18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINISTERUL MUNCII A DECONSPIRAT EFECTIVELE NOII SECURITATI – In SRI si SIE lucreaza 30.444 de cadre, de 2-3 ori mai multe decat in Securitatea comunista. Cifra a fost strecurata la rubrica si „Altele” intr-un proiect privind salarizarea care vorbeste despre un numar total de bugetari de 1,21 milioane, in luna mai. Potrivit Ministerului Finantelor, numarul de posturi ocupate in institutiile statului, mai putin SRI si SIE, era de 1,18 milioane in aprilie (Documente)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

13 June 2016 15:33
Vizualizari: 78872

Doua documente oficiale ale Guvernului Ciolos publicate la interval de cateva zile confirma o realitate crunta, pana acum doar banuita de presa si de opinia publica romaneasca: in serviciile de informatii activeaza de 2-3 ori mai multe cadre decat in Securitatea comunista. Daca in Departamentul Securitatii Statului aveam la sfarsitul lui '89 peste 13.000 de ofiteri si subofiteri si circa 1.000 de angajati civili, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe (omologul DIE din cadrul DSS) au depasit 30.000 de efective. Mai exact, in institutiile conduse astazi de Eduard Hellvig si Florian Coldea (foto centru), respectiv de Mihai Razvan Ungureanu, lucreaza 30.444 de angajati, fara informatori colaboratori si acoperiti. Asta deducem din „Proiectul de ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (mai 2016)”, postat pe site-ul Ministerului Muncii, comparat cu un alt document oficial al Guvernului Romaniei, emis de Ministerul Finantelor, si anume „Numarul de posturi ocupate in institutiile si autoritatile publice in luna aprilie 2016”.


Astfel, in documentul Ministerului Muncii, in care sunt detaliate toate domeniile de activitate publica din Romania, se vorbeste despre un numar total de 1.219.335 de bugetari, in luna mai 2016, inclusiv 30.444 de persoane angajate in domeniul „Altele”:

Educatie – 290.369 persoane;

Sanatate – 162.071;

Asistenta sociala – 110.459;

Aparare si ordine publica – 260.000;

Administratie publica centrala – 130.232

Administratie publica – 203.919;

Cercetare – 2.469;

Cultura – 29.372;

Altele – 30.444.

TOTAL: 1.219.335 persoane platite din fonduri publice

Pe de alta parte, potrivit Ministerului Finantelor, numarul de posturi ocupate in institutiile si autoritatile publice in luna aprilie 2016 era de 1.187.659. Problema este ca in acest al doilea act oficial al Guvernului Romaniei sunt enumerate toate institutiile statului (inclusiv MAI, MApN, STS, SPP, ORNISS), mai putin SRI si SIE.

Asa cum se poate observa, diferenta dintre numarul total de bugetari in luna mai 2016 dezvaluit de Ministerul Muncii si numarul total de angajati in luna aprilie 2016 din institutiile publice, fara SRI si SIE, este de circa 31.000 de persoane, cifra aproape identica cu numarul de 30.444 lucratori despre care Ministerul Muncii ne spune ca activeaza in „Alte domenii”.

Statistic, cu 30.000 de ofiteri la o populatie de 20 milioane de locuitori (20.121.641, potrivit ultimului recensamant), putem concluziona ca fiecare al 666-lea cetatean al Romaniei este cadru de nadejde fie al SRI, fie al SIE.

In conditiile in care numarul angajatilor SRI si SIE este secret, asta desi tari precum Germania nu ascund astfel de informatii (mai multe detalii aici), numai o stangacie a guvernului tehnocrat putea dezlega acest mister care preocupa in mod legitim presa si opinia publica.

*Cititi aici „Proiectul de ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (mai 2016)”, postat pe site-ul Ministerului Muncii

*Cititi aici „Numarul de posturi ocupate in institutiile si autoritatile publice in luna aprilie 2016”, document publicat de Ministerul Finantelor

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 13 June 2016 15:45 +16

se mai intreab cineva de ce nu se demilitarizeaza serviciile? pai, e simplu! Militarul (ofiterul de informatii) executa ce i se ordona! iar ordinele in SRI suunt secretizate, deci nu pot fi aratate interesului public nici in cazul securitatii nationale (vezi hexi pharma sau farma!!!) si atunci?! cine rapsunde pentru anomalii? Nimeni! Caci nimeni este genral cu multe stele, care isis permite sa baleieze intre legal si ilegal, caci nu are cine sa il verifice (comisia solicita acte de la sri fara sa se intruneasca, nu ca e tare?!) etc....

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 June 2016 15:46 +14

tocmai asta arata numarul lor asa de mare ,ARATA FRICA CLASEI OPRIMATOARE,ARATA FRICA DE MIINE A JOIANISULUI(CA/I EL ACUM ,DAR VINE DE PE TIMPUL MOROIULUI) si A clicii ,clasa conducatoare,,democratica,reformata SI TRADATOARE,, crede ca si prostii care/si fac garduri de 3 m inaltime,ca vor fi protejati!!!!BA PROSTILOR CARE ATI SUPRADIMENSIONAT APARATUL REPRESIV(politie,servicii,bucatarii chinezi ,fisc)sa nu uitati o vorba citita aici pe luju,,CIND ESTE SA TE IA DRACUL ,TE IA SI DIN BRATELE POPII SI DIN BISERICA,,

# Doru date 14 June 2016 00:43 -5

Da, probabil, pe tine o sa te cam ia dracu... vorbesti cam aiurea...

# Lulu date 14 June 2016 08:09 +4

Sunt mai multi securisti decat oameni la cultura ... asta spune totul ... :-x :-x :-x

# Camp tactic date 13 June 2016 15:46 +9

Ati uitat sa-l scadeti pe Cocoru. La noi pe faleza, au fost inviati o multime de fosile ale ex DSS. Fel de fel de batrani de 65-70 de ani monitorizeaza tot orasul si sunt formatori de opinie. La locale au sustinut candidatul SRI, o femeie care a facut pierdute mai multe zeci de milioane de euro din fonduri europene.

# DODI date 13 June 2016 16:45 +16

Pentru că serviciile trebuie totuși să funcționeze, pe lângă adevărații profesioniști au căpușat o grămadă de repetenți, pile, cunoștințe, amante, lepre, oportuniști, etc. Numărul lor este imens, iar lichelele pentru a se băga și ele în seamă mai ”greșesc” câte o informație în presă sau se războiesc cu adevărații profesioniști. Din această cauză mai scapă subiecte gen HEXI. De asemenea neavând obiectul muncii ei răspund la comenzi politice și unde sunt motive inventează dând materie primă luluței (câinele de pază al sistemului). Dacă vă amintiți, pe vremea lui hăhăilă (și nu numai) serviciile erau printre puținele care primeau bugete majorate față de anii precedenți, indiferent de crize. Curios că nici comisiile de profil din Parlament nu cunosc aceste informații legate de numărul și lefurile barosane ale acestor paraziți ai societății. Până nu va fi reformată acest cancer al societății românești nu se vor putea așeza apele în nici un domeniu de activitate.

# nuibai date 13 June 2016 20:32 +32

Secrete trebuie să fie doar operaţiunile în curs şi portretele inteligente ale agenţilor. În rest, totul trebuie să fie public şi publicat, după cum urmează: numărul de personal, salariile şi toate fondurile, ca să ştim cît ne costă. Dar mai ales să fie publice/publicate rezultatele muncii lor astfel: dacă tot au urmărit un mafiot ani de zile, cînd s-a încheiat acţiunea şi s-a redactat raportul final, vreau să ştiu şi eu, care-i plătesc pe toţi ce s-a descoperit şi la ce organe s-au trimis informaţiile. Numai aşa noi, proştii de rînd putem urmări dacă se iau şi măsuri, sau totul se ţine la păstru pentru pac la războiul, selectiv, aşa cum fac acum binoamele.

# Margarita date 13 June 2016 22:18 -13

In contextul global actual, decat sa fim tintele Statului Islamic, e mai bine sa marim numarul angajatilor SRI si SIE. Indiferent cat costa aceste servicii, nimic nu e mai de pret decat viata. Protectia cetatenilor trebuie sa fie o prioritate a statului. Opinia mea separata. 

# uynul din lumea cea mare date 13 June 2016 23:19 +12

ptr margarita// TU CRED CA AI SCRIS DUPA CE AI BAUT MARGHERITA!!!!!!!!!!eu zic ca/i mai ieftin sa abolim ,,carticica de la garaj,, ca sa nu ne atace isis (de fapt cam stiu eu cine esti ,SI ESTE NORMAL SA EMITII ABERATII DUPA MINTEA TA DIN SUBSOLURILE DE LA SCAUNE)

# ce sa zic... date 13 June 2016 23:57 -10

pentru "uynul din lumea cea mare": vodca bauta de tine nu trebuie sa fie problema altora. :-*

# Margarita date 14 June 2016 00:58 -6

Multstimate domn/doamna "uynul din lumea cea mare"! Ne putem cunoaste chiar mai indeaproape, adica d-voastra sa-mi spuneti exact cum va cheama, iar eu sa va dau in judecata pentru insulta si calomnie! Mi se pare corect. As face si eu un ban cinstit. :-*

# Margarita 007 date 15 June 2016 11:18 +4

Doamnă Margarita , oare n-ar fi fost bine să nu postați ''sub acoperire'' ca să aveți și ascendentul moral necesar să cereți nume și prenume de la alții ? Și, în altă ordine de idei , cum să fim protejați ? Cum ne este protejată sănătatea de firme ca Hexipharma- Hexifarma- Al Carina ? Sau cum ne-au fost protejați ziariștii în Irak de stârnim zâmbete în toată lumea ? Cum ne-a fost apărată economia de nu a mai rămas nimic din ea ? Cum ne sunt apărate terenurile și pădurile ? Cum a fost protejată forța de muncă de au plecat 4 milioane de români ? Cum suntem protejați toți cei cărora ne este scormonită viața ca să fie ceva, orice vulnerabilitate la îndemână în caz că avem vreo tendință de ascensiune sau suntem prea vocali ?Cum suntem protejați ? Prin acoperiți ca Turcescu sau alții în rezervă la vedere care au împănat partidele și ne explică democrația pe televiziuni de-ți vine să-ți iei câmpii ?

# Margarita date 15 June 2016 18:09 +1

1. Deci nu sunteti suficient de barbat incat sa-mi oferiti numele ca sa va pot da in judecata? Asa si am crezut. Barbatii adevarati au alt tip de comportament si sunt rari. 2. Eu cand am nevoie de publicitate de obicei platesc. De publicitate gratuita  nu am nevoie.  ;-)

# Margarita 007 date 16 June 2016 11:26 +1

De ''publicitate gratuită'' [sic] nu veți fi având nevoie dar de puțin discernământ, măcar cât să faceți deosebire între interlocutori și conținutul replicilor, da. În fine, sunt o categorie de persoane care au impresia că au fost ofensate și vor să se judece cu toată lumea. Și eu care crezusem că vă interesează articolul ! :lol:

# Margarita date 17 June 2016 23:23 +1

Am cunoscut multe popoare, dar mai parsivi decat unii romani- nu am gasit. Va inecati in propriul venin si propria rautate unii de pe aici. Scoate, madame/domnule barna din ochiul tau si apoi vei vedea paiul din ochiul celuilalt! De obicei hotul striga "uite hotul!" si lipsitul de discernamant tipa "uite un lipsit de discernamant!"."Doctore", vindeca-te pe tine insuti!Cat despre discernamantul meu, slava Domnului, stiu sa deosebesc un bou biped , parsiv si ranchiunos de un Om. Stiti, banuiesc , din care categorie faceti parte... :-* . Si sper sa aveti mai multa inventivitate la nume data viitoare, nu trebuie sa copiati pseudonimul meu. Daca aveti(e logic ca nu aveti) mai mult creier, dovediti asta, gasiti un pseudonim propriu macar! Sper ca nu asteptati sa va mai raspund. Nu acord atentie prea multa celor saraci cu duhul...

# TITULESCU date 13 June 2016 23:27 +4

SA VEZI CATI INFORMATORI ARE ROMANIA ? ASTA TINE DE CARACTERUL UNUI POPOR . SA VEZI CATE JIGODII MA URMARESC PE MINE INCLUSIV PE ACEST SITE PE MOTIVE DE ,,LOVE'' -actiunea se petrece doar IN DOVLEACUL lor ,SCELERATI NU ALTCEVA. PLAMADA POPORULUI ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

# pelin date 14 June 2016 11:21 +11

Conceptul de securitate nationala vizeaza normal toate amenintarile,riscurile si vulnerabilitatile pe care un stat le poate avea,iar acestea sunt multiple,vizand securitatea fizica a cetatenilor,putandu-se vorbi de crima organizata,trafic de droguri si armament,coruptie sistemica si alte fenomene ce pot efecta interesele fundamentale ale unui stat democratic.In Romania insa SRI(care si-a marit considerabil efectivele)a fost inplicat in politica si impreuna cu DNA(BINOMUL)recurg la o serie de abuzuri prin care stirbesc interesele cetatenesti,multe persoane incomode pt.regimul totalitar,a fost Basescu,urmat acum de Iohannis,pot avea surprize neplacute,iar acest lucru nu poate fi considerat democratic,ci o mare rusine!!!!!!!!!!!

# Miraj date 14 June 2016 13:13 +8

Dap...problema este ca rolul lor este cel de preventie... saprinzi teroristul inainte sa comita atacul...sa impiedici o afacere veroasa, gen privatizarea multor intreprinderi care au disparut... Ce avem in schimb? Un aparat de informatii supradimensionat...intr-o tara care nu mai prea are mare lucru....Unde au fost cand ni s-a furat tara de sub noi? Probabil alaturi de hoti...

# Capac date 14 June 2016 14:35 +5

In anii '50 au casapit intelectualitatea romeansca, in anii '80 au oprimat populatia in timp ce ei se lafaiau asemeni oligarhilor din coreea de nord, in anii '90 au participat direct la raptul din Romania, incluzand falimentarea sistemului bancar romanesc, dupa 2000 si-au majorat neincetat bugetele, participand direct la praduirea economiei prin asa-zisi agenti economici. Ce importanta mai are ca sunt de cateva ori mai multi raportat la numar de locuitori decat in orice tara cu apa calda? Se stie ce fac, pentru ce exista si de ce se inmutesc. :-*

# Sile Văcaru date 14 June 2016 12:47 +6

Acuma serios vorbind, ce produc ăștia pentru Românica, pentru binele națiunii, al milioanelor de boi și vaci contribuabili care-i țin în salarii imense pe toți ăștia și alții gen chior-veși, codlea, senatori analfabeți gen popa de la Buzău, baroni pușcăriași care se află în fruntea unor instituții cheie.

# johan date 14 June 2016 14:31 +5

In Italia, Berlusconi, a redus numarul functionarilor publici, considerand ca sant prea multi, aprox 1.500.000. Italia are o populatie de cca 50 milioane locuitori, de 2 ori si jum mai mare decat a tarii noastre. La noi creste numarul functionarilor publici, pentru ca este cea mai bine platita si sigura slujba. Asta intelege guvernul prin cresterea locurilor de munca: sa le sporeasca numarul. Mai este o categorie f. bine platita si bine infipta in justitie, inutila si despre care nu se vorbeste niciodata: magistratii asistenti. Acestia fac parte din personalul auxiliar al instantelor, sant creatia R. Stanoiu si sant salarizati la fel ca un magistrat, avand salarii nete, unii, de cca 8.000 lei (cf declar. de avere) si drepturi de pensie la fel cu ale unui judecator. Enorm, fata de un profesor/ doctor. Viorica Costiniu, revoltata ea insasi de aceste drepturi salariale mari, a solicitat renuntarea la acestia(deoarece "plimba niste hartii")dar nici un guvern nu a luat in seama propunerea.

# nuibai date 15 June 2016 13:13 +2

Interesant că eu pînă acum nu am dat atenţie la aceste bifuri cu punctaj roşu şi verde. E ca un fel de scrutin al poporului cititor. Eu, la acest mesaj, sînt pe "verde", cam pe locul 5. Se poate face un clasament general?

# Moldovan Ioan date 23 June 2016 20:48 0

SUNT MULT MAI MULȚI !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva