22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NICI CAMELIA BOGDAN NU A FACUT ASA CEVA – Cea mai mare mizerie disciplinara din istoria CSM. Fara precedent: manati de la spate de Bogdan “Slugarete” Mateescu, judecatorii din CSM au rezolvat intr-o zi inscenarea prin care se urmareste executia magistratilor Ileana Alexandru, Neluta Tudorache si Iulian Alexandru de la Tribunalul Calarasi. Mateescu a amenintat cu amenda si a cronometrat-o pe Ileana Alexandru cat sta la toaleta

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 September 2021 18:28
Vizualizari: 10444

Cel mai mizerabil episod din istoria dosarelor disciplinare a avut loc joi, 16 septembrie 2021, la cea mai rusinoasa Sectie pentru judecatori din istoria CSM. Ceea ce au putut face judecatorii din CSM manati de la spate de Bogdan “Slugarete” Mateescu (foto), presedinte al Consiliului pentru doar inca vreo trei luni, nu se compara nici macar cu ce a facut celebra judecatoare Camelia Bogdan in dosarul “Telepatia”. Asta intrucat nici macar Camelia Bogdan nu si-a permis sa faca executii intr-o singura zi.


 

Atat de mult se grabesc Bogdan Mateescu si alti cativa judecatori din CSM sa ii execute pe magistratii de la Tribunalul Calarasi incat au judecat dosarul disciplinar al acestora intr-o singura zi. Si nu vorbim de orice dosar disciplinar, ci de o cauza in care numai rezolutia prin care judecatorii Ileana Alexandru, Neluta Marinica Tudorache si Iulian Alexandru au fost trimisi in judecata disciplinara are 144 de pagini.


Cinci ore de macel


Astfel, sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a inceput la orele 10 si s-a incheiat la orele 15.30. Va dati seama ce comanda a fost pe cei trei judecatori de la Calarasi incat membrii Sectiei pentru judecatori au ignorat ca aveau planificata o sedinta ordinara la orele 12. Cum s-au derulat procedurile este o alta poveste, asupra careia vom reveni pe larg, inclusiv cu documente intr-o editie viitoare. Va spunem doar ca a fost un macel judiciar la propriu.

Dam doar un exemplu: seful CSM Bogdan Mateescu le-a judecat pe Ileana Alexandru si Neluta Tudorache desi in trecut acestea facusera sesizari impotriva sa la Inspectia Judiciara. Mateescu nu a gasit de cuviinta sa se abtina, iar cererea de recuzare formulata pe acest motiv a fost respinsa. Nu doar ca a participat la judecarea dosarului, dar la un moment dat a clacat nervos, amenintandu-i pe judecatorii Ileana si Iulian Alexandru ca ii amendeaza. Mai mult, de toata jena, Bogdan Mateescu a cronometrat cat timp sta la toaleta judecatoarea Ileana Alexandru, fiind nemultumit ca aceasta a avut nevoie sa mearga la toaleta de doua ori.


Executie in lipsa “inculpatului


Dupa cinci ore si jumatate de asa-zisa judecata, Sectia pentru judecatori a CSM a ramas in pronuntare. Verdictul urmeaza sa fie dat in 30 septembrie 2021, insa deja in sistem se vorbeste despre o excludere a celor trei. O sanctiune prin care se va incerca ulterior deposedarea Nelutei Tudorache de pensia de serviciu pe care a dobandit-o legal, caci Tudorache a fost trimisa in judecata disciplinara dupa ce isi daduse demisia din magistratura.

De altfel, judecatoarea Neluta Marinica Tudorache a fost judecata in lipsa, desi a cerut amanare pe motiv de boala, solicitand sa se acorde un nou termen pentru punerea concluziilor la care sa poata participa. Incredibil insa, in opinie majoritara CSM a refuzat, chiar daca Tudorache sufera de o afectiune extrem de grava, iar imposibilitatea de a participa este dovedita cu acte.


Vom reveni cu amanunte despre acest exploziv caz si despre interesele din spatele sau.

Comentarii

# DODI date 16 September 2021 20:32 +75

Puiul de securist nu face decât ceea ce a învățat de la tătăl său. Inteligența comuniștilor se măsura în centimetri, iar acum profesionalismul PORCurorilor din coteț se măsoară în pupincurism. Iar slugărete întrunește ambele... calități.

# Gica contra date 16 September 2021 21:31 -10

Asa merita! Sa-i execute pe toti fara mila, asa cum si eu au executat familii intregi prin hotararile pe care le-au pronuntat. Poti spera sa gasesti Dreptatea oriunde, numai la Tribunalul Calarasi, nu....

# santinela date 17 September 2021 07:21 +58

Orice complet normal la cap de la ICCJ va anula aceste sanctiuni date de un idiot si acolitii sai !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva