28 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLAGIATUL TACTIC – Generalul SRI Dumitru Dumbrava nu mai e ce a fost odata. Tribunalul Bucuresti l-a despuiat de titlul de doctor pe tatal campului tactic din justitie la 3 ani dupa ce presa a dezvaluit ca si-a plagiat lucrarea. Culmea: Dumbrava a fost facut in instanta de Directia juridica a SRI, pe care el insusi a condus-o. Dosarul, initial inregistrat la CAB, a fost trimis de CAB la TMB. Tribunalul a vrut sa-i inapoieze curtii cartoful fierbinte, dar completul ICCJ al Alinei Ghica a refuzat

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 September 2021 13:42
Vizualizari: 6161

Asa trece gloria lumii! Generalul SRI Dumitru Dumbrava (foto) – candva mare smecher si stapan peste campul tactic din justitie – nu mai este ce era odata. Miercuri, 29 septembrie 2021, judecatoarea Liliana Petrovan de la Tribunalul Bucuresti i-a retras titlul de doctor obtinut in 2012, intr-o lucrare despre care presa a scris inca de acum trei ani ca a fost plagiata. Parcursul dosarului nu este lipsit de spectaculozitate, dupa cum veti vedea mai jos.Iata mai intai minuta sentintei nr. 5474/2021 din dosarul nr. 3500/2/2020*:


Admite actiunea. Anuleaza diploma de doctor seria H nr.0004769 / 1116 / 7.12.2012 emisa de parata.

Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a CAF.

Pronuntata azi, 29.09.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Mitica, dovedit in instanta chiar de fostii subalterni


Uimitor este ca reclamant in acest dosar este Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” (UM 0418 Bucuresti) din Serviciul Roman de Informatii. Institutia de invatamant este reprezentata in instanta de catre Directia juridica a SRI (UM 0198 Bucuresti), directie pe care Dumitru Dumbrava a condus-o in perioada 2012-2016. Amintim ca in 2015 Mitica Dumbrava a facut istorie lansand ideea ca justitia penala este camp tactic pentru SRI. „Daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”, declara generalul intr-un interviu pentru Juridice.ro.


Completul Alinei Ghica a pus cartoful fierbinte in mainile TMB


Dupa cum vedeti, numarul dosarului are acum o steluta la sfarsit, ceea ce inseamna ca speta a mai trecut o data pe la Tribunalul Bucuresti, a plecat la alta instanta, apoi a fost intoarsa la TMB.

Inregistrata initial la Curtea de Apel Bucuresti in data de 13 iulie 2020, cauza nu a stat prea mult aici, intrucat la 25 noiembrie 2020 judecatoarea Monica Niculescu (partenera de viata a lui Dan Tapalaga de la G4media.ro si fosta sefa de cabinet a Monicai Macovei pe vremea cand aceasta era ministresa a Justitiei) s-a spalat pe maini, trimitand dosarul nr. 3500/2/2020 la Tribunalul Bucuresti.


Redam minuta hotararii nr. 1231/2020 de declinare a competentei:


Declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti – sectia a II-a contencios administrativ si fiscal.

Fara cale de atac. Pronuntata in data de 25 noiembrie 2020 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Speta a ajuns la Tribunalul Bucuresti in data de 17 decembrie 2020. Totusi, SRI a insistat ca dosarul sa se intoarca la CAB, ridicand in acest sens exceptia de necompetenta materiala. La randul ei, in 10 martie 2021, judecatoarea TMB Liliana Petrovan a admis exceptia Serviciului Roman de Informatii si a declinat competenta de solutionare in favoarea Curtii de Apel Bucuresti, dar in acelasi timp a trimis cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru solutionarea conflictului negativ de competenta.


Prezentam minuta hotararii nr. 1576/2021 a Tribunalului Bucuresti:


Admite exceptia necompetentei materiale a Tribunalului Bucuresti, invocata de reclamanta. Declina competenta de judecare in favoarea Curtii de Apel Bucuresti.

Constata conflict negativ de competenta, suspenda judecata si inainteaza dosarul catre Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal pentru solutionarea conflictului.

Fara cale de atac. Pronuntata azi 10.03.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei”.


Speta a ajuns la ICCJ in data de 9 aprilie 2021. La 18 mai, judecatoarele Luiza Maria Paun, Alina Nicoleta Ghica si Andreea Marchidan au stabilit competenta in favoarea TMB, cauza ajungand tot la judecatoarea Petrovan.


Redam minuta hotararii nr. 2948/2021:


Stabileste competenta solutionarii cauzei avand ca obiect cererea formulata de reclamantul Serviciul Roman de Informatii – Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul – UM 0418 Bucuresti prin Directia Juridica UM 0198 Bucuresti in contradictoriu cu paratul Dumbrava Dumitru in favoarea Tribunalului Bucuresti – Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal.

Definitiva. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, conform art. 402 din Codul de procedura civila, astazi, 18 mai 2021”.


SRI si-a facut curaj timp de un an sa-i ceara socoteala lui Mitica


Totul a inceput la 22 iulie 2018, cand jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit in PressOne.ro faptul ca generalul Dumitru Dumbrava si-a plagiat aproape in totalitate teza de doctorat sustinuta in 2012 si intitulata „Aspecte cu relevanta privind securitatea in spatiul cibernetic”. In 28 august 2018, presedintele Klaus Iohannis l-a trecut in rezerva pe Dumbrava, iar in martie 2019 CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare) a votat retragerea titlului de doctor al lui Dumbrava. Iar SRI l-a chemat in judecata pe Dumitru Dumbrava abia in 2020, dupa cum ati vazut mai sus.

Comentarii

# Cetateanul date 30 September 2021 14:46 +211

Întreb pentru un prieten: se revizuiește și decizia de pensionare în sensul diminuării cuantumului cu 15% valoarea sporului? Se recuperează și sumele plătite la salar cu același titlu? Și încă una dacă se poate: se rămâne și cu gradele alea cu stele dacă au obținute în considerarea diplomei de dottore?

# Gica contra sistemului date 30 September 2021 16:54 +121

Ăștia sunt oamenii care au "condus" justiția in Ro? Vai de capul ei de Justiție și de Tara. Asta explica tot haosul din jurul nostru, dar în care unii își umplu buzunarele. Cetățeanul are dreptate. Banii jos, cu dobânda legala calculata. Lucrarea lui nu cumva este un fals în acte oficiale? prin a cărui folosire a obținut foloase materiale? Când vrea instanta poate aplica legea în sens larg, după principiul ca legiuitorul a edictat mai puțin decât a vrut sa spună. De ce nu s-ar aplica astfel legea privind falsurile la "doctorate". Și apoi trebuie luați toți "dottore" la rand. Cu recuperarea banilor luați prin fals am mai rambursa din datoria tarii.

# Pai si grasana ? Cum "care" ?! Cucuveaua-mov .. date 30 September 2021 17:45 +220

Bine , de fapt , mai degraba maro daca ma intrebati pe mine :-) Sa revenim ; ce facem cu dolofana plagiatoare , ramane cu doar 5% plagiere ???

# Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” date 30 September 2021 17:51 +161

trebuie darmata , urgent ! Degeaba incearca sa-si spele obrazul; nu e altceva decat o spelunca in care niste necalificati (paraziti bugetari) isi dau diplome intre ei ! PS. Observati cum fug astia de munca ca dracu de tamaie !

# bursucul gastric date 30 September 2021 19:54 +141

Fără sa par cârcotaș mai este o problemă.Atunci când depui teza spre sustinere scrii o declarație pe proprie raspundere cum că lucrarea nu-i plagiată.Acum ar trebui să apară în scenă procurorii care să pună în miscare actiunea penală.Ar fi ceva cu fals și uz de fals.Să auzim de bine.

# maxtor date 1 October 2021 13:58 +32

si degradare militara,nimic,nimic????https://www.luju.ro/static/smiles/cool.gif

# Paul date 29 April 2022 01:57 0

Securisti ca Mitica Dumbrava si fiul nasului Mihalache Eduard Alexandru favorizati ca si fiiica lui Gheorghe Flutur a primit cadou funcția de director la ANCOM, unde sunt cele mai mari salarii

# Tanta date 30 April 2022 00:53 0

:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz

# Nelsony date 5 May 2022 14:16 0

Oamenii astia sunt ajutati de sistem. In 10 ani o sa vedeti cu ce pensii speciale ies la penske , cu ce case, cu ce masini. Securisti, copii de securisti, nepoti de securisti si se ajuta intre ei.

# Doina date 12 August 2022 01:04 0

Statul paralel. Astia sunt dragii mei. Astia sunt statul paralel.

# Gelu date 8 October 2022 01:31 0

Asta ie . Securitatea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2022 – Ministerul Justitiei tine scorul la Campionatul Mondial de Fotbal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva