20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PONTA, ATACA FLOTA! - Guvernul Romaniei, prin AVAS, si societatea de insolventa Dascalescu & Co au obligatia sa atace in instanta solutia DNA de ingropare a dosarului Flota. DNA nu a comunicat inca solutia de clasare! Prejudiciul sters din pix printr-o expertiza dubioasa administrata sub fostul sef al DNA Daniel Morar, numit de inculpat, taie sansele CNM PETROMIN de a iesi din faliment. AVAS detine 70% din PETROMIN, parte civila in Dosarul Flota (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

25 January 2015 12:28
Vizualizari: 9067

Ingroparea de catre DNA a Dosarului Flota poate fi dejucata de Guvernul Romaniei, prin AVAS, care detine 70% din actiunile CNM PETROMIN, societate care in Rechizitoriul Flota apare drept parte civila pentru prejudiciul stabilit initial la peste 324 milioane dolari legat de pierderea celor 16 mineraliere de mare tonaj. CNM PETROMIN se afla in prezent in faza de faliment, fiind administrata judiciar de societatea de insolventa Dascalescu & Co SPRL. Aceasta stare de fapt da dreptul partii civile CNM PETROMIN (prin administratorul judiciar) si actionarului majoritar Guvernul Romaniei – AVAS sa atace in instanta solutia de clasare a Dosarului Flota, in vederea reluarii anchetei si recuperarii prejudiciului si pentru constatarea unui fapt care a indignat o buna parte a Romaniei. Acela al jocului de-a expertiza in care s-a complacut DNA, care desi initial a avut in dosar o expertiza care a stabilit un prejudiciu in dauna PETROMIN de peste 324 milioane dolari, a inteles sub conducerea lui Daniel Morar (procuror sef numit in aceasta functie chiar de catre fostul inculpat Traian Basescu) sa mai administreze o a doua expertiza, care a ajuns la rezultatul de „zero” prejudiciu. Practica judiciara de buna-credinta arata ca intr-o atare situatie era obligatorie administrarea unei a treia expertize, care sa stabileasca care din cele doua este corecta. DNA a evitat sa administreze o asemenea proba, in societate existand dubiul general al unei musamalizari grosolane, cata vreme sefii parchetului anticoruptie au fost numiti in functii in ultimii 10 ani chiar de fostul inculpat din Dosarul Flota Traian Basescu, de multe ori prin scandal si razboi cu opozantii politici. Mai mult, Basescu a avut tupeul sa-l rasplateasca pe Daniel Morar cu un post de judecator la Curtea Constitutionala, asa cum a procedat si cu fostul judecator Petre Lazaroiu (fost Ceausescu) dupa ce respectivul l-a scapat printr-o hotarare judecatoreasca de un prejudiciu de peste 1 miliard de lei vechi in Dosarul Pasajul Basarab, care i-a fost imputat de Curtea de Conturi pe cand era primar general al Capitalei.


DNA are obligatia sa comunice CSM PETROMIN, lichidatorului judiciar si Guvernului Romaniei - AVAS solutia de clasare pentru ca partile nemultumite sa poata sa o atace la instanta de judecata

Lumeajustitiei.ro va prezinta atasat la finalul articolului, in integralitate, Rechizitoriul Flota, din care rezulta ca parte civila pentru prejudiciul stabilit la peste 324 milioane dolari este CNM PETROMIN, companie care a falimentat din cauza jefuirii ei de catre fostii directori, actiuni bine stiute de fostul ministru al Transporturilor Traian Basescu.

In solutia de clasare a Dosarului Flota, data in data de 21 ianuarie 2015 de procurorii DNA, se pretinde ca CNM PETROMIN nu ar fi inregistrat nicio pierdere, insa in realitate aceasta companie este de mai bine de 10 ani in insolventa, nimeni nefiind interesat sa cumpere pachetul de 70% actiuni detinute de statul roman prin AVAS.

Cum o buna parte a cetatenilor Romaniei nu cred in legalitatea solutiei de clasare - in raport de faptul ca sefii DNA care au ingropat Dosarul Flota au fost numiti in functie chiar de catre inculpatul din acest dosar Traian Basescu; in raport de faptul ca CNM PETROMIN se afla in faza ultima a falimentului; si in raport de faptul ca solutia de clasare s-a motivat exclusiv pe expertiza care a ajuns dubios la „zero” lei prejudiciu, contrazicand-o flagrant pe prima – statul roman are obligatia sa atace solutia in instanta, pentru ca aceasta sa fie supusa unui control judecatoresc care sa ofere garantia unui proces echitabil.

Statul roman este reprezentat in prezent de Guvernul Victor Ponta, care are in subordine actionarul majoritar al CNM PETROMIN, respectiv AVAS. Atat Guvernul prin AVAS, cat si administratorul judiciar Dascalescu & Co SPRL, au dreptul si chiar obligatia sa atace in instanta solutia DNA, imediat ce aceasta va fi comunicata.

In opinia noastra, solutia de clasare data de acest parchet ai carei sefi au fost numiti chiar de catre inculpatul din acest dosar sta sub spectrul banuielii legitime a unui act de coruptie politico-judiciara!

Lumeajustitiei.ro a solicitat oficial DNA sa comunice solutia de clasare, pentru a o publica si astfel opinia publica sa poata afla in ce mod a fost ingropat acest dosar! Pana in prezent DNA nu s-a invrednicit sa dea publicitatii aceasta solutie de interes national!

* Cititi aici Rechizitoriul Flota, din care rezulta ca parte civila pentru prejudiciul de 324 milioane dolari este CNM PETROMIN

* Cititi aici raportul de la ONRC despre CNM PETROMIN, din care rezulta ca actionarul majoritar este Guvernul Romaniei – AVAS si ca administrarea judiciara este asigurata de Dascalescu & CO SPRL

Comentarii

# gelu date 25 January 2015 13:14 +37

De aceea a vrut s-a ajuns Basescu presedinte pentru a-si aranja cu ajutorul procurorilor numiti de el scaparea de dosarul Flota si de celelalte dosare penale deschise in urma mega furturilor date. Din acest punct de vedere Daniel Morar si Codruta Kiovesi se fac vinovati de infractiunea de favorizare a infracotorului TB in forma continuata si amandoi trebuie sa raspunda penal alaturi de mentorul lor, Escrocul National No.1 TB, pe care l-au salvat de la puscarie.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 January 2015 14:47 +31

exemplu de justitie care crede CA PROSTESTE PROSTII!!!!!! NICI DRACU NU VA MAI CREDE!!!!!!

# remember date 25 January 2015 22:28 +21

Sper ca macar acum, in ultimul ceas sa duca si Ponta treaba pana la capat, sa-l trimita pe basescu la puscarie pe viata si sa-i confiste tot ce a mai agonisit prin jaful national ce l-a organizat, nenorocind in timp atatia oameni.Vrem actiune Ponta si nu vorbe. Baga criminalii la puscarie si lasa vrajeala.Basecu,Elena Udrea,Videanu,Berceanu,Puiu Popoviciu,Morar,Kovesi, va doresc puscarie multa si pe buna dreptate.La cate nenorociri ati produs sunteti un permanent pericol pentru societate.SRI-ule, este timpul sa te dezici de ei si sa le pui dosarele la dispozitia justitiei, daca doresti sa incepi sa te dezici de trecutul securist. :sigh: :sigh: :sigh: <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu fratii miei.................,, date 26 January 2015 05:20 +13

Soluțile date in dosarele in care a fost cercetat TRAIAN BĂSESCU, de către judecători sau vprocurori numiti de persoana cercetată, Sunt nule de drept. Interesul numirii magistraților este acea de a obține ,,SOLUȚII FAVORABILE,,. 

# Drf date 26 January 2015 16:24 -6

Asa patesti cand asculti minciunile unor securisti pensionari adusi sa minta si sa injure "sistemu ticalosit" care l a bagat la zdup pe securistul crescent...si tata lor care le plateste salar'lii...sa dea cu deontologeala in duJmani.

# Maria date 25 January 2015 14:49 +30

Procurorul Daniel Morar a comis un abuz impardonabil. Dosarul a fost restituit de instanta pentru motive formale(lipsa unei semnaturi) si ca atare, urma sa se intoarca la aceeasi instanta (dupa indeplinirea acestei cerinte) pentru continuarea judecatii. Procurorul Daniel Morar nu avea voie sa dispuna efectuarea unei noi expertize. Nu asta a dispus instanta. De ce D. Morar a continuat sa efectueze lucrari in dosar daca intr - adevar Tr. Basescu se bucura de imunitate? Nu se impunea, oare, ca orice lucrare in dosar sa fie "inghetata"? Cu ce drept s -a substituit instantei de judecata?

# rafaello date 25 January 2015 20:29 +18

Morar, la fel de penal ca si Basescu. Subscriu celor afirmate de Maria , ca si Morar trebuie cercetat pentru abuz in serviciu cerind o alta expertiza si nerespectind  dispozitia instantei de a fi semnat rechizitoriul de catre cel in drept si favorizarea infractorului T.B. raspunzind solidar cu acesta si ceilalti la prejudiciul real.

# remember date 25 January 2015 22:07 +20


Citeza pe rafaello
Morar, la fel de penal ca si Basescu. Subscriu celor afirmate de Maria , ca si Morar trebuie cercetat pentru abuz in serviciu cerind o alta expertiza si nerespectind  dispozitia instantei de a fi semnat rechizitoriul de catre cel in drept si favorizarea infractorului T.B. raspunzind solidar cu acesta si ceilalti la prejudiciul real.
Un absolvent de drept, asa cum este Morar, atunci cand comite infractiuni, este de 10 ori mai vinovat decat cel pe care la protejat.Asa ca sper ca Morar sa-l urmeze in scurta vreme pe Toni Grebla, colegul de munca. :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :eek: :eek: :eek: :P :P

# gicu date 25 January 2015 20:32 -21

lasa ca petromin va iesi din faliment prin recuperarea prejudiciului adus statului de voiculescu.

# Titi Berlogea date 25 January 2015 23:10 -16

Domnilor, nu va mai straduiti degeaba, Ponta e framintat de afaceri cu adevarat penale dintre care remarcam: VOTUL DIN DIASPORA, AVEREA SI MATRAPAZLICURILE SOCRULUI, ASOCIEREA CU SOVA IN DOSARUL TURCENI, etc.

# Celine date 26 January 2015 09:55 +13

Prin acest gest al DNA, se ingroapa definitiv credibilitatea justitiei romane! Pana ce in Romania nu se va face DEBĂSIFICAREA institutiilor statului, nimic nu va mai merge in tara asta! Rusine DNA, rusine CSM, de 10000 de ori rusine, japitelor!...

# agora date 26 January 2015 14:03 +7

Sa fie "reabilitati" procurorii independenti, curajosi, onesti si profesionisti gen Ciurea, Anastasiu si altii. Ar fi cazul....

# escu date 26 January 2015 16:26 +6

Printre primele măsuri urgente ce trebuiau luate de Johannis se impunea schimbarea procurorilor șefi numiți de T. Băsescu, cei care au favorizat sentința, să nu spunem infractorul, altfel vom avea tot astfel de soluții de la DNA. Cum să dea madam Kovesi soluție nefavorabilă lui Băsescu, doar sunt procurori care încă îl mai au pe nașul în suflet, deși este plecat de mult și în suferință.

# judecator ! date 26 January 2015 19:11 +5

ICCJ a dat o Hotarare,Parchetu trebuia sa execute aceasta hotarare,adica sa contrasemneze procuroru'sef rechizitoriu NU SA_L SCHIMBE IN SOLUTIE,DAR Parchetu A Schimbat Solutia ! ADICA Razvane - astai fals ?in acte,nerespectarea unei Hotarari Judecatoresti? Cine a dat Solutia ? In ce calitate? Dosaru era la ei Doar pentru Semnatura ! Cum au schimbat solutia ?asta cum se cheama?abuz in serviciu?fals si uz da fals? bai fratilor in ce tara traim ? dna'u conduce Romania? pai fratilor desfiintati functia de Judecator !!! la ce ne mai trebuie daca dna-u face tot?

# cucu date 27 January 2015 11:36 +2

IN CONDITII NORMALE SI LEGALE PROCURATURA ESTE OBLIGATA SA APERE INTERESELE STATULUI CEEA CE IN DOSARUL FLOTA ACEST LUCRU NU SE INTAMPLA,BA DIN CONTRA ASA ZISUL DNA INCEARCA SA-L SCOATA BASMA CURATA PE INVINUIT,DECLARAND INEXISTENTA FAPTELOR,FACANDU-SE ASTFEL PARTAS LA PAGUBA PRODUSA DE INVINUIT,CONSIDERAND DISPARITIA FLOTEI EGALA CU ZERO.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva