21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NECUVANTATORII – Spectacol de senzatie in noul Consiliu Superior al Magistraturii. Sedinta de Plen a durat 1 minut si 2 secunde. Programata pentru ora 12, Sectia pentru judecatori a CSM a inceput cu jumatate de ora mai devreme si a tinut 52 de secunde. Singurii care au vorbit au fost seful CSM Daniel Gradinaru, secretarul general Andreea Uzlau si un judecator ferit de transmisia live care si-a anuntat abtinerea (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 January 2023 12:40
Vizualizari: 4660

Dupa ce nu ne-am plictisit deloc cu vechiul Consiliu Superior al Magistraturii, sunt indicii temeinice ca nu ne vom plictisi deloc nici cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Deosebirea este ca daca in cazul vechiului CSM atentia era captata de dezbaterile intense si scandalurile care aveau loc, provocate in primul rand de personalitatile puternice care formau Consiliul, in ceea ce priveste noul CSM atentia este captata de modul extrem de rapid in care se desfasoara lucrarile (de parca membrii CSM ar avea teama sa se expuna public) si de modul in care nimeni nu vorbeste, cel putin pe transmisia live.


 

Un spectacol de senzatie a avut loc joi, 19 ianuarie 2023, la Consiliul Superior al Magistraturii. Au fost programate doua sedinte – una de Plen si una a Sectiei pentru judecatori a CSM – iar ambele au durat, atentie, mai putin de doua minute.


Plenul a fost rezolvat rapid


Sedinta Plenului CSM (foto 1) a inceput putin dupa ora 11, ora la care era programata, si s-a incheiat dupa 1 minut si 2 secunde (foto 2). Singurii care au luat cuvantul au fost presedintele CSM Daniel Gradinaru si secretarul general al CSM Andreea Uzlau.


Iata cum s-a derulat sedinta Plenului CSM (vezi video la finalul articolului):

 


Daniel Gradinaru: Buna dimineata! Supun la vot ordinea de zi publicata. Sunt interventii pe ordinea de zi sau...? Inteleg ca toata lumea e de acord. Atunci, consideram ca s-a votat ordinea de zi. Doamna secretar general, va rog sa dati citire in ordine tuturor punctelor aflate pe ordinea de zi.

Secretarul general al CSM Andreea Uzlau citeste ordinea de zi.

Daniel Gradinaru: Sunt interventii? Nu. Atunci o sa ramanem in deliberare, va rog sa opriti transmisia”.

 

 

Sedinta Sectiei de judecatori, rezolvata si mai rapid


Nici deliberarile pe ordinea de zi a Plenului CSM nu au durat foarte mult, in conditiile in care la scurt timp dupa terminarea sedintei a inceput sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM (foto 3). Programata la ora 12, aceasta a debutat cu aproximativ jumatate de ora mai devreme, chiar daca ora anuntata ar trebui sa fie respectata cu strictete pentru a se asigura transparenta deplina si pentru ca cei interesati sa o poata urmari in direct.

Cert este ca sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM nici bine nu a inceput ca s-a si terminat. A durat chiar mai putin decat Plenul, si anume 52 de secunde (foto 4). Totusi, spre deosebire de Plen nu au vorbit doar seful CSM Daniel Gradinaru si secretarul general al CSM Andreea Uzlau, ci si un judecator ferit de transmisia live, care a anuntat ca se abtine la unul dintre punctele aflate in discutie (este vorba despre judecatorul Alin Ene, in conditiile in care punctul in discutie la care s-a abtinut o viza pe sotia sa).


Iata cum s-a desfasurat sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM (vezi video la finalul articolului):

 


Daniel Gradinaru: Buna ziua! Deschidem sedinta Sectiei. Supun la vot ordinea de zi publicata (n.r. - judecatoarele Denisa Stanisor si Ramona Gratiela Milu ridica mainile in semn ca sunt de acord). Toata lumea e de acord. Doamna secretar general, va rog sa dati citire punctelor de pe ordinea de zi si apoi sa ramanem in deliberare.

Secretarul general al CSM Andreea Uzlau citeste ordinea de zi.

Judecator CSM: Inregistrati va rog o abtinere la punctul 1/11.

Daniel Gradinaru: Am luat act de declaratia de abtinere a domnului presedinte, si ramanem in deliberare. Puteti sa opriti transmisia”.


* Vedeti aici sedinta Plenului CSM

* Vedeti aici sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM

Comentarii

# Varkolitch date 19 January 2023 14:49 +119

Eficienta înseamnă să muncești cat mai puțin și să iei cat mai mult. Mai mult decât au negociat,acum nu se poate . Da' se poate sa muncești mai puțin,chit că te ****** pe cetățeni,da ce contează,asea e riscul reprezentatuvitatii. Așa că, 1 min și 2 sec,e enorm de mult. Hai CSM ,că se poate și mai puțin. Vechiul CSM s-a făcut de rusine

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva