26 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL CALIN ESTE PERICOL PUBLIC – Compania Unifarm il ingroapa pe procurorul Calin Radu Bogdan de la PJS1, care a pus sub sechestru aproape 10.000 de teste pentru detectarea coronavirusului. Unifarm confirma ca testele blocate de procurorul Calin nu au nicio problema: “S-a apreciat ca dispozitivul este conform si autentic... Unifarm a valorificat, cu feedback extrem de pozitiv, primul lot de 4.500 teste” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 aprilie 2020 14:08
Vizualizari: 9760

Procurorul Calin Radu Bogdan (foto) de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 trebuie dat urgent afara din magistratura si inculpat pentru abuz in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor. Asta dupa ce a blocat de capul lui aproape 10.000 de teste pentru detectarea infectarilor cu coronavirus, desi acestea sunt cat se poate de conforme, punand astfel in pericol sanatatea romanilor. Iar valabilitatea testelor este confirmata chiar de catre compania Unifarm.


 

Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in articolul “Procurorul, complice cu Covidul”, publicat marti, 7 aprilie 2020, procurorul Calin Radu Bogdan de la PJS1, cu o vechime de doar doi ani in magistratura si semnatar de memorii #rezist, a pus sub sechestru 9.360 de teste pentru detectarea infectiilor de coronavirus, precizand ca asteapta ca acestea sa fie expertizate de specialisti (click aici pentru a citi). Intre timp insa, compania Unifarm a oferit o serie de clarificari care pur si simplu il ingroapa pe procurorul Calin. Mai exact, intr-un raspuns prezentat in premiera de jurnalista Oana Zamfir de la Antena 3, Unifarm arata ca testele puse sub sechestru de procurorul Calin sunt conforme si autentice. De asemenea, Unifarm dezvaluie ca a valorificat deja 4.500 de astfel de teste, cu feedback extrem de pozitiv, ca a blocat un lot de 40.000 de teste, dar si ca a mentinut activa comanda pentru diferenta de 80.000 teste.

Inainte de a prezenta raspunsul Unifarm, amintim ca furnizorul ale carui teste au fost sechestrate a formulat plangere penala impotriva procurorului Calin Radu Bogdan de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 pentru abuz in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor (click aici pentru a citi). Conform aparatorului companiei care a furnizat testele blocate de procurorul Calin, avocatul Mihai Dragan, plangerea depusa in atentia Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea a fost inaintata catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Totodata, conform unei informatii de ultima ora prezentata de jurnalista Oana Stancu, dosarul in care au fost sechestrate cele 9.360 de teste va fi coordonat administrativ de Parchetul General.

 

Iata clarificarile Unifarm care dovedesc abuzul procurorului Calin Radu Bogdan de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1:


“In legatura cu testele VivaDiag COVID-19 lgM, lgM/lgG, va transmitem prezenta clarificare:

In perioada pre-contractuala, pe baza documentelor-avize (incl. cel emis de ANMDMR), certificari, prospect, studii medicale, etc, in cadrul CN Unifarm SA s-a parcurs procedura specifica de due diligence pentru a stabili, in principal, daca dispozitivul medical in cauza indeplineste conditiile legale pentru a fi comercializat pe piata din Romania.

S-a apreciat ca dispozitivul este conform si autentic, ca este creat pentru a depista mariri (elevatii) ale antigenilor lgM si lgC, specific infectiei cu coronavirus (incl. COVID-19) si care, incepand din ziua a 4-a de la infectare, poate detecta aceste elevatii cu o rata a preciziei/coincidentei rezultata din studiile clinice efectuate pentru acest test – Raportul aferent, emis in luna februarie 2020, fiindu-ne pus la dispozitie inainte de semnarea contractului (03.03.2020).

Astfel, in cazul de fata, s-a avut exact reprezentarea faptului ca principiul clinic avut in vedere de producator cand a creat (proiectat si dezvoltat) testul a fost cel de detectare a anticorpilor lgM si lgG COVID-19 prin tehnologia imunotestelor, fapt ce ne-a convins sa angajam juridic si financiar o cantitate de 124.500 teste, in 3 loturi distincte.

Facem mentiunea ca CN Unifarm SA valorifica aceste dispozitive medicale catre unitati specializate din cadrul sistemului public de sanatate (preponderent), dar si catre sectorul privat (in limita stocului disponibil). Niciodata, insa, catre end-users.

In acest moment, CN Unifarm SA a valorificat, cu feedback extrem de pozitiv, primul lot de 4.500 teste si a blocat pe stoc al doilea lot de 40.000 teste receptionate, in asteptarea solutiei juridice a unitatilor de Parchet de pe langa Judecatoria Sectorului 3 si Sectorului 1, pentru cauzele ce vizeaza acest produs. Insa, a mentinut activa comanda pentru diferenta de 80.000 teste, pentru care a solicitat furnizorului (…) sa nu suspende procesul de livrare, in scopul de a crea stoc la dispozitia entitatilor ce gestioneaza criza pandemica generata de COVID-19”.

 

UPDATE

In urma aparitiei articolului de fata, Compania Nationala Unifarm SA ne-a trimis o serie de precizari, pe care le puteti citi integral mai jos (vezi facsimil):

 


Comentarii

# Cetateanul date 8 aprilie 2020 14:49 +19

S-a abrogat ”exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală”?. În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății cere statelor să realizeze cât mai multe testări ORICE îngrădire sau limitare fără just temei a acestui demers pare a constitui per se o zădărnicire a combaterii covid. Întreb pentru un prieten (că după criză or să fie întrebați și ăia de trebuiau și puteau face ceva): în timpul în care testele, autorizate chiar de statul român, au fost sechestrate putea fi diagnosticată mai repede vreuna din persoanele ce au decedat urmare infecției? Această sechestrare a contribuit la răspândirea infecției? Această sechestrare a contribuit la limitarea importurilor realizate de unifarm și la eventuala creștere de preț ori a termenului de livrare, cu consecința răspândirii infecției? Întreb doar ... la fel ca ăia de le-or murit cei dragi.

# Ioana M. date 8 aprilie 2020 14:53 +6

Pai, procurorii au expertiza in toate: medicina, silvicultura, genetica sau medicina legala... Acu' sunt specialisti in dispozitive medicale...

# faracatuse date 8 aprilie 2020 15:05 +4

depinde cine le-a comandat. Daca sunt luate de ciuma rosie, eu zic ca face foarte bine hastagistul si merita decoratie. De-s comandate de minunea galbena, a cam kakat steagu. Auguri!

# NM date 8 aprilie 2020 15:11 +7

Ticăloși ăștia de magistrati în trei ani De școală au obținut expertiza în toate, ei cunosc tot, numai lege, constituția și codul penal nu cunosc. Asta în mod normal trebuie arestat în regim de urgenta, va dați seama un ticălos ca asta cu numai doi ani în câmpul munci își permite sa facaasemenea nenorocirii?

# Ghro date 8 aprilie 2020 16:26 +4

Deci avem 40k de teste BLOCATE de ancheta penala, si o comanda de inca 80k... eu unul in locul Unifarm as renunta la comanda. La ce ritm de lucru au porcusorii nostrii, gluma aia proasta care nu e in stare sa faca diferenta intre detectare si diagnostic o sa dea NUP peste vreo 2-4 luni sau poate o sa inainteze rechizitoriul la sef pentru confirmare... IJ, SIIJ si CSM ancheteaza si aia cu lunile de zile, si sa fim seriosi, in final tragerea lui la raspundere depinde de "Brigada Nufarul". Suntem o tzara ridicola, maine-poimaine, o mama cretina o sa faca o plangere la un om ca asta, ca stie ea ca x vaccin nu functioneaza si asta o sa deschida dosar, blocand un program intreg.

# mitica date 8 aprilie 2020 20:26 +2

De urgenta trebuie condamnat!

# Andrei Muresan (p) date 8 aprilie 2020 20:51 +12

Daca este "Stare de razboi (urgenta)" in Romania, Procurorul Calin Radu Bogdan, trebuie executat scurt si fara niciun regret. La esafod teroristule, bineinteles cu Orban, Turcanu, Iohannis si toti trogloditii politici. Va amintiti cum a fost ucis Ceausescu? Iaca a venit si timpul acestor ucigasi cretini.

# sorry date 9 aprilie 2020 09:44 +1

Ce este statul de drept. Daca l-am reduce la supunerea cetateanului si institutiilor in fata legii, cum zic unii care au pus bazele dreptului , atunci este clar. Nu ne-am saturat de latratori si despicatori ai firului in 4(8, 16..etc). nu credeti ca ajunge.Cine are de spus ceva in tara asta sa spuna . Cum dracu a putut cineva sa ajunga in functii si sa faca asa ceva. Asta pe scurt este COMPLICITATE LA CRIMA . ESTE STRIGATOR LA CER. M-AM SATURAT DE CRIMINALII , HOTII SI COMPLICII CARE AU AJUNS IN FUNCTII.DACA ASTA E ROMANIA ATUNCI CAND SE VA VOTA IN MARETUL PARLAMENT,,LEGEA TACERII", CA SA FIE LEGE.LEGEA TACERII ESTE APLICATA NU NUMAI IN INSTITUTIILE DE FORTA (CA EI O APLICA - PENTRU CA EI POT!!!!) ESTE GENERALIZATA. CUM ESTE POSIBIL IN PREZENT SITUATIA PROPRIETATII IMPRESCRIPTIBILE SA NU FIE REALIZATA ( COMFORM ISTORIEI CA PARCA ASA II ZICE LA FILOZOFIA DREPTULUI.)- dar ei nu stiu, unde dracu au facut scoala.nu avem ciorditori doar in UE , cei titrati au ramas acasa. OK!! :-x

# zeno date 9 aprilie 2020 09:47 +2

as paria ca va fi sanctionat printr-o promovare

# Gigi Lamborghini date 9 aprilie 2020 10:06 +1

Cum naiba se gasesc sa se afirme toti mucosii? Astuia inca ii curg mucii de la gradinita si se pricepe el la depistarea unui virus... Procuroru lu peste prajit... In plus, intr-o etapa in care nu exista studii cu caracter stiintific dovedit dincolo de orice incertitudine exista in mod normal variante multiple de testare... Domnu procuror, stiinta asa se face... Incercam o varianta de test azi, alta maine, intr-o tara una, in alte tari alte variante si vedem care functioneaza... Sau aveti la INM vreun curs care sa ne invete de la bun inceput ce e functional si ce nu????

# Ionut date 9 aprilie 2020 11:27 +2

Va aflati in eroare. Daca ati fi citit cu atentie plangerea formulata de catre persoana proprietara a testelor sechestrate (fila 3), ati fi observat ca reprosul procurorului este legat de faptul ca in prospectul testelor la sectiunea "limitari" se specifica ca nu pot fi utilizate pentru testarea COVID-19. Prin urmare, testele nu corespund celor afirmate in contract, respectiv ca ar fi destinate pentru testarea COVID-19, de unde si inselaciunea. De altfel, se pare ca cel care le-a inventat initial a precizat ca nu pot fi utilizate pentru boli infectioase. UNIFARM este in culpa.

# Desfiintati hastagistii din justitie date 9 aprilie 2020 15:50 0

Bre da procurorii astia "rezist" sint numai oligofreni? De la Lancranjanca la prostii din Caracal si Craiova, continuind cu acest prapadit, Calin. Desfiintati hastagistii din justitie ,sint doar spalati pe creieri care-si iau banii degeaba!

# sica date 9 aprilie 2020 17:12 0

Precizari!? Mai degraba o bataie de ...obraz si o palma peste.... trompeta!

# ciordache date 9 aprilie 2020 17:16 +1

Nu conteaza daca testele sunt bune sau nu! Banul sa iasa. Voi nu vedeti ce timpuri grele traim? De unde sa vina banii? Adaptare sau suferinta?

# santinela date 10 aprilie 2020 07:50 0

Unde dracu o fi facut papagalul asta scoala ?

# Nuareimportanta date 10 aprilie 2020 13:01 0

Postarea de fata este pentru Ionut din 09 aprilie ac. Sper ca esti doar in “ eroare” si nu este o intentie in ce spui. Tu insuti vorbesti de “.....ar fi destinate pentru testarea Covid 19”, cand de fapt problema este intre “detectare” si “ diagnosticare”.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – Pusca si cureaua lata, ce ficior era Coldea odata! (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva