4 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Noua Garda de Fier de la ICCJ

Scris de: Adina Anghelescu - STANCU | pdf | print

24 mai 2019 19:13
Vizualizari: 7015

M-am saturat de toate comentariile si vaicarelile unora din magistratura si din ONG-urile hastagiste legate de independent magistratilor. Am explicat de nenumarate ori ca Justitia e formata din oameni cu cap, profesionisti “Jos palaria”, dar si din personaje care au o atitudine de terminatori (si procurori, si judecatori!) care numai impartiali si independenti nu sunt de vreme ce primii  trimit oameni in judecata pe niste asa zise probatorii de toata jena, iar altii, iar cei chemati sa cenzureze actele lor se muleaza perfect pe emanatiile anchetatorilor (cu predilentie din DNA) si resping pe banda rulanta probe in aparare, expertize favorabile inculpatilor si exceptii de neconstitutionalitate pe care nu ei sunt indrituiti sa le considere admisibile sau inadmisibile.


M-am saturat sa vad veselie pe unii care zic ca, gata, s-a terminat cu Binoamele din magistratura, ca Statul paralel s-a frant in doua, ca in sfarsit sistemul juridic si-a revenit la normal dupa o perioada halucinanta, cu deviatii dintre cele mai oribile. Astia sunt prosti sau fac pe prostii?

In realitate, lucrurile nu sunt deloc roz. Murdaria este ascunsa cu tot felul de solutii “diluate”, dar tot mizerie este!

Sa explic. Parerea mea.

Nu sunt nici pe departe un aparator al lui Liviu Dragnea, cam nu am fost al lui Adrian Nastase, al lui Ponta sau al altor lideri ai PSD. Sau ai altor partide. E fix treaba lor daca au facut ceva pe langa lege. Atunci da, sa raspunda, civil sau penal, dupa cum ar suna speta respectiva.

DAR,  intotdeauna am sustinuit ca unei persoane trebuie sa ii fie dovedita pe bune vinovatia, nu cu contrafaceri si masluiri jegoase, si abia atunci sa fie condamnata. In urma unui proces echitabil. Insa, despre ce proces echitabil sa fie vorba cand la Inalta Curte inca avem judecatori care sunt pusi cu mana in complete cu miza politica majora, precum Constantin Epure? Reiese clar din exceptie de nelegalitate depusa de aparatorul lui Liviu Dragnea, ca acest judecator a aparut suprinzator in completul de la fond si a inclinat balanta pentru condamnarea liderului PSD la trei ani si jumatate in dosarul “Bombonica”. El a ajuns in acest complet nealeatoriu, asa ca pute de la o posta toata treaba de la judecarea pe fond a acestui dosar.

Domnul Epure nu are vechime in ICCJ, e proaspat, provine la la Curtea de Apel Brasov si are o atitudine care aduce cu cea a vestitului paraditor-judecator de cariera, Ionut Matei. Dar de cand a venit la ICCJ, in 2017, domnul Epure a facut parte din complete care au ras capete mari: Dan Sova, Udrea in dosarul “Gala Bute”. Mai e ceva de comentat? Om de baza, nu alta…

Alt judecator care ma face sa ma gandesc ca la ICCJ supravietuieste bine mersi Binomul prin noile odrasle ale magistraturii este domnul judecator Dan Andrei Enescu. Interesant, cand CSM a scos la concurs 6 posturi pentru ICCJ, doar domnii judecatori Epure si Dan Andrei Enescu de la Curtea de Apel Ploiesti au obtinut peste 70 de puncte si s-au calificat pentru “suprema”!

Dupa cum se manifesta in sala de judecata, unde e presedinte al completului (prin rotatie!) care judeca unul dintre dosarele ANRP in care sunt inculpati membrii comisiei ANRP (2) din timpul lui Ingrid Zaarur, respingand pe banda rulanta probatoriile in aparare, domnul Enescu pare ca si el face parte din noua Garda de Fier a ICCJ. Caci cum altfel sa numesc aceasta grupare de destoinici de la Inalta Curte? In fond, multe din dosare pot fi numite “asasinate” politice!

Legat de domnul jude Enescu, am citit mai demult in “actualitateaprahoveana.ro” ca acesta are o matusa, Vasilica Enescu, procuroare la DNA! Hopaaa!

Si pe la urechi mi-a ajuns o vorba, cum ca acelasi jude Enescu ar fi prieten de familie cu vestitul paraditor Lucica Onea. Pai atunci, coroborand aceste info, nu ma mir de ce inclinatiile domnului jude Enescu sunt catre Anticoruptia cea plina ochi de abuzuri si neleglitati!

Concluzia mea: va mai curge multa apa din Dunare pana ce Justitia se va lepada de sclavi sau neprofesionisti. Va ma rasari soarele de nenumarate ori pana ce Justitia va capata stralucirea de care are atata nevoie! Adevarata reforma a Justitiei in Romania va incepe atunci cand procurorul nu va mai fi totuna cu judecatorul,cand legile vor fi stabile si predictibile (si nu vor mai prezenta fisuri prin care se scurg nestingherite abuzurile), cand cei care le fac vor fi mai luminati ca cei de pana acum si cand cei care le aplica nu vor mai calca in picioare separatia puterilor in stat. Interesele individuale sau de grup, carierismul, aroganta, minciuna, servilismul, frica de santaj, razbunarea si fraternizarea cu serviciile secrete NU AU CE CAUTA IN STRUCTURA UNUI MAGISTRAT AUTENTIC!

 

Comentarii

# Gilu date 24 mai 2019 19:31 +13

Daca sunt din Garda de Fier , inseamna ca au craniile de lemn ...Bati in ele si suna . A gol .

# Epuizam resursele interne de gaz/petrol/lemne de foc 2030? date 27 mai 2019 10:33 +5

De cati bani vor avea nevoie romanii pentru importuri ? Se va retrezi interesul pentru carbuni...  Unde vor gasi romanii viitorii candidati pentru minerii tarii daca economia capitalista va esua... mai exact daca bugetul tarii fara petrol/gaze/paduri/accize si fara o economie viabila nu va dispune de resurse suficiente pentru importuri !? Credeti ca "statul de drepti" este/va fi suficient pentru crearea de locuri de munca suficiente in sectoare economice durabile care sa combata eventual penuria care probabil va urma !? 50% din 50% prezenta la vot nu inseamna decat 25% din 100% pentru candidatii galagiosi la europarlamentare care nu au nici un program economic viabil in afara de "justitia anticoruptie cu strigaturi", "jos guvernarea" sau "#..uie...uie'... Euforia cu strigaturi a celor doar 25% nu implementeaza nimic viabil la nivel economic... discursul bazat doar pe justitie fara economie ar esua lamentabil la alegeri locale si generale sanatoase...

# Ailime date 24 mai 2019 20:12 +2

Este adevărat că nu se face primăvară cu o singură floare. Totuși sistemul a fost zdruncinat câtuși de puțin și judecătorilor ar trebui să le fie teamă să mai dea soluții la comandă, fără fundament deplin în fapt și în drept, altfel mai devreme sau mai târziu vor răspunde.

# Carcotas date 24 mai 2019 20:14 +6

Pana la urma va trebui sa analizam din ce nișe sociale provin tinerii care intra in magistratura. In comunitatile lor ei deprind conceptii, selectează preferinte, copiază modele culturale. Cand părinții au fost oameni obisnuiti, viteza cu care vrei sa ti faci repede un nume te determina sa alegi chiar si căile mai putin aristocrate. Ajunsi la iccj ei se aliniază constient si fara zguduiri interioare cu trăsăturile satrapului veteran pe care il gasesc instalat si celebru.

# Edelweiss - Șef de cuib (de cioară în Ivory Tower) date 24 mai 2019 21:40 +7

„Căpitane, nu fi trist! / Garda merge înainte / Prin magistratul securist!” :sad:

# Ailime date 24 mai 2019 22:09 +5

Am mare respect pentru demnitatea de judecător. Știu că în marea lor majoritate judecătorii își exercită profesia cu responsabilitate . Protocoalele au fost o deviere nepermisă de la cursul normal al actului de justiție. După ce odioasele protocoale au fost denunțate, acei judecători care nu îndrăznesc sau nu vor să fie independenți , mai devreme sau mai târziu, vor răspunde , potrivit legii.

# nae din dealul feleacului date 25 mai 2019 17:16 +5

Dle Edelweiss !Zisa e asa:Camarade nu fi trist/Legiunea inainteaza in Partidul Comunist! Noi vorbim,ciinii latra,ursul trece .Ca sa "ne facem bine"prioritatile sint :pe primul loc Justitia,pe locul doi Justitia si pe locul trei restul:educatie si sanatate deopotriva.

# nae din dealul feleacului date 25 mai 2019 17:17 0

Dle Edelweiss !Zisa e asa:Camarade nu fi trist/Legiunea inainteaza in Partidul Comunist! Noi vorbim,ciinii latra,ursul trece .Ca sa "ne facem bine"prioritatile sint :pe primul loc Justitia,pe locul doi Justitia si pe locul trei restul:educatie si sanatate deopotriva.

# zgarda lui johanis date 25 mai 2019 22:40 +3

de fier, cu capete de fier ca fierul suprem. garda nu - zgarda da. asteptam viitorul satrap de dupa johanis sa vedem cu ce iepuri populeaza casatia. mai trebuie si vulpi pentru echilibru.

# somebody date 27 mai 2019 23:34 +1

stimata doamna Anghelescu! Acest Enescu este din gasca de pe filiera Ploiesti-Campina, din care fac parte si Portocala, Lucica, un procuror Teodorescu care este la Campina, fost consilier juridic la SRI PRAHOVA, un judecator Teisanu si Ghiculescu de la Curtea de Apel Ploiesti si multi altii. acest teodorescu ii scria lui Portocala, lucrarile pe calculator cand Portocala era la parchetul curtii de Apel Ploiesti.Tot ei l-au facut procuror ca sa mearga sistemul ca uns si tot in gasca, era pe vremuri si un judecator Dinu Iulian de la Tribunalul Prahova de cand cu Portocala ,s-a cam spart gasca si petrecerile pe unde se aranjau solutiile si se " pune la cale, modu lin care sa fie paraditi oamenii". Niste cacati de oameni!

# Laura date 30 mai 2019 10:32 +5

Se aude că în ziua în care canibalii au mai distrus un opozant al Sistemului, la ICCJ s-a băut şampanie multă, s-au pupat şi s-au felicitat. ... Vrea cineva să investigheze şi cum soluţia a fost cunoscută în mediile securistice de sâmbătă? ????? E cineva interesat? de adevăr, desigur.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.06.2020 – Negulescu a vrut sa-l faca pe Cazanciuc

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva