19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLICUSOR PENTRU NICUSOR – Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a primit donatii de peste 50.000 euro, desi nu a participat la vreo competitie electorala. In 2018, Nicusor Dan a primit o donatie de 130.000 lei, mai mare decat veniturile incasate in acel an ca deputat: “Identitatea actualilor finantatori ai lui Nicusor Dan e secretizata” (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

6 July 2020 14:06
Vizualizari: 7086

Asta da politician de succes. Candidatul PNL la Primaria Capitalei Nicusor Dan (foto) a primit in doar trei ani donatii de peste 50.000 de euro. S-a intamplat in conditiile in care nu a participat la nicio competitie electorala.


 

Dezvaluirea a fost facuta de Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de analistul politic Mugur Ciuvica. Astfel, GIP arata ca Nicusor Dan a primit in perioada 2017-2019 donatii de 241.000 lei, ceea ce inseamna peste 50.000 euro, suma ce se regaseste in declaratiile sale de avere.

Conform Grupului de Investigatii Politice, donatiile reprezinta o valoare de 70% din indemnizatiile incasate de Nicusor Dan in calitate de deputat. De altfel, in 2018, Nicusor Dan a primit o donatie de 130.000 lei, mai mare cu 10.000 lei decat veniturile pe care le-a incasat in calitate de deputat.


Prezentam dezvaluirea Grupului de Investigatii Politice:


Intre 2017 si 2019, ani in care nu a participat la vreo competitie electorala, Nicusor Dan a primit donatii de 241.000 lei (peste 50.000 Euro), potrivit declaratiilor sale de avere. Suma reprezinta 70% din indemnizatiile primite de el in calitate de deputat. Intr-un singur an, 2018, Nicusor Dan a incasat o donatie de 130.000 lei, mai mare cu 10.000 de lei decat veniturile incasate de el in acel an ca deputat.

Cazul lui Nicusor Dan, un parlamentar care a primit pur si simplu cadou, pe persoana fizica, peste 50.000 euro in 3 ani, e unic in politica romaneasca si de neconceput intr-o democratie consolidata. Cu toate acestea, nicio institutie a statului nu pare preocupata sa afle cum e posibil ca un parlamentar roman sa primeasca in acest fel sume mari de bani si, mai ales, care e motivul pentru Nicusor Dan primeste banii. Nimeni sa nu il intreaba pe Nicusor Dan cum se face ca a primit in 2018 o donatie mai mare decat indemnizatia sa de deputat pe tot anul?

Identitatea actualilor finantatori ai lui Nicusor Dan e secretizata in declaratiile de avere ale acestuia. Cert este ca sursa banilor nu e vreo ruda a lui Nicusor Dan, donatiile de la acestea netrebuind trecute in declaratiile de avere.

In 2016, in urma presiunilor publice, Nicusor Dan a desecretizat identitatea celor care il finantau la acea data. Era vorba de mari dezvoltatori imobiliari din Bucuresti (Lucian Azoitei, Nicolae Ratiu, Radu Octavian), de o mare firma de publicitate stradala (Panotaj Expert) si de patronii unei companii cu nenumarate contracte cu statul, inclusiv cu primariile din Bucuresti (Softwin).

Si in final un mic exercitiu de imaginatie: Ce ar fi facut DNA daca vreun alt parlamentar, de la PSD sau PNL de pilda, ar fi declarat ca a primit cadou peste 50.000 euro, intr-o perioada in care nu participa la vreo competitie electorala? Ce s-ar fi intamplat daca Dragnea ar fi declarat ca a primit donatii de zeci de mii de euro in bani de la patronii Teldrum sau daca Orban ar fi declarat ca a primit donatii de la patronul Romstrade?”


* Cititi aici declaratiile de avere ale lui Nicusor Dan

Comentarii

# Romania prostilor date 6 July 2020 14:43 +6

In Romania prostia e la ea acasa...ne miram degeaba

# mitica date 6 July 2020 14:43 +10

Pe acest individ nimeni din "justitie" nici un procuror nu poate sa-i intocmeasca dosar penal pentru toate ce a facut? In cazul acesta inseamna ca toti procurorii sunt complici la infractiune si corupti!Daca ii platim degeaba sa desfintam procuratura!

# Marcu date 6 July 2020 17:40 +2

Dezlegarea problemei si chiama..... SOROS

# X date 6 July 2020 18:13 +11

O sa aveți un primar general foarte ...... "cinstit"! Îl susține DNA, piicj, PNL și ce amețiți mai sunt în biata asta tara. Nu uitați sa votați ciuma galbena ca să poată fura în liniște și noi sa o ducem, numai Dumnezeu știe cum. Oamenii ăștia nu sunt capabili de nimic. O adunătură de prosti care nu știu decât sa atace PSD. Și mai este unul mare și la fel de neispraviti ca ei care face același lucru. Cum dracu ați putut vota asa ceva? Unde v-a fost capul? Ce ați crezut ca au să vă dea jigodiile astea?

# DODI date 6 July 2020 19:53 +3

Sponsorul principal al diminutivalul candidat la nemurire și absolvent de nesimțire, se cheamă SRI. Din această cauză nici un procuror pupincurist, lingăul de-al lui ciolaniSS, nu-l va cerceta pe tembel pentru că ar afecta pe lacheii HELLvigului. Aprofundând lecția învățată de pe vremea slujirii, dacă din greșală se deschide vreun dosar, acoperiții SRI se vor așeza cu kurul pe aceste... cauze.

# Ghro date 6 July 2020 20:20 +2

a primit donatii de campanie de la toti afaceristii/antreprenori carora le-a blacat dezvoltarile atacand PUZ-uri, pentru apararea soparlei "dosariss"

# Valter Cojman date 6 July 2020 20:41 +1

Mucusor Dan a primit mita mascata in donatii. DNA are ceva de spus? Sau..., nu e din PSD si nu intereseaza DNA-ul.

# tamaris date 7 July 2020 00:46 +2

Da a primit 50.000 EURO pentru o autorizatie provizorie . Apoi cind judecatoria a decis darimarea cladirii din sectorul 3 acest viitor primar a aranjat sa nu fie demolata cladirea - alta spaga

# provincial date 7 July 2020 06:43 +2

Daca bucurestenii l-ar alege pe acest mucos, ar insemna ca sunt de toata jena. Dar la poporul roman te poti astepta la orice! L-au votat ei pe criminalul si golanul de BT, 10 ani la cotroceni. Asa ca nu te mai mira nimic; acum alta ha...ra la cotroceni, asa ca sa ne fie de bine, biet popor roman!

# escu date 7 July 2020 09:41 +3

Că este protejatul cuiva se vede de pe Casa poporului. Nu uitați că Lukovid Orban a fost anchetat și silit să renunțe la candidatura la Primăria generală pentru o presupusă cerere de sponsorizare de la un afacerist, pe numele său de turnător, Urdăreanu UTI. Totodată, Dragnea, pentru un mizilic de câțiva euroi a fost pus la răcoare, așa cum anunța, codificat, ambasada daneză la București.

# Lucovid Ghiolban date 24 August 2020 18:23 +1

Mucusor Ban, Vrea , din nou, la ciolan ! :-* Pe de alta parte , nu e bani de alocatii si pensii ; o sa ziceti si ce legatura are ?! Pai sa ne amintim ca acu` vreo 2 saptamani parca, iar s-au marit/suplimentat bugetul STS, SPP si SRI , adica aia de lucra greu , stand pe scaun ( atunci cand nu se ocupa de firmele proprii) , necalificatii aia paraziti conectati la bugetul nostru , de fapt ! Acest gagautza , Mucusor , este plasat de una din gastile fostilor securisti ( care btw si-au angajat si fufele , tot la trandaveala , la servicii ) , nici nu mai conteaza care esact ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva