13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABONATA LA SANCTIUNI – Procuroarea Anca Beatrice Resmelita, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, a fost sanctionata disciplinar prin taierea cu 20% a salariului, timp de 6 luni, pentru absente nemotivate de la serviciu. Actiunea disciplinara a fost initiata chiar de Augustin Lazar. Resmelita a mai fost arsa la buzunar in 2016, pentru rea-credinta, tergiversare si insubordonare administrativa

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 noiembrie 2018 15:19
Vizualizari: 4906

Procuroarea Anca Beatrice Resmelita, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, a fost sanctionata disciplinar cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% timp de 6 luni. S-a intamplat joi, 8 noiembrie 2018, prin decizia Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM.


Actiunea disciplinara a fost initiata de Procurorul General Augustin Lazar (foto), iar in final Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a hotarat sanctionarea procuroarei Resmelita pentru absente nemotivate de la serviciu. Este vorba mai exact de abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. k din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “absente nemotivate de la serviciu, in mod repetat sau care afecteaza in mod direct activitatea instantei ori a parchetului”.

Iata minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara privind dosarul nr. 11/P/2018:

Admite actiunea disciplinara exercitata de procurorul general al Parchetului dce pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva doamnei Resmelita Anca Beatrice, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campina.

In baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Resmelita Anca Beatrice, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campina, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 6 luni', pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. k, din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile, de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 8 noiembrie 2018”.

A doua sanctiune

Amintim ca Anca Resmelita a mai fost sanctionata disciplinar de Sectia pentru procurori a CSM, pe 20 aprilie 2016, tot cu taierea salariului, insa atunci pedeapsa a fost mai blanda: diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 3 luni. Procuroarea, care lucra in acea perioada la Parchetul Tribunalului Brasov, a fost acuzata desavarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h), m) si t) din Legea nr. 303/2004:

- nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile;

- nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente;

- exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta (click aici pentru a citi).

Comentarii

# un mizantrop date 9 noiembrie 2018 15:55 +2

Cu numele asta predestinat, n-a avut nicio sansa...Totusi, doamna a fost sanctionata, oficial si presupun legal, de CSM si pentru "insubordonare administrativa" - imaginati-va ca Tudorel ar fi inclus printre motivele de revocare ale celor doi magistrati"parati" evidenta insubordonare administrativa! Cata aoleala, ce vier******la in piata, ce****** psd si turnatorii la UE si Comisia GRECO, de la Venetia si la Vatican ca se atenteaza la independenta procurorilor! Bineinteles ca n-ar fi citit nimeni nici legea nici motivatia, simpla pomenire a sintagmei "insubordonare" in casa spazuratilor de glia securista ar fi declansat jihadul

# DODI date 9 noiembrie 2018 16:44 0

Resmelita nu a făcut o răzmeriță, ci a copiat comportamentul tractoristului care și atunci când e la serviciu în fapt este absent intelectual. Dar tractoristul, care se crede unic, nu a dorit ca să îl copieze nimeni așa că a fript-o pe răsmelită.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva