordat presedintelui CSM Marian Buda:


Va comunicam faptul ca documentul prezentat in mass-media nu este unul care sa fi fost elaborat de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Reiteram faptul ca Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale nu elaborat inca un proiect de OUG in vederea indeplinirii Jalonului 215 din PNRR.

Mentionam, de asemenea, faptul ca in procedura de adoptare a unui act normativ care sa reglementeze indeplinirea Jalonului 215 din PNRR, MMSS va continua sa discute transparent cu toate partile interesate”.


Asadar, Ministerul Muncii sustine ca nu a elaborat un asemenea proiect de OUG privind taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor si modificarea conditiilor de pensionare, insa in niciun moment nu neaga existenta sa. Iar existenta acestui proiect, care este la stadiul de draft, nici nu are cum sa fie negata, atat timp cat, repetam, el exista si a fost vazut la nivelul coalitiei de guvernamant.

In plus, proiectul de OUG contine fix cerintele Bancii Mondiale transmise Romaniei in cadrul implementarii PNRR.

Totusi, este posibil ca scopul aruncarii pe piata a acestui draft de proiect sa fi fost acela de a testa reactiile magistratilor, pentru ca apoi sa se vina cu o alta varianta, mai indulcita, dar tot rea pentru judecatori si procurori.

 


Prezentam adresa trimisa de presedintele CSM Marian Buda catre instante cu raspunsul Ministerului Muncii:

 


Comentarii

# amestec date 27 October 2022 00:09 +1

afectarea pensiilor magistratilor si chiar simpla intentie de a o face-comunicata public corelata cu anularea sanctiunilor pentru aplicarea deciziilor structurilor ce reprezinta nucleul sistemului judiciar national -CCR si ICCJ (stim prea bine ca obligatii fara sanctiuni e zero barat in Romania) asigura amestecul necesar pentru a destabiliza la maxim sistemul. Se pare ca executivul si legislativul sustin "in mod corespunzator" a treia putere in stat.

# marin date 27 October 2022 06:34 +151

ganditi-va ca taierea pensiilor securicilor si a sclavetilor sorosh infiltrati in toate polurile de putere statale si a politucilor si aducerea lor la nivel de salariu si nu de MITA STATALA PENTRU ABUZ ASUPRA OMULUI DE RAND, mita de stat pentru a fi instrumentele lor si nu ale noastre, i-ar face sa plece rapid din "sistem". numai asa putem scapa de ei. EI SUNT IN SLUJBA NOASTRA SI NU INVERS. VA RAMANE IN SISTEM CINE ESTE DEVOTAT PROFESIEI. NU ORICINE POATE FI JUDECATOR, MEDIC. MILITIA A REVENIT LA FUNCTIA DE ORGANISM REPRESIV AL STATULUI IMPOTRIVA OAMENILOR, EXACT CA SI ARMATA si SECURITATEA. salariile lor trebuie sa NU depaseasca o suma. ce salariu nesimtit are un politruc? ce salariu nesimtit au acesti paduchi?

# Marian date 27 October 2022 10:04 +1

Sotul/soția unui magistrat primește pensia specială și după moartea acestuia. Singurii care nu beneficiaza de pensia specială sunt copii si nepoții. :-x :-x :-x :-x :-x :-x

# Dobrogeanu date 27 October 2022 10:06 +160

Sa se intimple ca in Grecia Judecatori si procurori care nu dau randament sa fie dati afara din justitie si sa li se ia toate drepturile .

# Pensia bazata pe contributivitate date 27 October 2022 10:30 +163

Dacă a contribuit de 4000 de lei, atât să ia pensia domnul magistrat! Să îl vezi cum rămâne în activitate până la 80 de ani! că leafa e bună! de ani buni zic asta! exact ca la unchiul Sam!!! dar nu au vrut! acum au morcovul și îi cam gâdilă frunza!!! și ei (politicienii) la fel: ori la pensie, ori salariu! și numai un singur venit de la stat!!!

# Academicienii date 27 October 2022 10:42 -103

Armata și SRI au înființat așa-zise instituții de studii de securitate care, în fapt, au parazitat universitățile, căutând să captureze sistemul democratic din România. Adevărata putere ocultă a pătruns până la vârful puterii, ajungând să aibă în Guvernul Ciucă atât premierul (care e general), cât și 7 miniștri – din care doi au demisionat. Prin așa-zisele academii de științe ale securității naționale au fost reciclați foarte mulți politicieni. Pe lângă demisionarii Sorin Cîmpeanu și Vasile Dîncu,, încă 5 miniștri din Guvernul Ciucă, aflați și azi în posturi, sunt absolvenți ai unor „cursuri de securitate” dubioase: Lucian Bode, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Virgil Popescu și Tanczos Barna. În Parlament e plin de absolvenți ai acestor „academii de securitate” în rândurile PSD, PNL și UDMR. Dintre ei se aleg membrii comisiilor – iar Comisia de Control a SRI e în prim-plan –, liderii de partide, personajele influente, viitorii candidați la un portofoliu de ministru etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva