21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

O TARA FARA PROPRIETATE E LIPSITA DE SUVERANITATE – Partidul Romania Puternica cere lista cu politicienii care au girat proiectul Rosia Montana: “Romania risca sa plateasca peste doua miliarde de dolari... Cedarea gratuita a resurselor naturale, reprezinta nu numai un act de tradare al interesului national, ci si o cedare iresponsabila a suveranitatii nationale”

Scris de: L.J. | pdf | print

7 February 2024 17:37
Vizualizari: 1925

Partidul Romania Puternica cere Guvernului Romaniei sa faca publice numele politicienilor care au girat proiectul Rosia Montanta. Solicitarea vine in contextul in care Romania ar putea fi obligata la plata a doua miliarde de dolari pentru blocarea proiectului Rosia Montana.Intr-un comunicat de presa, de miercuri, 7 februarie 2024, formatiunea condusa de doctorul in ecoinomie Gabriel Marin (foto) atrage atentia ca ani la rand clasa politica a acceptat tacit ca Romania sa fie vaduvita de o resursa importanta, si anume aurul. Iar cedarea gratuita a resurselor naturale catre alte entitati reprezinta nu numai un act de tradare al interesului national, ci si o cedare iresponsabila a suveranitatii nationale.


Prezentam comunicatul partidului Romania Puternica:


“O tara fara proprietate este lipsita de suveranitate

Partidul Romania Puternica constata o noua situatie dramatica in care se regaseste Romania, de aceasta data fiind vorba de vechiul proces cu asa-zisii canadieni, (in fapt romanul Frank Timis) de la Gabriel Resources, firma ce detine dreptul de exploatare a minelor de aur de la Rosia Montana.

Ne aflam in ultimele zile inainte ca tribunalele sa pronunte decizia nefavorabila (neoficial, deja stiuta), impotriva Romaniei in procesul intentat de Gabriel Resources (pentru aurul de la Rosia Montana), dupa ce zona a fost introdusa in patrimoniul UNESCO si exploatarile au fost interzise, dar pe buna dreptate, decizia de interzicere era pe deplin justificata, deoarece ar fi creat un lac urias de cianuri (cel mai mare din Europa), afectand ireversibil nu numai bazinul hidrografic din zona, dar evident si solul si panza de apa freatica.

In consecinta, Romania risca sa plateasca peste doua miliarde de dolari pentru simplul motiv ca nu a elaborat (nici pana la momentul de fata) certificatele de mediu necesare inceperii lucrarii.

Partidul Romania Puternica subliniaza faptul ca acest tip de proces impotriva Romaniei nu este singular, tara noastra fiind la acest moment implicata in inca cateva procese de rasunet in care sansele de castig sunt aproape de zero (Pfizer pentru comenzile ferme plasate si refuzate la livrare, fiind cel mai mare). Nu in ultimul rand, guvernul Florin Catu s-a si grabit, la prima presiune a celebrilor frati liberali Micula (European Drinks), sa plateasca asa-zise despagubiri de peste 300 milioane USD (desi se pare ca acestia nu ar fi avut dreptul la subventiile statului roman). Dar cui ii pasa, plateste ca intotdeauna contribuabilul roman din pensiile si salariile sale.

Reamintim faptul ca subiectul Rosia Montana, respectiv cedarea gratuita a resurselor naturale, reprezinta nu numai un act de tradare al interesului national, ci si o cedare iresponsabila a suveranitatii nationale. Ani de-a randul, diversi reprezentanti ai puterii politice (PSD, PNL si USR) au acceptat tacit ca Romania sa fie vaduvita de o resursa importanta, respectiv aurul. Din pacate, nici pana acum romanii nu au fost informati, intr-un mod transparent, cu privire la motivele reale ale acestor decizii.

Partidul Romania Puternica nu vrea sa comenteze acum decizia politica a cetateanului Julien D. Ciolos, respectiv depunerea cererii de includere in patrimoniul universal UNESCO a perimetrului de la Rosia Montana, fara un studiu de impact foarte bine documentat asupra implicatiilor financiare ale acestei actiuni.

Probabil ca dl Julien D Ciolos a fost entuziasmat de Agenda Verde a grupului sau politic francez Renew Europe si a patronilor sai morali si spirituali din diferitele presedintii franceze si a simtit brusc si rapid ca poate deveni o a doua Greta Thunberg a ecologismului. Dar categoric, prin decizia sa personala, complet nefundamentata, a vulnerabilizat grav atat Romania, cat si contribuabilul roman, care finalmente va trebui sa plateasca el efectiv, cele doua miliarde USD si nu gruparile politice bruxeleze obsedate pana la irationalitate de aceasta utopica Agenda Verde, care mai recent isi propune si lichidarea agriculturii Uniunii Europene. Dar asa cum ne asteptam si nu este de fapt nici o surpriza, 'cetateanul europarlamentar' corporatist si supranational Julien D. Ciolos si colegii sai de Agenda Verde franceza din Romania (partidele USR si Plus) sau din Bruxelles (Renew Europe) sunt probabil prea mult adanciti in studiul problemelor existentiale al progresismului neomarxist verde, ca sa se impiedice de cele 2 miliarde USD pe care romanul de rand va trebui sa o plateasca efectiv.

Avand in vedere ca 2 miliarde USD este o suma uriasa pentru Romania (mai ales ca ne aflam in vecinatatea razboiului), Partidul Romania Puternica cere imperativ Guvernului si institutiilor statului roman, daca bineinteles acest guvern si aceste institutii mai au legitimitate si mai functioneaza in interesul poporului roman, sa clarifice in regim de urgenta si sa comunice, tot in regim de urgenta, inainte de demararea procesului electoral din acest an, mass mediei din Romania urmatoarele:

- ce politicieni si ce partide au sustinut proiectul Rosia Montana atat in faza initiala, cat si pe parcursul timpului, desi stiau clar ca problemele de mediu ale proiectului sunt insurmontabile?

- ce politicieni si ce partide au girat si au garantat in numele Romaniei, obtinerea respectivelor certificate de mediu, desi evident erau foarte constienti ca acestea vor fi mai mult ca sigur, imposibil de obtinut? Este clar ca fara complicitatea activa a politicului Gabriel Resources si Frank Timis nu ar fi ajuns la acest punct extrem de dificil pentru Romania.

- cu cine a discutat politic dl. Frank Timis si cine dintre politicienii romani au lucrat si au facut lobby pentru ca Gabriel Resources sa obtina promisiunea si garantarea din partea statului roman a emiterii certificatelor de mediu?

- ce politicieni romani au avut sau au si acum, direct sau indirect, actiuni la Gabriel Resources, beneficiarul acestei sume uriase de 2 miliarde USD?

- de ce Directia Nationala Anticoruptie prin conducerea ei, nu s-a autosesizat de aspectele de coruptie la nivel inalt, extrem de vizibile deja de ani buni, si mai ales in momentul in care era clar ca Romania se indreapta catre un proces de penalizari urias, pe care nu avea nici o sansa de a-l castiga? Mai ales ca initierea unei anchete penale ar fi dus mai mult ca sigur la inchiderea acestui proces chiar din faza initiala?

'O tara fara proprietate, este lipsita de suveranitate. Atragem atentia ca resursele naturale apartin Statului roman si cetatenilor si nicidecum nu sunt obiecte tranzactionabile pentru obtinerea unor beneficii financiare meschine pentru diferiti politicieni. Este clar ca fara complicitatea politicului, subiectul Gabriel Resources nu ar fi ajuns la acest moment critic pentru Romania. Solicitam public PSD, PNL si USR sa informeze cetatenii romani cu privire la motivele care au stat la baza acestei decizii absurde si nejustificate de a ceda si aurul Romaniei', este comunicatul oficial al Partidului Romania Puternica.

Partidul Romania Puternica este determinat sa lupte pentru redobandirea resurselor naturale cedate, intr-un mod iresponsabil, de reprezentantii actualei clase politice, reafirmandu-si angajamentul ca o Romanie puternica inseamna o tara care decide asupra propriilor resurse si nicidecum o tara ce isi tranzactioneaza proprietatea in functie de interesul de moment”.

Comentarii

# Botomei Vasile,doctor in drept date 8 February 2024 06:07 +2

Botomei Vasile,doctor in drept spune: In sfârșit am văzut un președinte de partid prin dnul Gabriel Marin doctor in economie.Este unicul om politic care exprima ratiune.Respinaabilitatea fraudării statului de resursele naturale aparține direct procurorilor care nu s-au sesizat din oficiu pentru gravele fapte de corupție petrecute sub ochii lor. Sincere felicitări !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva