18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADRIAN NASTASE INTRA LA INCHISOARE - Completul de 5 al Inaltei Curti i-a admis recursul, a casat hotararea de la fond, si i-a administrat aceeasi pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu executare! Nastase este primul premier care intra dupa gratii, sentinta este definitiva!

Scris de: Ionut MURESAN | pdf | print

20 June 2012 18:51
Vizualizari: 10987


LA DNA s-au deschis sticlele de sampanie! Miercuri la orele 18.40 Inalta Curte a dat citire verdictului final in dosarul „Trofeul Calitatii”, in care la fond „lotul Adrian Nastase” a primit pedepse cu inchisoarea intre 2 si 7 ani, cu executare, pentru fapte de coruptie. Dupa dezbateri in camera de consiliu care au durat ore in sir, Completul de 5 al Inaltei Curti format din judecatoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie a decis: a admis recursul inculpatilor, a casat in parte hotararea instantei de fond, a schimbat incadrarea juridica si, in rejudecare, l-a condamnat pe Adrian Nastase la aceeasi pedeapsa de 2 ani de inchisoare, tot cu executare, care ii fusese administrata prin sentinta casata. Astfel, Adrian Nastase, dupa ce se va emite mandatul de executare a pedepsei, urmeaza sa fie dus in cursul acestei zile la penitenciar, pentru inceperea executarii pedepsei. Pedepse cu inchisoarea, cu executarea au primit si ceilalti co-inculpati.


COMPLETUL DE 5 JUDECATORI

Minuta deciziei penale nr. 160

Dosar nr. 2470/1/2012

sedinta publica de la 20 iunie 2012

IN NUMELE LEGII, D E C I D E

Admite recursurile declarate de inculpatii NASTASE ADRIAN, JIANU IRINA PAULA, GASPAROVICI DIANA, POPOVICI BOGDAN, POPOVICI MARINA IOANA si VASILE MIHAIL CRISTIAN impotriva sentintei nr.176 din 30 ianuarie 2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala in dosarul nr.514/1/2009.

Caseaza, in parte, sentinta penala atacata, numai in ceea ce priveste incadrarea juridica a faptei retinute in sarcina inculpatului Nastase Adrian si cu privire la individualizarea judiciara a pedepselor aplicate inculpatilor Jianu Irina Paula, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana si Vasile Mihail Cristian si, in rejudecare:

I.In baza art.334 Cod procedura penala schimba incadrarea juridica a faptei retinuta in sarcina inculpatului NASTASE ADRIAN din infractiunea prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, in infractiunea prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000 si mentine pedeapsa principala de 2 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale.

II.Inlatura sporul de 1(un) an inchisoare aplicat inculpatei JIANU IRINA PAULA, urmand ca inculpata sa execute pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

III.Reduce pedeapsa aplicata inculpatei GASPAROVICI DIANA pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata prevazuta de art.26 raportat la art.248 cu referire la art.2481 Cod penal, combinat cu art.17 lit.d din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal, la 5 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

IV.Inlatura sporul de 1(un) an inchisoare aplicat inculpatului POPOVICI BOGDAN, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

V.Descontopeste pedeapsa rezultanta de 7 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal aplicata inculpatei POPOVICI MARINA IOANA, in pedepsele componente, pe care le repune in individualitatea lor, cu inlaturarea sporului de 1(un) an inchisoare.

Reduce pedeapsa stabilita inculpatei Popovici Marina Ioana pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata prevazuta de art.26 raportat la art.248 cu referire la art.2481 Cod penal, combinat cu art.17 lit.d din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, la 5 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Reduce pedeapsa stabilita inculpatei Popovici Marina Ioana pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani prevazuta de art.23 al.1 lit.b si c din Legea nr.656/2002 raportat la art.17 lit.e din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani inchisoare la 4 ani inchisoare.

Reduce pedeapsa stabilita aceleiasi inculpate pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazuta de art.290 Cod penal raportat la art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 2 ani inchisoare la 1 inchisoare.

In baza art.33 lit.a, art.34 lit.b si art.35 Cod penal contopeste pedepsele sus mentionate, urmand ca inculpata sa execute pedeapsa cea mai grea, de 5 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

VI.Inlatura sporul de 1(un) an inchisoare aplicat inculpatului VASILE MIHAIL CRISTIAN, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale recurate.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE impotriva aceleiasi hotarari.

Onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii intimati inculpati Nastase Adrian, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian si recurenta inculpata Gasparovici Diana, pana la prezentarea aparatorilor alesi, in suma de cate 100 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei.

Definitiva.

Pronuntata, in sedinta publica, astazi, 20 iunie 2012.

Reactii dupa aflarea verdictului

Contactat dupa aflarea condamnarii la 6 ani de inchisoare, Bogdan Popovici ne-a declarat cu calm urmatoarele: „Lupta dintre Basescu si Nastase nu trebuia sa faca victime colaterale. Aici vorbim de o justitie defecta, care a incercat sa-si ascunda gaurile negre, condamnand niste oameni pentru ca era greu sa recunoasca cate gauri are! E mai simplu ca un sistem inchis in el insusi sa aiba sentimentul ca face dreptate, neintelegand ce pedepseste! Condamnarea sotiei mele Marina Popovici, care nu are legatura cu nimic din acest dosar este mai mult decat abominabila. De la Revolutia franceza incoace, rar s-a intamplat ca justitia sa pedepseasca doar de dragul pedepsei”.

Avocatul lui Adrian Nastase, maestrul Dan Cazacu: „Nu mai exista alte proceduri pentru atacarea acestei hotarari. Dincolo de cum isi va ispasi pedeapsa Adrian Nastase, in acest caz ne vom adresa la CEDO pentru ca au fost condamnati oameni nevinovati! Romania va primi cea mai grea condamnare la CEDO pe aceste aspecte”.

Istoricul procesului de la Inalta Curte

Procurorii DNA au cerut, in data de 13 iunie 2012, la ultimul termen al procesului, majorarea pedepsei de 2 ani de inchisoare cu executare la care a fost condamnat Adrian Nastase in dosarul “Trofeul Calitatii”. Procurorul DNA si-a motivat cererea argumentand ca doar astfel poate fi atins scopul pedepsei. Procurorul a mai sustinut ca instanta de fond i-a dat fostului premier o pedeapsa prea mica in raport cu gradul de pericol social al faptelor care au fost retinute in sarcina sa, apreciind ca aceasta condamnare “nu este indestulatoare pentru indreptarea inculpatului”.

In data de 30 ianuarie 2012 un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (compus din Ionut Matei, Ioana Bodan, cu opinia separata in sensul achitarii a Cristinei Rotaru) l-a condamnat pe Adrian Nastase la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul Calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004 pentru alegerile prezidentiale. Totodata, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Irina Paula Jianu a fost condamnata in acelasi dosar la 6 ani de inchisoare si cinci ani interzicerea unor drepturi, condamnare la care i s-a aplicat un spor de pedeapsa de 1 an. Adjunctul Irinei Jianu la ISC, Diana Gasparovici, directorul general al SC Eurografica SRL, Mihail Cristian Vasile, au fost condamnati, alaturi de sotii Ioana Marian si Bogdan Popovici la cate 6 ani de inchisoare la care se adauga un spor de detentie de un an.

Procurorii anticoruptie au sustinut in rechizitoriu ca in anul 2004 ISC a initiat organizarea unui simpozion intitulat “Trofeul calitatii in constructii” care, in realitate, masca strangerea de fonduri pentru campania lui Adrian Nastase la alegerile prezidentiale, prin instituirea unor taxe de participare.

Achitarea din dosarul „Matusa Tamara” si condamnarea din dosarul „Zambaccian”

Reamintim ca Adrian Nastase a fost achitat de magistratii ICCJ pentru fapte de coruptie in data de 14 decembrie 2011 in dosarul “Matusa Tamara”, insa a fost condamnat, in 30 martie, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj in dosarul “Zambaccian”, unde este judecat in legatura cu importul unor bunuri din China. Si in acest dosar fostul premier a fost achitat pentru fapte de coruptie. De asemenea, sotia fostului premier, Daniela Nastase, a fost condamnata in dosarul “Zambaccian” la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru “participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala”, iar Irina Paula Jianu a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune. Aceste solutii nu sunt inca definitive, cauzele aflandu-se in stadiul de recurs la Inalta Curte.

* Cititi aici minuta Completului de 5 al ICCJ

Comentarii

# POPORUL VREA JUSTITIE LIBERA ! DACA ESTE VINOVAT , BRAVO !!! date 20 June 2012 19:03 +1

Daca a fost vinovat trebuie sa plateasca , nimeni nu e mai presus de lege> JUDECATORI NU VA TEMETI DE POLITIC . CURAJJJJJJ , TARA VA SUSTINE!!!

# Athos date 20 June 2012 19:45 +9

Nu va bucurati! Daca un om a fost condamnat cu atatea dovezi ca i s-au incalcat drepturile, asta nu mai e justitie! Traim intr-o tara bolnava, bolnava! la anu care vine veti asista la aceeasi regie, da cu Basescu in rol principal :D

# ciprian date 21 June 2012 08:36 -2


Citeza pe Athos
Nu va bucurati! Daca un om a fost condamnat cu atatea dovezi ca i s-au incalcat drepturile, asta nu mai e justitie! Traim intr-o tara bolnava, bolnava! la anu care vine veti asista la aceeasi regie, da cu Basescu in rol principal :D
Mare dreptate mai ai.....acum nu prea ii pot intelege pe cei ce se bucura de condamnarea asta data efectiv cu japca. Aaaa....in conditiile in care pe acest site posteaza si ingineri, micorbisti, mam'mare, tantelu' si filosofi...da pot sa ii inteleg. Problema este ca, daca pe aici majoritatea este formata asa cum se vrea din juristi...ar trebui sa deschideti bine capatanile alea si sa vedeti ca ce s-a intamplat a fost o grosolana japca!!! A nu se intelege ca spun ca Nastase este nevinovat....nu am de unde sa stiu pt ca nu cunosc dosarul....dar nu poti sa judeci pe nimeni asa cu japca...si mai mult...sa fii condamnat de un judecator care de fapt nu are decret de numire de la presedinte!!! Doamneeee....unde am ajuns sa traim???!!!

# Visatorul date 20 June 2012 19:10 0

Bravo pentru curaj!

# adi date 20 June 2012 19:20 -3

FELICIT MAGISTRATII PENTRU CURAJ. STIU CA CITITORII LUJU NU SUNT IN ASENTIMENTUL MEU SI, ASEMENEA ILUSTRILOR MAESTRI CARE I-AU ASIGURAT CEA MAI PROFESIONALA APARARE POSIBILA IN TARA ASTA, VOR CLAMA PANA LA CAPAT CONDAMNAREA POLITICA. DA, DOMNILOR, DICTATORUL I-A SUNAT PE TOTI CEI 5 PLUS 2 JUDECATORI SI EL LE-A SPUS CE SA DECIDA, ASA E NU? NU REALIZATI CA VA UMPLETI DE PENIBIL ?...

# giovanni_DJ date 20 June 2012 19:23 -6

Sa vedem care va fi pedeapsa rezultanta dupa ce se vor contopi si pedepsele care se vor pronunta in celelalte dosare. Sunt curios daca in dosarul Matusa Tamara achitarea va mai tine in recurs, atata timp cat o noua condamnare nu l-ar mai priva de libertate, pentru ca la momentul viitoarei pronuntari va fi in stare de detentie :P

# kiki2009 date 20 June 2012 19:28 -4

da,stiu.infractorul adrian nastase si ilustrii aparatori vor merge la cedo :D. pina atunci, LA PUSCARIE!!!!!!!!

# unne date 20 June 2012 20:21 -2


Citeza pe kiki2009
da,stiu.infractorul adrian nastase si ilustrii aparatori vor merge la cedo :D. pina atunci, LA PUSCARIE!!!!!!!!
intr-o facatura care se vede de la primum movens nu astepti mandat de arestare ca sa te duci la cedo, ca poti sta si 9 ani la puscarie pana se va pronunta cedo. poate... ca precedentul sotilor Barsan va salutar pentru nastase la cedo. avocatii sa se astepte la case sparte si la oase rupte.

# Bob date 21 June 2012 01:47 -2


Citeza pe unne"][quote name="kiki2009
da,stiu.infractorul adrian nastase si ilustrii aparatori vor merge la cedo :D. pina atunci, LA PUSCARIE!!!!!!!!
intr-o facatura care se vede de la primum movens nu astepti mandat de arestare ca sa te duci la cedo, ca poti sta si 9 ani la puscarie pana se va pronunta cedo. poate... ca precedentul sotilor Barsan va salutar pentru nastase la cedo. avocatii sa se astepte la case sparte si la oase rupte.[/quote] Fratee! Dar de ce s-a înpuşcat "minunatul" domn Năstase?? De "nevinovat" ce era?? A confirmat singur, prin gestul său, domnul Năstase sentinţa pe care a primit-o!!! Cum puteţi fi atît de naivi?? Sau poate nu sunteţi naivi! :sad: Varianta optimistă, pentru România, ar fi că această condamnare, cu tot ceea ce i-a urmat, este un mic pas pe calea normalizării! Varianta pesimistă ar spune că, "cu o rândunică nu se face primăvară!"

# lica date 20 June 2012 19:29 +6

vai, dar marii avocati nu au mai reusit sa rezolve problema in subteran? luati-l avocat pe dobitocul xx. daca n-avea avocati, nastase obtinea achitarea. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# cu executare date 20 June 2012 19:37 +10

Admite recursul... :lol: .... caseaza hotararea ..... :-) ..... schimba incadrarea juridica ..... :eek: ..... aplica aceeasi pedeapsa .... <img src=ops:' /> ....... cu executare................

# Cristi P. Sturzu date 20 June 2012 19:47 -2

Ar trebui ca actualul ministru al justitiei, tot psd-ist, sa inteleaga cam unde duce abuzul de functie publica inalta, si cam ce inseamna proasta folosire a acesteia.

# Mărgău date 20 June 2012 20:45 -1

Cumva, aceste minusuri puternice și amarui sunt de la plagiatorul Ponta? De-aici se vede ca haina la care aspiri, e cam mare pt. tine, "dotore!" Nu-ti vine deloc. Ba chiar iti sta prost.

# unne date 20 June 2012 19:52 +2

condamnat in propriul recurs ? schimbare incadrare juridica ? cu cine ? ne-am facut de ras in europa. afp a sesizat singularitatea, straneitatea.

# cr1 date 20 June 2012 20:04 +4

mai e și recursul Parchetului, deci se poate

# unne date 20 June 2012 20:12 -2


Citeza pe cr1
mai e și recursul Parchetului, deci se poate
o fi dar neavantul textul... suna ciudat.

# cr1 date 20 June 2012 19:57 0

wow!! E meritul maeștrilor. Dacă nu ar fi avut spuma avocaților din România, probabil că lua mai mult. Cred că se apropia de maxim dacă îl apăra avocatul desemnat din oficiu. La cât de șmecheri au fost au reușit să obțină o condamnare de 2 ani cu executare. E bine și așa. Bravo lor!!! :lol: :lol: :lol:

# unne date 20 June 2012 20:10 -3

condamnat in propriul recurs ? schimbare incadrare juridica ? cu cine ? ne-am facut de ras in europa. afp a sesizat singularitatea, straneitatea.

# daca asta e minuta date 20 June 2012 20:24 -2

greseala este foarte grava. argumente pentru cedo servite pe tava.

# ion date 20 June 2012 20:26 +4

In cazul unui castig la CEDO ,posibil dealtfel , tot amarasteanul plateste ca pe judecatori i doare in pix ....sunt inamovibili .

# CR7 date 20 June 2012 20:28 -4

Corlatene, daca am zice si noi: ,,Sa fie condamnaţi toţi psd-iştii care parazitează...!"

# RIP date 20 June 2012 20:29 -2

Dumnezeu sa te odihneasca in pace  Cristian Panait. Pedeapsa e cam mica , dar decat nimic e bine si asa.

# Avocat date 20 June 2012 20:36 +7

In anul II de facultate am facut Drept International Public cu prof. Adrian Nastase, iar seminariile la aceeasi materie cu Victor Ponta. Doua persoane jalnice, pe care nu le-am votat niciodata si nu le-as vota vreodata. Nu am prea multe de spus de bine relativ la activitatea lor didactica si nimic relativ la calitatile lor umane. Doi arivisti, doua caractere detestatbile dar ... MASCARADA ASTA JUDICIARA FACUTA DOAR PENTRU A-L CONDAMNA PE NASTASE, ACESTE ABUZURI ALE JUSTITIEI CU PROCUROR NUMIT LA ICCJ DOAR PENTRU A-L JUDECA PE NASTASE, CU VICII DE PROCEDURA SI CU NESOCOTIRI EVIDENTE ALE DREPTULUI LA APARARE, CU ACEASTA EVIDENTA INFRANGERE A STATULUI DE DREPT DOAR PENTRU A-L CONDAMNA PE NASTASE ... NU FACE DECAT SA-L MARTIRIZEZE PE NASTASE ... Daca Gigi Becali dupa niste saptamani de arest a ajuns parlamentar european, la ce sa ma astept dupa iesirea lui Nastase din penitenciar ... Oare nimeni nu vede ca AM INFRANT STATUL DE DREPT PENTRU A-L CONDAMNA PE NASTASE??? OARE NIMENI NU VEDE CA NE-AM INJOSIT PE NOI INSINE DOAR PENTRU A-L CONDAMNA PE NASTASE ... CU ORICE PRET ...

# CR7 date 20 June 2012 20:36 +2

La CEDO se va castiga pe schimbarea incadrarii fara a o pune in discutie (art. 334 c.p.p.) (cauza Adrian Constantin împotriva României) şi pe interdicţia art. 64 – cauza Calmanovici. Nu e sigur că la ICCJ se va revizui condamnarea.

# LICA date 20 June 2012 21:24 +5

VINOVAT ESTE DOAR ADRIAN NASTASE , DEOARECE NU A DAT DRUMUL LA JUDECAREA INCULPATULUI TRAIAN BASESCU.R E C H I Z I T O R I U -Anul 2004 luna august ziua 09 Procuror şef secţie Vasile Drăghici – Secţia de combatere a corupţiei şi procuror Ioan Oţel, de la Parchetul Naţional Anticorupţie, Bucureşti,Examinând actele, lucrările precum şi probele administrate în dosarul nr. 20/P/2002, al Parchetului Naţional Anticorupţie Bucureşti, privind pe inculpaţii: - BĂSESCU TRAIAN - director general al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile în perioada 1989-1990; - subsecretar de stat şeful Departamentului transporturi navele din Ministerul Transporturilor în perioada 1990 – aprilie 1991 - ministrul Transporturilor în perioadele mai 1991- noiembrie 1992 şi 1997 – iulie 2000 - director/preşedinte al Comitetului Director Petroklav Inc. Bahamas în perioada iulie 1991 – octombrie 1992

# sorin date 20 June 2012 21:33 -2

Unde sunt tovarasii aparatori, ce s-a intamplat cu "magistralele" lor pledoarii???? Sa se ceara la pensie toti in frunte cu bolcas, niste nulitati...Cred ca inchideti site-ul nu-i asa? Toata munca voastra a fost in van....Vaaaii, jurnalisti?! vanduti ce sunteti!!!

# BERCEA MONDIAL AVOCAT STR. ACADEMIEI - DECIZIE 735/2010 date 20 June 2012 21:51 -3

E ,,răzbunarea la frații miei,, . Alo, domnule Nastase, domnule CAZACU, sunteți avocat într-un barou legal ??????, CAZACULE FII ȘI TU ACUM REZONABIL ȘI INVOCĂ DECIZIA NR. XXVII/2007 (Monitorul Oficial nr. 772/2007) prin care ICCJ a decis că: ,,asistența juridică acordată în p p.unui inculpat sau învinuit de o persoană care ,,NU A DOBÂNDIT CALITATEA DE AVOCAT ÎN CONDIȚIILE LG 51/1995 = ECHIVALEAZĂ CU ȘIPSA DE APĂRARE,, O PUNEM CE ZICI ???? URMĂTORUL PAS ESTE ASIGURAT ADICĂ VEI FI PRIMIT ÎN UNBR DIN STR, ACADEMIEI, NU MAI PLĂTEȘTI NICI ZECIUIALA, CU STIMĂ

# MARINA COMANDANTA date 20 June 2012 21:53 +6

Cred că acum BASE o sa le decoreze și pe cele 5 judecătoare , fiindcă datorită lor și-a împlinit un vis vechi!! Mai mult cred că o să le premieze și o să le treacă în cartea de onoare a sa de la COTRO , toate astea în timp ce nouă ne crapă obrazul de rușine fiincă avem o justiție politizată,supusă ordinului politic, predispusă oricând să comită grave injustiții . Acum am priceput ca fetele din complet , deși nu au strlucit niciodată profesional, au fost promovate făra a îndeplinii niște cerințe ori criterii conforme cu exigențele unei curți supreme, tocmai pentru a da asemenea soluții. M-am convins , ca în capul lor nu au mai nimic, astfel încât pentru astfel de specimene , singurul lucru posibil de facut, este acela de a pronunța soluțiile comandate de ..... MI-E RUȘINE MIE , DE CONDUITA LOR!!!!

# carmen date 21 June 2012 10:31 0

O singura nelamurire am...ultima oara cand am verificat jduecatorii erau in subordinea Ministerului Justitiei...deci a lui Corlatean. Cand ziceti decizie politica incercati sa spuneti ca propriul sau discipol l-a condamnat ?:)

# comandantul marinar pentru carmen date 25 June 2012 20:38 +1

CARMEN, nici până la ora asta nu ai aflat că judecătorii nu sunt subordonați ministrului de justiție? Citețte toată legislația în domeniu și ai să vezi !!! Dar prețedintele ICCJ e numit de președintele țării și la fel conducătorul DNA !!! Ei vezi mai căpoasa că asistemul tot joacă după muzica șefului de la Cotroceni, că alfel omul se supără și îi zboară de nu se văd!!!!!!

# Ultimul Charlot date 20 June 2012 22:07 +1

Nastase putea invoca ca este aparat de avocati traditionali, deci in afara legii, si fara calitate. Adica, mai pe direct, lipsa unei aparari calificate. In penal....Scapa si el, ne lamuream si noi cu barourile.... Ce de simplu... Oare ceva cele extraordinara de atac pe chestia asta se poate? :-*

# koko date 20 June 2012 22:20 -1

in cazul asta punem pariu ca in secunda 1 corlatean s-ar inscrie in baroul nostru?

# unul din multime date 20 June 2012 22:10 +3

Primul pas pe care il va face A.N. cred ca va fi o solicitare de amanare a executarii pedepsei, in baza 453 C.pr.pen., (pe motiv ca executarea imediata ar avea consecinte grave pt el/familie/partid? ) si apoi vom mai vedea....

# unul din multime date 20 June 2012 22:11 +1

Primul pas pe care il va face A.N. cred ca va fi o solicitare de amanare a executarii pedepsei, in baza 453 C.pr.pen., (pe motiv ca executarea imediata ar avea consecinte grave pt el/familie/partid? ) si apoi vom mai vedea....

# rudolf date 20 June 2012 22:13 -2

Se pare ca avem o speranta in justitie...in sfarsit se face deptate prin pedepsirea unui mare corupt!

# Adrian Nastase aka „Bombonel” date 20 June 2012 22:36 -1

Nu sunt vinovat! Fireste ca totul a fost o inscenare!

# xxfiles date 20 June 2012 22:44 -3

bravo procurorilor...vrem si alti vinovati...vrem sange

# xxx file date 21 June 2012 07:35 0

Vezi cum folosesti nick name-ul , procurorule, fi mai original !

# xxfiles date 21 June 2012 10:55 +1


Citeza pe xxx file
Vezi cum folosesti nick name-ul , procurorule, fi mai original !
voi fi...asa cum ai fost tu cand ai folosit verbul a fi...la fel de original

# fifi date 20 June 2012 22:45 +5

solutia era cunoscuta de lunea trecuta cand cucoanele s.au certat ca la usa cortului . de fapt cine a dat solutia ? ...zeus..???...nu..e prea mic...dar de videanoss ...nutzicaa de ce nu s.au ocupat superspionii ??..rusine...daca tot trebuia condamnat macar trebuia executat ca la carte...

# lake luciano date 20 June 2012 22:47 -1

Nu-l mai plangeti pe bombo..uitati-va la muntii dezgoliti de paduri, uitati-va la combinatul de la galati despre care bombo spunea ca aduce gaura in buget de 1 mil de dolari pe zi iar indianul dupa ce l-a cumparat l-a facut profitabil ca prin minune , in fine uitati-va la multe ..el ,marele patriarh, "fireste" ca a avut de-a face ...a patit la fel ca fratele AL ...a facut puscarie pt altceva decat pentru ce ar fi trebuit ... so long bombo acu poate fugi mata in congo si ne lasi pe noi aici

# Ezoteric date 20 June 2012 23:10 +4

Nu il plange nimeni pe nastase,nici pe ceausescu nu l a plans nimeni. Retin comentariul plin de sensuri al presei europene,faptul ca e un caz rar in europa. Eu inteleg ca locul meu si al familiei mele nu mai e aici,ramaneti voi si sarbatoriti,cu mici,cu beri,cu bermude,slapi,monica macovei,stanciu,morar si kovesi...cu cei doi politisti cu rucsac si tricouri care s au dus sa il ridice pe nastase. E vinovat pt tot ce nu a facut sau a facut pt ca acest popor sa nu mai aiba onoare. Fiti fericiti de celebritatea internationala pe care ati capatat o,dar e de fapt numai un ras ironic al lumii civilizate pt romania si ucraina. Suntem tristi,mi e rusine de etnia mea.

# nimeni date 20 June 2012 23:32 +2

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE împotriva aceleiaşi hotărâri. Asta scrie in minuta... ori eu am luat-o razna, ori nu mai stiu sa citesc... Asta da condamnare!!!

# dankh1 date 21 June 2012 10:57 +1

[quote name="nimeni"]Respinge, ca nefondat, recursul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE împotriva aceleiaşi hotărâri. Asta scrie in minuta... ori eu am luat-o razna, ori nu mai stiu sa citesc... Asta da condamnare!!![/quote] e ok, pt ca a casat si a rejudecat

# sasa date 20 June 2012 23:33 +9

S-a facut putina dreptate, asteptam cu interes dosarul FLOTA, bordurile lui Videanu, CFR-UL lui Nicolaiciuc ruda cu Basescu, Mitrea, Berceanu, Udrea, Ridzi, Boureanu. Abia atunci putem vorbi de nitica justitie prin Romania, pana atunci doar mici reglari de conturi intre mafioti.

# Maria date 20 June 2012 23:33 -1

Dl.A.Nastase se cuvenea a fi condamnat la mult mai mult,cu executare si nu numai in acest dosar. La cat de scarbita sunt de modul in care a intrat in mod constant cu bocancii in tot ce inseamna legalitate (justitie,spatiu academic , economie-in special prin onorabila sotie),consider ca pedeapsa e prea blanda. Mi-e rusine sa spun ca m-am bucurat ca a fost condamnat cu executare. TOTUSI: Decizia ICCJ este eronata procedural grav, comitandu-se greseli de netolerat pana si pt un student la Drept de anul 3. Ma socheaza insa sa-i aud avocatii vorbind de revizuire (care dintre PROCURORI va fi atat de fraier sa dea curs unei revizuiri, la cererea avocatilor-pt ca de procuro depinde!), cand sunt cazuri clare atat de contestatie in anulare,cat si de contestatie la executare? Daca la acest nivel, de ICCJ s-a gresit in halul asta, pt justitia din RO e posibil orice!

# nimeni date 20 June 2012 23:40 -4

Na ca a vrut sa se impuste! No comment, mai multa demnitate nu strica!

# neica nimeni platitor de impozite date 20 June 2012 23:52 +1

completul nedreptații sau al celor 5 criminale!!!!

# Bombonel date 21 June 2012 00:02 -7

A încercat să se sinucidă din cauza că e vinovat

# Gogu date 21 June 2012 00:04 -10

E PĂCĂLEALĂ! Vreau să văd sânge!! Făcătură ordinară....  :-x

# CI date 21 June 2012 00:04 -7

Acum că Năstase a încercat să se sinucidă o să îl puneţi în dreapta sus, în locul lui Arsenie Boca!

# CI,te bucuri? date 21 June 2012 00:50 0

De altfel e normal pentru o nebuna ca tine.Si ca sa te convingi ca nu exista Dumnezeu,o dejectie ca tine va trai mult si bine juisand de raul altuia,si, mai ales,facand mult rau, cu toata energia unui bolnav psihic.

# Ezoteric date 21 June 2012 00:06 +4

Ati asistat la un asasinat politic,iar unii dintre voi l ati comis ! Sa va dea dumnezeu ce meritati !

# CI date 21 June 2012 00:07 -1

Din tot circul ăsta de ţară bananieră mai lipsea o anchetă condusă de Iacob şi Şelaru! Măcar Max Bălăşescu s-a dus unde-i locul cu demnitate!

# CI date 21 June 2012 00:13 -4

După această tentativă de "autoasasinat politic", dacă Năstase ar putea candida la preşedinţie ar fi ales cu 85%! Ce ţară avem, Doamne...Parcă văd şirul de patetisme de mâine şi cum vor fi înfieraţi cu mânie proletară judecătorii de la ICCJ!

# Ezoteric date 21 June 2012 00:31 0

Ci,esti un gunoi,un lest,mai multe iti va da dumnezeu...

# Ezoteric date 21 June 2012 00:52 -1

Da mata ce cauta la violul din care ai rezultat tu ,care nu esti infractor,doar prost si lichea...

# eu date 21 June 2012 01:03 -1

moarte in chinuri iti doresc!!!

# pt eu date 21 June 2012 01:06 +3

Sa iti dea Dumnezeu tie si familiei tale dupa sufletul tau si dupa cuvintele tale.

# şi eu date 21 June 2012 01:07 -1

La fel. Ţie!

# pt eu date 21 June 2012 01:11 +1

Ghinion, prietene. Nu ma atingi. Tu ti-ai varsat fiere micimii fiintei tale, uratenia sufletului, gunoiule. Eu am facut o observatie. Uita-te la familia ta. Sunt sigur ca, in acest moment, ai probleme mari cu banii si sanatatea. Stii de ce? Pentru ca, intotdeauna si continuu, Dumnezeu da fiecaruia EXACT CEEA CE MERITA.

# oameni buni date 13 December 2012 18:54 0

Ar cam trebui să vă cereți iertare ,reciproc!Oameni buni,cereți pace și lumină de la Dumnezeu.Băi CI,cât am lipsit ți-ai făcut rău de cap iar beleaua asta de Ezoteric ți-a ținut isonul-TERRA e mare și e loc pentru fiecare.Lăsați-o naibii de dușmănie!

# Antibăsescu T. date 21 June 2012 01:05 +2

Cu sau fără A. Năstase, România va redeveni o Ţară liniştită numai atunci când ultimul băsist va fi spânzurat cu maţele hămesite ale ultimului portocalist. Şi încă ceva: toţi cei care au sprijinit, în orice fel cu putinţă,  anticonstituţional, antilegal şi antidemocratic regimul descreieratului din capu' statului trebuie extirpaţi condiţiei sociale naţionale!

# Bob date 21 June 2012 01:57 -1


Citeza pe Antibăsescu T.
Cu sau fără A. Năstase, România va redeveni o Ţară liniştită numai atunci când ultimul băsist va fi spânzurat cu maţele hămesite ale ultimului portocalist. Şi încă ceva: toţi cei care au sprijinit, în orice fel cu putinţă,  anticonstituţional, antilegal şi antidemocratic regimul descreieratului din capu' statului trebuie extirpaţi condiţiei sociale naţionale!
Înţeleg că ar trebui executaţi pe stadioane jumătate din ţara asta prăpădită, nu? Domnule Vadim, haideţi domnule! Nu mai glumiţi atâta!!

# eu date 21 June 2012 01:17 -3

ba fraiere trebuie sa plang pt nastase?dupa ce a jefuit cat a putut tara asta?imi pare rau ca traieste,dar daca tot a scapat macar sa ste pe la puscarie vreo 25 de ani!

# pt eu. date 21 June 2012 01:21 +2

Lepra, una este sa fie dovedit ca infractor in mod corect si una este sa FII CONDAMNAT CA UN CAINE INTR-UN DOSAR CARE PUTE A FACATURA DE DEPARTE. Sunt de acord ca Nastase si numai el trebuiesc condamnati. DAR NU ASA. Prin procese corecte. Si inca ceva. Mai este si latura umana. E condamnat si a avut un moment de slabiciune. Pune-te in locul familiei, lepra. Cum te-ai simti daca sotia ta s-ar impusca si ar aparea un bou care ar dansa de bucurie? 

# bob date 21 June 2012 02:07 -2


Citeza pe pt eu.
Lepra, una este sa fie dovedit ca infractor in mod corect si una este sa FII CONDAMNAT CA UN CAINE INTR-UN DOSAR CARE PUTE A FACATURA DE DEPARTE. Sunt de acord ca Nastase si numai el trebuiesc condamnati. DAR NU ASA. Prin procese corecte. Si inca ceva. Mai este si latura umana. E condamnat si a avut un moment de slabiciune. Pune-te in locul familiei, lepra. Cum te-ai simti daca sotia ta s-ar impusca si ar aparea un bou care ar dansa de bucurie? 
Prietene, sper că nu sunteţi mulţi ca tine în ţara asta! dacă sunteţi mulţi, e jale! Habar n-ai ce înseamnă să fii condamnat "ca un câine"! Un proces care a durat 6 ani şu jumătate, spui tu că nu e corect! Puteai să spui asta dacă procesul lui Năstase dura 6 minute, dar nu 6 ani! A durat mult prea mult! Aici sunt de acord cu tine! Pe un amărât care încearcă o manevră să câştige un bănuţ, îl bagă la răcoare în 3 luni! În rest, limbajul tău îţi arată limpede valoarea!

# grig date 22 June 2012 16:45 +2

pentru boii care vroiau mort un om, nu pot sa le transmit decat scarba!! apii, va intreb eu, cand ati trait mai bine? ca de opt ani altii traiesc FOARTE BINE! PORCILOR!

# eu date 21 June 2012 01:31 -1

stiu ca nu a fost o condamnare corecta,dar daca nu e posibila una corecta e buna si asta,pacat ca e foarte scurta! si stai linistit ca nu e numai un bou care se bucura,suntem multi,multi,cam toti aia care i-am ales si de care si-au batut joc. :-*

# lica date 21 June 2012 09:23 +1

RECHIZITOIUL PARCHETULUI ICCJ, presupune incarcerarea inculpatului TRAIAN BASESCU , primul presedinte al Romaniei care ar trebui sa intre in zeghe dupa gratii pe viata , ca degeaba Ceausescu a fost impuscat.

# emi date 21 June 2012 11:31 +1

Nu cunosc exact ce s-a intamplat in acest dosar dar, consider ca Nastase a comis multe alte infractiuni penttru care merita sa traiasca macar o zi teroarea incarcerarii ca si multi alti politicieni care s-au imbogatit pe spinarea tuturor justitiabilor si care sunt supusi la multe nedreptati, inclusiv din partea justitiei bolnave din Romania.Ar trebui sa infrunte cu mai multa demnitate aceasta situatie!!!!

# Margelatu date 21 June 2012 11:34 +3

Speram sa fie un inceput pentru Justitia din Romania si sa urmeze si alti grei corupti din politica de varf a tarii.

# kiki2009 date 21 June 2012 16:49 +1

nu vad nici o drama aici. doar un om care nu a avut nici in ultima clipa demnitatea sa raspunda onorabil pentru faptele sale. singurul lucru care m-ar putea misca este suferinta familiei lui. in rest imi este mila de generatiile pierdute pe drumurile pietruite de administratia nastase

# extra date 25 June 2012 16:49 0

poate a avut mai degraba curajul sa protesteze cu propria viata nedreptatii care i s-a facut! cine stie...tu kiki riki esti Dumnezeu?

# Aya date 25 June 2012 02:37 0

MONICAI MACOVEI, COMPLICE LA ASASINAREA OFITERULUI ACOPERIT SRI SORIN CRIVAT , CU SCOPUL STERGERII URMELOR DOSARULUI “ARMAMENTUL” SI UNOR PROBE DIN “TIGARETA II” In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999. In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi). Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente). La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul. O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General. Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, Dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005. Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase). Sorin Crivat, (formal) seful Documentelor Clasificate din OPSPI, a pus la dispozitia procurorilor DIICOT, in 2005, toate dovezile ce au stat la baza intocmirii Dosarului penal 628/D/P/ 2005 (dosarul “Armamentul”). Conform celor prezentate de Sorin Crivat legat de Traian Basescu (citez) “pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat si intretinut, impreuna cu cetateanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament in zonele de conflict international supuse embargoului ONU si NATO, reteaua de trafic ilegal cu armament atit de provenienta autohtona, cat si straina”. Dosarul a fost secretizat sin u si-a mai urmat cursul. In urma insistentelor de a se da curs dosarului, Sorin Crivat a fost acuzat, fals- cu implicarea Monicai Macovei - printr-un denunt suspect, de trafic de influenta si de primirea sumei de 30.000 de euro ca mita, in calitate de fost sef al Corpului de Control al ministrului Integrarii si sef al structurii de securitate al OPSPI din MEC. Mita nu a fost dovenita niciodata, dar Sorin Crivat a fost retinut si incarcerat in Penitenciarul Codlea in 21 decembrie 2006, urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza). . Arestarea abuziva si falsele acuzatii aduse lui Sorin Crivat, cu mijlocirea Monicai Macovei, au fost generate de spaima ca marturia acestuia ar f fost credibila- cu atat mai mult cu cat Sorin Crivat era ofiter operativ acoperit SRI, sub criptonimul POPESCU MIHAI (dupa cum reiese din adresa pe care Sorin Crivat i-a trimis-o din Penitenciarul Codlea, in 18 ianuarie 2006, sefului SRI George Maior). Sorin Crivat participase la misiuni in tari africane de unde culesese date si informatii legate de reteaua infractionala privitoare la afaceri petroliere si trafic de armament in care erau implicate numele grele din spectrul politic din Romania- inclusiv Traian Basescu. In 26 martie 2007 (cu o zi inaintea termenului de judecata din 27 martie 2006- cand Sorin Crivat amenintase ca va declara, public, tot ce stie) ofiterul acoperit SRI a fost asasinat in Penitenciarul Codlea. Din nefericire pentru Traian Basescu, Monica Macovei - si “colaboratorii” penali ai acesteia in materie de mare criminalitate organizata, reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu - de la locuinta lui Sorin Crivat a fost ridicat un laptop continand date/ documente criptate, referitoare la dosarul “Armamentul” si la o Anexa a acestuia, care elucideaza operatiunea de criminalitate organizata “Tigareta II”. Acestea au fost decriptate. Anexa S-207 (care, se pare, a constituit motivul asasinarii lui Sorin Crivat – in aceasta regasindu-se nume si date legate de cei implicate in traficul tigari- armament “Tigareta II”, in care este implicata si Monica Macovei) contine date din registrul de vizitatori la U.M. 0313-SPP. Conform documentului: “In ziua de 01.04.1998 (cu doua saptamini inainte de “Tigareta 2” n.A.), la orele pranzului, la SPP au sosit Traian Basescu si urmatorii: Duma Claudiu Octavian (Legitimatie SRI, seria DO nr. 0271/01.09.1995), Bojoga Dan (Legitimatie SRI, seria BO nr. 0322/01.09.1995), Molnar Dorel (Legitimatie SRI, seria MO nr. 0459/01.09.1993), Albu Cristina Dorina (tot ofiter SRI) si Radu Gheorghe Catalin (ofiter acoperit SRI - Legitimatie acces Aeroport International Otopeni, seria B, nr. R265005). Prezenta zilnica, timp de aproape o saptamana, pret de cateva ore, a celor mai sus mentionati indica familiarizarea cu un anume gen de activitate si punerea la punct a unui plan de cooperare intre ofiterii (oficiali si acoperiti) ai SRI si cei ai SPP, in vederea indeplinirii unei misiuni. Ofiterii SRI erau subordonatii colonelul Ioan Rusan - seful Diviziunii Filaj a SRI- unitatea respectiva primind si executand misiuni de sprijinire a SPP (serviciul sau fiind subordonat direct, pe durata operatiunii, generalului de brigada Mihai Stan - loctiitorul directorului SPP pentru Siguranta si Protectie Informativa, fostul loctiitor al lui Virgil Magureanu destituit pentru neglijenta in Cazul Berevoiesti), alaturi de ofiteri din filajul MApN (subordonat Directiei Informatii Militare), prezenti si ei in operatiunea din noaptea de 16/17.04.1998. Misiunile SRI se limitau la contrafilaj in afara Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, in timp ce, din interiorul acesteia, contrafilajul era realizat de DIA. Asadar, pentru a patrunde in Baza 90, ofiterii SRI aveau nevoie de ofiteri DIA. In acest sens, incepind din data de 03.04.1998, in acelasi Registru de Intrare la SPP, grupului de la SRI i s-a alaturat si lt-col. MApN Radici Francisc (legitimat cu B.I., seria BD nr. 241548 ), seful Compartimentului Filaj din DIA” (“Coincident”, dupa ce Traian Basescu a ajuns la Cotroceni, in urma prezidentialelor din 2004, Francisc Radici a fost avansat la gradul de general si numit sef al Directiei de Informatii a Armatei. Subliniez, ca fiind esential, ca, in decembrie 2004, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu a fost proclamat invingator - si cu “cooperarea” unor personaje foarte “ciudate” din zona politica, asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face „transpartinic” pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament). Potrivit Anexei S-207, “acest tip de cooperare era solicitata de MApN numai in cazul transporturilor speciale avind ca marfa arme romanesti destinate zonelor de conflict militar supus embargoului international”. P.S. Nu trebuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind evident) exista o izbitoare asemanare. Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva