22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PITI A DAT DE NECAZ – Inspectia Judiciara a trimis-o in judecata disciplinara pe procuroarea Maria Antoaneta Piturca de la PCA Craiova, dupa ce a tarat-o pe jos pe micuta Sorina pentru a o preda familiei adoptive din SUA. Piturca este acuzata de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei si exercitarea functiei cu rea-credinta: “Agresarea fizica si psihica a unei minore de 8 ani... Perchezitie cu incalcarea grava a unor dispozitii procedurale”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

30 August 2019 15:35
Vizualizari: 5174

Procuroarea Maria Antoaneta Piturca de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova (foto 1), cea care a tarat-o pe jos pe fetita Sorina, in varsta de 8 ani, pentru a o da familiei adoptive din SUA, s-a compromis! Inspectia Judiciara a anuntat vineri, 30 august 2019, ca a dispus trimiterea in judecata disciplinara a procuroarei Maria Antoaneta Piturca pentru modul in care a actionat in cazul Sorina.


Concret, procuroarea Piturca este acuzata de Inspectia Judiciara de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si exercitarea functiei cu rea, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit.a) si t) teza I din Legea nr. 303/2004.

Inspectia Judiciara precizeaza in comunicatul de presa de vineri, 30 august 2019, ca procuroarea Maria Piturca a agresat-o fizic si psihic pe micuta Sorina, prin tararea efectiva a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistentilor maternali si pana la masina organelor judiciare, in conditiile in care micuta plangea si s-a opus. In acelasi timp, inspectorii judiciari au mai stabilit si ca perchezitia efectuata de Maria Piturca, perchezitie care fusese autorizata strict in vederea ridicarii de bunuri si inscrisuri, s-a derulat cu incalcarea grava a unor dispozitii procedurale si cu depasirea cadrului legal stabilit de instanta, avand in vedere ca Sorina a fost luata din domiciliul asistentilor maternali si data parintilor adoptivi.

Astfel cum ne amintim, procuroarea Piturca a scandalizat o tara intreaga dupa ce a luat-o taras pe Sorina Lucan, extragand-o cu forta din domiciliul asistentilor maternali pentru a le-o preda sotilor Gabriel si Ramona Sacarin, care au castigat procesul de adoptie. Totul a fost filmat de camerele de supraveghere din zona, dar si suprins de familia maternala a micutei Sorina, imaginile revoltatoare aparand in spatiul public, aproape in timp real. La scurt timp de la evenimentul revoltator, Inspectia Judiciara s-a sesizat si a inceput cercetarea disciplinara a acesteia, solicitand totodata Sectiei pentru procurori a CSM suspendarea din functie a acesteia pana la finalizarea procedurii disciplinare. Cererea de suspendare din functie a procuroarei Piturca a fost insa respinsa de Sectia pentru procurori. 

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

“Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Piturca Maria Antoaneta, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si exercitarea functiei cu rea-credinta ...daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni- abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit.a) si t) teza I din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au retinut ca manifestarile procurorului Piturca Maria Antoaneta din 21.06.2019, derulate cu prilejul efectuarii unei perchezitii domiciliare, constand in agresarea fizica si psihica a unei minore de 8 ani, prin tararea efectiva a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistentilor maternali si pana la masina organelor judiciare, in conditiile in care aceasta s-a opus luarii sale cu forta, plangand si tipand intrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a).

A rezultat totodata ca procurorul Piturca Maria Antoaneta, in cadrul instrumentarii unei cauze penale, a efectuat o perchezitie domiciliara autorizata de judecatorul de drepturi si libertati in vederea ridicarii de bunuri si inscrisuri, cu incalcarea grava a unor dispozitii procedurale si cu depasirea cadrului legal stabilit de instanta, procedand la preluarea minorei din locuinta fostei asistente maternale si incredintarea acesteia parintilor adoptivi sub pretextul ca aceasta sa fie dusa la IML Craiova pentru a fi supusa unei examinari medicale dispuse de procuror si pusa in executare fara indeplinirea conditiilor prevazute de dispozitiile Codului de procedura penala, fapte ce intrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I.
Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorului in cauza”.

Comentarii

# livia date 30 August 2019 16:13 +4

Iar la CSM? Pai nu am vazut ce au facut spalatorii de "reputatie" de la CSM? Raspunsul este stiut deja. Ne invartim in cerc .

# santinela date 31 August 2019 07:56 +10

Ce este asta "judecata disciplinara" ? Adica trimiti o nenorocita de procuror la sectia NUFARUL din cadrul CSM-ului ? TUTA asta trebuia trimisa in judecata pentru faptele penale savirsite,asta trebuia sa se faca .

# imun/teanu date 31 August 2019 09:29 +5

Nefericitul caz Alexandra-Luiza a reusit sa acopere nefericitul caz al Sorinei. O reusita "adoptie internationala", pe la care se pare c-a cam misunat si Marele ambasadoRELE Slem /desi "specialistE", Marele Blond (desi cu pantofii la fel, nu si cel rosu) nu si-a considerat replici (cum nici prea la fetele de acum /decat "felicitarile" lui de doliu). Ca si la celebrul "Colectiv" Blondul nu va pregeta sa-si aroge de campanie victorie si aici, iar dand-o cumva la intorsurile caracteristice deja.

# Pintea date 31 August 2019 15:28 +1

Sa vedem daca va da de necaz! Daca va da, inseamna ca Sorina poate fi readusa in tara? Familia care a luat-o cu japca are mai multi copii adoptati prin toata lumea, sora mamei adoptatoare are o clinica de transplant organe, Sorina avea o grupa de sange rara, asa ca ne cam imaginam ce a primit Piți ca sa faca ce-a facut! Sanctiunea trebuie sa fie una singura: excluderea din magistratura!

# paduraru costachi date 3 September 2019 05:31 +1

Aceasta procuroare trebuie exclusa din magistratura in mod urgent.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva