16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Presedintele UNBR Gheorghe Florea despre barourile paralele: „Regret ca parlamentarii se amesteca in spatiul public intr-o disputa care implica o abordare tehnica ce nu poate fi 'telefonata'!”

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

21 September 2011 16:50
Vizualizari: 10331

Avocatul dr. Gheorghe Florea (foto) este presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) din anul 2007. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1978. Este membru al Baroului Bucuresti din anul 1978, avand o vechime in profesia de avocat de circa 33 de ani. Intrucat avocatura din Romania trece in prezent printr-un proces de mari framantari, create de problemele din domeniu, inclusiv de aparitia fenomenului barourilor paralele, am realizat un interviu cu presedintele UNBR, pe care il publicam in continuare.


Domnule presedinte, de la 1 octombrie 2011 va intra in vigoare noul Cod civil. Care este impactul acestuia in lumea avocaturii? Va fi mai bine sau mai rau pentru avocati?

Intrarea in vigoare a noului Cod civil se realizeaza in conditiile in care legea de punere in aplicare a noului Cod civil - Legea nr. 71/2011 a fost promulgata relativ tarziu fata de data de 1 octombrie 2011 stabilita pentru intrarea in vigoare a codului. In conditiile in care legea de punere in aplicare a Codului civil cuprinde numeroase dispozitii prin care noul cod Civil se modifica, ori dispozitii prin care se modifica sau se abroga alte legi, iar intrarea in vigoare a acesteia a avut loc la inceputul vacantei judecatoresti, s-a creat o problema dificila privind insusirea efectiva a noii legislatii pe perioada vacantei judecatoresti si in timpul ramas pana la 1 octombrie 2011. In ansamblu, pentru societatea romaneasca intrarea in vigoare si aplicarea noului Clod civil reprezinta un progres real, care trebuie sa fie privit ca atare, deoarece o reforma de o asemenea anvergura este dificila, iar eficienta ei se verifica in timp. Am facut eforturi ca prin INPPA, prin barouri, sa ne facem datoria sa promovam noul Cod civil prin conferinte, seminarii etc, dar nu avem constiinta datoriei implinite pentru ca numai studiul individual aprofundat poate sa dea masura cunoasterii corecte si complete a noului Cod civil de catre avocati. Legea de punere in aplicare a noului Cod civil a modificat si Legea 51/1995 cu privire la activitatea privind fiducia si cu privire la regimul juridic al societatii civile profesionale cu personalitate juridica. O spun pentru prima data public, sunt mandru ca multe din reglementarile care au fost cuprinse pentru prima data in istoria legislatiei romane, in legislatia privind profesia de avocat, au fost preluate de noul cod civil: activitatea privind fiducia a fost pentru prima data reglementata de Legea 51/1995 in anul 2004, notiunea de patrimoniu de afectatiune profesionala a fost pentru prima data reglementata de statutul profesiei de avocat, conditiile restrictive ale substituirii avocatului si excluderea substituirii fara acceptul expres al clientului au fost preluate de noul Cod civil care a reglementat expres substituirea mandatarului etc. In activitatea avocatului de consultanta, noul Cod civil va produce un impact imediat, deoarece contractele, tratativele si orice alte acte juridice incheiate dupa 1 octombrie 2011 vor fi intocmite in conformitate cu noul Cod civil. In instanta, influenta noului Cod civil se va resimti in litigiile nou declansate dupa o perioada de timp mai lunga. Este important sa se analizeze modul in care Codul civil a modificat legislatia privind profesia de avocat in materia incheierii contractelor de asistenta juridica, in materia stabilirii onorariilor avocatiale, in materia substituirii si a raspunderii avocatilor.

Justitiabilii se confrunta, in multe situatii, cu avocati care isi pun onorarii de succes pe contracte in alb – clientii acuza ca fara stiinta lor - de aici si conflicte judiciare ulterioare. Ce face UNBR pentru a stopa aceasta atitudine de jefuitori pe care o au acesti avocati care fac o imagine proasta intregii bresle? Exista o sanctiune diciplinara pe un asemenea caz?

Sintagma “avocati jefuitori” folosita in intrebare este creata de dvs. Viata demonstreaza ca, din pacate, pentru astfel de situatii, avocatii au fost trimisi in judecata penala. Onorariu de succes nu poate fi inclus in contract decat daca este negociat si acceptat in conditiile legii si ale statutului profesiei de catre client. Este posibil ca anexa 1 la statutul profesiei de avocat (formularul tipizat al contractului de asistenta juridica) sa fie defectuos intocmita sau insuficient de clara. De aceea am atras atentia ca noul Cod civil va influenta decisiv contractul de asistenta juridica pentru ca astfel de clauze sunt tratate altfel in noul Cod civil, sunt considerate nescrise, astfel incat cred ca in scurt timp organele profesiei vor modifica corespunzator contractul de asistenta juridica tipizat si vor crea mentiuni speciale, exprese, discticte si clare privind clauzele relative la onorariul de succes, care sa fie insusite distinct sub semnatura de catre client. Din practica profesionala rezulta ca in ipoteza in care astfel de situatii sunt sesizate barourilor – singurele competente sa intervina – comisiile de disciplina ale barourilor au procedat chiar la excluderea din profesie a avocatilor care au savarsit abateri disciplinare de genul celor mentionate.

De ce Barourile si UNBR nu fac publice sanctiunile disciplinare administrate avocatilor care au comis abateri, la fel cum procedeaza CSM in cazul procurorilor si judecatorilor?

In revista anuala “Avocatul” exista o rubrica speciala in care sunt publicate hotararile instantelor disciplinare relevante pentru modul in care trebuie interpretata si aplicata legislatia. Nu am solicitat din partea UNBR comisiilor de disciplina ale barorurilor, comunicarea publica a sanctiunilor aplicate, deoarece cred si voi crede ca este sarcina decanilor barourilor sa asigure transparenta activitatii avocatiale pe raza barorurilor pe care le conduc. Este adevarat, hotararile instantelor disciplinare se comunica presedintelui UNBR pentru a exercita sau nu cai de atac, drept de care am uzat ori de cate ori am constatat ca in comisiile de disciplina se musamalizeaza incorect abateri disciplinare grave. Este posibil ca in conditiile in care Consiliul UNBR hotaraste, astfel de cazuri sa fie facute publice, daca se apreciaza drepturile personale nepatrimoniale ale avocatilor in cauza nu sunt incalcate.

Luna viitoare va incepe examenul de intrare in avocatura, de data aceasta cu cateva schimbari care ingreuneaza si mai mult accesul absolventilor in acesta profesie. Majoritatea avocatilor care au peste 18 ani vechime au intrat in avocatura printr-un simplu interviu, iar acum se cere, vorba romanului, si pe ma-sa si pe ta-su. Sa fie la mijloc o temere identica celei declarate la Congresul avocatilor de unul dintre decanii din tara, cum ca in lumea avocatilor cozonacul a devenit prea mic?

Expresia folosita de domnul profesor universitar Turculeanu Ioan, decanul Baroului Dolj, a „colorat” in mod fericit atmosfera sobra a Congresului Avocatilor din luna iunie 2011. Afirmatia a fost rupta din context si nu are legatura cu examenul de admitere in profesie asa cum il concep eu personal. Examenul care va debuta la 7 octombrie 2011 este expresia compatibilizarii acestuia cu examenul de admitere la INM, politica profesionala aprobata de congres. Asa se explica introducerea grilei de examen cu aceeasi functie ca si la examenul INM, dar si caracterul practic aplicativ al examinarilor, care diferentiaza acest examen de examenul de licenta. Dificultatea spetelor, care sunt concepute de cei care au decis regulamentul de examen drept „spete-scoala” va fi medie si nu isi propune decat sa constituie proba verificarii rationamentelor facute in scris pe baza cunostiintelor juridice de catre cel care, a doua zi dupa ce este primit in profesie, are dreptul sa profeseze ca avocat si in consecinta trebuie sa reprezinte pentru consumatorul de servicii juridice un jurist verificat cu privire la aptitudini si cunostinte juridice general. In ce priveste examenul organizat pentru avocatii care dobandesc calitatea de avocat definitiv, spetele vor fi asemanatoare celor care se dau la examenul de definitivat in profesia de avocat, la examenul de definitivare in profesia de magistrat, spete care sunt publicate in spatiul virtual, inclusiv in Caietul de studiu editat de INPPA si distribuit in reteaua de carte juridica. Fara o compatibilizare a examenelor privind avocatura si magistratura, decalajul de atitudini privind competenta dintre absolventii de INM si tinerii avocati se va adanci si mai mult decat cel existent in prezent.

Domnule presedinte, la ultimele alegeri a fost batalie mare pe posturile de consilieri. Cat castiga lunar un consilier intr-un barou si unul din Uniune? Si ce alte surplusuri se mai adauga?

Nu pot sa precizez exact cuantumul idemnizatiei lunare pe care un consilier al baroului o incaseaza (ea se cifreaza la circa 2000 ron pe luna) si reprezinta in realitate contravaloarea jetonului de prezenta la cele patru sedinte lunare ale consiliului barourilor si activitatea de pregatire a sedintelor desfasurata intre acestea. La nivelul Comisiei permanente a UNBR idemnizatia lunara este de circa 1400 ron. Nu se compara volumul de activitate a unui consilier al baroului cu activitatea desfasurata la UNBR, care nu include decat sedinte trimestriale, iar intre acestea presupune activitati de coordonare a relatiilor dintre barorui sau de executare a hotararilor Consiliului UNBR, repartizate intre membrii Comisiei permanente – 15 membri. Alte avantaje pe care le numiti „surplusuri” in afara celor care constau in munca si timp alocat pentru rezolvarea problemelor ce le impune exercitarea demnitatii in care ai fost ales nu sunt cunoscute de mine personal.

Exista un zvon printre avocati, intens vehiculat, ca nu ar mai fi resurse suficiente la Casa de Asigurari a Avocatilor pentru plata pensiilor si ca in unele barouri din tara, cum ar fi Clujul, resursele s-ar fi terminat. E real? Care este adevarul? Sunt indreptatite temerile vehiculate?

Pentru prima data in istoria Romaniei, UNBR si Casa de Asigurari a Avocatilor au realizat o expertiza actuariala privind evolutia sistemului propriu de pensii al avocatilor. Expertiza actuariala intocmita de actuaristul desemnat urmare a achizitiei publice facute de CAA este postata pe site-ul UNBR si pe site-ul CAA si este consultata de orice persoana interesata. Expertiza vizeaza evolutia sistemului pana in anul 2090 si preconizeaza ca resursele acestuia sunt mai mult decat suficiente daca disciplina colectarii contributiilor este respectata. Nu exista niciun pericol imediat sau in perspectiva pe termen mediu privind o eventuala lipsa de resurse in sistem, deoarece rezervele sunt mai mult decat suficiente. In expertiza, fiecare avocat este individualizat prin CNP si poate sa-si verifice propria situatie in raporturile cu CAA. La Cluj a aparut o problema legata de respectarea executiei bugetare fata de imposibilitatea previziunii corecte a numarului femeilor avocate care vor naste sau vor solicita intreruperea activitatii pentru cresterea copilului.

Avocatii sunt obligati sa plateasca la asigurarile de sanatate de stat 5,5% din castigurile lor lunare. Unii platesc sume infime, altii cu castiguri insemnate platesc de zeci de ori mai mult. Este echitabila aceasta plata, in conditiile in care oricare dintre avocati, la o adica, beneficiaza de servicii medicale identice? UNBR are o strategie?

Raporturile dintre avocati si sistemul de asigurari de sanatate de stat nu fac obiectul preocuparilor UNBR. Este un raport juridic creat in baza unei legislatii speciale in care fiecare avocat raspunde de modul de care isi indeplineste obligatiile. Exista o inechitate cu privire la distinctia dintre avocati in raport cu veniturile ce constituie baza de calcul a acestei contributii, dar este o problema de optiune legislativa valabila pentru tot sistemul asigurarilor de sanatate.

Barourile infiintate de Pompiliu Bota va contesta legitimitatea si declara ca UNBR si barourile nou infiintate sunt cele legale. Chiar si unii parlamentari care s-au inscris in structura Bota va contesta. Cum va aparati?

Regret ca parlamentarii se amesteca in spatiul public intr-o disputa care implica o abordare tehnica ce nu poate fi „telefonata”. Problema vizeaza o chestiune de aplicare corecta a Legii 51/1995, cu toate modificarile ei ulterioare, iar in caz de incalcare a legii, responsabilitatea revine autoritatilor publice care permit si intretin disputa fara a proceda la o transare stricta a unei controverse privind infiintarea stabilimentelor publice, in raport cu legea.

Desi se petrec multe abuzuri in instante si parchete impotriva avocatilor, niciodata - cu o singura exceptie pe timpul mandatului regretatului decan al Baroului Bucuresti Iordanescu - nu se iau pozitii publice de protest din partea organelor de conducere ale avocaturii, in scopul apararii drepturilor aparatorilor... De ce?

Apararea „apararii” este o obligatie esentiala a barourilor, deoarece decanii si consilierii barourilor sunt primii care ar trebui sa cunoasca si sa se implice in sanctionarea publica a abuzurilor, prin luari de pozitie imediate si ferme. Nu este cazul sa se exagereze insa, deoarece si in lumea avocatilor sunt situatii care justifica uneori atitudinea judecatorilor si procurorilor. In orice caz, abuzul si incalcarea legii nu pot fi tolerate de cei care detin demnitati in profesia de avocat si au responsabilitate atunci cand constata ca avocatii sunt victime ale abuzurilor! Protocolul incheiat de UNBR cu CSM la intiativa acestuia din urma prevede ca CSM va interveni cand este cazul sa solutioneze sesizari concrete privind astfel de abuzuri. Toate sesizarile transmise de UNBR la solicitarea barourilor catre CSM dupa incheierea protocolului au fost analizate de Inspectia Judiciara, iar raspunsurile primite si masurile luate au fost date publicitatii.

Marti, Lumeajustitiei.ro a publicat o hotarare a Curtii Constitutionale a Moldovei din anul 2000, care sanctiona monopolul Uniunii Avocatilor asupra primirii in profesia de avocat. Situatia s-ar putea raporta prin analogie si la Uniunea pe care o conduceti... Cum apreciati decizia Curtii Constitutionale a Moldovei in raport cu aplicatibilitatea ei in Romania?

Hotararea prezentata pe site-ul dvs. dateaza din anul 2000 si a vizat o situatie existenta la acea vreme. Ulterior, legea cu privire la avocatura nr. 1260-XV din 19.07.2002, modificata ultima data prin Legea nr. 102 din 28.05.2010, in vigoare de la 3 august 2010, prevedea expres ca exercitarea profesiei de avocat in Republica Moldova nu se poate face de alte persoane fizice sau juridice sub sanctiunile prevazute de legea penala. Hotararea Curtii Constitutionale a Republicii Molodova nr. 3 din 10.02.2011, cea mai recenta cu privire la profesia de avocat, stabileste contrariul hotararii Curtii din anul 2000, care de altfel a fost contrazisa total si de hotararea aceleiasi Curti nr. 12 din 19.06.2003, acte pe care vi le pun la dispozitie.

 

Nota – Lumeajustitiei.ro va reveni intr-o editie ulterioara cu prezentarea Hotararii Curtii Constitutionale a Moldovei din 10.02.2011

Comentarii

# minciunel date 21 September 2011 16:01 +4

in 1978 cind acest individ a terminat facultatea si a intrat in barou nu se dadea examen de ....spaga. acum vine si ne spune el cum e in moldova sau prin congo. acesti comunisti, care au dus-o bine si inainte si acum, sunt niste veritabile lipitori. tot pe vremea comunismului acesti indivizi primeau casa si butelie gratuit. acum vin si spun tinerilor sa mearga la munca ca sa-si faca casa. niste IPOCRITI. deci nenea asta cu titlul de doctor este complet diferit ca mod de gindire de doctorandul bota. acest nenica lupta sa mentina in viata un stil mafiot, care loveste in oamenii cu pregatire dar care nu pot accede fara sa dea spaga. majoritatea am trecut prin filtrele acestor hiene numite decani. de cind a aparut bota tarifele au scazut, nu se mai dau cheile de la case, ci doar citeva mii de euro, afectind puternic buzunarul mafiot.

# Foarte adevarat! date 21 September 2011 17:27 +6

Cand a intrat acest domn in barou nu se dadea examen,ai dreptate.se intra in barou pe un simplu interviu.Ai dreptate in tot ceea ce spui!

# zombi date 21 September 2011 17:18 +3

ce fata de scarbit de colegi are omu! il cred. cu personaje ca zamfirica si compania, care-l trag de sfori tot timpul, omului ii trebuie nervi tari, ce sa zic.

# eee date 21 September 2011 17:44 0

nu se dadea examen la asa ziza uniune de avocati pana in 1996,in 1995 a aparut legea 51/legea avocaturii...

# jus date 21 September 2011 17:45 +3

de ce este nenea asta asa de vehement si apara interesele unor retardati gen rufus? de ce se opune concurentei?e simplu. inventindu-se acest examen, ilegal, pentru umplerea buzunarelor unor decani necinstiti, au fost admisi niste netrebnici in barourile inexistente, gen rufus si alti imbeciluti. acesti neterminati, cu studii facute pe baza de traista, refuzati de PIATA, trebuie cumva stimulati. cum? simplu, li se dau oficii. exact asa traiesc lipitorile si lichenii. adevaratii licentiati nu pot accede fiindca se dau niste examene trucate, unde intra cine trebuie, adica perlele de familie si cei cu bani. acest nene nu a dat examen in 1978, el a intrat ca asa era firesc sa fie. ulterior geniile ca el au inventat acest sistem corupt. isi platesc consilieri, isi stabilesc indemnizatii, pe care sclavii sistemului trebuie sa le plateasca. practic ce au facut cei ca asta de mai sus? acest tovaras impreuna cu alti savanti in smecherii, s-au erijat in ceea ce in afaceri se cheama PIATA. in afaceri piata este cea care te mentine sau te ejecteaza. in cazul nostru clientii ar trebui sa fie factori de decizie. ori acesti baieti destepti, s-au erijat in clienti, mentinind un sistem murdar, in care mizerabilii ca rufus s.a. si-au gasit locul. lor li se dau oficii din mila, intrucat clientela merge spre cei care stiu drept.acesti baieti nu vor accepta concurenta, fiindca dreptul de decan s-ar reduce considerabil. nu am auzit niciodata reclamatii la avocatii lui bota, nu am citi despre arestari pt trafic de influenta ori alte infractiuni. in schimb despre marii traditionali citim zilnic ce ispravi fac. acesti oameni se cred vesnici, nu accepta schimbarea, asa a crezut si ceausescu. mentalitatile unor astfel de erori umane nu se vor schimba benevol, ei trebuiesc pusi in fata faptului implinit.chiar si asa vor veni cu explicatii abracadabrante, precum spune nenea asta despre l.3/1948 etc.

# Barourile libere date 21 September 2011 18:06 +5

Ia explicati-mi si mie in ce tara normala, nu vorbesc de triburi si lumea a III-a, exercitarea unei profesii, mai ales liberale, este conditionata de mintea ingusta a unei caste mafiote de politruci fosti seuristi imputiti care si-au castigat existenta din turnarea altora ? nerusinati fara scrupule !!! mafioti imputiti, lua-v-ar draqu odata, ca ne-o ajuns din jeguri imputite ! aceasta profesie frumoasa, avocatura, care in alte tari se practica atat de frumos, cu dedicatie, cu motivatie, cu pasiune, a ajuns in Romania ca in decursul anilor sa fie distrusa de cateva jeguri imputite din cauza carora sa sufere generatii intregi de absolventi de drept care au capacitate si nu au reusit sa devina ceea ce au dorit datorita sistemului corupt. BRAVO Domnului Bota !Ca intr-un final ( aproape in ceasul al XII-lea) a reusit sa sparga aceasta casta mafiota, a reusit sa creeze o structura de avocati.

# Barourile libere date 21 September 2011 18:10 +5

Tineri absolventi de drept ! avocatura este o profesie foarte frumoasa, un mod de viata, inca de pe bancile facultatii pregatiti-va sa deveniti ceea ce va place si sa exercitati aceasta profesie cu dedicatie, pasiune, nu conteaza din ce barou faceti parte, din moment ce este constituit legal, realizati in avocatura ceea ce nu sa reusit de cativa zeci de ani incoace. Bosorogi comunisti si politruci ! lasati tinerii sa va ia locurile, pentru ca nu numai voi aveti dreptul sa profesati, sa va umpleti buzunarele pe spatele altora care cotizeaza cu zeciuiala.

# Mutescu date 21 September 2011 18:35 +1

Unii profesori de la drept le spun studentilor sa nu mearga la Baroul Bota fiindca nu e legal constituit, deh studentii spun: pai normal ca profesorr nostri au dreptate si nu Bota, facultatea de drept din Romania este distrugatoare de personalitate. Studenti ia învatati jurisprudenta

# Cristi P. Sturzu date 21 September 2011 19:20 +3

Nu dau 2 bani pe gandirea nejuridica a tov. Florea. Auzi, "telefonata"... exprimare "mâhnită" de pe vremea intaiului tovaras al tarii. Frati romani, eliberati-va gandirea de reminescentele comunismului. Opriti-va din aceasta mascarada a la Muppets, caci o sa ne rada si curcile europene. PRofesorii aceia de drept (?!?) au facut vizita medicala? Au avizul psihologului pt. a preda? Eu nu cred ca il au.

# Daniel Fenechiu date 21 September 2011 23:55 -3

Chiar credeam ca esti un om rational,ca nu poti cobori la un nivel atat de jos...Se pare insa ca am gresit,esti la fel...Singura voastra arma este calomnia...E trist !

# Robert date 22 September 2011 00:19 +1

Fenechiule, mai scuteste-ne cu propaganda ta ieftina, de 2 bani. De la inceput mi-am dat seama ca nu e mare diferenta intre tine si GANGSTERII "avocaturii" traditionale. Cum adica, singura noastra arma este calomnia !? Bati campii, omule, si inversezi datele problemei. Tu aperi un sistem mafiot si mai esti si mandru ca o faci, in vreme ce pe noi, cei care luptam impotriva avocaturii ticalosite, ne jignesti gratuit. Esti din acelasi aluat cu cei impotriva carora luptam...E trist !

# Cristi P. Sturzu date 22 September 2011 19:16 -2

Ba da, stimabile Fenechiu, am coborat atat de jos pentru ca nu vedeam sa citesc nazbatia lui Florea asta al vostru, care nu stiu cum dracu nu pricepe ce se intampla pe piata acestei profesii liberale. Si sunt extrem de nervos ca tu, ca un om capabil ce te pretinzi a fi, intretii aceasta mizerie. Ai dreptate, sunt la fel. Sunt la fel ca si colegii mei, sunt la fel ca tine, sunt un om CORECT. Asta nu se vede de acolo de unde stai dumneata. Ma asteptam la o reactie matura si mai ales bogata in inteligenta, dar te multumesti sa arunci ironic, din coltul gurii, acuzatia ca eu calomniez pe cineva. Dar de mizeriile alea de colegi de-ai tai care ne insulta si ne fac infractori? Ce zici? Atat poti? Hai ca mi se face greata... Ai coborat rau de tot in ochii mei si regret asta.

# Daniel Fenechiu date 22 September 2011 01:36 -1

Chiar credeam ca esti un om rational,ca nu poti cobori la un nivel atat de jos...Se pare insa ca am gresit,esti la fel...Singura voastra arma este calomnia...E trist !

# popa muresan date 21 September 2011 19:32 +1

acesti mizerabili, autointitulati profesori de drept sunt niste neica nimeni. n-au reusit sa se afirme ca profesori, in schimb vin si baga comentarii trasnite ca sa auda lumea si de numele lor, ptiu nu s-ar mai auzi. asta nu e individul care are pe birou afisat pretul cu 1000 de euro ora de consultatie? parca asa era dat pe aici. asta a facut revolutia, niste zerouri cu titluri pompoase. si mai rideam de ceauseasca.pai aia era doxa fata de maimutoii din ziua de azi. uitati-va la poza astuia, e durduliu, plesneste de bine, cum draq sa mai poata gindi de satul ce este?

# de'veselu' date 21 September 2011 19:42 +1

Ce dreacu fratilor, nu v-ati prins...trebuie lins in c...u...r pt ca tocmai si-au infiintat neshte preteni de-ai luju neshte case de avocatura...vechii tovarasi de la EVZ, Ziua etc..nu se uita si se ajuta..a se citi cabinet Racoviceanu...etc...

# de vasalule,,, date 21 September 2011 19:49 0

esti prost cu capul, ce sa zic, n-ai cu ce sa dai in asia si gata, tu fost coleg cu ei, borasti dupa ce-ti bagi degetul pe gatul pe care ti-a cazut drojdia fix de l ziarele alea. eu asa te miros!!!

# astia am vrut sa scriu date 21 September 2011 19:51 0

dar m-am enervat prea tare si mi-a iesit asia. cred ca acolo ar trebui sa dai tu cu batu...in chineza,******mic ce esti!

# Ovidiu date 21 September 2011 22:00 -1

Doamna Stancu Gheorghe Florean nu e presedinte a niciunei Uniuni, a da a Uniunii desfiintate acu 63 ani, profesorilor de drept care ne denigrati sa b...ti p.... la

# th58m date 21 September 2011 22:09 -2

băi ghită florică, mai lasă-ne dracu” in pace de lipitoare ce esti....in anii in care zici că a-i fi făcut tu o facultate, nu se era posibil dacă nu avea-i dosar de sărăntoc....tactu” cap-ist si măta spălătoreasă si tiitoare....apropo, căt mai ai pensia de colonel sri ??? :-*

# Idiotule date 22 September 2011 00:42 +1

Gabi invata sa scrii romaneste. Nu te mai ascunde sub th58m ca tu nu stii nici sa scrii si nici sa vorbesti. cand vei citi macar un sfert din cat a citit maestrul Florea, atunci sa dechizi gura! Cimpanzeule!

# Ovidiu date 21 September 2011 22:10 0

Oniga si Ucu Faur de la Dimitrie Cantemir Cluj sa faceti la fel

# florea cioaca date 21 September 2011 23:38 +2

bosorogul asta din imagine vorbeste ca un profan in drept . el crede ca da interviul pentru nora pt mama. acest pseudodoctor in minciunologie crede ca prosteste pe badea cirtan de la coada vacii. asta e ca si fenechiu, expirati si depasiti de vremuri, dornici de bani nemunciti. rusine sa ai un asa profesor. dupa revolutie nu am auzit de acest obscur profesor la univ. bucuresti, am auzit de birsan, muraru si multi altii dar de asta probabil ca acum s-a trezit profesor. politichia sa traiasca, ca toti nebunii ajung mari profesori.

# Daniel Fenechiu date 21 September 2011 23:43 +1

E trist ca puteti posta asemenea mizerii...Gheorghe Florea este,totusi,presedintele UNBR si un avocat de o valoare incontestabila. Structura voastra nu va avea -probabil,NICIODATA...un avocat ca omul pe care il balacariti.Spre deosebire de voi acest om nu va injurat,nu va blamat,nu va aruncat invective...si-a spus doar opinia,moderat,raspunzand unei intrebari..Si a vorbit in calitate de presedinte al UNBR,in numele a 23 000 de avocati...E trist sa postati asemenea mizerii...sa va ascundeti in spatele unor pseudonime...sa fiti incapabili sa purtati un dialog civilizat...

# Daniel Fenechiu date 21 September 2011 23:45 -1

E trist ca puteti posta asemenea mizerii...Gheorghe Florea este,totusi,presedintele UNBR si un avocat de o valoare incontestabila. Structura voastra nu va avea -probabil,NICIODATA...un avocat ca omul pe care il balacariti.Spre deosebire de voi acest om nu va injurat,nu va blamat,nu va aruncat invective...si-a spus doar opinia,moderat,raspunzand unei intrebari..Si a vorbit in calitate de presedinte al UNBR,in numele a 23 000 de avocati...E trist sa postati asemenea mizerii...sa va ascundeti in spatele unor pseudonime...sa fiti incapabili sa purtati un dialog civilizat...

# morarescu date 22 September 2011 00:36 0

Fenechiule tu nu stii sa utilizezi cratima! :lol: :lol: :lol: Dupa ce inveti sa scrii, poti reveni!

# mare om bla bla date 22 September 2011 08:31 0

of ce lingai sunt unii. monsenieur fenechiu uraste confratii de la bota dar mai tare uraste gramatica. asta demonstreaza cat de cult esti. lacune inacceptabile la clasa a 5a darmite pt unul care se impopotaneaza cu stiinta. bravaaaaaaaa. vezi de ce nu e bine sa intri cu spaga ? cultura generala nu se vinde, ori daca nu ai cultura generala nu poti avea cultura juridica. fara resentimente ca iar ne acuzi ca injuram cind scriem adevarul aici sa vada lumea cum sta treaba in tara mincinosilor.

# E.A. date 22 September 2011 00:20 -1

Mi-e scarba de aceste comentarii, lipsite de logica si bun simt. Stimati BOTANISTI, ce va pretindeti demni de profesia de avocat, afara de luju.ro, o carte de cand nu ati mai deschis? Singura voastra modalitate de abordare a unui subiect este insulta? ATAT va duce capul si va meritati soarta! RUSINE!

# Eba date 22 September 2011 00:30 +1

Sa-ti fie scarba de CASTA MAFIOTA din care faci parte, nerusinato ! Ati parazitat profesia de avocat si ati vrea sa nu se schimbe nimic, securistilor !!!

# E.A. date 22 September 2011 00:25 -1

Mi-e scarba de aceste comentarii, lipsite de logica si bun simt. Stimati BOTANISTI, ce va pretindeti demni de profesia de avocat, afara de luju.ro, o carte de cand nu ati mai deschis? Singura voastra modalitate de abordare a unui subiect este insulta? ATAT va duce capul si va meritati soarta! RUSINE!

# E.A. date 22 September 2011 00:27 0

Mi-e scarba de comentariile de aici... vocabularul, exprimarea si lipsa de bun simt a acestor pseudo-avocati, nu-i fac decat mai PARALELI decat sunt fata de demnitatea acestei profesii.

# Totti date 22 September 2011 00:35 +2

Ti-e frica ca n-o sa mai poti lua SPAGA, PARALELO CU LEGEA !? Ti s-ar fi potrivit de minune un post de activista de partid comunist, sectia PROPAGANDA !

# pt E.A. date 22 September 2011 14:01 +1

scirba sau greata? nu confunda termenii. iti recomandam urgent un control la ...scirba.

# pt BOTANISTI date 22 September 2011 00:40 -1

nu va suparati pe colegii care va dojenesc. Frustrarea voastra e de inteles. Sincer, pe mine m-ati impresionat. este adevarat ca avem o cotizatie substantiala de 10% din venituri si ca ni le permitem, este adevarat ca voi nu veti putea niciodata sa beneficiati de avantajele noastre. Imi este mila de voi si daca frustrarea voastra se acutizeaza, nu ezitati ca in lipsa posibilitatii de a efectua oficii si fara a mai fi nevoie sa inselati si sa mintiti clientii pentru 1000 de lei, sa postati aici un numar de cont in care noi astia care avem si clienti, suntem si in legalitate, avem sedii imense, sa va donam, lunar o cota din castigurile noastre. trebuie doar sa intindeti mana, atat!  

# pt mafioti date 22 September 2011 01:06 0

Voi nu sunteti in legalitate, ci sunteti tolerati datorita faptului ca sunteti rude sau soti de "avocati", magistrati ori politruci. Noua ne este sila de voi intrucat ati parazitat profesia de avocat, lucru de care, evident, sunteti mandri. Voi sunteti oglinda Romaniei; corupti, mincinosi, incompetenti, aroganti. Daca ar mai avea loc o revolutie, voi si magistratii, care va protejeaza, ati fi cei vanati!

# Marea adunare date 22 September 2011 08:36 +1

Aloooo…Draji cuonsetatenyi, am infiintat consiliul national supriem dye aparare a profesiii noastri in fata atacurilor acestuor avocati cari nye strica cuoncurentia, care nye paralizeaza si nye opresc din cursul firesc al coruptiii si cumetriiluor pe cari le avem si pie care dye 20 dye ani le construim, acestia incearca din toatye putyerile sa profesieze o meseriii libiera, in alte tari civilizate garantata, in acest siens am plasat oamini binye priegatiti, tupeisti si fara scrupule, lingai, uobraznici si nyerusinati, pientru a monyitoriza activitatile instantelor si pientru a inyerveni si a stopa infaptuirea actului juridic. Acesti puolitruci dyin randurili noastri sunt special pregatiti si trimisi pentru a se plimba prin instante si a idyentifica botistii, ce e drept, sunt remunyerati din cotyzatiile si zeciuielile pe care voi le platiti ca prostii.

# Marea adunare date 22 September 2011 08:39 0

Plan cincinal : vuor fi creeatye cuomisii speciale pentru plata dyespagubirilor pe care vuom fi uobligati sa le platim, pestye scurt timp, acestora, la presiunylii unyunyiii ieuropiene si a ciedo.Huraaaaaaaaaa, huraaaaaaaaaaaa, traiascaaaa cumetriaaaa. Cei din randurili noastri, ce nu accepta munca patriuotica si oficiile, vuor fi pietruiti, dojeniti, mai apoi iexpulzati din randurili noastri. Huraaaaaaaa.....Huraaaaaa....Guraaaaaaaaa.

# Cornel date 22 September 2011 08:15 0

Cele 5 degete ale lui Florea înseamna 5 august

# Avocat Ovidiu Nistea date 22 September 2011 08:17 +1

Cum va explicati ca s-au dat pana acuma peste 400 nupuri mentinute prin hotarari judecatoresti si 29 achitari: peste 1000 procurori si judecatori au consfiintit legalitatea noastra, 9 hotarari ale Înaltei Curti de Casatie si Justitie

# Cristi P. Sturzu date 22 September 2011 19:23 0

Nu te mai cazni ca nu-si explica nimeni hotararile instantelor in favoarea structurii Bota. Nu-si explica pentru ca nu au nici de ce, nici pentru ce si nici cu ce. Asa ca, vezi bine ca nici analiza CSM-ului nu conteaza, pentru ca inca exista un Predoiu care in loc de ministreala la justitie, o arde frenetic pe coclauri, tragand de sfori...pardon, tragandu-se de sfori.

# john date 22 September 2011 10:22 +3

cred ca in curand ''razboiul avocatilor o sa ia sfarsit'' pe motiv ca o sa constate ambele tabere ca nu are sens conflictul, oricum daca motivul certurilor este invidia pe concurenta efoarte josnic pentru avocati si cu atat mai mult pentru juristi(oameni cu studii superioare) terminati odata cu blamarile nefondate! cine vrea sza fie avocat are 2 posibilitati unbr-bota sau unbr-florea...unbr-bota cu toate actele in regula....

# Rufus™ date 22 September 2011 15:20 -1

Așa e... Problema e ca eu unul aș intra în pământ de rușine să fiu asociat cu un neandertalian ca Bota și alți abjecți care postează de zor pe acest forum și în rest își câștigă existența ÎNȘELÂND oamenii că sunt "avocați". În schimb îmi face o deosebita onoare să fiu asociat cu oameni ca Gh. Florea, Zamfirescu, Iordăchescu și alți avocați mari care au reprezentat breasla avocaților de-a lungul timpului, și care mă fac să-mi plec fruntea de rușine realizând că nu voi putea sa mă ridic vreodată la nivelul lor profesional. Și în același timp mă îngrozește gândul că discipolii lui bota îl idolatrizează pe acest semidoct patetic născut la OTV și care se autointitulează „avocatul bombă”. Vă dați seama care e nivelul la care se află aceste ființe abjecte dacă idealul lor e sa ajungă la stadiul superior de maimuță care actualmente este atins doar de maestrul lor absolut - pompiliu... Terifiant!!!

# opinie date 22 September 2011 15:45 +1

Va salut Cum puteti vorbi despre "inselaciune" din partea unor persoane care detin toata documentatia titularizarii pe profesia de avocat si chiar mai mult decat o documentatie completa?? Cum spuneti ca "va face onoare" de a fi coleg cu asemenea personaje mai mult decat "manjite" cu o groaza de porcarii si manareli abjecte?? Spre cunostinta dvs. (desi, nu cred ca nu stiai deja) PRESA a fost cea care l-a denumit pe dl. Bota "avocatul bomba". Nicidecum nu exista o autointitulare in acest sens!! Termenul de "dicipol" folosit cu o asemenea incarcatura de dispret, nu are nimic de-a face cu calitatea de avocat intr-o structura perfect legala!! Cat despre termenul de "fiinte abjecte" de unde stiti dvs. ca acesti colegi sunt sau nu abjecti?? Ce sa mai spunem despre cei din propria dvs. ograda si pe care i-ati amintit in parte, mai sus. Nu este corect a se face afirmatii de acest gen si atat de rau-voitoare, atat timp cat nu se cunoaste integral adevarul si situatia unei probleme. Cu stima

# rufus-cutfus date 22 September 2011 16:08 0

Dincolo la cei traditionali iti da chitanta dupa ce dai dreptul sa intri!Bravo ai doua oase cadou pt intelingenta ta de tabla!

# Rufus date 22 September 2011 21:53 0

@opinie 1. Cand am afirmat ca-mi face onoare sa fiu asociat cu avocatii care au condus de-a lungul timpului breasla avocatilor, m-am gandit exclusiv la profesionalismul acestora ca avocati. cu privire la manjeala de care vorbiti, eu nu am probe. dar nici nu va contrazic desi nici dvs nu aveti probe. 2. daca intrati pe situl OFICIAL www.bota.ro puteti observa in titlu, alaturi de numele mentorului dvs, sintagma "avocatul bomba" 3. fiintele abjecte la care m-am referit sunt cei care si-au facut un obicei in a umple aceste forumuri de porcarii si injurii. imi cer scuze fata membrii decenti ai uniunii dvs. si n-am vrut sa jignesc persoane pe care nu le cunosc! 4. problema barourilor paralele o cunosc suficient de bine cat sa am o parere. si indiferent de "legalitatea" unora sau altora, calitatea profesionala a celor traditionali este NET superioara (cel putin la nivel macro) cu respect!

# Pt RUFUS: date 22 September 2011 16:34 0

Pt Rufus. Mai Rufuse, din postarea anterioara si acele acuze absolut nefondate adresate atat lui Bota cat si unei intregi uniuni care are cca. 3000 de suflete, uniuni care este constituita cu acte, cu decizii, mai mult fiecare este inregistrat la Finantele Publice si plateste impozit pe venit, taie chitante si lucreaza de dimineata pana seara pentru clientii lor, din postarea ta se vede ce ABJECT, ORDINAR, LINGAU, IMPUTIT, SI INGUST LA BIBILICA ESTI ! Mai, TEM......LE inca nu ti-o ajuns la creierul ala inca nedezvoltat fizic si psihic, spiritual, faptul ca exista structura legala Bota ? Cred ca esti genul de om fara nicio coloana vertebrala care cara genti toata ziua si face cafele unor sarlatani ca cei mentionati insasi de tine, cu cuvintele tale. Daca marii avocati se vor trezi sa semneze pentru aderarea la o noua uniune, stati linistiti ca nu ei sunt vinovati, asa ca pot sa se priveasca in ochi linistiti cu privirea limpede, pentru ca cei ce conduc raspund.

# Pt RUFUS: date 22 September 2011 16:38 0

Unii vor raspunde, putini ce e drept, dar vor raspunde pentru toti laolalta privit ,,ut singuli’’, asa ca deocamdata, draga Rufus, pune-ti prezervativul, la a II-a folosire, pe gura, sa nu dai afara ceea ce trebuia sa dai afara pe dos ! si baga-ti ghearele si-n gat, sa-ti plesneasca FIEREA.

# opinie date 22 September 2011 15:34 0

Va salut cu respect Ne putem intreba, poate, la un moment dat, toti astia, mari avocati, se vor trezi ca trebuie sa semneze cereri de inscriere intr-o eventuala noua Uniune cu acte in regula... cum se vor mai privi in ochi unii pe altii? Dar cum vor privi in ochi pe cei pe care ii tot hulesc de atatia ani si ii discrediteaza...? Probabil ca nu vor avea nicio rusine... Cu stima

# Pt Rufus date 22 September 2011 15:35 0

Rufuse, nu mai dureaza mult si-ti vom afla adresa, sifilitic ordinar ce esti !!!

# Rufus™ date 22 September 2011 15:54 0

strada Nucșoara nr.4 :lol:

# gaby date 22 September 2011 16:29 0

gata cu comentariile subiectul pare expirat si lipsit de noutate...noapte buna baieti  :lol:

# ionut maita date 22 September 2011 16:39 -1

recent am avut 2 procese grele unul in civil si unul in penal, am intrebat de un avocat bun si o cunostinta mi-a recomandat o doamna avocat care mai apre so pe la tv,am contactat-o si m-a sustinut iar intr-un an de zile pe perioada proceselor a dat dovada de mult profesionalism evident ca am castigat cu ea...nu stiu din ce barou face parte e din baroul bucuresti dar nu stiu de unde de la bota sau florea nu e i9mp pt mine imp e ca este o avocata foarte buna o recomand uite site-ul ei http://www.birou-avocatura-lupu.ro/

# e din baroul paralel avocata lupu date 22 September 2011 17:22 0

am cautat in tabloul celor doua uniuni de avocati si lupu apare la bota in tablou  lupu&partners

# e din baroul paralel avocata lupu date 22 September 2011 17:23 0

am cautat in tabloul celor doua uniuni de avocati si lupu apare la bota in tablou  lupu&partners

# Rufus date 23 September 2011 16:17 -1

Vaaaai ce buna e doamna lup, avocata paralela!!! recomandata cu tot cu site! Reclama ieftina! cine o fi deschis discutia asta? tu esti scufita rosie? 8)

# RUFUS GOGONATUS date 22 September 2011 17:02 0

prietene , ia sezi in doua labute ca sa-ti dam zaharel... :D :D :D  tot asa schelai si in instanta ??? sau acolo mârâi la colegii din partea adversă... dacă nu eşti cuminte o să chemăm hingherii şi o să ne răstim la tine cu TRADIŢIONALUL  MARŞ JAVRĂ!!!! ;-)  

# maxu08 date 22 September 2011 17:26 +1

jenante si penibile mesajele postate cu ocazia acestei tematici, indiferent cine le posteaza si din ce barou face parte. sunt de acord cu dl Fenechiu - daca te respecti ca persoana si profesionist al dreptului, exista niste limite sub care nu te poti cobori. Aici am vazut multi dintre avocati (nici nu ma intereseaza din ce barou fac parte) care au coborit cu mult sub limita admisa si asta spune tot despre calitatea lor ca persoana si profesionist. pacat, mare pacat.

# rufus date 22 September 2011 17:36 0

si aici traditionalii nu se dezmint. ia priveste la acest pisoi de rufus. un mic pervers.

# pt maxu08 date 22 September 2011 17:41 0

Comentariul tau e intr-adevar unul de bun simt. Nu pot insa sa nu remarc ca esti, din pacate, partinitor. Nu te-au deranjat afirmatiile lui Fenechiu, care a spus, citez "singura voastra arma este calomnia". Cu alte cuvinte, Fenechiu, care apara un sistem MAFIOT, inverseaza datele problemei. Hotul striga hotii!!!

# barbi date 22 September 2011 17:42 0

nici cu Botangiul nu mi-e rusine, ca are in el numai artificii. maine poimaine il vezi acirand la functia de ministru al Justitiei intr-un inchipuit guvern D.D.

# maxu08 date 22 September 2011 17:56 +1

nu l-a aceasta parte a mesajului sau m-am referit ci la ideea generata de mesaj. postarile penibile vin din ambele parti, fara discriminari. imi cer scuze daca am dat senzatia ca sunt partinitor, nu a fost in intentia mea

# da barbi date 22 September 2011 18:53 +1

oricum bota e de 100 de ori mai valoros decat predoiu sau orice alt avocat traditional.

# maxu08 date 22 September 2011 18:57 +1

@da barbi - ai si o scara de valori in baza careia ai facut aceasta apreciere? spun ca nu ai dreptate deoarece eu personal, ca avocat traditional, nu ma simt inferior nimanui intr-un raport de 1:100. si nici superior. generalizarile de acest tip fac mai mult rau si jignesc oameni degeaba, doar ptr ca tu ai niste nemultumiri fondate sau nu.

# Robert date 22 September 2011 19:41 +2

maxu08, daca macar jumatate dintre "traditionali" ar gandi ca tine, ne-am intelege extraordinar. Aproape ca nu-mi vine sa cred ca printre "traditionali" pot exista si oameni cu bun simt si gandire democratica, cum ai tu. Pentru asta, esti de admirat.

# da barbi date 22 September 2011 20:34 0

prin ce v-ati remarcat voi traditionalii? bota macar a intrat in istorie.

# Rufus date 22 September 2011 22:07 0

bota o sa intre in istorie ca cel mai mare debil mintal... unii se cred mihai viteazu altii se cred doar... avocati! cat de imbecil trebuie sa fii sa compari istoria avocatilor care incepe din 1831 (baroul bucuresti) cu istoria unui produs OTeVist din vremurile mizere pe care le traim noi acum???

# mojave date 22 September 2011 22:09 0

Si-n tine o sa crape fierea de ciuda si o sa mori in cele mai groaznice chinuri. Loaza!

# pt Rufus=Adrian... date 22 September 2011 22:45 -1

Obsedatule, de dimineata pana seara il injuri pe Bota, noaptea ai cosmaruri cu el si cu toate acestea de ce ti-e frica nu vei scapa ! Gunoiule ordinar, Bota nu mai are demult treaba cu OTV-ul, l-a "lucrat"colegul tau, asa-zisul avocat traditional al postului, Fenechiu, cel care face greseli gramaticale elementare. Esti de-a dreptul gretos !

# adrian+măta=love date 23 September 2011 12:06 -1

poate nici tu nu mai ai demult treaba cu mumă-ta, asta nu inseamna ca nu dumneaei te-a creat si te-a crescut. ;-) din pacate insa nu as putea spune "cu succes". esti un esec de care pana si dansa e dezamagita, sunt sigur...

# pt Pompilius=Balamuc date 23 September 2011 13:05 -1

sper ca tu insuti scrii aceste mizerii de mesaje pompilica. daca nu, daca exista vreun fanatic atat de mare incat sa se murdareasca in halul asta pentru tine atunci eu cred ca ma retrag din discutii. pt ca e periculos cu asa maniaci lipsiti de creier. totusi sunt 99% convins ca tu insusi esti atat de ordinar si ingalat. nu ai minimul decentei cat sa folosesti acelasi pseudonim... asa de dragul artei. esti ca afganii aia din pesteri... si cand te gandesti ca un astfel de subom a reusit sa insele mii de oameni care s-au inscris CU BANI in ong-ul lui ca sa devina para-avocati! daca asa tii stindardul atunci va prevad un viitor scurt si macabru!

# pt Rufus erectus date 23 September 2011 13:27 0

Esti un homo erectus si nimic mai mult. Ai crezut ca daca il injuri pe Bota zilnic, o sa te bage in seama, obsedatule, insa n-ai avut acest noroc. Apropo, tu te retragi de la discutii !? Imbecilule, pentru tine a injura mai rau ca la usa cortului inseamna a purta discutii ! Tu nu esti fanatic, ci esti pur si simplu schizofrenic !!

# Rufus date 23 September 2011 16:07 0

te-ai suparat? :-*

# ai facut ochi rufus date 22 September 2011 22:58 0

:D ai aparut urecheatule? nu ai terminat cu injuraturile?

# rufus o sugus date 23 September 2011 13:32 +1

Se vede cu mare usurinta cat esti de limitat in gandire. Despre logica nu vorbesc pt. ca te-as jigni si mai mult. Ce are istoria avocaturii (1831) cu desfiintarea barourilor (1948). Avocatura este o profesie liberala, barourile sunt asociatii profesionale. Cabinetul de av ocat este o forma de exercitare a profesiei. SI tu, de exemplu, poti infiinta ULAR "uniunea latrailor anonimi din ROmania". Poti infiinta chiar un partid cu acelasi nume, cu conditia sa mai pui un P in fata. :lol:

# morarescu date 22 September 2011 20:48 +2

"Imi iei locul de parcare, ia-mi si handicapul". Postati cu numele meu si bine faceti. Lasand gluma la o parte, Fenechiu a atins un punct sensibil. Demnitatea de presedinte UNBR poate fi sau nu contestata, subiect de discutie poate fi legalitatea barourilor paralele, insa valoarea AVOCATULUI Florea este de necontestat ! Pana la urma, orice profesie are nevoie de repere profesionale.Macar atat.

# Boby date 22 September 2011 21:00 0

Nu, subiect de discutie pote fi legalitatea barourilor "traditionale". In plus, nu ne intereseaza valoarea lui Florea, ca jurist, aici parerile sunt impartite, ci de neacceptat este faptul ca acesta apara cu inversunare o CASTA MAFIOTA, in detrimentul reformatoarei UNBR-Bota.

# pt morarescu date 22 September 2011 21:18 -1

am vazut ce avocat valoros este nenea asta caruia nu doresc sa-i pomenesc numele. orice individ care contesta un fapt evident nu este altceva decat un paranoic. cum sa sustii niste aberatii care trezesc ilaritate? poate pe tarani sa-i prosteasca cu prostiile si ineptiile debitate. eu unul nu am nevoie de un asemenea reper imoral.

# Cristi P. Sturzu date 22 September 2011 22:04 +2

"Legalitatea barourilor paralele", asta da discutie, ce sa zic. Despre desfiintarea barourilor in '48, nici o vorba...ciocu' mic si joc de glezne, sa nu ne auda tovarasu' ca ne taie la salar. Pana unde si pana cand mai prostiti lumea care va sufla in coarne?

# SMH date 22 September 2011 21:55 +2


Citeza pe morarescu
"Imi iei locul de parcare, ia-mi si handicapul". Postati cu numele meu si bine faceti. Lasand gluma la o parte, Fenechiu a atins un punct sensibil. Demnitatea de presedinte UNBR poate fi sau nu contestata, subiect de discutie poate fi legalitatea barourilor paralele, insa valoarea AVOCATULUI Florea este de necontestat ! Pana la urma, orice profesie are nevoie de repere profesionale.Macar atat.
ACESTA ESTE sigur maestrul Morarescu. Textul cu luatul locului din parcare este des intalnit intr-o anumita tara, vizitata des de dansul...:)) Botanistii nu cunosc fineturi de genul asta. Pentru ei, acelasi mesaj ever: marsh in biblioteca paparudelor!

# pt SMH date 22 September 2011 22:03 -2

Tu de unde ai mai aparut, penibilule !? Pe noi ne-ai omorat, (cu "fineturi" de genul asta), da' cu calu' ce-ai avut ?

# baroi desfiintat date 22 September 2011 22:07 0

In Botswana, cumva? Apropos, cand zici "botanisti" te gandesti la ce ma gandesc si eu? Primesti vreo moneda a statului Botswana daca latri aiurea, de foame?

# koko pt analfabetul cu "baroi" date 23 September 2011 09:34 0

primesti ce vrei tu, noi iti dam fara sa stai la rind. :D :D

# Cristi P. Sturzu date 28 September 2011 10:15 -1

Stimate colege si stimati colegi, Joi 29 Septembrie va avea loc Congresul Avocatilor - structura legal infiintata, tot la Palatul Parlamentului, Intr. Izvor. Detalii gasiti pe www.bota.ro. Va rog respectuos sa gasiti disponibilitatea de a participa la toate evenimentele propuse de dl. presedinte Bota Pompiliu, in cadrul programului de maine, 29 Septembrie 2011. Va multumesc si va adresez expresia intregii mele consideratii. Av. Sturzu P. Cristi

# nemultumit date 28 September 2011 12:52 0

eterna intrebare la congres : cum mai e situatia, suntem tot prigoniti, cand ne vom impune ? eternul raspuns : luptam in continuare, vom invinge, veti vedea ce raspuns vom primi de la... ! nu vi s-a luat de aceste eterne fraze ? haideti sa cerem ceva concret decanului, el se umple de bani si noi suferim. nu-mi miroase a bine !

# Cristi P. Sturzu date 28 September 2011 13:29 -1

Ai citit macar, inainte de a abera aici, programul Congresului? Daca ai obosit, cere-te afara. Dar nu veni cu latraturi "a la traditionali", ca nu-ti face cinste. DACA ai ceva constructiv in tartacuta, vino cu o idee, cu o propunere. Asa, de behait aiurea, toata lumea stie si poate.

# nemultumit date 28 September 2011 14:01 +1

la protest, cati vor fi ! 10 persoane, eu unul nu vin, mi-e rusine de situatia actuala, ma vede lumea la OTV. s-a discutat cu un post serios macar? dac e sa fim filmati tot de cei de la OTV, va spun adio, nu-i de mine! acei avocati sunt exemple de dat? aduceti un avocat decent, cu renume, nu ca in Caragiale, calicii, popa si moflujii! un nume in lumea avocaturii? deja am mari indoieli cu privire la cei ,,patati" care ne reprezinta. raman in continuare total NEMULTUMIT !

# avocat - Baroul Bucuresti date 29 September 2011 00:06 0

Domnu' Sturzu, voi la botanisti nu aveti bani de-un mail, reclama, ceva ? Sa va chemati latraii la congresul al coispelea? Pai ne plictisesti pe luju cu congresul vostru de 2 lei? Lasaaaa-neeee, lasaaaa-neeee!

# Cristi P. Sturzu date 29 September 2011 19:20 0

Vai, cata politete te chinuieste, mai draga...MA mir ca mai poti dormi noaptea. Sau poate ca tu dormi ziua, precum liliecii. Noaptea bantui pe net. :lol:

# Cristi P. Sturzu date 29 September 2011 19:21 0

Si daca ai fi semnat cu "avocat in Baroul Bucuresti cel desfiintat in 1948", ai fi castigat toata pasiunea mea pentru tine. ;-)

# Cristi P. Sturzu date 29 September 2011 19:23 0

Sau poate doar ai vrut sa elucubrezi nitel, ca sa-ti mai descarci frustrarea.?!? De la "mâhnire" ti se trage?

# avocat-baroul bucuresti desfiintat? date 29 September 2011 09:24 0

n-ai somn piciule? e bine, inseamna ca va roade constiinta sau cosmarul. ai grija, ca uneori cosmarul poate intra in poponet. :D

# nemultumit date 29 September 2011 09:30 0

auzi, ma, de ce nu esti la protest acum? sau esti vis-a-vis pe trotuar, curajos cu caca la popou?

# alt nemultumit date 29 September 2011 10:35 0

sunt in spatele tau poponarule

# oooo date 29 September 2011 18:53 +2

mai papagalilor traditionali, voi pentru mosneagul din poza luptati?????el se alege cu banii si voi cu ...prostia.

# Cristi P. Sturzu date 29 September 2011 19:27 +1

Eu cred ca daca domnul din foto ar da dovada de o minima intelegere a realitatii, fara sa mai asculte orbeste comanda la Pradoiu - Zamfirescu, profesia NOASTRA ar deveni ce a fost odinioara. Am spus CORECT a NOASTRA, pentru ca este a NOASTRA, nu este nci a lor nici a altcuiva. Este a NOASTRA, a avocatilor.

# carmen faur date 5 November 2012 11:42 0

Eu vreau sa ma inscriu in baroul Bota . Poate cineva sa-mi spuna ce ma asteapta ? Stiu ca avocatii din baroul Bota sunt hartuiti de cei din barourile clasice ... M-am hotarat dupa examenul de anul acesta de la unbr (clasic )! Credeti-ma ca acolo se intra numai pe spaga si relatii ! potrivit baremului am scris tot la penal si procedura penala , insa mi-au dat note  mici chiar si asa ... Sunt convinsa ca mi-au dat note mici doar ca sa nu iau examenul !! Pana acum am crezut in corectitudinea acestui examen , insa cei care corecteaza nu sunt corecti , examenul este sinteza iar cei care corecteaza profita de acest lucru apreciind totul foarte subiectiv . Eu am dat examenul sa devin definitiv , aici este mai greu !! La stagiari e mai usor , pentru ca au nevoie de stagiari ...

# coleg date 5 November 2012 14:31 0

Inscrie-te, stimata viitoare colega. Si fa-ti treaba cu seriozitate si cu diligenta maxima. Nu-i baga in seama pe latrai. Si eu am fost hartuit, si i-am pus pe toti la punct. Ultima oara am fost hartuit de o blonda "traditionala" si nu pot sa zic ca nu mi-a placut. Cu judecatoarele n-am incercat, dar niciodata nu e prea tarziu.

# Tara formei fara fond ( av.) date 5 November 2012 14:36 0

La baroul Bota, singurul lucru inca neclarificat, care exista in acest moment este faptul ca unii judecatori, datorita relatiilor si increngaturilor cu anumiti avocati traditionali, se folosesc de acest fapt si anume ca mai exista pe lumea acesta si alti avocati, altii decat ,, de ai lor'', fapt foarte deranjant, desigur, ce sa zic? numai la noi se poate intampla asa ceva. Mult nu le mai merge nici lor, pare-se ca se miscxa lucrurile in bine, Slava Domnului.La Bota nu sunt zeciuieli, nu sunt exploatari, etc. Esti pe cont propriu, cu bagajul de cunostinte acumulat in facultate, pe care mai apoi trebuie sa-l dezvolti in favoarea si beneficiul tau si al clientului(daca esti avocat). Regretabil este insa faptul ca unii, ca si tine, de abia acum se trezesc si realizeaza unde si din ce fel de tagma avocateasca fac parte!dupa ce se ard facand parte si participand la examene trucate in fel si chip, cu banii dati si pe nicaieri.Demn de urmat, insa este si faptul ca ai ales sa fii ,,libera'' in 

# Tara formei fara fond ( av.) date 5 November 2012 14:40 0

ca ai ales sa fii ,,libera'' in a exerciata si a profesa o profesie frumoasa cum este avocatura, unde poti sa te desfasori cum doresti, fara constrangeri, fara apasatoarea sarcina a zeciuielilor si speriata de sanctiuni de excludere, daca intarzii cu cotizarea 1 luna. Trebuie insa sa stii ca totul depinde de tine, cum evoluezi in profesie, necesita mult studiu, multe abilitati profesionale, vocatie si motivare. Numai bine, spor la lucru si implinitea tuturor dorintelor, profesionale!

# coleg date 5 November 2012 14:47 0

Respect!

# unbr date 5 November 2012 11:51 0

daca te inscrii la bota, unii judecatori te vor primi, altii nu. In cel mai rau caz vei avea plangeri penale finalizate cu NUP. Nu ai ce pierde.

# pt. carmen faur date 5 November 2012 12:21 0

Se apropie ziua in care judecatorii mafioti(deci, nu vorbim de cei corecti !) nu vor mai indrazni sa faca jocurile castei mafiote, unbr-Florea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva