14 May 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PUNCT DE VEDERE – Mediatorul Costel Lesnic: „Sustin protestul Consiliului de mediere... Se incearca eliminarea din procedura de mediere a unor componente, cum este informarea obligatorie, in scopul atribuirii dreptului de efectuare a lor si altor profesii, doar pe criteriul studiilor juridice”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 August 2013 14:33
Vizualizari: 4647

 

Mediatorul autorizat Costel Lesnic (foto) face public punctul sau de vedere referitor la tentativele interesate de reglementare ale profesiei medierii, astfel incat ea sa devina accesibila mai multor categorii de persoane decat ar fi normal, despre care arata ca „incalca unele prevederi ale legii si in totalitate spiritul acesteia si se nesocotesc principiile care guverneaza cadrul de reglementare a organizarii si exercitarii unei profesii”. Publicam in continuare punctul de vedere al mediatorului Costel Lesnic:


< Prevederile alineatelor (13) si (14), introduse la art. 2 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, pentru completarea acesteia

Scop: Sustinerea Protestului oficial al Consiliului de Mediere din 29.06.2013 si a cererii de abrogare partiala a actului normativ prin care s-a completat Legea nr. 92/2006, prin introducerea la art. 2 a alin. (13) si alin. (14)

Forma actuala a art. 2 din L. 192/2006 este urmatoarea:

Art. 2 (1) Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii, inclusiv, daca este cazul, dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de lege. 
(11) Dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea. Daca una dintre parti refuza in scris participarea la sedinta de informare, nu raspunde invitatiei prevazute la art. 43 alin. (1) ori nu se prezinta la data fixata pentru sedinta de informare, se intocmeste un proces-verbal, care se depune la dosarul instantei. 

(12) Instanta va respinge cererea de chemare in judecata ca inadmisibila in caz de neindeplinire de catre reclamant a obligatiei de a participa la sedinta de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare in judecata, sau dupa declansarea procesului pana la termenul dat de instanta in acest scop, pentru litigiile in materie prevazute de art. 601 alin. (1) lit. a)-f.

(13) Efectuarea procedurii de informare asupra avantajelor medierii poate fi realizata de catre judecator, procuror, consilier juridic, avocat, notar, caz in care aceasta se atesta in scris.

(14) Serviciile prestate conform dispozitiilor alin. (1) si (11) sunt gratuite, neputandu-se percepe onorarii, taxe sau orice alte sume, indiferent de titlul cu care s-ar putea solicita.”

Sa analizam prevederile:

1. Alineatele (1) si (11) prevad OBLIGATIVITATEA PARTICIPARII la SEDINTA DE INFORMARE PRIVIND AVANTAJELE MEDIERII realizata de MEDIATOR si modul in care se dovedeste participarea si se solutioneaza diferite situatii de catre MEDIATOR. Nu contin prevederi care sa defineasca “procedura de informare” sau sa precizeze in ce consta aceasta si efectuarea ei. Cel mult, prin interpretare, s-ar putea accepta ca reglementeaza o procedura de desfasurare a sedintei de informare si/sau o procedura de solutionare de catre mediator a unor situatii.

Asadar, obligatorie este PARTICIPAREA la sedinta de informare si nu informarea, participarea fiind cea dovedita prin documentul eliberat de mediatorul care a realizat informarea

2. Alin. (13) prevede posibilitatea EFECTUARII PROCEDURII DE INFORMARE asupra avantajelor medierii de catre JUDECATOR, PROCUROR, CONSILIER JURIDIC, AVOCAT, NOTAR si modul in care se atesta in scris aceasta, respectiv se atesta efectuarea procedurii de informare si nu informarea. Problema o constituie faptul ca, in tot cuprinsul legii, nu sunt prevederi care sa defineasca si sa reglementeze PROCEDURA DE INFORMARE.

Prin urmare, avand in vedere textul legii, spiritul acesteia si termenii folositi, exista deosebiri evidente intre SEDINTA DE INFORMARE PRIVIND AVANTAJELE MEDIERII si PROCEDURA DE INFORMARE PRIVIND AVANTAJELE MEDIERII.

Spre deosebire de caracterul lamuritor, clar, al prevederilor alin. (11)-“ mediatorul care a realizat informarea”, coroborat cu art. 5 alin. (2)-“Partile au dreptul sa isi aleaga in mod liber mediatorul”, alin. (13) creaza ambiguitate privind cand poate si care anume judecator, procuror, consilier juridic, avocat sau notar efectueaza procedura informarii. Cel putin in cazul primilor trei, se pune problema daca si in ce mod se mai pastreaza spiritul legii de a fi alesi de parti in mod liber, in conditiile in care numai alin. (11), cu privire numai la mediator, da expres dreptul partii la optiune- sa refuze in scris participarea la sedinta de informare, sa nu raspunda invitatiei prevazute la art. 43 alin. (1) ori sa nu se prezinte la data fixata pentru sedinta de informare.

Neclara este si prevederea potrivit careia efectuarea procedurii SE ATESTA IN SCRIS. Prin urmare, se elibereaza atestat-similar certificatului de informare-sau se consemneaza in cuprinsul altui act emis si/sau eliberat de catre cei in cauza?

3. Prevederile alin. (13) sunt in contradictie si cu prevederile art. 6 potrivit caruia, “organele judiciare si arbitrale, precum si alte autoritati cu atributii jurisdictionale informeaza partile asupra posibilitatii si a avantajelor folosirii procedurii medierii si le indruma sa recurga la aceasta cale pentru solutionarea conflictelor dintre ele.” Adica le informeaza si le indruma. Nu una ori alta, ci ambele. Altfel spus, le informeaza ca exista medierea ca posibilitate de solutionare a disputei si ca aceasta are anumite avantaje si le indruma sa apeleze la mediator, sa ajunga la un mediator, si nu numai le informeaza si atesta in scris aceasta, eliminand practic mediatorul ca profesionist din situatie, asa cum permite alin. (13).

4. Alin. (12) prevede sanctiunea data de catre instanta de judecata, practic de catre judecatorul caruia i-a fost repartizata cauza, in cazul neindeplinirii de catre reclamant a obligatiei de participare la sedinta de informare, dar numai pentru litigiile in materiile expres precizate de lege. In aceste conditii, daca acest judecator efectuiaza procedura de informare conform alin. (13), va atesta acest lucru, insa, partile-deci si reclamantul-nu vor putea prezenta dovada participarii la sedinta de informare prevazuta de alin. (11). Astfel, chiar daca s-a efectuat procedura de informare de catre judecator, reclamantul nu poate face dovada indeplinirii obligatiei de participare la sedinta de informare, urmand ca judecatorul, potrivit alin. (12), fie sa respinga cererea ca inadmisibila, fie sa dea termen in scopul participarii reclamantului la sedinta de informare.

Cum se va stabili ordinea de prioritate intre un document care atesta efectuarea procedurii de informare conform alin. (14) si certificatul de informare prevazut de alin. (12) vizand o aceeasi parte si un acelasi litigiu? Ce se va intampla cu o cauza dedusa judecatii, cum si cat ii va fi afectat profesionalismul si in ce pozitie se va afla un judecator in raport cu calitatea procedurii de informare pe care a efectuat-o, cand procesul isi urmeaza cursul si ulterior:

- o partea prezinta documente emise de un mediator, pe baza carora, acelasi judecator, va trebui sa suspende judecarea cauzei conform legii medierii?

- paratul depune la dosarul instantei procesul-verbal intocmit ca urmare a faptului ca reclamantul se afla in una din situatiile prevazute de alin. (11), in conditiile in care paratul nu este conditionat de termenul dat de instanta prevazut la alin. (12), acest termen nefiind dat tocmai pentru ca informarea s-a realizat de catre judecator?

5. Alin. (14) instituie discriminare si concurenta neloiala?

Potrivit acestui alineat, sunt gratuite numai serviciile prestate de mediator si pe cale de consecinta, pentru “serviciile” celor de la alin. (13), se pot percepe onorarii, taxe sau orice alte sume, indiferent de titlul, fara ca partea sau partile sa poata refuza aceste servicii.

SE NASTE INTREBAREA: care este scopul sedintei de informare? Sub nicio forma numai simpla informare-transmiterea unor date referitoare la avantajele medierii. Conform art. 26 alin. (3), “pentru activitatea de informare si consiliere a partilor cu privire la procedura medierii si avantajele acesteia, indeplinita potrivit legii anterior incheierii contractului de mediere, mediatorul nu poate pretinde onorariu”.

Prin urmare, nu este vorba de o simpla informare privind avantajele medierii, ci de INFORMAREA SI CONSILIEREA PARTILOR cu privire la procedura medierii si avantajele acesteia.

Fiind prevederi dintr-o lege care reglementeaza medierea si PROFESIA DE MEDIATOR, este evident ca informarea si consilierea sunt apanajul ACESTEI PROFESII, a MEDIATORULUI si presupun mult mai mult:

-numai mediatorul autorizat, care isi exercita profesia in una din formele prevazute de lege, este motivat si poate face informare si consiliere asupra avantajelor medierii de asa maniera incat sa convinga partile sa recurga la serviciile acestuia si sa accepte procedura medierii; cu alte cuvinte, sa-si atraga clientela-elementul definitoriu pentru profesiile libere asa cum este si cea de mediator;

-numai in cazul mediatorului autorizat informarea si consilierea asupra avantajelor medierii care nu sunt urmate de acceptarea serviciilor acestuia reprezinta, practic, un esec; acest aspect este un motiv esential pentru realizarea unei informari de maxima calitate, este unitatea de masura a eficientei informarii si consilierii si a nivelului de profesionalism al mediatorului autorizat.

Nimeni nu pune la indoiala nici profesionismul si nici capacitatea judecatorilor, procurorilor, consilierilor juridici, avocatilor si notarilor de a informa orice persoana privind avantajele medierii si, de ce nu, chiar si privind avantajele oricaror altor metode, cai, mijloace, etc. aplicabile in raporturile interumane.

Este insa de netagaduit ca nu-si vor propune, asa cum face mediatorul, ca prin informarea privind avantajele medierii, sa castige clientela specifica profesiei de mediator.

6. Potrivit art. 1. alin. (1), “Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.” Pentru aceasta modalitate, prin lege este stabilita procedura.

Avand in vedere prevederile art. 2 alin. (1-11) si ale Cap. V-Procedura medierii, se constata ca informarea este componenta a procedurii de mediere. Astfel, informarea, are acelasi obiect cu medierea.

Conform art. 36, “Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii.” Altfel spus, se poate intelege ca si daca s-a realizat numai informarea mediatorului ii este aplicabil art. 36.

Aceasta interdictie, clara in ce priveste avocatul care este si mediator autorizat, este pusa sub semnul intrebarii prin prevederile art. 1 alin. (13). De ce sa se aplice numai in cazul avocatului, acesta putand reprezenta si/sau asista partea? Sau de ce numai in cazul avocatului care este si mediator autorizat?

In ipoteza ca s-ar aplica si in cazul judecatorului sau procurorului, care ar fi solutia legala dupa ce acestia efectueaza procedura de informare? Ce consecinte ar avea invocarea de catre parti a acestei interdictii in fata judecatorului sau procurorului care a efectuat procedura de informare si urmeaza a da o solutie in cauza?

Dar in cazul consilierului juridic-aflat in raporturi de munca cu un angajator, pe care il reprezinta si care este una dintre partile cu care se efectuiaza procedura informarii-in ce mod si in ce calitate poate asigura acesta participarea celeilalte parti, in conditiile in care, conform art. 1 alin. (1), “partile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii” si nu numai o parte?

In cazul efectuarii procedurii de informare de catre judecator in cadrul sedintei publice, se respecta conditia de confidentialitate ceruta de art. 1(1)? Dar in cazul consilierului juridic, obligat prin statutul profesiei sa apere interesele angajatorului, se respecta conditiile de neutralitate, impartialitate si confidentialitate?

Toate aceste aspecte dovedesc incercarea de a scoate din cadrul procedurii de mediere unele parti componente - cum este informarea obligatorie - prin utilizarea unor termeni noi de genul “procedura de informare”, in scopul atribuirii dreptului de efectuare a lor si altor profesii, doar pe criteriul studiilor juridice, fara a lua in calcul ca, astfel, se incalca unele prevederi ale legii si in totalitate spiritul acesteia si se nesocotesc principiile care guverneaza cadrul de reglementare a organizarii si exercitarii unei profesii. >>

Comentarii

# 1705 date 12 August 2013 15:19 +16

Da pe cine intereseaza parerea lui dom mediator autorizat...

# Dorina M date 22 August 2013 12:44 0

Stimati comentatori, Mi-ar placea sa intalnesc comentarii care sa reflecte opinii pertinente. Apoi pentru a media un conflict intre terte persoane, este foarte important sa reusim a nu fi in conflict cu noi insine. Si nu uitati, atat forma unui mesaj, cat si continutul acestuia, sunt foarte importante. Vocabularul limbii romane, contine suficiente cuvinte pentru a ne exprima parerile intr-un mod civilizat. Va multumesc si va doresc multe reusite, indiferent de profesie!

# nea Ion date 12 August 2013 15:24 +9

Jmecher nea Costel....jmeker...ce moaca de jmeker de jmeker de zdreanta care e el zdreanta...

# emailat date 12 August 2013 18:20 +10

Ca sa vezi ce chestie ?!! Dupa ce ca legea asta e un mare rahat , fara nicio finalitate -poate doar pt afaceri necurate -ne mai si ia la misto nenea asta , auzi , ca NUMAI PE CRITERII DE STUDII JURIDICE !! pai pe ce vrei , mai , nea Caisa , pe studii de aprozar ??

# avocat traditional date 12 August 2013 19:21 +8

Sunt curios ce studii are nea caisa asta.Daca are studii juridice(indiferent unde profeseaza)mai ca i-as da in unele chestii dreptate.Dar ,vorba unuia de mai sus,ce ne facem daca mediatorii au studii de aprozar?Cum poate un inginer agron om ori constructor sa faca medierea mai bine decat un avocat?Daca mediatorii sunt avocati si fac scandal pe tema aceasta rusine sa le fie.Si eu sunt mediator ,nu vreau sa profesez si sunt de acord ca medierea sa se facaq si de avocati fara nici o scoala.Circul asta se face pe tema banilor.dai pentru socala,dar pentru acreditare,dai pentru ionscrierea pe tablou dai,dai si iarasi dai.O porcarie facuta cu temei de cei interesati.

# 992 date 12 August 2013 19:45 -3

Si la voi la flocea cum e mai avocatule traditional ? Dai shpaga la accesul in profesie, dai bani la INPPA, dai la definitivat, dai cand iti deschizi biroul, dai dijma lunara. Deci cum e dat banu\' ? Aia de la CdM dupa voi s-au luat cand au instituit procedura de \"stors\" bani, plus asociatiile profesionale unde trebuie sa dai taxa de inscriere si cotizatie lunara fiindca ptr. a profesa trebuie sa fii inscris in asa ceva. Zice ciob despre oala sparta......ciocu\' mai mic \"milenarule\". Pe de alta parte, mediatori sunt si medici. Si aia au studii de \"aprozar\" ? Nu mai vomita idiotenii, nu mai denigra, numai asta faci indiferent de tema discutiei. IDIOTULE, daca inginerul constructor nu-ti proiecteaza/construieste  corect imobilul, la prima zgaltzaiala iti cade tavanul in cap si ti se imprastie prostia in mediul inconjurator.

# pentru 992 alias omul cu parul vopsit date 13 August 2013 10:09 +5

Hai cam esti comic mai nea caisa.Acum te dai cu mediatorii sa ataci avocatii traditionali.De unde visati voi, mai acestia ,unirea voastra cu mediatorii?La vechimea ta in smecherii juridice,ar trebui sa ai putina minte si sa constati ca daca mediatorii fac concurenta avocatilor,atunci aceasta conc urentga(pana mai existati voi botistii,pe ici pe colo) va fi si in privinta voastra.de fapt am uitat ,tu nu mai esti avocat asa ca nu te prea intereseaza o atare concurenta.Tu nu citesti tot ce se scrie?Nu ai remarcat ca si av,trad este mediator?Esti penibil

# avocat traditional date 13 August 2013 10:14 +4

CORECT.NU ARE CE FACE OMUL SI POSTEAZA IAR MIZERII.HABAR NU ARE CE ESTE MEDIEREA DAR ISI DA CU PAREREA.992 SI ALTE CATEVA NICKURI NU FACE ALTCEVA DECAT SA BAGE FITILE CONTRA AVOCATILOR TRADITIONALI. URA LUI FATA DE NOI ESTE IMENSA.URA BAZATA PE INTELIGENTA NU E PERICULOASA DAR CEA BAZATA PE PROSTIE SI INCULTURA FACE RAU.DE ACEEA ,CAT DE CURAND,ORGANELE COMPETENTE SE VOR OCUPA SERIOS DE SMECHERIILE DE PE ACADEMIEI.O SA VEDETI.

# ptr. pruna care umbla cu cioara vopsita date 13 August 2013 10:50 -4

Mai nataraule, te-ai trezit iarasi vomitand pe aici ? Mediatorii fac concurenta voua shpagarilor, ca nu mai aveti ce intermedia intre infractori si judecatorii corupti. Ai ocolit tema principala a comentariului meu, cea privind \"mulsul\" banilor de la fraieri de catre organizatii, care la mediatori e pe doua paliere, CdM si asoc. prof. Ai jignit categorii profesionale, nici macar nu ai bunul-simt sa-ti ceri scuze, dar de la un retardat nesimtit nu trebuie sa ai pretentii. Ramai in continuare acelasi dobitoc notoriu care spurca mediul pe aici. Medierea este cu totul altceva decat avocatura, nu este targuiala din piata, imbecilule. Hai sictir, nataraule !

# avocat traditional date 13 August 2013 11:49 +3

Mai feciorul lui nea Pigus,tot idiot,tot idiot?tot derbedeu ,tot derbedeu?

# av tembel traditional date 13 August 2013 12:00 -3

Ziceai ca esti avocat la bota, acum esti traditional ? Vai de scoala ta ! Ia un alu pigus ca vad ca-ti place !

# avocat traditional date 13 August 2013 12:12 +2

Mai acesta,a lu Pigus,tot natarau ramai si daca iti schimbi nick-ul.Nu numai ca esti natarau dar esti si fara minte.Unde draq ai vazut tu ca am scris despre apartenenta mea la mizeria aia de unbr a voastra?Esti jalnic fiu de dac si de roman.Faci de rusine zona natala.Nu numai ca umbli cu parul vopsit dar mai umbli si cu cioara vopsita.

# avo kk t ,,traditional,, date 13 August 2013 12:29 -2

Cred ca tu esti fiu de cioara, de ce nu ne spui cum te cheama ? daca esti avocat spune-ne cand s-a infiintat baroul tau !

# avocat traditional date 13 August 2013 13:15 +2

Eu nu sunt fiu de cioara,dar dupa cum pari,mai ca as zice de tine chestia asta.Semneaza-te cu numele tau ,ai acest curaj si apoi vom mai vedea.Oricum, neamul tau se vede dupa vocabularul dederbedeu.1990 prin transformare.Degeaba mai nataraule ,tot nu vrei sa intelegi mecanismul cronologiei legilor.La voi pe Academiei lipsa de carte este notorie.

# CIOARA TRADITIONAL ANALFABETA date 13 August 2013 13:23 -3

,,DEDERBEDEU,, LE, baroul tau e desfiintat cronologic si irevocabil ! Legea 3/48 cronologic e in vigoare ! asa ca croncane pe la altii !

# The punisher date 12 August 2013 19:27 +5

puteti citi si pe juridice.ro parerea mea despre noii vampiri, si noua mafie, aceea a mediatorilor ,,autorizati\", reclama lor este penibila si jalnica, nu stiu cum sa isi atraga clienti si folosesc orice mijloace, vorba unui avocat, in loc sa ii atraga ei, ii aduc fortat cu legea, sunt niste papagali si atit, niste javre necalificate si neconstitutionale care fac cursuri citeva saptamani pe bani grei, si se trezesc ,,autorizati\" intr-o profesie inexistenta...

# dispare casta florica??? date 12 August 2013 22:51 -5

e grav domle, daca cei 7-8000 de mediatori se unesc cu cei 3 000 de avocati bota si cu inca ceva mii sau poate chiar zeci de mii de juristi, casta lui nea florica zboaraaaaa. auzi tembel de avoKKT traditional?? huliganule ce te faci daca te lasa concurenta fara paine?? gagica nexam, clienti nexam, cu ce mai platesti netul dober -manule???

# gogu date 13 August 2013 04:21 +4

Acest domn s-a pregatit temeinic in cele doua saptamani cat dureaza scolirea mediatorilor. Acum este expert in chestii juridice... Penibilitatea se dovedeste a fi fara margini. Medierea este buna, insa pt firmele care incaseaza taxele, este un fel de Caritas girat de niste politicieni si de niste ratati in propriile profesii, care acum dau lectii in domeniul medierii...

# SocrateS date 13 August 2013 10:03 +5

am auzit ca se obtine calificarea de \"mediator autorizat\" si prin cursuri la fara fracventa, conditia e sa platesti taxa de scolarizare ,de vreo 4.000 lei :lol: super calificati domnii mediatori,doctori in succesiuni si partaje :-*

# nicolae date 13 August 2013 15:53 +1

Domnilor, cred ca aceasta institutie a medierii, nu va prinde in Romania, fiind copiata gresit, fiind valabila, doar in tarile cu democratie avansata. acumm asa poc-poc, se crede slujitor al justitiei, tot felul de persoane, care nu au nicio tangenta cu dreptul. Sa luam un exemplu: ma duc la un mediator, sa deschid o succesiune, cu donatii si testamente, cu renuntari si acceptari, tacite sau exprese, cu bunuri proprii si comune, cu minori si majori, cu renuntari exprese referitor la l.18.91, etc. Oare ce sfat va da un mediator: inginer zootehnic, preot, profesor de sport, sau aviator? Nu vedeti cat de ridicoli sunteti? Nu cunva \" omorati\" din punct de vedere civil oameni? Pai cu sfaturi de impacare, sau sa imparti succesiunea, in mod egal, cum se face de catre dv., oricine poate face. Cum deslusiti raportul juridic ale partilor, daca habar nu aveti de ceia ce insemna dreptul. Chiar credeti, ca ceia ce noi am invatat in patru/cinci ani, la o concurenta de 25/loc, puteti face dv.?

# larisa date 13 August 2013 19:04 +2

Bravo Nicolae. Ai punctat bine. Mediatorul fara studii juridice nu poate face fata unei spete complicate. Iti trebuie ani si ani de experienta ca sa poti descifra corect o speta dificila. Mediatorii nu au nici o vina ca au fost indusi in eroare de aceasta lege generoasa care le da voie sa profeseze in domeniul juridic fara a avea studii. Cred ca legea ar trebui abrogata.

# oarecare date 14 August 2013 07:52 -3

Mediatorul nu da sfaturi, nici juridice, nici de viata, d\'aia e neutru si impartial..... Mai cititi legea, sau mergeti la cursurile alea de 2 bani dupa opinia voastra!

# a doua larisa date 14 August 2013 15:28 0

:cry: ramai tu impartial , neutru si plin de succes , DA` NU PE BANII NOSTRI !!

# avocat-mediator date 14 August 2013 17:52 +2

Un partaj,o tranzactie,o alta intelegere etc.pot fi facute de un inginer agronom?dar daca in tranzactie se insereaza ceva in afara legii?iar trebuie judecatorii sa lucreze pentru nestiutori,pe banii inpricinatilor?

# indisciplinatu date 18 August 2013 21:38 0

Bai, mediatorii lu peshte..puneti mana pe carte nu va mai labaritzi cu \"profesia de mediator\", caci asta fac avocatii si consilierii juridici prin natura atributiunilor profesionale. E foamea mare baieti, e foamea mare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.05.2025 – Radiografia Sistemului care s-a pus in spatele lui Nicusor Dan (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva