12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARCHETUL A VRUT SA-SI BAGE NASUL IN REJUST – Comisia de digitalizare a CSM in format de judecatori a respins solicitarea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov de acordare a accesului procurorilor la interfata neanonimizata a portalului de jurisprudenta ReJust. CSM: „Modulul ce contine jurisprudenta neanonimizata reprezinta un instrument intern al instantelor de judecata... Pentru acoperirea nevoii subliniate, procurorii pot utiliza alte instrumente pe care le au la dispozitie”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 May 2024 17:39
Vizualizari: 2328

Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a vrut sa-si bage nasul in portalul de jurisprudenta ReJust, gestionat de catre Consiliul Superior al Magistraturii.Mai exact, PJ Brasov a solicitat din partea CSM acces la interfata site-ului care prezinta jurisprudenta neanonimizata. Mentionam ca publicul larg are acces doar la jurisprudenta anonimizata.

La randul ei, Comisia de digitalizare in format de judecatori a Consiliului Superioral Magistraturii (Comisia nr. 3) – condusa de judecatorul CSM Claudiu-Marian Dragusin (foto) – a respins cererea parchetului in sedinta de marti, 28 mai 2024. De asemenea, comisia i-a transmis parchetului sa se descurce cu ceea ce are la dispozitie.


Iata minuta comisiei (vezi facsimil):


Comisia a hotarat respingerea solicitarii, retinandu-se faptul ca modulul ce contine jurisprudenta neanonimizata reprezinta un instrument intern al instantelor de judecata.

Din acest motiv, a fost acordat accesul la acest modul exclusiv categoriilor de personal din cadrul instantelor de judecata ce au atributii in activitatea de documentare si de redactare a hotararilor judecatoresti.

Totodata, pentru acoperirea nevoii subliniate, procurorii pot utiliza alte instrumente pe care le au la dispozitie.

 


Comentarii

# Csaba D date 28 May 2024 18:59 +1

Brașovul a fost, este și va fi centrul #rezist al Justiției. Pentru că pot, pentru că vor, pentru că li se permite.

# Cârcotaș date 28 May 2024 19:15 +2

Care poate fi substratul curiozității oamenilor procuraturii din orașul Brașov? Sa vadă cine e în curs de judecata? Ca sa-i mai adauge un dosar, sa fie siguri ca intră ipochimenul la zbârnă? Caci nu cred ca vor sa învețe carte, doar au acces la varianta anonimizata.

# Mi se pare corect. date 28 May 2024 19:22 +7

Sunt avocații statului, ar fi un avantaj nepermis fata de avocații inculpaților. Nu contează ca au statut de magistrat, totuși trebuie sa existe o egalitate de arme în procesul penal. Poziția CSM e corecta. Mai rămâne sa vrea și un scaun în biroul judecătorului

# maxtor2 date 29 May 2024 00:28 0

e jurisprudenta neepilata? maxtor vrea sa-si bage nasu,poate asa scapati de comentriile tampite.

# maxtor date 29 May 2024 00:37 +1

STS instaleaza "linii securizate"? cat de securizate?

# maxtor date 29 May 2024 12:36 0

ne-anonimizata interfereaza cumva cu "repartitia aleatoare"? (alte cateva comentarii nu au trecut,erau cele mai bune;baza aia de date e "borcanu cu miere", mai studiem si cine ce a judecat,cum a judecat,de ce judeca)

# dan4786 date 30 May 2024 11:47 0

”procurorii pot utiliza alte instrumente pe care le au la dispozitie”. Ma rog, care sunt alea...?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva