4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII SI-AU GASIT O PARTENERA NOUA – Spalatura facuta de “Brigada Nufarul“ din CSM in cazul procurorului Bogdan Codreanu de la Parchetul Tribunalului Brasov a fost desavarsita de completul sefei ICCJ Corina Corbu. Inalta Curte a confirmat “achitarea” lui Codreanu in dosarul disciplinar in care era acuzat de “nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 February 2021 10:59
Vizualizari: 5380

Dupa celebra sefa a Inaltei Curti Livia Stanciu, procurorii si-au gasit o noua partenera. Vorbim de aceasta data despre procurorii din CSM si tot despre o sefa a Inaltei Curti, e drept mai putin celebra, si anume judecatoarea Corina Corbu (foto).


 

Completul Corinei Corbu a desavarsit in urma cu cateva zile spalatura facuta de Sectia de procurori a CSM in materie disciplinara, cunoscuta sub denumirea de “Brigada Nufarul”, in cazul procurorului Bogdan Codreanu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Completul de 5 judecatori ICCJ in materie civila - format din judecatorii Corina Corbu, Marian Buda, Veronica Nastasie, Minodora Condoiu si Mihaela Paraschiv - a respins in urma cu cateva zile, la 1 februarie 2021, recursul Inspectiei Judiciare fata de hotararea Sectiei pentru procurori a CSM prin care fusese respinsa actiunea disciplinara exercitata impotriva lui Bogdan Codreanu. Cu alte cuvinte, completul Corinei Corbu a mentinut “achitarea” dispusa de “Brigada Nufarul” in dosarul in care Bogdan Codreanu fusese trimis in judecata pentru posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”.

 

Iata minuta ICCJ din 1 februarie 2021 (dosar 2756/1/2020):


Minuta deciziei nr. 23. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 8P din 14 iulie 2020, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 2/P/2020. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 1 februarie 2021”.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara (vezi facsimil):


Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Codreanu Bogdan, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, pentru savarsirea abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. i) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata”.

 


Comentarii

# santinela date 8 February 2021 07:57 +5

Incet,incet, asta devine mai ceva decit a fost rusinea justitiei romanesti Livias a lu Stanciu !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva