Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DNA JOACA LA CACEALMA – Miscare diversionista. DNA a facut plangere la PICCJ, acuzand ca inregistrarile cu Kovesi ar fi trucate. DNA recunoaste ca inregistrarile sunt reale in majoritatea lor, dar ca unele cuvinte ar fi fost juxtapuse. Incredibil, si DNA a deschis dosar pe aceste aspecte, cautand sa-l descopere pe procurorul care a livrat interceptarile. Kovesi trebuie sa-si dea demisia, altfel ancheta DNA nu poate fi obiectiva, existand premisele ca poate sa o influenteze in favoarea sa

Luni, 19 iunie 2017 15:31 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

DNA a reactionat dupa ce postul Romania TV a difuzat inregistrarile devastatoare pentru Laura Kovesi (foto). Si a facut-o asa cum ne asteptam, cu o miscare diversionista, pe modelul „pixelul albastru”, sustinand ca inregistrarile ar fi trucate. Totusi, chiar DNA recunoaste ca inregistrarile sunt reale, dar ca ele ar contine cuvinte care ar fi fost juxtapuse.

Printr-un comunicat de presa remis luni, 19 iunie 2017, DNA anunta ca a sesizat PICCJ pentru inducerea in eroare a organelor judiciare, dar si ca la nivelul parchetului anticoruptie a fost deschis un dosar de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Practic, prin dosarul de la DNA, se incearca identificarea procurorului care a facut inregistrarile si care le-a dat presei.


Trebuie spus insa ca Laura Kovesi ar trebui sa isi dea demisia ori sa fie suspendata din functie. Iar asta dintr-un motiv simplu: atat timp cat Laura Kovesi se afla in fruntea DNA exista suspiciuni asupra corectitudinii anchetei declansate, in sensul ca aceasta ar putea influenta cercetarile in favoarea sa.

In alta ordine de idei, prin acelasi comunicat DNA pretinde ca Laura Kovesi nu a folosit si nu foloseste expresii licentioase, precum „maca-ti-as gura”.

Iata comunicatul DNA:

Cu referire la o serie de inregistrari audio difuzate de un post de televiziune in cursul serii de 18 iunie 2017, inregistrari ce redau presupuse afirmatii atribuite procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi, Biroul de Informare si relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Inregistrarile respective nu sunt autentice, ele contin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera continutul real al afirmatiilor enuntate de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie in diverse imprejurari, cum ar fi sedinte publice ori sedinte de lucru cu procurorii sectiilor operative.

Intre fragmentele care se aud pe inregistrari au fost intercalate o serie de sintagme care nu apartin procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si anumite expresii licentioase pe care nu le-a folosit si nu le foloseste.

Concret, enumeram urmatoarele fragmente vadit nereale, cu titlu de exemplu:

'Uncheselu, stiti ce-mi doresc: sa decapati institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea.'

'Dar altceva ma ingrijoreaza, ca la astia cu dosarele vechi, fiecare stiti ce aveti. Ma ingrijoreaza de ce nu-i inhatam!'

'Eu dupa decizia Curtii Constitutionale mi-as fi dorit sa iesim cu un dosar cu un ministru, ca ma gandesc ca totusi presam. Sau, ma rog... ceva dosare importante'

'Iar colegii au dovedit ca s-au depus documente in procesul legislativ si Curtea a venit si... aoleu, manca-ti-as gura... Patesc ca (...) de la Constanta…..'

In consecinta:

1. Directia Nationala Anticoruptie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a aprecia asupra necesitatii sesizarii din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii prevazute de art. 268 alin. 2 Cod penal, respectiv inducerea in eroare a organelor judiciare.

Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca inregistrarile ce contin un amestec de fragmente reale cu sintagme obtinute prin colationare risca sa conduca la acreditarea unei idei false si anume ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie ar da ordine ca procurorii sa investigheze anumite persoane sau sa directioneze ancheta intr-un anumit sens.

2. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au sesizat din oficiu sub aspectul infractiunii prevazute de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, respectiv folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca la sedintele cu procurorii din sectiile operative se discuta aspecte ce tin de managementul intern al acestei unitati de parchet, imprejurari care nu sunt destinate publicitatii.

3. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au sesizat si Inspectia Judiciara, exprimandu-si convingerea ca in cadrul Inspectiei Judiciare se pot efectua verificari, avand in vedere ca respectiva compilatie de inregistrari a fost confectionata si utilizata in scopul evident de a crea o perceptie falsa fata de modul in care se desfasoara activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si in scopul de a slabi capacitatea acesteia de a a-si indeplini atributiile prevazute de lege.

O parte a acestor inregistrari par a fi facute in contextul organizarii a doua sedinte de analiza, ambele la data de 30 martie 2017, la care au participat, in mod separat, procurorii din cadrul a doua sectii operative din cadrul Structurii Centrale: Sectia de combatere a coruptiei si Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Potrivit celor doua procese verbale intocmite, in cadrul acelor sedinte, la care, alaturi de doamna Laura Codruta Kovesi au participat si cei doi adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie, s-a discutat despre 'operativitatea solutionarii cauzelor, ritmicitatea in administrarea probelor, respectarea cu strictete a normelor de procedura penala'. Totodata, doamna Laura Codruta Kovesi a cerut procurorilor cu functii de conducere monitorizarea cauzelor mai vechi si verificarea cu regularitate a ritmicitatii in efectuarea urmaririi penale.
Aceste aspecte tin de exercitarea fireasca si responsabila de catre procurorul sef a atributiilor sale manageriale prevazute de Regulamentul de Ordine Interioara al Directiei Nationale Anticoruptie.

Printre problemele identificare in solutionarea cu intarziere a unor cauze au fost: efectuarea unor expertize si constatari de specialitate, un volum ridicat de acte de urmarire penala necesare, lipsa unor raspunsuri la cereri de asistenta judiciara internationala, sustragerea unor persoane de la urmarire penala si efectuarea formalitatilor pentru trimiterea in judecata in lipsa, incarcatura mare de dosare pe procuror.

La una din cele doua sectii s-a constatat ca sunt in lucru 42 de cauze mai vechi de 4 ani de la inregistrare, 30 de cauze mai vechi de 5 ani de la inregistrare, 22 de cauze mai vechi de 6 ani de la inregistrare, 8 cauze mai vechi de 7 ani de la inregistrare si 2 cauze mai vechi de 8 ani de la inregistrare.
Fata de aceasta situatie, la data de 31 martie 2017, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a emis un ordin prin care a dispus un control al activitatii desfasurate de catre Sectia de combatere a coruptiei si de catre Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, pentru a stabili motivele nesolutionarii dosarelor mai vechi de 4 ani de la inregistrare, in aceasta perioada de timp.

Controlul a fost efectuat de cei doi procurori sefi adjuncti al DNA, respectiv Marius Iacob si Nistor Calin, in perioada 28 aprilie -12 mai 2017.

In prezent sunt in curs de analiza rezultatele controlului si eventuale masuri necesare.
Potrivit Regulamentului de ordine Interioara al Directiei Nationale Anticoruptie, intre atributiile ce ii revin procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie se numara:
'conduce si coordoneaza intreaga activitate a Directiei Nationale Anticoruptie, luand masuri pentru buna organizare si functionare a acesteia; ia masuri [...], pentru indeplinirea la timp si in conditii de calitate a lucrarilor si pentru stabilirea unor raporturi de serviciu care sa asigure realizarea corespunzatoare a atributiilor asigura si verifica modul de respectare a dispozitiilor legale, a ordinelor si a regulamentelor de catre intregul personal exercita controlul asupra activitatii procurorilor si a intregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnati;' (art. 7 alin.(1) lit. a) c) q) si s) din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie, aprobat prin Ordinului ministrului justitiei nr. 1643/2015)

Dispozitiile aceluiasi Regulament ii obliga pe procurori 'sa efectueze urmarirea penala, sa participe la sedintele de judecata si sa solutioneze lucrarile in mod temeinic si operativ' (art. 81 alin.(2) lit. e din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie) si 'sa asigure securitatea dosarelor penale si a celorlalte lucrari, precum si confidentialitatea acestora, potrivit legii' (art.81 alin.(2) lit. f din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie)”.

*Cititi aici comunicatul DNA

Accesari:7680

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 19 iunie 2017 15:56 +6

si de cand e competent DNA pe o astfel de infractiune? Ca legea ne explica altceva. Sau iar mictioneaza pe legea "duoamna" cu "manca-ti-as gura"?! 8) 8) Si vrea sa spuna ca atat timp cat e deschis un dosar la ea la birou, nu poate face nimeni ancheta?! :D :D :D Nea Lazre, Isus a spus - Lazare, ridica-te si umbla! Noi iti spunem: Lazare, ridica-te si pleaca, lasa-ne! Chiar te si rugam, doar sa ne lasi!

# remember date 19 iunie 2017 16:14 +2

Just îndemnul „Lazăre, ridica-te si pleaca...”. Momîia ce se crede procuror general e opera Ciordutzei prin măsluirea Mapei profesionale a penalului AL. Subalterna sa nu s-a rușinat să-l cheme în public la ordine pe Lăzărică Azorică: AVEM DE VORBIT.

# DODI date 19 iunie 2017 16:23 +2

Omul prost nu-i prost destul dacă nu e și fudul. Câinele care s-a învățat fără lanț mușcă pe toată lumea, mai ales acum când ciolanis nu e în stare să țină lesa nici măcar nevestei, dar unei zvăpăiate cu pretenții de ”cea mai puternică femeie din România”. Oamenii ”mici” nu știu să moară decât penibil. Poate se satură și navetistul de la Cotroceni de la vizite în patru labe în fața licuricilor și vine pe acasă pentru a fi, ceea ce Constituția îi impune, un adevărat arbitru nu un play boy cu pretenții de june prim.

# DOREL date 19 iunie 2017 22:03 +3

Pai, sa pretinzi ca informatiile difuzate n-ar fi destinate publicitatii e fix viceversa ! Din moment ce dovedesc incalcarea legii, devin automat conf. art. 1 si 13 din Legea nr. 544/2001 INFORMATII DE INTERES PUBLIC !! Acu' se mai confirma si ca deviza DNA ramane "Minte multa nu se cere, sa fii prost, sa ai putere !", pentru ca, sa zicem ca-l descopera pe procurorul, politistul sau specialistul care a inregistrat-o de tulburatoarea K: ala o sa vina cu inregistrarea originala 100 % + cu un martor implicat (procurorul care se aude si el pe inregistrare) + cu alti 15 procurori care au fost de fata, deci proba veritatii de-abia asteapta sa-si lumineze fata !  Si, b): da' daca inregistrarea a facut-o un serviciu asa, ca sa nu mai viseze frumos tulburatoarea ca-l lega pe Helvig sau si-or fi adus aportul baietii de la Mossad ? Or' se repeta povestea cu Udrea si Bica de la Paris ?? Stati aproape si-o sa vedeti ce cu gandu' nu ganditi ! Parerea mea ...

# Nicolae Clivet date 19 iunie 2017 15:59 0

D.N.A., cand era condusa de doamna L. Oprean, a folosit ca proba continutul unor convorbiri telefonice pentru a sanctiona disciplinar un grefier. Aceste convorbiri nu exista, dar conform D.N.A. discutiile acestor convorbiri reieseau din "declaratiile martorilor in cauza". Un procuror militar, parerea mea, si-a patat uniforma militara cand a acceptat sa cerceteze o abatere disciplinara a unui civil. Un militar care a mintit pentru a-si pastra functia sau pentru a fi promovat intr-o functi mai inalta, nu credeti ca a savarsit o infractiune?

# I-auzi brîul date 19 iunie 2017 16:06 +5

Luluța Ciordutza și-a tras comunicat haios :P . LCK e în stare de formulări „vădit nereale”! Dracu' a mai auzit de împerecherea contra firii slavone Tamam + Makarenko! Și asta figurează în teza de doktorat a 1/4doktei, potcovită cu MAGNA CUM LAUDE :P :P :P .

# NO COMMENT date 19 iunie 2017 16:19 +2

„Kovesi e atacată pentru că arată bine.”

# Mika Plagiatoare (doar 4%) date 19 iunie 2017 16:25 +3

Șefa DNA să dea repejor ERATĂ la comunicatul cu „Nu am plagiat” cu modestul procent atestat oficial - 4%.

# Cancan date 19 iunie 2017 16:42 +2

Luluta tb suspendata. Procurorii participanti la adunare sa fie intrebati. cuplati la detectorul de minciui, daca sunt adevarate afirmatiile facute de Kovesi. Restul e cancan Daca pana in 4% e modificat din inregistrare, ar trebui sa fie ok, nu?

# foutimberg vasiliu date 19 iunie 2017 19:31 +1

parca esti o vaca in poza asta

# VIKY date 21 iunie 2017 10:48 +5

Este mana mamei catuselor la debarcarea lui Grindeanu. Castigator va fi Dragnea. Logica este foarte simpla: toata sustinerea lui Grindeanu de catre propaganda securista este o diversiune pentru inducerea in eroare a populatiei. Adevarul crud este ca Dragnea este omul binomului, nu Grindeanu. Nu uitati ca Ponta a fost debarcat tocmai pentruca era de partea populatiei si a tari cu bune ...cu rele, dar a vrut sa faca ceva pentru tara, asa ca a fost debarcat. Acum a venit randul lui Grindeanu, dar fara incendii cu victime. Acum ciobanul de la Cotroceni va avea GUVERNUL MEU.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.05.2018 – Negulescu protejat de elemente din SRI. Claudia Rosu pe lista neagra a PICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER