9 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCLAVII LUI KOVESI, BAGATI IN DISCIPLINAR PENTRU REA-CREDINTA – Exclusiv: Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a procurorilor DNA Jean Uncheselu, Marius Bulancea si Paul Dumitriu pentru “exercitarea functiei cu rea-credinta”. Cei trei risca sa fie dati afara din magistratura pentru deschiderea dosarului OUG 13/2017, anchetand oportunitatea si legalitatea emiterii de catre Guvern a Ordonantei de gratiere. Kovesi: “Eu mi-am asumat acest dosar”. Urmeaza sefa DNA?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 iunie 2017 17:27
Vizualizari: 17554

Se cutremura peretii la Directia Nationala Anticoruptie! Inspectia Judiciara a luat act de sesizarea disciplinara formulata in martie 2017 de JURINDEX MEDIA SRL (Lumeajusttiei.ro) si a inceput cercetarea disciplinara a vestitilor procurori Marius Bulancea (foto stanga), Paul Dumitriu (foto dreapta) si Jean Uncheselu (foto centru) din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilitate infractiunilor de coruptie. Cei trei apropiati ai lui Kovesi sunt cercetati pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si risca sa fie exclusi din magistratura pentru ca au deschis, cu rea-credinta, dosarul penal pe Ordonanta nr.13/2017, pentru a ancheta oportunitatea si legalitatea unui act normativ cu caracter de lege emis de o alta putere a Statul, respectiv Guvernul.


Informatia bomba este cuprinsa in Rezolutia pe care Inspectia Judiciara a trimis-o Lumeajustitiei.ro prin care ne-a anuntat ca a clasat plangerea Jurindex Media SRL in ce priveste incalcarea unor dispozitii din Legea 303/2004 de catre Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar si procurorul sef al DNA Laura Kovesi, dar au decis in schimb cercetarea Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar pentru incalcarea Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Potrivit motivarii Inspectiei Judiciare comunicate Lumeajustitiei.ro, cercetarea disciplinara a procurorilor DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu s-a inceput in data de 31 mai 2017, dupa ce s-a apreciat ca “exista indicii privind savarsirea abaterii disciplinare prevazute de articolul 99 litera t) din Legea 303/2004, care stabileste ca este abatere disciplinara “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

Laura Kovesi, urmatoarea pe lista

Cei trei procurori DNA apropiati Laurei Codruta Kovesi nu sunt singurii care pot fi trasi la raspundere disciplinara, cu consecinta excluderii din magistratura, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta! Ci si Laura Codruta Kovesi! Conform propriilor sale declaratii cuprinse in inregistrarile din sedintele DNA, despre care s-a stabilit ca ar data din martie 2017, Laura Codruta Kovesi recunoaste ca dosarul privind anchetarea modului in care a fost emisa OUG 13/2017 a fost asumat de aceasta si ca procurorii Dumitriu si Uncheselu nu au facut un milimetru fara acceptul ei in acest dosar. Iar potrivit aceleasi inregistrari, Laura Codruta Kovesi credea ca a facut ce era legal si corect!

Iata ce spunea Laura Kovesi despre dosarul referitor la OUG 13/2017, potrivit inregistrarilor difuzate de Romania TV:

Si-am auzit si comentarii cu dosaru' pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar, impreuna cu domnul Dumitriu si cu domnul Uncheselu. N-au facut un milimetru la stanga si la dreapta fara ca eu sa nu spun 'da, domne, sunt de acord si sustin treaba asta', si cred in continuare ca am facut ce era legal si corect. Chiar sa zica Curtea Constitutionala ca am derapat institutional pentru ea. O sa iau cele 4 dosare existente in DNA cu acelasi obiect, facute exact in acelasi lucru si le duc in brate lu' Morar si i le pun in brate si-i zic 'ia-le, domnu' Morar, spala-te cu ele pe cap'”.

Iata ce precizeaza Inspectia Judiciara in Rezolutia remisa Lumeajustitiei.ro:

In ceea ce priveste aspectele sesizate de petenta vizand faptul ca 'decizia Curtii Constitutionale din 27.02.2017, care a statuat ca procurorii nu au compententa de a cerceta acte normative cu caracter de lege, nici pe oportunitate, nici pe legalitate, a demonstrat ca DNA nu avea competenta sa instrumenteze un asemenea dosar', se retine ca, urmare verificarilor prealabile efectuate in prezenta lucrare, prin rezolutia din data de 31.05.2017, intocmita de inspectorii judiciari, a fost dispusa, in temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, inceperea cercetarii disciplinare, apreciindu-se ca exista indicii privind savarsirea de catre procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilitate infratiunctiunilor de coruptie, a abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata”. (facsimil)

*Cititi aici integral Motivarea Inspectiei Judiciare (in special pagina 30)

Comentarii

# DODI date 29 iunie 2017 18:02 +27

Cred că visez sau că inima îmi joace feste. Nu se poate. În Republica procurorilor să se întâmple așa ceva. Este mai mult de câte îmi poate suporta biata inimă. Aștept totuși finalul acestui meci, la care ar fi binevenite niște prelungiri cu următorii jucători, păstrați deocamdată ca rezerve: luluța și zdreanță. Dacă mai pot fi și alții e OK. Aștept cu nerăbdare repriza a 2-a.

# Iulian date 29 iunie 2017 19:23 +5

Nuuuuuuu, nu cred asa ceva! Parca citesc ceva scris pe nisipul de pe plaja si ma astept oricând sa vina valul sa-l stearga! Chiar si numai aceste 31 de pagini, fara sa indraznesc la ceva cu finalizare, ma fac sa ma minunez de ce efecte poate avea ,,caldura” din CSM si IJ! Sa fie începutul sfarsitului? Nu cred. Asa cum spune DODI, astept repriza a doua si eventual prelungiri, fara popcorn, dar cu speranta la un rezultat.....pentru calificari.

# Titi Molâul date 29 iunie 2017 20:32 +5

DNA-ul în picaj? Cred că este un trucaj...

# ION date 29 iunie 2017 20:52 +4

  Mai intai  se curata  FRUCTUL  de coaja ca sa ajungi la MIEZ.Daca gasesti VIERMI ii nimicesti dar pastrezi samanta , In speta, DNA este o institutie absolut necesara .In structura ei mai sunt si procurori CORECTI dar ei, fiind corecti , nu detin functii de conducere . OTRAVA  directiei este aceasta patachina  si camarila sa.Ea trebuie CONDAMNATA la ani grei de puscarie.

# santinela date 30 iunie 2017 09:05 +3

" Eu mi-am asumat acest dosar" dixit nulitatea neamului.Asta se crede mare scula-n bascula ! Pai daca procurorii aia,adica slugile,se va dovdi ca au actionat cu rea credinta in a-si face meseria inseamna ca si Kovessi trebuie sa plece !

# Ion date 30 iunie 2017 09:48 0

si IIsus mergea pe apa. asa, si? :lol: :lol:

# Machiavelli date 30 iunie 2017 10:48 +1

Poate nu ştiţi că şi procurorii inspectori, sau procurorii membri CSM, care soluţionează cauza disciplinară stau tot cu sabia lui Damocles ţinută de DNA deasupra capetelor. Să nu vă miraţi dacă veţi afla că procurorilor inspectori ai CSM şi procurorilor membri ai CSM, le sunt deja deschise dosare penale de DNA, ca mijloc de presiune.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2020 – Disperare in Deep State

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva