PUPILA MACOVISTA - Catalin Predoiu ataca nominalizarea Cristinei Guseth la Ministerul Justitiei: "Este apropiata ideatic de Macovei, deci vom avea influente Macovei la Justitie... Am petrecut o agreabila seara de discutii pe teme de justitie acompaniati de Monica Macovei la malul marii... As fi vazut pe cineva de tip Valeriu Stoica la Justitie...Strada a fost vocala si clara pentru un guvern fara politicieni... In realitate, nu complet, unii sunt politicieni fara carnet"
Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu (foto stanga), nu agreaza nominalizarea Cristinei Guseth, directoarea Freedom House, la functia de ministru al Justitiei in guvernul lui Dacian Ciolos si apreciaza ca nu e cel mai bun pas inainte de a o numi "din prima" pe aceasta la o functie atat de importanta. Catalin Predoiu, cel caruia Partidul National Liberal i-a garantat ca daca va prelua guvernarea ii va fi asigurata functia de premier al Romaniei, a dorit sa evidentieze relatia apropiata pe care actuala nominalizare a lui Ciolos la functia de la Ministerul Justitiei o are cu un alt fost ministru al Justitiei, Monica Macovei (foto dreapta).
Intr-un interviu acordat in exclusivitate publicatiei Q Magazine, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a descris-o pe Cristina Guseth ca fiind "apropiata ideatic" de Monica Macovei, ceea ce inseamna ca, in cazul in care Guseth va fi numita ministru "vom avea influente Macovei la Justitie". Predoiu a precizat insa ca respecta activitatea de ONG-ist a Cristinei Guseth, care se se afla in fruntea Freedom House de 17 ani – ONG finantat de miliardarul George Soros, asa cum presa a dezvaluit – relatand chiar ca, in urma cu doi ani, a petrecut, la malul marii, alaturi de Guseth si de Monica Macovei "o agreabila seara de discutii pe teme de justitie".
Altfel, despre guvernul tehnocrat al lui Ciolos, Catalin Predoiu a sustinut ca "in realitate, nu complet, unii sunt politicieni fara carnet", iar in ce il priveste, daca ar fi fost premier ar fi propus la conducerea Ministerului Justitiei cu totul alte persoane, avand chiar pregatite doua nume in acest sens. Unul dintre cei care ar fi propusi de Predoiu la functia de ministru al Justitiei era Valeriu Stoica, la randul sau fost ministru al Justitiei in Guvernele "Ciorbea", "Radu Vasile" si "Isarescu", pe care l-a caracterizat ca fiind "un profesor de drept recunoscut unanim, cu o buna cunoastere a sistemului judiciar si cu dexteritati politice, echilibru si dialog in primul rand".
Prezentam in continuare interviul acordat de Catalin Predoiu revistei Q Magazine:
Cum vedeti componenta guvernului Ciolos. Ce viitor credeti ca va avea acest Executiv?
Se putea mai bine, se putea mai rau. In mod normal va termina bine mandatul, pentru ca prioritatile asumate nu comporta riscuri si nici schimbari majore, si are un sprijin intern si extern cum niciun guvern nu a avut pana in prezent.
Cum vedeti nominalizarea doamnei Cristina Guseth la Justitie? Daca ati fi fost premier, ati fi avut o alta preferinta?
Respect ONG-istul Cristina Guseth, cu care am petrecut o agreabila seara de discutii pe teme de justitie acompaniati de Monica Macovei, la malul marii, acum vreo doi ani, dar nu stiu daca, "din prima" ministru, e cel mai bun pas inainte. Este apropiata ideatic de Macovei, deci vom avea influente Macovei la Justitie. Eu as fi vazut pe cineva de tip Valeriu Stoica la Justitie, un profesor de drept recunoscut unanim, cu o buna cunoastere a sistemului judiciar si cu dexteritati politice, echilibru si dialog in primul rand. Aveam doua nume in atentie.
Si daca tot am adus in atentie o intrebare folosind expresia "daca ati fi fost premier", de ce nu ati fost dumneavoastra alesul, in conditiile in care se cam stia varianta anticipatelor nu era una cu sanse. S-a temut PNL sa isi asume guvernarea mai devreme, pentru ca recent a fost o motiune de cenzura? Daca ar fi reusit, ar fi avut acelasi efect?
Strada a fost vocala si clara pentru un guvern fara politicieni. Formal a primit un astfel de guvern. In realitate, nu complet, unii sunt politicieni fara carnet. Eu mi-am asumat fara rezerve capacitatea de guvernare. Sunt trei ministri in actualul guvern pe care ii aveam in vedere, cu doi chiar am discutat cooptarea in guvern si acceptasera.
Ati accepta sa lucrati cu domnul Ciolos la nivel guvernamental, in diferite formule?
Am avut cu premierul desemnat o discutie in vara pentru cooptarea dumnealui in Cabinet, deci in principiu pot coopera, cum am facut-o dealtfel si in trecut, in diverse imprejurari.
Cum va vedeti viitorul? Mai sunteti convins ca sunteti premierul PNL sau credeti ca pe viitor ar putea fi impus domnul Ciolos? Va intreb pentru ca stiu ca ati lucrat intens la un program, vi l-ati asumat, partidul si l-a asumat, la fel cum v-a asumat si pe dumneavoastra in calitate de propunere de prim-ministru.
Protocolul de fuziune se aplica in cazul in care PNL guverneaza, deci nimic schimbat din acest punct de vedere. Nu PNL guverneaza, ci Cabinetul Ciolos.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# adi
16 November 2015 15:13
+8
# mulder, agentul mulder
16 November 2015 15:54
+10
# Baspunar
16 November 2015 18:13
+6
# Bojidar
16 November 2015 18:20
+6
# Cocoru D.
16 November 2015 18:28
+5
# Dinu P.
16 November 2015 20:08
0
# luju
16 November 2015 20:42
+3
# marin
16 November 2015 21:05
+4