24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SABOTAJ LA PROCUROR – Informatie bomba pe surse: ordonanta de dispunere a controlului judiciar pentru procurorii DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu, data de procuroarea PICCJ, Elena Iordache, miercuri dimineata, a fost infirmata la cateva ore de sefii Sectiei de urmarire penala din PICCJ. Cine are interesul sa protejeze uneltele de elita ale DNA?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 July 2018 16:33
Vizualizari: 22369

Halucinant! Procuroarea Elena Iordache de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este din nou tinta presiunilor sefilor PICCJ in ancheta care ii priveste pe procurorii Lucian Onea (zis Lucica) si Mircea Negulescu (zis Portocala sau Zdreanta). Potrivit unor informatii obtinute pe surse de Lumeajustitiei.ro, masura controlului judiciar instituita miercuri dimineata, 25 iulie 2018, de procuroarea Elena Gheorghe fata de Onea si Negulescu a fost infirmata de sefii Sectiei de urmarire penala din Parchetul General. Practic, la cateva ore dupa ce toate mediile de presa dadeau ca sigura informatia potrivit careia procuroarea Elena Iordache i-a pus sub control judiciar pe Portocala si Lucica, aflam, pe surse demne de toata increderea, ca sefii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, condusa de procurorul Romulus Dan Varga, au infirmat solutia procuroarei Elena Iordache privind controlul judiciar.


Iar infirmarea a avut loc, din informatiile noastre, in timpul in care procurorul Lucian Onea se afla inca in PICCJ. Deloc surprinzator, caci, procurorul Lucica Onea a iesit la scurt timp dupa infirmarea solutiei procuroarei Iordache de catre sefii Sectiei de urmarire penala din PICCJ, sustinand in fata reporterilor ca "ati fost prost informati, nu exista niciun control judiciar". Este evident acum de ce nu mai exista controlul!

Am sunat totusi la Parchetul General pentru a ne confirma sau infirma informatiile pe care le-am expus mai sus, insa procurorul responsabil de relatia cu presa s-a scuzat spunand ca nu stie ce se intampla in cauza si nu poate afla in scurt timp, nefiind informat de procurori: "Nu avem cum sa va confirmam asa ceva. Inca nu stiu nimic. Oamenii sunt activi acolo".

Se incearca scoterea Elenei Iordache din dosar, prin recuzare

Totodata, in spatiul public a mai aparut si informatia potrivit careia procurorul Lucian Onea ar fi recuzat-o deja pe procuroarea Elena Iordache, insa nu stim pana la acest moment pe ce temei. Este insa clar ca tehnica recuzarii lui Iordache este doar o metoda de a o scoate din dosar pe singura procuroarea care a avut curajul sa se atinga de uneltele de elita de la DNA Ploiesti, tinute in brate pana recent de fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi. De altfel, nu este exclus ca scoaterea din dosar a procuroarei Elena Iordache sa se faca cu ajutorul unor grei din PICCJ care, la fel ca si Onea, nu au niciun interes sa continue ancheta deschisa in urma denuntului formulat de fostul deputat Vlad Cosma.

Comentarii

# Edelweiss - ÎNVĂȚĂTOR de Bukowina date 25 July 2018 16:49 +17

Ei, după aceste 2 exemple odioase ale rapidității cu care se regrupează hidra systemică, mai este careva din agora nedumirit de NECESITATEA ELIMINĂRII DIN SYSTEM A TUTUROR PROCURORILOR ȘI JUDECĂTORILOR? :o Iacătă-i în toată „splendoarea” jegoșeniei și promiscuității lor. :-? post-script: pe la mine prin Bukowina, orice om NORMAL LA CAP știe că nu are cum să CONSTRUIASCĂ legându-se de ceva preexistent căzut în ruină, putred, părăginit. Nimeni nu construiește Ctitorii legându-se de o fundație de chirpici. NOP! SE DEMOLEAZĂ TOT PÂNĂ LA NIVELUL UNDERGROUND, SE TOARNĂ TEMELIE NOUĂ ȘI SE ÎNCEPE ZIDIRE MĂIASTRĂ CU CĂRĂMIZI NOU-NOUȚE ȘI ZIDARI MESERIAȘI!

# mitica date 25 July 2018 17:00 +9

Nu trebuie sa ne miram, statul paralel din tara procurorilor este mai activ ca oricand! Borfasii astia doi sunt protejati, Teodorovici nu poate incasa banii de la hotul de case, procuror Lorga si sotul ei sunt victime (ha,ha,ha) si asa mai departe! Dupa plecarea lulutzei, vrea Iacob sau Grecu sau Mirica (ha,ha,ha) locul!

# Edelweiss - Mukalit de Bukowina date 25 July 2018 17:26 +8

Cândva, în Rumänische Heer, era o glumiță rimată la adresa subofițerilor: „Plutonieru-i plutonier / Nici soldat, nici ofițer / Caporal cu grad de fier!” :roll: Amu n-am repetat glumița ca să-mi pun în cap actualii plutonieri, ci ca să parafrazez: „Procuroru-i porcușor / Nici avocat, nici judecător / un Golan paraditor!” :P :roll: :P :roll: :lol:

# Viorel date 25 July 2018 17:37 +2

Propun reintroducerea pe piață a săpunului CHEIA ca produs exclusiv pentru uzul celor din Puterea Judecătorească. Asta pentru că, numai astfel, învățătura po******ră (O mână spală pe alta și săpunul CHEIA pe niciuna!) își va reintra în trista actualitate pe care o trăim.

# Cucul Bau date 25 July 2018 17:44 +2

Conform C.p.p., plangerea impotriva ordonantei procurorului de dispunere a cj, se face la judecator. Ca si la sechestrul pe care la desfiintat Bica si a luat 4 ani.

# Edelweiss - Drujbist orb de Bukowina date 25 July 2018 18:07 +5

Da, bre palicarule, tu ai dreptate într-o chestiune de tip orbirea din cauza copacilor și nemaivederea pădurii. La art. 211, 212, 213 și următoarele C.p.p, referitoare la control judiciar, nu scrie nicăieri că ordonanța prin care procurorul dispune această măsură preventivă este supusă controlului ierarhic al prim-porcușorului sau al porcușorului șef de clică. Singura cale de contestare e cea înaintea judelui. Dar, dacă e așa, îmi aduc aminte despre ce spune Legea 304/2004 a organizării SSystemului Național de Paradeală Protocolară: „art. 64, alin. (2) În soluţiile dispuse, procurorul este independent, în condiţiile prevăzute de lege. Procurorul poate contesta la Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul procedurii de verificare a conduitei judecătorilor şi procurorilor, intervenţia procurorului ierarhic superior, în orice formă, în efectuarea urmăririi penale sau în adoptarea soluţiei.”

# Dorina date 25 July 2018 18:02 0

Naparci… cu sau fara recunoastere juridical!

# Moro Gogo date 25 July 2018 18:08 +3

Astazi s-a dovedit ca STATUL PARALEL SI( SS)ISTEMUL MAFIOT INCA #REZIST.Domnilor de la PSD daca nu va treziti si nu faceti ce ati promis in campanie cu statul paralel nu va vad bine la alegeri.Va scrie unul care inca va simpatizeaza dar este dezamagit de inactiunea voastra..

# Razvan Savaliuc, o intrebare. date 25 July 2018 19:39 +5

Procurorul Elena Iordache poate candida la sefia DNA ? Cred ca ar fi o posibila alegere buna. Ce parere are Luju ?

# biet roman saracu date 26 July 2018 04:31 0

Ce intrebari retorice! pai cine i-a recrutat promovat si pus la paradeala, desigur.

# ion date 26 July 2018 12:19 0

O manifestare deplina a ..independentei procurorilor,atat de mult invocata... :lol:

# Retardis , decarteaza banii penalule ! date 26 July 2018 17:26 0

Oare cine are interesul daca batoza plagiatoare , in loc sa fie aruncata pe scari din magistratura, a fost pusa la pastrare si salar baban ?! Lazar trebuie sa fie primul pe lista celor care zboara din magistrtura ! :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva