21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJ DUPA ACHITARE – Decanul Baroului Satu Mare Dan Suta indeamna la unitate dupa achitarea avocatului Gerenyi Istvan Peter: "Bunul Dumnezeu a vrut sa se faca dreptate in cauza colegului nostru Pisti Gerenyi, achitat de ICCJ dupa un proces de patru ani, cu umilinte, abuzuri incredibile, disperare, lacrimi si nopti nedormite... Prin decizia de ieri cred ca justitia ne-a apropiat de ea insasi, ne-a facut o mare dreptate si ne-a dat un semnal de incredere in profesia de avocat si in avocati"

Scris de: E.D. | pdf | print

15 March 2019 13:11
Vizualizari: 8755

Achitarea avocatului Gerenyi Istvan Peter din Baroul Satu Mare de joi seara, 14 martie 2019, a reprezentat un prilej de bucurie in randul avocatilor, care au primit solutia dispusa de Inalta Curte cu speranta ca Justitia se indreapta. Emotiile in randul avocatilor cu privire la solutia definitiva in cazul avocatului Gerenyi au fost cu atat mai mari cu cat dosarul a fost pritocit in DNA Oradea, rechizitoriul fiind semnat de procurorului Adrian Valentin Muntean si confirmat de seful acestuia de la acea data, procurorul Ciprian Man (zis manelistul DNA). Dupa ani de umilinte si abuzuri, dupa o sentinta la fond de condamnare a avocatului Gerenyi Istvan Peter la 3 ani si 6 luni cu suspendare pentru un pretins trafic de influenta, judecatoarele Simona Nenita, Rodica Cosma si Anca Alexandrescu de la Inalta Curte au decis achitarea definitiva a avocatului.


Dupa pronuntarea solutiei de achitare, dar si dupa nenumaratele mesaje de felicitare si de sustinere a avocatului Gerenyi Istvan Peter, decanul Baroului Satu Mare, avocatul Dan Mihai Suta (foto), a transmis un mesaj colegilor avocati in care isi exprima bucuria pentru dreptatea care s-a facut in cazul acestuia.

Prin decizia Inaltei Curti de joi, 14 martie 2019, afirma decanul Baroului Satu Mare Dan Suta, "cred ca justitia ne-a apropiat de ea insasi, ne-a facut o mare dreptate si ne-a dat un semnal de incredere in profesia de avocat si in avocati".

Acest lucru se datoreaza totodata si colegilor avocati care au "trudit laolalta" pentru demonstrarea realitatii si a adevarului in cazul lui Gerenyi in timpul procesului, respectiv avocatii Viorel Ros si Florin Vieriu.

Publicam in continuare mesajul decanului Baroului Satu Mare Dan Suta:

"Dragi colegi, avocati ai Baroului Satu Mare,

De multa vreme nu am avut posibilitatea de a va adresa un mesaj. Cauzele sunt multiple, intre ele inscriindu-se si stresul profesional, de care, fara doar si poate, sunteti si voi cuprinsi. Vremurile sunt dure, pretentiile clientilor tot mai mari pentru bani din ce in ce mai putini, iar reprosurile majore atunci cand treaba nu se rezolva cum ei isi imagineaza. Ca atare, presiunea la care suntem supusi este continua si din ce in ce mai apasatoare. Iar momentele de relaxare sunt putine si extrem de scurte. Adica, bucuria unei reusite profesionale se traieste scurt, intens si piere inghitita de problemele care vin la rand.

Bunul Dumnezeu ne-a daruit o astfel de bucurie atunci cand a vrut sa se faca dreptate in cauza colegului nostru Pisti Gerenyi, achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa un proces de patru ani, cu umilinte, abuzuri incredibile, disperare, lacrimi si nopti nedormite.

Le-am depasit pe toate cu credinta in Dumnezeu, care ne-a dat incredere in fortele proprii si ne-a indrumat pe calea catre dreptate.

A fost emotionanta seara de ieri cand, dupa aflarea succesului colegului nostru, ati transmis gandurile voastre. Am simtit unitate, am simtit gandul vostru bun si satisfactia castigului.

Va asigur ca prin aceasta decizie a instantei supreme profesia a dobandit prestigiu si este un mesaj explicit pentru necesara ei protejare. Judecatorii celei mai importante autoritati judiciare nationale au stabilit fara echivoc ca avocatul are dreptul la plata muncii lui, ca are dreptul de a pretinde sa i se plateasca eforturile pe care le depune in sustinerea clientului sau si ca nemultumirea lui pentru eventuala pierdere a procesului este inadmisibil sa se rasfranga asupra avocatului, prin ticluirea unor plangeri/denunturi/autodenunturi mincinoase, facute in scop de rafuiala si/sau razbunare.

Am pledat, asa cum am facut-o pe tot parcursul profesional de 32 de ani si indeosebi in ultimii 4 ani de cand am avut onoarea de a fi ales de catre voi in demnitatea de decan al Baroului Satu Mare, pentru dreptul avocatului la rasplata muncii lui, la dreptul de a pretinde si de a primi bani si la dreptul de a nu da socoata nimanui pentru dimensiunea onorariului pe care il incaseaza, chiar daca obtine castigul printr-o mica exceptie, chiar si cat doar o propozitie, intrucat pentru aceasta abilitate a lui a invatat ani de zile si invata continuu, fiind meritul lui exclusiv. Desigur, cu conditia ca demersurile lui sa fie licite, sa nu aiba conotatii ilicite, de natura penala, contraventionala sau disciplinara! Adica, buna credinta trebuie sa ghideze intreprinderile avocatului.

Prin decizia de ieri cred ca justitia ne-a apropiat de ea insasi, ne-a facut o mare dreptate si ne-a dat un semnal de incredere in profesia de avocat si in avocati.

Este cel mai mare castig pe care vi-l daruiesc si va doresc sa va bucurati de el asa cum Pisti, Cristi, colegii nostri din Bucuresti cu care am trudit laolalta - profesorul Viorel Ros si maestrul Florin Vieriu, carora le multumesc in numele tuturor avocatilor satmareni - si cu mine ne bucuram de aceasta uriasa reusita.

Sa auzim doar de bine!

Dan Suta”

Comentarii

# Satu Mare date 15 March 2019 13:42 -2

Fond Satu Mare si apel Oradea sigur condamnare. Fond Oradea condamnare. Apel Inalta Curte - achitare. De ce ? Raspunsul la aceasta intrebare il are DNA Oradea.Inregistrat.

# DODI date 15 March 2019 15:05 +2

Această achitare reprezintă doar un efect de normalitate. Niște procurori imbecili de la DNA au deschis cercul pe care l-au închis niște judecători (adevărați magistrați!). Adevărata cauză a acestor nemernicii este reprezentată de DNA (să nu-l uităm nici pe tractorist și garcea) și cea mai profundă este formată din cei doi mari bețivi ai nației: hăhăilă și macovei. Până la a fi vai de ei este vai de noi. Mai precis de acei dintre ei care au încăput în malaxorul DNA. Parlamentul este îndreptățit să înlăture cauza nenorocirilor din societate prin ruperea din rândul magistrailor a hienelor numite procurori, revigorarea ordonanței anulate parțial de fricosul dorel și instaurarea unei adevărate răspunderi moarel, materiale și disciplinare a procurorilor.

# BELGIANCA date 16 March 2019 11:24 0

MAI OAMENI BUNI ACESTA A FOST ACHITAT PT CA JUDECATORI ACESTEA PT CA JUDECATORI ERAU CU OCHI DESCHISI NU SUB EFECTUL NARCORICELOR. PREC CUM CEI DE LA CLUJ SAU PG CARE SINT IN PERMANENTA ANESTEZIATI . DE ACEIA NU VA NIMIC DECIT CEIA CE LI SE COMANDA. APROPO POATE CINEVA CE SA MAI INTIMPLAT IN DOSARUL FAMILIE DE MARI SEFI CARE NICI USTUROI NU AU MINCAT NICI GURA NU LE MIROASE BINENTELES A USTUROI.. STITI BINE DE CINE VORBESC ?FAMILIA LUI MARELE OIER SEF DE LA SIBIU MARELE CIOLANIS CARE NU A AVUT DOSARE PT CA AU FOST INCHISE. IMI EXPLICA CINEVA CUM POTE FI UN DOSAR DACA NU A EXZISTAT

# rahat date 16 March 2019 13:42 +2

Dar de avocatii legali UNBR 2004, care sunt purtati prin instante si hartuiti de ani de zile, au fost si cateva decese din cauza asta, ce ziceti? de acei oameni care au fost si sunt hartuiti si umiliti, tarati prin instante si batjocoriti in ultimul hal,ani de zile la rand, nopti nedormite, stres, etc. doar pentru ca doresc sa-si castige o paine in mod legal cu acte si documente in mana, CE ZICETI? Vai vai, cand se va intoarce roata, tare o sa va doara pentru ce faceti! Blestemul sa va roada osanele, voua si progeniturilor voastre.

# Demostene date 16 March 2019 16:52 +1

Pentru "rahat" Ce facultate și absolvit? Dacă ăia te-au "învățat" că poți profesa ce vrei și când vrei, mergi de le cere banii înapoi.Și eu aș vrea să pilotez avioane de vânătoare dar nu mă lasă.

# diaree date 17 March 2019 16:42 0

,,Demostene'' , lasa facultatea si cerutul banilor inapoi.Concentreaza-te pe faptul ca instante din tara, prin sute de hotarari judecatoresti, cu putere de lege au statuat faptul ca avocatii UNBR 2004 sunt legali si ce e mai important UNBR 2004 nu poate fi desfiintat. Pune manuta, frumos si pana la a te interesa cine ce facultate a absolvit, citeste practica instantelor in materie. Restul e can-can, manca-ti-as bibiloiu

# Marin TULUS, Olt date 17 March 2019 20:52 0

Bucurati-vă,dar să vedem motivarea!Se inlatura probe pe criteriile cunoscute de pana acum?!Eu cred ca DNA/ul a avut dreptate!Numai ca, cu privire la profesia de avocat, viitorul profesiei de avocat nu poate exista așa cum este croit acum!SRL/ul tip UNBR trebuie să dispară!Romania Mare la momentul constiturii sale, ca stat, a stabilit nu un SRL/ul de tipul condus de Ghe Florea , ci un corp constituit din oameni a căror competență profesională era dată de studiile universitare,iar aceste studii erau recunoscute, baroul nu avea nicio competenta in atribuirea profesiei, de genul si procedura celor de acum,o mafie în toată regula!Revoluția nu ne-a adus speranța normalizării societății si ei simt curentul revoluționar care plutește în aer și destramă interesele oculte, mafiote ale acestora!Instituțíile europene nu au destrămat această mafie a statului de... drept si instaurarea unei Justitii independente, dar corectă, neviciată de interesele oculte.VOi ne/ati târât prin proce

# Botomei Vasile, doctor in drept, 0744191717 date 18 March 2019 10:29 0

Dr.Botomei Vasile,multumeste dlui presedinte av.dr.Gheorghe Florea,ca a refuzat sa aplice sentinta civila dispusa de Curtea de Apel Bacau,prin care UNBR si, Baroul Bacau a fost obligati sa ma primieasca in profesia ce avocat,in conditiile vechimei de 10 ani in profesie juridica si,ca doctor in drept. Apoi, prin coruptie si trafic de influeanta,prin care pe unii dintre procurori si pe unii dintre judecatori i-a primit in profesia de avocat cu scutire de exmen, organele de conducere ale profesiei de avocat,au cerut trimiterea in judecata a dr.Botomei Vasile, din Bacau, pe motiv ca a aparat justitiabili in instanta cu procura notariala.Astfel,avocatii rai, au obtinut condamnarea in instanta a dr.Botomei Vasile,cu 2 ani de inchisoare. Baroul Bacau,prin decan, Candet,in exercitarea activitatii de criminalitate avocatiala, a facut apel, si prin decizie dispusa de CApel Bacau,de judectorii Adrian Bogdan si Iacobut Cristian Nicolae, a modificat condamnarea cu suspendare,in 2 ani cu executare.

# Makus date 14 November 2019 14:03 0

Stiu din sursa sigura ca av Gerenyi a fost achitat pt ca un martor si-a schimbat declaratia .... si nu pt ca e nevinovat.... iar matrorul a mintit ca sa-i salveze pielea avocatului.... deci justitia n-a facut nici o dreptatea.... ba din contra....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva