1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OPERATIUNEA „COMPROMITEREA LUI SOSOACA” – Reputatul avocat italian Augusto Sinagra ii ia apararea senatoarei Diana Sosoaca: „Jurnalista italiana a vrut sa interfereze nepermis in deciziile autoritatilor din Romania-n materie de epidemie... S-a dus sa faca o provocare, s-aiba vizibilitate... Interviuri obligatorii nu exista... Trebuia sa plece imediat. Senatoarea a cerut legitim interventia politiei... E nelalocul ei convocarea la Roma a ambasadorului roman... Pacat ca premierul roman s-a scuzat”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 December 2021 14:34
Vizualizari: 23665

Opinia publica romaneasca si internationala nu trebuie sa se lase amagita de perdeaua de fum creata de autoritatile romane, care s-au grabit sa o acuze pe senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca, simultan cu apararea jurnalistei Lucia Goracci de la televiziunea italiana Rai Uno. Esenta problemei este ca o ziarista s-a dus sa provoace un politician, iar cand a fost data afara a refuzat sa plece. Concluzia ii apartine avocatului Augusto Sinagra (foto), unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai breslei din Italia.Profesor universitar si fost judecator, Sinagra a acordat o declaratie pentru Romania TV (difuzata joi, 16 decembrie 2021, in emisiunea „Punctul culminant” a jurnalistului Victor Ciutacu), in care a subliniat ca autoritatile romane nu ar fi trebuit cu niciun chip sa se faca pres in fata celor italiene – incepand cu ambasadorul roman la Roma, George Gabriel Bologan, care s-a lasat convocat de catre un subsecretar oarecare din Ministerul italian de Externe, si terminand cu insusi Nicolae Ciuca, premierul care a tinut sa-si prezinte scuze oficiale catre statul italian.


Iata declaratiile lui Augusto Sinagra pentru Romania TV (vezi video):


Augusto Sinagra: Cred ca este inadmisibil ceea ce s-a intamplat. Aceasta jurnalista italiana avea evident pretentia ca senatoarea romanca sa spuna lucruri pe care senatoarea nu dorea sa le spuna, pentru ca are alte convingeri. Jurnalista italiana a vrut sa interfereze nepermis in deciziile politice ale autoritatilor din Romania in materie de epidemie.

Nu este deloc credibil ca senatoarea i-ar fi sechestrat in birou sau acasa – nu stiu unde a avut loc aceasta intalnire nefericita pentru senatoarea romanca. Pe de alta parte, este suficient sa vezi filmarile cu acest personaj agitat, asa-zisa jurnalista italiana – Goracci. Si cum se intampla in toate statele lumii, este ceruta interventia politiei. Iar senatoarea, in mod legitim, a actionat la fel. In aceste cazuri, toata politia din lume (nu doar din Romania) ii conduce la sectie pe cei implicati pentru identificare. Asa face toata politia din lume, inclusiv cea din Italia.

Este absolut nelalocul ei convocarea la Roma a ambasadorului roman de catre subsecretarul de stat de la Externe. Ambasadorul a fost o persoana foarte amabila si a acceptat invitatia subsecretarului italian. Imi imaginez ca ambasadorul roman s-a speriat foarte tare de aceasta deosebit de mare autoritate italiana. O spun, bineinteles, in sens ironic.

Eu nu stiu care este motivul pentru care premierul roman a avut o astfel de initiativa. Nu intentionez sa critic Guvernul roman, dar nu inteleg, categoric nu avea rost sa-si prezinte scuzele.

Guvernul roman este serios si nu cred ca si-a bazat deciziile in acest caz pe informatiile gasite pe Google. Ca aceasta doamna Goracci a facut reportaje de razboi nu ma intereseaza. Ceea ce ma intereseaza este comportamentul inadmisibil din partea acestei Goracci de a pretinde ca senatoarea romanca sa spuna ceea ce dorea ea sa spuna.

Este rusinos comportamentul acestei doamne, care pretinde sa faca ce vrea – si cu rea-credinta – intr-un stat strain. Totul este rusinos. Iar ceea ce este mai rusinos e sa citesti in presa faptul ca ambsasadorul italian a eliberat-o pe aceasta doamna si a insotit-o. Acesta este aspectul cel mai comic, pentru ca diplomatia italiana nu face nici doi bani.

Este pacat ca premierul roman, din curtoazie, si-a prezentat scuzele. Aceasta doamna unde credea ca se afla? In Africa de Vest sau in Caraibe? Aceasta doamna trebuie sa tina bine minte ca Romania este un stat mare, cu o cultura mare si o civilizatie mare. Evident, s-a dus acolo ca sa faca acest reportaj-soc, aceasta provocare, ca sa aiba si ea vizibilitate.

 

Rocco Xavi: Adica a facut asta doar pentru vizibilitate, pentru ca stia ca Sosoaca se va enerva?

 

Augusto Sinagra: Dumneavoastra m-ati sunat astazi sa ma intrebati daca imi puteti lua un interviu, dar interviurile nu sunt obligatorii. Nimeni nu e obligat sa dea interviuri. Aceasta doamna unde traieste sau ce scopuri avea?

Ma intereseaza faptul ca s-a pus in discutie corectitudinea Politiei Romane si ca a fost afectata autoritatea politica romana. Imi displace ca, evident din mult bun-simt, seful Guvernului roman si-a cerut scuze.

Rocco Xavi: Dumneavoastra, unul dintre cei mai buni avocati italieni, spuneti ca a gresit Goracci, si nu Sosoaca.

Augusto Sinagra: Sigur ca da. Interviuri obligatorii nu exista. Daca senatoarea a invitat-o sa plece, ar fi trebuit sa plece imediat. Punct. Nu spun asta pentru ca am o simpatie pentru Romania, pentru poporul roman. Absolut nu! Ci pentru ca sunt fapte obiective.

Autoritatile romane, in loc sa prezinte scuze, trebuiau sa o expulzeze pe aceasta doamna de pe teritoriul Romaniei.

 

Rocco Xavi: Aveau baza legala sa o expulzeze?

 

Augusto Sinagra: Sigur ca da. Senatoarea nu e oricine; este un parlamentar roman. Cum sa ai consideratie pentru un personaj care se comporta cum s-a comportat doamna Goracci in Romania? Eu cand merg in Romania, merg cu tot respectul pentru stat si pentru autoritatile locale”.

 sursa foto: Revolvere.it

Comentarii

# imun/teanu date 17 December 2021 15:40 +214

Razboiul din Afganistan "e finito", cum mereu "victorios" democratiei absolute. Italianca asta (cum Rossini zicea, "din Alger"), babadie cam trecutica ceva, a cam ramas fara job, cum se zice la noi la locul de munca. Si, si-a scornicit, ea?, sau sefutii ei?, de-o treba, si MARE, care s-o proPULseze daca tine si la un nivel mondial. Ideea venind, poate, la si vreo bauta, cand exaltata si de cine stie ce "ingediente" s-a protapit ca v-o fac eu pe asta /auzind ca e o Sosoaca cu logorie intensa dar si la obiect. Asa ca pretextand ca scula lui Hector cum "O" presa isi zice a reusit sa i se strecoare in casa. Unde, cum romaneste se zice ca "cu poalele-n brau", doar ca nu si-a scos si chilotii ca poate Sosoaca (el) se urca pe tava. De fa[pt a fost nu ca-n satrele de la noi ci-n pur "neorealism italian" din filmelele lui Toto si Vittorio de Sica. Cu si Giuseppe, ca "e morto definitivo", cand "moartea pasunii" se dezlantuie si sa-l excite pe afroditul ala scofalcit cu coada. De fapt fapt banal.

# Lita date 17 December 2021 16:51 +116

Augusto Sinagra: "Daca senatoarea a invitat-o sa plece, ar fi trebuit sa plece imediat. Punct". Exact! Dar ordinul kwi-st pe unitatile de parchet si politie cere masuri "la sange". Decembrie 1989 - decembrie 2021.

# "Odă" gheneralului! Ooo dăă-l in p**** **-**! date 17 December 2021 18:55 +1

Ințelept OM, avocatul italian! Umflatu' nostru cu minte de căpcăun şi inveliş de Mangalița, scuipă doar venin! Ghenerale, spurcata făptură eşti! Te-o ținut Nătângu' pe funcția de Sef de Stat Major, dincolo de lege , şi te-o mai pus şi premier sa fiți uniți întru rele şi venin, pentru că din aceeaşi plămădeală sunteți făcuți amândoi: răi, vânduți, înceți la căpățâni, veninoşi, de gândeşti că Iadul v-o expulzat din el , până se va găsi ac şi de cojocul vostru cel spurcat. Huuuoooo, ghenereale! Diana PREŞEDINTE!

# Mihaela date 17 December 2021 20:36 +38

Italianca, deși invitată să părăsească o locație privată, susține că a fost sechestrată . In sediul Poliției, unde a mers pentru audieri, susține că a fost sechestrată și cere ajutorul consulului italian. Signora, nu ești într-o zonă de război, tocmai ce ai avut o prestație deplorabilă pe teritoriul unui stat european ! Și dacă în teatrele de operații ai fost curajoasă, ce interes te-a făcut să devii penibila ? Sau, scopul scuză mijloacele ?

# Anubis date 17 December 2021 21:22 +117

De cretini si idioti ce suntem...de asta isi bat joc toti de noi. daca eram lasati acum Romania conducea Europa si nu niste besinosi hodorogi care isi bat joc de o tara Binecuvantata de bunul Dumnezeu....da si cand va veni nota de plata....

# Edelweiss - Ivory Tower Blogs Reviewer date 18 December 2021 12:07 +16

Și totuși cine este Lucia Goracci? O spune unul din sutele și sutele de blogeri independenți, cei care încă mai țin în cârcă această țară cu o presă unanim aflată pe statul de plată al UM 0920. https://mucenicul.wordpress.com/2021/12/17/ar-fi-de-ras-daca-n-ar-fi-de-plans-scandalul-goracci-sosoaca-o-tragi-comedie-de-proasta-calitate/

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicler date 18 December 2021 12:09 +22

Deci nenorocita aia mercenară, care se trage zâmbitor în poze cu unul dintre cei mai odioși teroriști sirieni – Abu Omar Haisam, care este o ferventă propagandistă a islamismului, INTRĂ NESTINGHERITĂ, NELEGITIMATĂ, NEVERIFICATĂ ÎN CASA UNUI SENATOR ROMÂN. Senator = DEMNITAR AL ROMÂNIEI. Iar SRI n-are nici o treabă cu asemenea fleacuri! SRI realizează podcasturi tâmpite, în care șeful de la Antitero ne avertizează nu dacă se va întâmpla vreun atentat ci mai ales când se va întâmpla. Oare ce era acum în țară dacă atentatul prognozat de mămăligarii de la SRI se producea chiar în casa DEMNITARULUI ROMÂN? Mergeam cu toții peste ei în sediile SRI, îi luam pe sus și-i aruncam în tomberoane (după modelul ucrainean)? SRI, ceva opinii pertinente? Ceva comentarii?

# Neanae date 19 December 2021 13:32 +4

Întrebarea este: care erau intențiile jurnalistei cam apuse (acum i-a răsărit din nou soarele pe strada ei) când și-a pus in căpșorul ei comunistoid și pro vaxx până in unghia încarnită (tot RAI 1 e de stânga - știu și gâștile!) sa o ia la întrebari pe Sosoaca? Fix in partea opusa ca valori și convingeri? Exact asta. Sa o denigreze și sa dovedească ca anti vaxx sunt niște hahalere isterice! Pisiholoaga a avut câștig pe câmpul de lupta. Biata Diana a căzut victima acestei oportuniste unsa cu toate alifiile. Odiosii precum TOȚI cei ce s-au îngrămădit la scuze cu broscăroaica, cu Italia, cu Papa (alt comunist odios si el), in loc sa aplaneze scandalul, au pus paie pe foc si politica românească in kakat afirmànd așa ca parlamentarii, senatorii, Diplomații, in fine, guvernanții romani sunt vai de muma lor. Mulțumim ingenunchiaților, ra#atilor ca Gâdea &Co, miniștri, ambasadori, miniștri si Iohanus ca au pus popoul sa o salveze pe o oportunista italianca, o ticăloasă ipocrita, hiena!

# Neanae date 19 December 2021 13:43 +5

Adaug. Nu exista popor mai victimist pana la ridicol ca italienii. Ei înșiși au demonstrat prin filme clasice (Alberto Sordi, Toto, Scamarcio, Abatantuono și Nino Manfredi, actori si comici de excepție ) in mod ironic și rafinat cât se poate de mult, caracterul italienilor. Din punctul asta de vedere, de oportunism și victimism, intre ridicol și periculos, Italienii sunt Maeștri! Goraci e MUMA lor! Ah, sa nu uit. Personaje neomarxisti din Gașca lu’ Goraci urla din bojocii lor găuriți de tutun si ierburi ca “bisogna ucidere i non-vaccinati”! DAAAAAA. Trăiască Sosoaca, gura mare, dar caracter, profesionista, ROMÂNCĂ, NAȚIONALISTĂ ȘI SUVERANISTA. Geraci e un rahat cu ochi. RUSINE SA SE FI APLECAT UNII LA ASEMENEA SIMULACRU …

# Neanae date 19 December 2021 14:34 +4

De ce o pocesc pe jurnalista la nume? Pai fiindcă mi-e silă! De ce o chem Geraci? Pâi tipa este chintesența mafiei ca “acțiune” de “pedepsire si vezi cine comanda acilea!”. Comuna siciliana, frumos de vizitat, Geraci e si numele unui mafiot intr-un roman de-al lui Lucarelli, dacă nu ma înșel, scris la “4 mâini” cu Camilleri!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva