23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MATEESCU A FOST DETONAT – Nucleara ii explodeaza in fata sefului CSM Bogdan Mateescu. Judecatoarea Neluta Tudorache a facut sesizare impotriva lui Mateescu, cerand suspendarea acestuia din functie. Mateescu e acuzat de interventii in dosar si amenintarea judecatorilor: “A impus inspectorului sa ma cerceteze... Mateescu si secretarul general al CSM Serban George au planuit suspendarea mea... Rosu a inceput nelegal si abuziv cercetarea pentru a acoperi abuzul savarsit de Mateescu” (Sesizarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 June 2021 17:18
Vizualizari: 16331

Oricat s-a dat peste cap sa il protejeze, Inspectia Judiciara va trebui sa ii deschida dosar disciplinar presedintelui CSM Bogdan Mateescu (foto). Asta dupa ce o adevarata nucleara i-a explodat in fata lui Mateescu. Iar cea care l-a detonat pe seful CSM este o judecatoare hartuita de Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii intr-o facatura disciplinara pornita la indicatiile lui Bogdan Mateescu. Este vorba despre judecatoarea Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi, de curand plecata din magistratura prin demisie.


 

Neluta Marinica Tudorache a facut miercuri, 9 iunie 2021, dezvaluiri explozive despre seful CSM Bogdan Mateescu. Si le-a facut nu oricum, ci intr-un document oficial. Mai exact, intr-o sesizare disciplinara pe care a formulat-o la Inspectia Judiciara impotriva presedintelui CSM Bogdan Mateescu, a secretarului general al CSM George Catalin Serban si a inspectorului judiciar Petre Rosu de la Inspectia Judiciara.

In sesizarea pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, Neluta Marinica Tudorache solicita anchetarea disciplinara a lui Bogdan Mateescu si suspendarea din functie a acestuia pana la finalizarea procedurii disciplinare, subliniind ca prin activitatea si conduita sa, presedintele CSM a adus atingere grava imaginii justitiei, a manifestat atitudini nedemne fata de alti magistrati si persoane publice, a imixtionat in activitatea Inspectiei Judiciare si si-a exercitat functia cu rea-credinta pentru ca judecatoarea Tudorache sa fie executata.


Mateescu nu scapa de “Slugarete”


Concret, judecatorea Neluta Marinica Tudorache cere cercetarea disciplinara si suspendarea din functie a lui Bogdan Mateescu pentru discutiile dezvaluite de blogul Slugarete.wordpress.com, precizand ca seful CSM a comis abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justiției, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, respectiv “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

 

Mateescu, acuzat de interventii in dosar

 

Incendiare sunt insa dezvaluirile Nelutei Tudorache in legatura cu interventiile pe care Mateescu le-ar fi facut in dosarul in care judecatoarea a fost si inca este hartuita de catre Inspectia Judiciara si CSM. Astfel, Tudorache acuza ca Mateescu a imixtionat in activitatea Inspectiei Judiciare, impunandu-i inspectorului de caz Petre Rosu sa o cerceteze disciplinar:

Solicit verificarea conduitei domnului judecator Mateescu Mihai Bogdan si pentru ca exista indicii ca a imixtionat nepermis in activitatea Inspectiei Judiciare, atunci cand a impus inspectorului de caz sa ma cerceteze disciplinar pentru pretinse abateri disciplinare pe care le-a identificat cu depasirea competentei sale legale, anterior inregistrarii si repartizarii lucrarii. (…) Sustin ca impotriva mea domnul Rosu Petre a inceput nelegal si abuziv cercetarea disciplinara doar pentru a acoperi abuzul savarsit de domnul judecator Mateescu, care a dorit sa fiu nelegal suspendata din functia de judecator, caz in care, in ipoteza in care se contureaza si indicii de natura penala, solicit Inspectiei Judiciare sa trimita la SIIJ aceasta sesizare. (…) Consider ca se impune verificarea presedintelui CSM pentru a se stabili daca si-a exercitat functia cu rea-credinta, daca fapta nu este considerata infractiune, intrucat inscrsurile anexate lucrarii (n.r. - lucrarea disciplinara in care tinta este Tudorache) conduc la concluzia tot mai clara ca presedintele CSM, domnul judecator Mateescu Mihai Bogdan, precum si secretarul general al CSM, domnul judecator Serban George Catalin, au planuit suspendarea mea din functia de judecator si au urmarit blocarea demisiei mele cu scopul de a fi sanctionata nelegal cu excluderea din magistratura”.

Toate aceste aspecte ar constitui, potrivit judecatoarei Tudorache, comiterea de catre Mateescu a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. l) si t) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror”, respectiv “exercitarea functiei cu rea-credinta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

De asemenea, in sesizarea trimisa la Inspectia Judiciara, judecatoarea Neluta Marinica Tudorache cere cercetarea lui Bogdan Mateescu si pentru amenintarile pe care acesta le-a facut la adresa judecatorilor, in momentul in care i-a avertizat ca nu va ezita sa ceara si alte suspendari din functie atunci cand va considera ca se impune.


Tudorache desira lucratura Inspectiei


In afara aspectelor care tin de Bogdan Mateescu, judecatoarea Neluta Marinica Tudorache demonteaza in detaliu lucratura Inspectiei Judiciare impotriva sa. Ne referim la dosarul disciplinar in care a fost suspendata din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare. O suspendare dispusa in mod abuziv, asa cum Inalta Curte a stabilit. Dosarul disciplinar care acum se afla in faza cercetarilor la inspectorul Petre Rosu. Tudorache scoate la iveala o serie de probleme extrem de grave despre modul in care s-a derulat ancheta disciplinara in cazul sau, motiv pentru care solicita infirmarea propunerii de exercitare a actiunii disciplinare fata de ea.


Iata sesizarea disciplinara facuta de judecatoarea Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi impotriva sefului CSM Bogdan Mateescu, a secretarului general al CSM George Catalin Serban si a inspectorului judiciar Petre Rosu, prin care Tudorache cere infirmarea propunerii de exercitare a actiunii disciplinare impotriva sa:

 


Comentarii

# Gyuse Bogdan date 9 June 2021 17:29 -553

Daca SIIJ nu functioneaza, nu da curs plangerilor penale formulate impotriva procurorilor si judecatorilor, macar Mateescu sa faca cate ceva. Cred ca are dreptate intr-un fel dreptate Mateescu. Judecatorii se ascund in spatele independentei si inamovibilitatii, si infaptuiesc o gramada de atrocitati in dosare, iar dupa aceea bineinteles ca nu raspund penal. Asa ca bine face Mateescu! Prea s-au invatat procurorii si judecatorii sa nu dea socoteala pentru infractiunile/crimele infaptuite in dosare, infractiunui motivate apoi aberant prin incheieri de sedinta sau decizii. Afara din justitie cu toti judecatorii infractori!

# Dracnea date 9 June 2021 17:30 +34

Afara cu jigodiile!

# MN date 9 June 2021 17:39 +37

In sfarsit slugarete sia gasit nasul. Mai slugarete cred ca pana aici tia fost, acum vom vedea cat de cinstit si cat de curat este netejoru si daca isi facd treaba cu adevarat. Slugarete orice nas isi are nasu, parerea mea ca dosare penale scrie pe tine si nu te mai scapa nici mama lui dracu cu titi ambasafori tai cu tot Slugarete ai intrat in morisca plangerilor nu vei mai scapa nici odata iar eu iti dau maxim un an si vei fi trecut la vatra, dupa care o vei ... normal ca ori ce justitiabil care voi, tu vati batut jog de el,ei. Stai linistit slugarete ca vremea ta va trece cu toti securisti aia inputiti cu tot si te voi vede ca pe camelia Bogdan cu contestati peste contestatii si recurs peste recurs , ai vazut pe xdreanta , portocala cum a ajuns? , tu vei fi mai rau

# VIKY date 9 June 2021 17:51 +38

"Afara din justitie cu toti judecatorii infractori!"...Cap de lista, Slugarete, pardon, Mateescu, urmat de Motanul Danilet, Veverita Lacranjan, si restul de pe lista #rezist.

# Lali date 9 June 2021 18:43 +2

Cainii latra ursul trece!Ghiciti care o sa fie solutia IJ!

# DLWSS – Netflix Watcher date 9 June 2021 20:06 +3

De văzut „Străinul” ( ”Stranger” – TV Serie 2017 – 2020). Un excepțional serial sud-coreean, cu decoruri și actori sud-coreeni dar cu un scenariu 149,(6)% românesc. Sunt la seria a doua dar pe tot parcursul vizionării nu am putut scăpa de senzația de „deja vu”. Scenariul parcă ar fi inspirat de metehnele cabotinismul, ticăloșia și apucăturile infracționale ale Geambașilor Adevărului Mistificat din imensul Ospiciu Public Românesc. Mast tu uatci! :-? (este al doilea serial sud-coreean, după „Baegabondeu” 2019 care este atât de captivant încât înălbește nopțile.)

# Țăranu de la Țară date 4 August 2021 13:51 0

Citind materialul de mai sus, gândul m-a dus la un vechi prieten, magistrat pensionar, din Călărași. Foarte pe scurt acesta m-a lămurit. ,,George Șerban? Un băiat bine pregătit, dar mare pușlama, carierist, preocupat permanent de legături politice, pentru a ascede profesional. Caracter, infect. Fiu de intelectuali, tatăl medic veterinar, mama profesoară. Tarele de caracter (invidios, răutăcios, răzbunător)le moștenește de la ,,Găinarul,, tatăl său, care a fost șef la o fermă avicolă. Tot de la lăudărosul lui tată (prieten la vedere cu secu & co pe care-i ciubucărea, cu portbagaje întregi)a moștenit aroganța, dar și infatuarea. Îmi amintesc cum în urmă cu cca. 20 ani, se lăuda că ,,musonul,, lui tată îl va face ,,prezidente,,. Și l-a făcut... Cât despre Neluța Tudorache, ce să spun? O fată deșteaptă, bună profesionistă, o colegă cu mult bun simț, respectată în urbe, de care lui Șerban îi era cam teamă... Despre asta e vorba.,, Ce nu e clar? E vremea jigodiilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva