11 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAI SCAPA? - Adrian Nastase este judecat in Completul de 5 al ICCJ de doi fosti procurori, numiti prin decret de Traian Basescu: Livia Stanciu si Florentina Dragomir. La fond, Nastase a fost condamnat de un fost procuror

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

11 June 2012 17:31
Vizualizari: 5872

 

 

Fostul premier Adrian Nastase are toate „sansele” sa fie condamnat definitiv la inchisoare, la termenul de miercuri 13 iunie 2012, in recursul declarat de el in dosarul „Trofeul Calitatii”. Si asta pentru ca in Completul de 5 al Inaltei Curti, format din judecatoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie, exista doi fosti procurori. Unul este actuala presedinta a ICCJ, Livia Stanciu, celalalt este Florentina Dragomir. Ambele judecatoare sunt fosti procurori propulsati in functii de presedintele Romaniei, Traian Basescu. Daca la fond, judecatoarea Ioana Bogdan (fosta procuror), care l-a condamnat pe Adrian Nastase, a fost consiliera sefului DNA Daniel Morar, ei bine, in recursul din dosarul instrumentat de DNA impotriva „lotului Adrian Nastase”, alte doua judecatoare sunt fosti procuror. Spre deosebire de Ioana Bogdan, care a judecat cauza fara sa fie numita in functia de judecator de presedintele Romaniei, Livia Stanciu si Florentina Dragomir au decrete de numire in functie semnate de Traian Basescu la momentul numirii in fruntea ICCJ si, respectiv la momentul transferului din procuror in judecatori.


Florentina Dragomir a fost tranformata din procuror de parchet general in judecator la Tribunalul Bucuresti, prin Hotararea CSM nr. 873 din 21 mai 2009 prin care s-a propus Presedintelui Traian Basescu eliberarea din functia de procuror si numirea in functia de judecator. Florentina Dragomir a lucrat o scurta perioada la tribunal, de unde a promovat fulgerator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia Penala, ajungand, dupa 1 an si zece luni, direct judecator suprem! Un adevarat record, care te duce cu gandul ca nu este intamplator. In vara lui 2011, cand CSM a propulsat-o ca gandul la Inalta curte, lasand pe bara judecatori cu adevarat experimentati, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat aviz negativ judecatoarei Florentina Dragomir pe care si l-a motivat astfel: “Judecatorul stapaneste aparent tehnica redactarii, in sensul ca prezinta complet (nu si concis) intreaga procedura derulata in fazele de judecata, motivele de apel sau recurs formulate de parti, apararile acestora si considerentele avute in vedere la pronuntarea solutiei, in unele hotarari, insa, se observa o exprimare neconvingatoare asupra structurii hotararii sau a problemelor de drept tratate, cu referire la aplicarea corecta a cadrului legislativ la circumstantele fiecarei cauze (…) hotararile nu au relevat o cunoastere aprofundata a normelor de drept comunitar, a jurisprudentei CEDO sau a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, invocarea acestora in cuprinsul hotararilor fiind uneori pur formala. Nota generala a stilului redactional releva o insuficienta experienta in activitatea de judecator (de numai 1 an si 10 luni), insa se constata ca judecatorul, prin participarea la programele de formare profesionala, este preocupat de o imbunatatire a calitatii activitatii. Colegiul de conducere apreciaza ca, desi candidatul indeplineste cerinta relativa la vechimea in functie, in absenta altor date care sa permita o evaluare completa a intregii activitati profesionale, acesta nu s-a remarcat din punct de vedere profesional, prin date, activitati sau preocupari care sa-l recomande pentru functia de judecator la instanta suprema”. Azi, Florentina Dragomir judeca cot la cot cu cea care i-a dat aviz negativ: Livia Stanciu.

Livia Stanciu, fosta procuror, a fost la randul ei numita in functia de presedinte al Inaltei Curti de catre Traian Basescu, prin decret prezidential.

Cum au ajuns numai fosti procurori sa judece dosarele Nastase, dupa ascensiuni ametitoare in cariera pe ruta CSM – Traian Basescu (adversar declarat al lui Adrian Nastase), va lasam pe dumneavoastra sa intuiti...

* Cititi aici Hotararea CSM prin care a fost fost propulsata judecator Florentina Dragomir

* Cititi aici avizul negativ dat de Livia Stanciu judecatoarei Florentina Dragomir

Comentarii

# avocat 735/2010 date 11 June 2012 18:22 +2

Făcând abstracție de promovarea unor judecători care să-l judece pe domnul Năstase, se poate un răspuns la întrebarea: ,,NEA ADRIENE, AI COMIS BRE INFRACȚIUNILE SAU NU ? te rugăm frumos comentează și dumneata acest ,, comentariu,,. Dacă le-ai comis te duci unde va veni și marele pirat ,, PĂRINTELE FLOTEI,, și timonierul semnalizator ,,MANICA,,. Eu vă spun la toți: ,,MOLA PUPA, MOLA PRORA, PARÂMA LA BORD,,.

# Jimmy Hoffa date 11 June 2012 18:30 +2

Adishorule, raspunde-ne la intrebare - Ai comis-o sau nu? Nu te mai da dupa exceptii, cedoisme , grajdane si avocati isterici! Ca pari un pic cam panicat. Si lasa Piratul ca ii vine si lui randul. Cu Tanti Nutzi, la Targoviste in poligon.

# pentru Jimmy Hoffa date 11 June 2012 18:37 +3

Nea Jimmy, eu cred că ai vrut să scrii ,,TÂRGȘOR,, și nu Tărgoviște, referitor la ;NUTZI,,.

# Jimmy Hoffa date 11 June 2012 18:51 +3

La Targsor inainte sa ajunga la Targoviste. Unde a mai fost o Nutzi. :lol: Dar Adishorul ce face? A comis-o sau nu? Asta-i intrebarea!

# Jimmy Hoffa date 11 June 2012 18:57 +3

La Targsor inainte sa ajunga la Targoviste. Unde a mai fost o Nutzi. :lol: Dar Adishorul ce face? A comis-o sau nu? Asta-i intrebarea!

# suprema date 11 June 2012 19:20 +5

Judecătorii promovati la pistol viteză la Iccj sunt toți oamenii preferași de DNA, adică foști cuvântători sau ciripitori la ei și la alții stiți voi care. Toate cocotele din sistem trec laICCJ sau pe la csm cu viteza luminii. Citiți și referatul negativ a lui COBZARIU care a sărit gradul de curte , pe care l-a picat la toate examenelev și nu l-a avut niciodată, trecând peste noapte direct la curte. Asta a fost , este și va rămâne o mediocră cu relații deștepte și început de doctorat la KIȘINĂU unde costă puțin între 500 și 2000 de euro. Vorba aia, prost să fii sau nulitate da noroc să ai de amici care să te propulseze când e cazul. ADRIANE, te compătimesc , pentru că au ajuns între altele săte judece haimanale ori pușlamale în loc de judecători !

# Ezoteric date 11 June 2012 21:00 +8

Daca mai sunt barbati in tara asta,ar trebui ca base sa regrete intr o zi faptul ca a lasat o pe monicutza la fraiele justitiei sale corecte. Toti escrocii care s au strecurat pe usi dubioase la iccj ar trebui sa plece de unde au venit,cineva trebuie sa desfaca acel cuib de viespi escroace,cu orice risc,inclusiv al revizuirii tuturor hotararilor date de ei. A baga acest rahat sub pres de dragul imaginii externe inseamna a fii mai mult decat complice. Si asa nu mai putem minti pe nimeni,cei care trebuie sa stie cunosc deja adevarul. Prietenii au avut grija si  au strans din vreme toate amanuntele. Care vor aparea ,rand pe rand...

# Ezoteric date 11 June 2012 21:23 +6

News alert ! Mihailescu achitat de completul de cinci ! Sunt speriati rau baietii ,si fetele ! Cine plateste factura procesului ,eu cred ca un procuror ar trebui sa fie macar trimis la un parchet inferior ! 

# DOREL date 12 June 2012 09:49 +3

Pai, nu la un parchet inferior ar trebui sa plece procurorii din Stribei Voda, ci altundeva ! Daca vrem ca in tara noastra sa nu moara speranta in jusitite ! Parerea mea ...

# Stelian date 12 June 2012 14:14 +2

Procurorii au penetrat nu numai sectiile penale din instante dar si sectiile civile ale instantelor. Un exemplu este al "judecatorului suprem" Paula Pantea, fost procuror la Parchetul General, in prezent judecator la sectia civila a instantei "supreme". Iar exemplele sunt nenumarate. Din pacate judecatorii-judecatori s-au lasat "incalecati" de procurorii-deveniti-judecatori iar judecata s-a transformat in treapta a doua a parchetelor. Asta nu inseamna ca nu sunt foarte multi judecatori-nejudecatori, adica necompetenti si umili. Daca sefa Consiliului Superior al "Magistraturii" este fost procuror iar sefa instantei supreme este fost procuror, atunci nu e de mirare ca procurorii preiau controlul actului de justitie si al judecatorilor ca expresie a atmosferei de stat politienesc - si nu stat de drept - din Romania.

# or date 12 June 2012 16:14 0

udecătorii Curţii de Apel Bucureşti care au respins cererea Ministerului Învătmântului de recuperare a prejudiciului de 25 de milioande de euro de la fostul rector al Universitatii Oradea sunt Viorica Costiniu şi Luciana Mera, aceleaşi care au mai decis, în 2010, eliberarea din arest a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Urmare a deciziei celor două judecătoare, Teodor Maghiar nu mai trebuie să returneze subvențiile primite din partea Ministerului, din bani publici, în baza unor raportări false privind numărul de studenți.    . Recursul procurorilor DNA va fi judecat la Înalta Curte pe 11 septembrie. Judecătoarele Mera şi Costiniu au decis, la sfârşitul lui 2010, în favoarea eliberării din arest a lui Sorin Ovidiu V

# steluta date 13 June 2012 06:18 +1

Exista vreun judecator suprem care sa nu fi fost procuror ?

# Aya date 13 June 2012 15:17 +1

MONICA MACOVEI, PIESA IMPORTANTA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA- RETEAUA CATALIN VOICU: TIGARETA II (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 7) Monica Macovei a ajuns in 1993 procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie fara a indeplini conditiile legale ( dar cu sustinerea influentei retele de criminalitate organizata avandu-o ca exponenti pe Dumitru Iliescu si Catalin Voicu). Pana in 1997 (cand, in urma descoperirii gravelor nereguli comise, a fost obligata de situatie sa paraseasca Parchetul) Monica Macovei a “tinut in sertar” dosarele de mare criminalitate organizata in care erau implicati indivizi apartinand- sau colaboratori ai- retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu (retea din care facea parte si Monica Macovei). Un exemplu il reprezinta dosarele intocmite in urma unei “defectiuni” a retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu. In acestea apare exact Catalin Voicu in cauze legate de crontrabanda cu tigari (tigari= armament). Dosarele au fost musamalizate de Monica Macovei In pofida faptului ca SPP a afirmat in repetate randuri ca nu a efectuat niciodata zboruri speciale pentru transportul unor materiale, ca nu a solicitat astfel de aprobari si nici nu s-a implicat in operatiuni cu tigari, incepand cu 1995 (pana la demisia formala din SPP- si trecerea in colaborarea de afaceri cu firma GIPP a lui Dumitru Iliescu) Catalin Voicu a preluat transporturi de tigari de pe aeroportul Otopeni. Astfel, in 6 septembrie 1995, cand era ofiter activ al SPP, Catalin Voicu a preluat de pe Otopeni un transport destinat marii contrabande cu tigari, in care era implicata firma “Candles Impex”. Intrucat au aparut probleme in perioada preluarii, Catalin Voicu a reusit sa stopeze evenimentele care puteau periclita operatiunea legitimandu-se (cu siguranta celui care stie ca are spatele asigurat, inclusiv la Parchet prin Monica Macovei)- in epoca, Buletinul de Identitate al lui Catalin Voicu avea seria DE, nr. 805785. In 15 septembrie 1995, Catalin Voicu a asigurat preluarea unui alt transport de tigari de contrabanda (firma Razvan Trading SRL). Una dintre masinile care au avut acces pe platforma cargo Otopeni pentru preluarea transportui era a lui Catalin Voicu (B-01-ZSD). Important ca element infractional este faptul ca in 15 septembrie 1995 forma Razvan Trading SRL nu avea incheiat obligatoriul contract cu AIBO. O alta masina care a asigurat transportul tigarilor de pe Otopeni a fost B-95-DMM, condusa de Dumitru Diaconu – NUME IMPORTANT ca veriga care apare, ulterior, in operatiunea “Tigareta II” legat de GIPP, de Dumitru (Mitica) Iliescu si de transportul tigarilor de contrabanda. Incepand cu 1997 Monica Macovei ajunge avocat al firmei Business Woman (apartinand lui Jamal Al Atm si lui Gheorghe Florica; firma era implicate direct in contrabanda cu tigari si in facilitarea traficului tigari –armament, realizat via colaborarea Traian Basescu- Viktor Bout); Dumitru (Mitica) Iliescu infiinteaza, cu banii lui Adrian Costea, firma GIPP (implicata atat in contrabanda cu tigari cat si in sustinerea traficului tigari- armament) iar Catalin Voicu demisioneaza (prima oara) din SPP intrand in afaceri (a se citi operatiuni de mare criminalitate organizata) cu acesta. Tripleta Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei continua sa functioneze in operatiuni de mare criminalitatye organizata (implicandu-se si in traficul tigari- armament, realizat de tandemul Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor - Viktor Bout). Traficul cu tigari prin firmele lui Jamal Al Atm (al caror avocat a fost, incepand cu 1997, Monica Macovei- aceasta realizand si falsificarea documentelor) era facilitat de personaje importante (cuprinse in reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) precum: colonel Mihai Panzariu (director general al Vamilor), amiral Cico Dumitrescu, Gica Danila (comisar sef al Garzii Financiare), Dumitru Badescu (general SRI, seful diviziunii C - Contrainformatii Economice) si altii. Bazandu-se pe sprijinul acestor personaje din retea, Jamal Al Atm Jamal a preluat, intre 1995 – 1997 (cand Monica Macovei ocupa un post important in Parchet) de la firma Papastratos cele mai multe tigari de contrabanda existente pe piata din Romania. Monica Macovei i-a asigurat, la nivel Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, protectia necesara in sensul stoparii oricaror cercetari privind folosirea de documente vamale false la punctele de vamuire Portul Nou si Portul Vechi Constanta, Zona Libera Agigea si Aeroportul Otopeni – astfel, Jamal Al Atm reusind sa devina unul dintre principalii piloni ai contrabandei cu tigari (tigari= armament). Monica Macovei i-a asigurat lui Jamal Al Atm, in acea perioada, si protectie in sensul stoparii oricaror cercetari privind sustragerea de la plata impozitelor si taxelor catre stat si distribuirea tigarilor printr-o caracatita de firme-fantoma in care administratorii si actionarii figurau in acte doar cu numele, parasind Romania dupa infiintarea societatilor. “Creierul” operatiunilor de contrabanda era colonel SRI George Dumitrescu (parte a retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu), incadrat la Brigada AT din AIBO, a carui semnatura in calitate de reprezentant al Business Woman si Romolt (detinute de Jamal impreuna cu generalul Gheorghe Florica) apare in toate actele. OPERATIUNEA INFRACTIONALA CARE AVEA SA DECLANSEZE CONTROLUL ACTIVITATII MONICAI MACOVEI LA PARCHETUL GENERAL: Controlul privind activitatea procuroarei Monica Macovei (demarat in noiembrie 1996) nu avea sa fie declansat “ontamplator” de procurorul general Nicolae Cochinescu. Din ratiuni care au tinut de grija fata de imaginea institutiei, Cochinescu nu a spus vreodata adevarul despre Monica Macovei- rezumandu-se la a o lasa “sa plece” din Parchet. Iata adevarul: Pe 10 octombrie 1996, in urma unei informatii au fost descoperite pe Aeroportul Otopeni trei valize cu bani, continand 7.000 dolari si 500 milioane de lei in bancnote de cate 10.000 lei. La Otopeni s-a realizat un flagrant, cu sprijinul organelor abilitate. Banii au fost adusi de niste persoane ce posedau pasapoarte diplomatice si care si-au recunoscut fapta. In spatele acestei infractiuni se afla seful Agentiei economice a unei tari straine, complicele sau fiind Jamal Al Atm. De pe pozitia sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, Monica Macovei incercase sa musamalizeze totul. In decembrie 1996, Monica Macovei recidiveaza (riscand, caci controlul privind activitatea ei era in desfasurare) si musamalizeaza o alta infractiune grava in care a fost implicat Jamal Al Atm. Mai exact: in 21 decembrie 1996, acelasi sef de Agentie economica este prins in flagrant cu 50.000 dolari falsi, la o casa de schimb valutar. In spatele acestei afaceri era tot Jamal Al Atm, care oferea un comision din suma ce o schimba diplomatului ce beneficia de imunitate. In reteaua care s-a ocupat de traficul de tigari (si a facilitate traficul tigari- armament) – si implicati inclusiv in Tigareta II (16/17 aprilie 1998)- se regasesc, printre altii, in acea perioada, nume importante precum: general de brigada Mihai Stan (sef Protectie si Siguranta Informativa SPP- fost loctiilor al lui Virgil Magureanu in SRI); Francisc Radici (in epoca, lt. col., sef al compartimentului Filaj din DPSM/MApN – ulterior ajungand loctiitor al sefului DGIM; dupa alegerile prezidentiale din 2004- cand Traian Basescu a ajuns la Cotroceni- Francisc Radici a fost avansat la gradul de general si numit sef al DGIA); Claudiu Octavian Duma (SRI, legitimatie seria DO nr. 0271/01.09.1995), Dan Bojoga (SRI, legitimatie seria BO nr. 0322/01.09.1995), Dorel Molnar (SRI, legitimatie seria MO nr. 0459/01.09.1993), Radu Gheorghe Catalin (permis de acces in Aeroportul International Bucuresti Otopeni seria B nr. R 265005). O remarca personala: cei mentionati faceau parte din SRI in 1998 (momentul Tigareta II)- dar, toti, angajati in “perioada Magureanu”. Revenind la numele Dumitru Diaconu (implicat in transportul tigarilor de contrabanda preluate de Catalin Voicu, in septembrie 1995, de la aeroportul Otopeni): REMEMBER: In postari precedente am precizat ca in noaptea 16/17 aprilie 1998, din totalul de 3000 de baxuri descarcate pe Otopeni militar au disparut 500 de baxuri. Aceste baxuri au ajuns, in aceeasi noapte, la sediul firmei GIPP (apartinadu-i lui Dumitru Iliescu) care, in epoca, se afla in Cartierul Floreasca (str. Turbinei nr. 21). Soferul autovehicului care a transportat baxurile “disparute” la sediul firmei GIPP in noaptea de 16/17 aprilie 1998 este Dumitru Diaconu, “om de incredere” al lui Catalin Voicu. MONICA MACOVEI A FOST INREGISTRATA PE OTOPENI, IN NOAPTEA DE 16/17 APRILIE 1998 DE CAMERA 38- AIBO Misterioasa femeie despre care s-a spus ca a fost prezenta pe Otopeni militar, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, “preocupata” de descarcarea tigarilor din aeronava este Monica Macovei. Iata detaliile: In noaptea de 16/17 aprilie 1998, camera 38 (sistemul de supraveghere al AIBO) a inregistrand imagini edificatoare din aeroport si din exteriorul lui. Camera 38, plasata pe Turnul de control era una mobila, prevazuta cu un transfocator puternic, fiind folosita in principal pentru urmarirea aeronavelor pe timpul apropierii finale pe panta de aterizare (incepand de la 4 km de pragul pistei), pe timpul contactului cu pista, franarii, degajarii pistei si rulajului pana la pozitia de parcare. Similar, avioanele erau urmarite la decolare, din momentul punerii in miscare din pozitia de parcare. In intervalul dintre aterizari si decolari, camera 38 monitoriza procedura de handling (alimentare, descarcare, incarcare etc.) la aeronavele din pozitiile de stationare. Aeronava IL-76 (cuprinzand tigarile de contrabanda- si folosita la traficul tigari- armament) a fost ultima care a aterizat in noaptea de 16 aprilie1998, pana in 17 aprilie 1998- orele 06.00 a.m.- nemaifiind prevazuta o alta decolare sau aterizare. Pe cale de consecinta, camera 38 a urmarit sistematic si a inregistrat handlingul derulat in cazul avionului IL-76 parcat la platforma militara, la o distanta de 950 m in linie dreapta de Turnul de control. Monitorizarea in cadrul ciclului de control a reliefat ca, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, in jurul orelor 02.00, pe caseta s-a inregistrat plasarea unor autocamioane in apropierea avionului - initial, din aceste camioane fiind descarcate lazi lungi de tip militar. Lazile au fost incarcate in avion (tigarile fiind descarcate anterior) totul durand pana aproape de orele 05.00 a.m. (17 aprilie 1998) Camera 38 a inregistrat si prezenta Monicai Macovei (care s-a ocupat si cu falsificarea cargo manifest, dupa cum am precizat anterior). Unitatea brigazii Antiteroriste a SRI care era dispusa pe AIBO avea o cale optica trasa de la Dispeceratul Operativ al AIBO, primind de la acesta exact aceleasi imagini pe care, la randu-i, le inregistra pe caseta. Diferenta consta in faptul ca doar la AIBO exista comanda pentru trecerea de pe o camera pe alta, deplasarea camerelor mobile si utilizarea transfocatorului. Ancheta privind “Tigareta II” a fost transferata Parchetului militar. Procurorul (colonel) Mihai Popov avea sa afirme ca era in posesia unei casete video provenite de la SRI, care surprindea imagini filmate în noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe Aeroportul Otopeni. Dar, cadre din aceasta filmare au fost depuse la dosarul cauzei sub forma de fotografii (unele fotografii exista “ca rezerva la dosar”- printre care si a Monicai Macovei) ceea ce demonstreaza ca, de fapt, procurorii s-au aflat (si) in posesia filmarii AIBO. Unul dintre fragmentele considerate “cheie” de procurori (pe principiul, “a bon entendeur, salut”?) este momentul iesirii din AIBO a echipajului IL-76, insotit de Dumitru Popescu, directorul firmei Quick Aerosevice. ELEMENT-CHEIE ( Traian Basescu si Monica Macovei: a bon entendeur, salut!): Firma Quick Aeroservice '95 a fost infiintata de viceamiralul israelian (r) Shimon Naor, un veteran al operatiunii Iran - Contra. Shimon Naor a coordonat peste 100 de transporturi cu arme prin intermediul firmei Quick Aero Service, similare cu cel din noaptea de 16/17 aprilie 1998. Pionul principal la Sofia era Iordan Zlatev din conducerea autoritatii aeriene civile, care asigura inmatricularea cu indicativul LZ - corespunzator Bulgariei, avioanelor straine. Zlatev era partener in compania Sitrat Air cu Nachev -coproprietar al Air Charter Service. Viktor Bout- traficantul de arme si colaboratorul lui Traian Basescu in astfel de operatiuni- era unul dintre actionarii principali ai Air Charter Service. (va urma)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.04.2024 – Bobi a castigat la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva