20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REPUBLICA MILITIENILOR – Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei: “Subordonarea magistratilor este cu atat mai usoara atunci cand acestia provin din randul procurorilor si al politistilor. Este un fenomen concertat menit sa schimbe raportul de forte din cadrul instantelor si sa asigure prelungirea dependentei Justitiei de zona serviciilor...Institutul National al Magistraturii a fost populat cu formatori alesi pe spranceana, insarcinati cu prelucrarea viitorilor magistrati"

Scris de: E.D. | pdf | print

6 November 2016 12:12
Vizualizari: 12958

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei atrage atentia asupra faptului ca in randul judecatorilor si procurorilor din Romania exista foarte multi absolventi ai Academiilor de politie care nu au absolvit o facultate de Drept, efectul prezentei acestora in magistratura fiind acela al scaderii calitatii actului de justitie. AMJ precizeaza intr-o postare pe pagina oficiala a Asociatiei din data de 4 noiembrie 2016 ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza unei “nefericite” dispozitii care a permis absolventilor Academiilor de politie sa poata intra in corpul magistratilor fara a urma cursurile unei Facultati de Drept, motivat de faptul ca la Academiile de politie se predau cursuri de drept. Ce este mai grav, sustine Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei, este ca acesti fosti politisti transformati in judecatori si procurori au rude in sistem, ceea ce poate conduce la ideea ca orice demers juridic impotriva unor masuri ale parchetului sau politiei este pierzator, in conditiile in care cei care “impart astazi dreptate” o fac in baza principiilor “pe care nu le-au inteles sau aplicat atunci cand erau politisti”.


In acest context, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei evidentiaza ca nu poate fi vorba despre independenta judecatorilor, atat timp cat acestia raspund in fata unor structuri cu politica si agenda proprii, ceea ce face ca subordonarea magistratilor sa devina si mai usoar atunci cand acestia provin din randul procurorilor si al politistilor. In opina AMJ “este un fenomen concertat menit sa schimbe raportul de forte din cadrul instantelor si sa asigure prelungirea dependentei Justitiei de zona serviciilor".

Prezentam in continuare pozitia Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei:

"Anterior atat AMJ, cat si diverse organizatii non guvernamentale si profesionale din randul magistratilor au aratat ca este un motiv real de ingrijorare prezenta tot mai simtita a serviciilor secrete la nivelul justitiei si participarea judecatorilor, intr-un fel sau altul, la acestea.

Din pacate, nicio reactie nu a existat din partea Ministerului de Justitie sau al CSM cu toate ca problema invocata tinea de aplicarea unuia din principiile fundamentale ale Statului de drept: separatia puterilor in Stat.

Pentru ca Justitia sa fie independenta si o putere separata in sine, este necesar ca si judecatorii sa fie independenti.

Independenta nu se poate realiza daca judecatorii raspund in fata unor structuri cu politica si agenda proprii.

Subordonarea magistratilor este cu atat mai usoara atunci cand acestia provin din randul procurorilor si al politistilor.

O nefericita dispozitie legala a permis ca absolventii Academiilor de Politie sa poata intra in corpul magistratilor fara a urma cursurile unei Faculati de Drept. Argumentul folosit a fost acela ca si la Academiile de Politie se predau cursuri de drept, pe principiul aplicat inainte de 1989, cand puteau fi judecatori si absolventii Colegiilor administrative cu durata de studiu de 3 ani.

Consecinta este ca numarul absolventilor de Academii de politie din randul judecatorilor sau procurorilor este in crestere, prezenta acestora traducandu-se in scaderea calitatii actului de justitie.

Pe de o parte aveam judecatori si procurori fosti politisti, iar pe de alta parte, avem magistrati ai caror soti sau rude sunt angajati in cadrul MAI.

Aceasta inseamna ca orice plangere sau demers juridic impotriva masurilor luate de Parchet, a unui abuz al politiei, orice reclamatie privind coruptia de la nivel administrativ, se va regasi cu o probabilitate foarte mare in fata unui fost lucrator al Ministerului de Interne care a facut pana de curand parte dintr-un sistem corupt, condus de indivizi ca Gabriel Oprea sau Petre Toba, ale caror abuzuri nu au fost niciodata reclamante, persoane care au fost obisnuite sa activeze intr-un sistem profund ierarhic (mai nou si militarizat) in care ordinul se executa si nu se discuta (a se vedea cazul lui Bogdan Gighina).

Acestea persoane, rebranduite in roba, din inaltimea podiumului, impart astazi dreptatea dupa niste principii pe care nu le-au inteles sau aplicat atunci cand erau politisti.

Fenomenul este prea extins pentru a se putea discuta doar de cazuri izolate. La fiecare instanta sunt cel putin un sfert (daca nu chiar mai mult) astfel de agenti, procentul fiind mai mare la instantele inferioare, de la care promoveaza insa cu repeziciune.

Credem ca, in realitate este un fenomen concertat menit sa schimbe raportul de forte din cadrul instantelor si sa asigure prelungirea dependentei Justitiei de zona serviciilor.

Se blocheaza astfel fenomenul de reciclare a sistemului judiciar, a vechilor judecatori, fie ramasi in sistem de dinainte de 1989, fie numiti de catre Ion Iliescu care i-a selectat din randul vechilor securisti care isi dovedisera fidelitatea in timpul evenimentelor din ’89 -‘90.

A fost o scurta perioada in care se simtea un aer de prospetime in aer si in Justitie. Judecatori tineri si bine pregatiti puteau fi intalniti la instantele superioare, dispusi din ce in ce mai putin la a face compromisuri si a da ascultare intereselor transmise pe linie administrativa la nivelul instantelor (pentru ca la nivelul conducerilor instantelor, ca si al CSM, lucrurile au ramas la fel, aceleasi persoane isi transmit functia de la pretector la pupil(a), fiecare presedinte/vicepresedinte fiind responsabil de reteaua de la nivelul instantei proprii).

Se nastea un fenomen prea periculos si care trebuia stopat.

Pentru asta, Institutul National al Magistraturii a fost populat cu formatori alesi pe spranceana, insarcinati cu prelucrarea viitorilor magistrati.

Apoi s-a pornit un val masiv de penetrare a profesiei de persoane venite din zona politiei, care prezentau garantii de obedienta fata de sistem si fata de grupurile de interese la care servisera si pana la acel moment.

Procurorii au fost incurajati sa se transfere in instante, ca judecatori, in sectiile penale, si intamplator sau nu, procentul judecatorilor ai caror soti sunt politisti sau procurori a crescut constant.

Pe langa riscul de afectare a independentei Justitiei, noii intrati in magistura nu uimesc nici prin gradul de pregatire.

Academiile de politie nu sunt cea mai buna pepiniera de juristi iar lipsa de cunostiinte se poate observa in instante cand orice discutie teoretica da nastere la o reactie de blocaj din partea magistratului nepregatit, lipsa de cunostinte incercand a fi mascata de agresivitate si badaranie.

Cercetarea judecatoreasca in scopul aflarii adevarului nu se mai regaseste in dosare, judecatorul de scoala de politie cunoscand adevarul fara nicio cercetare.

Sedinta de judecata se aseamana izbitor cu o discutie cu agentul de circulatie, iar amenzile pentru opinii diferite se impart cu nemiluita.

Pasul urmator este reinfiintarea tribunalelor poporului, pentru ca noi muncim, nu gandim.

Traim in epoca uniformelor.

Mai nou, Serviciul DGIPI (fostul Doi si-un sfert) din cadrul MAI, care ar fi trebuit de mult desfiintat, implicat in multiple scandaluri de coruptie care au dovedit subordonarea acestor tipuri de organizatii grupurilor de interese mafiote, capata o noua dimensiune. Este reorganizat ca serviciu militarizat!

Pentru ce este nevoie de un serviciu militarizat in cadrul Mnisterului de Interne? Pentru ce este nevoie de un serviciu secret in cadrul MAI?

Nu exista Serviciul Roman de Informatii, cu un buget si personal mai mari decat ale CIA? Nu exista Parchete si Politie?

Romania se tranforma intr-un teritoriu ocupat de spioni si lucratori de politie: ii avem in Parchete, DNA, DGIPI, SRI, SIE, SIPA, MAI, SPP, Directia Informatii Militare MAPN, Directia Generala Anticoruptie MAI, Centrul de documentare si Informare al Jandarmeriei, Directia de documentare pericole publice si vectori din cadrul Jandarmeriei, Politii locale, plus toata pleiada de asociatii satelit, cum ar fi Asociatii de Vantori si Pescari, Asociatii de Scafandri, Asociatii de luptatori, ACR, Asociatiile cadrelor militare in rezerva si retragere pentru fiecare zona – armata, interne, securitate externa, securitate interna.

Practic fiecare minister are cel putin 2 servicii de securitate, iar mai nou au ocupat si instantele.

Consiliul Superior al Magistraturii a realizat recent ca sistemul judiciar are o problema.

Problema consta in faptul ca prea multa lume are acces la informatii putand astfel afla ca un judecator a fost politist sau ca este casatorit sau inrudit cu unul, astfel incat Plenul CSM a dispus secretizarea (din nou) a CV-urilor profesionale ale magistratilor si a declaratiilor lor de interese.

Se marcheaza astfel sfarsitul unei foarte scurte perioade de transparentizare a sistemului judiciar si a oricaror sperante de schimbare la nivelul Justitiei".

Comentarii

# Corect date 6 November 2016 15:02 +10

...politistii care iau cel mai dur examen din Romania ..cel de a intra in magistratura, sunt mai nepotriviti si mai nepregatiti   decat cei care nu iau examenul doar pentru ca nu au facut Spiru.sau Ecklogica.sau Bioterra.sau Titulescu ci Facultatea de drept din cadrul Academiei.wow...cineva are o logica de fier :lol:

# naccan date 6 November 2016 16:43 -4

Esnta problrmei, consider eu, nu este faptul ca in sistemul judiciar s-au facut angajari cu absolventi ai Academiei de Politie, deoarece, in comparatie multe alte facultati private din tara, absolventii acestei academii sunt foarte bine pregatiti profesional. Academia de Politie nu mai este o structura militarizata. Problema o reprezinta, in principal, judecatorii care, de frica sau din alte motive, ignora prevederile legale si nu cenzureaza aceste abuzuri, achiesand practic la acestea.

# SILE SPERIATU date 7 November 2016 08:45 +3

Numai bietul Șoric nu găsi portița din dos să răsbată la liman. Că nu pare asortat cu avocatura :P

# Dorel date 6 November 2016 15:06 +8

...sunt sigur ca multi agenti de circulatie intra in magistratura... :-)concluzia e ca agentii de circulatie sunt mai tari decat miile de avocati si juristi care tot pica an de an acest examen :lol:

# Edelweiss date 6 November 2016 15:40 +5

Apăi ce grăiesc Io* ca renul Mooses în pustia Sinaiului despre necesitatea asigurării personalului din magistratură cu absolvenți ai facultăților de drept din categoria A? Univ. București, „Babeș-Bolyai” Cluj, „Al. I Cuza” Iași și „Lucian Blaga” - Sibiu. Abia acestea sunt facultăți din universitățile de categorie A - Cercetare avansată și educație. Questia aceea de la Băneasa, denumită „Factoria de boacteri de noapte”, o fi bună pentru instruit bătăuși, ciomăgari, torționari, dezinformatori, sabotori, diversioniști. Dar ÎN NICI UN CAZ produsul lor educațional NU SE POATE RIDICA la standardul minimal de calitate cerut de înfăptuirea actului de justiție. Și da! analiza celor de la AMJ este reală: am avut ocazia deseori să fiu în ședință solemnă, în care procurorul de caz era un nătărău școlit la apelul bocancilor la „Academia de boacteri de noapte”, și la orice excepție invocată, la orice critică sau la orice argumentație, singura lui reacție să fie o mârâială gregară ca de câine lup.

# Edelweiss date 6 November 2016 15:43 +6

... Spre deosebire de stilul „cavern man” al milițianului magistrat, atitudinea și prestanța judecătorului, absolvent cu rezultate strălucite al facultății de drept de la Univ. București, sau de la Al I. Cuza Iași, ieșeau în evidență cu aceeași plăcută impresie cu care se detașează nufărul deasupra nămolurilor sapropelice din mlaștina securisto-milițienească.

# Edelweiss date 6 November 2016 16:01 +7

Și dacă tot m-a oripilat un sergent-major de miliție, la articolul despre dumbravă, ia să postăm un text mai vechiuț, poate află și boacterul de nopate ce este acela un pamflet. Titlu: „Mistrețul vitruvian” „Cum arată milițianul vitruvian? Păi, este conceptul prefect antinomic armoniei omului vitruvian. În sensul că este caracterizat prin dezechilibru și nearmonie, fiind deosebit de neplăcut privirii esteticienilor. Milițianul vitruvian este mititel și crăcănat, din tagma celor pe care mai bine îi sari decât să-i ocolești. Are în dotare un burdihan ca de vacă gestantă cu ghițăi gemelari, burdihan ce niciodată nu poate fi acoperit de textilul cămășii ministeriale. Întotdeauna la partea de deasupra curelei aspru chinuite și primejdios tensionate, nasturii chimeșii stau desfăcuți, lăsând vederii imaginea dezgustătoare a buricului păros. ...” Mai mult acilea: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2015/04/mistretul-vitruvian.html

# Gogu date 6 November 2016 16:36 -7

Un nou bombardament asupra instituțiilor militarizate. Nimic nou ! Trebuie să cunoașteți faptul că examenul la o instituție militarizată începe cu probe medicale, sportive, psihologice, dicție, cunoașterea materiilor, iar la final (cine ajunge) examen dur ! Acest tip de examinare nu este la instituțiile civile, așa că veniți dragilor surzi, muți (mai mult sau mai puțin), cu probleme psihice și veți avea calea deschisă spre un post de magistrat ! Problemele sunt în avansarea la tribunal și mai departe foarte repede, ar trebui un stagiu mai lung. Nu trebuiesc trimiși la pensie judecătorii tineri, căci asta se întâmplă. Mai mult, vechile metode de a intra în sală juzii tineri, cu cei în vârstă și cu experiență nu se mai practică. UȘOR ESTE SĂ DĂM CU NOROI ÎN NOI !!!

# unul din lumea cea mare date 6 November 2016 16:51 +4

pai de asta si justitia a ajuns ca in bancul cu militienii.!!!!!2 militieni il gasesc unul mort.incep sa faca p.v. de constatare si ajung la rubrica ,,strada,, si ala care scria il intreaba pe alalaltul, ba pe ce strada este mortul? alalaltul se uita in jur si zice, pe eggar qiunet,cum se scrie ba intreaba ala de scria.nu stiu ba!!!!!bine atunci trage/l pe academiei!!!.asa a ajuns si justitia!!!!!!ca parca procuratorii nu/s tot ca militienii,si astia la fel ca ei.stiti cum descide un politist o conserva de peste? bate cu pumnul in conserva si striga,,BA DESCHIDE/TI POLITIA(PROCURATURA)!!,,

# Cetățean date 6 November 2016 16:56 +8

La ce site trist au cei de la amjust, era de așteptat să publice așa o grozăvie, pe care dvs, ca de obicei, ați înghițit-o pe nemestecate. Probabil cineva din anturajul editorului a picat admiterea la Academia de Poliție A.I.Cuza și acum își varsă of-ul.E adevărat însă că nu mai este aceeași academie de acum câțiva ani, când se făcea adevărată facultate de drept, cu mulți profesori colaboratori de la toate universitățile de top (nu vb aici de Spiru, Cantemir sau Titu, etc.). Procentul de admiși la INM este încă cel mai mare pe țară, pt că la Băneasa se învață ceva esențial : disciplina. Restul sunt fandoseli de jurnaliști nebăgați în seamă, cu mentalități de război rece. Urmăriți parcursul profesional al acestor magistrați și veți vedea că se descurcă cu brio. Și pardon, niciun agent de poliție nu a intrat direct în magistratură, pentru că legea 303 nu permite. Doar ofițeri cu studii superioare juridice.

# Edelweiss date 6 November 2016 17:35 +1

With al due respect, citizene, dar tocmai ce citeam o statistică alcătuită de Florea, de prin 2013, referitoare la procentele admișilor la INM. Pe primul este și ACOLO STĂ ÎNȚEPENITĂ, Universitatea din București. Pe locul II Babeș-Bolyai - Cluj. Dau căutare după ceva date mai actuale și găsesc asta: http://www.inm-lex.ro/displaypage.php?p=66&d=819 Concluziile sunt mai mult decât edificatoare: Univ. București - 22,86% din numărul de admiși, Babeș-Bolyai - 19,29, Al I Cuza Iași - 15,71. față de aceste facultăți de elită, Fabrica de Ciomăgari și Cotonogari de la Băneasa se situează la un jalnic palier de 7,14% din numărul celor admiși.

# Edelweiss al II-lea date 6 November 2016 17:03 0

Agenții de circulație nu pot intra în magistratură din simplul motiv că nu sunt ofițeri :) A vorbi , în necunoștință de cauză, e foarte simplu. În primul rând, nu există academii de poliție. E doar una, cea din București. De cele mai multe ori, e mai dificil să intri la Academia de Poliție decât la una din facultățile de drept, considerate de prestigiu din țară, întrucât probele de concurs sunt mai mai grele, pe lângă cunoștințe teoretice candidații urmând a trece și prin probe sportive, psihologice sau medicale. În al doilea rând, dacă unii absolvenți ai Academiei de Poliție îndeplinesc criteriile de admitere în magistratură, de ce să nu aiba aceleași drepturi ca și alți juriști? De ce un ofițer de poliție judiciară nu ar putea să fie procuror, iar un avocat da? În al treilea rând, să nu generalizăm. Nimeni nu contestă că sunt și uscături în rândul absolvenților Academiei de Poliție, dar a pune la colț o întreagă categorie socio-profesională mi se pare chiar penibil.

# Edelweiss date 6 November 2016 17:37 +5

Te rog, în scopul unei comunicări eficiente și neambigue, să folosești un username care nu plagiază alte username folosite pe acest site. Obișnuiții site-ului disting diferența tematică, stilistică și de conținut dintre cele 2 username / cele 2 comunicări, însă alți cititori ocazionali sunt induși în eroare de acest mimetism.

# Care justitie? date 6 November 2016 18:10 +5

Măi monitorilor! Nici măcar acum în al 13-lea ceas nu ați înțeles nimic din ce se întîmplî în jurul vostru! Da, ar putea fi o problemă și polțiștii transformați. Dar cine îi lasă să intre înmagistratură? Eu? Nu! VOI! Și cum de se face că un oricare devenit auditor de justiție și ulterior magistrat ajunge să judece destine după nici 2 ani de experiență în branșă? Dacă tot vreți să faceți ceva găsiți soluția ca absolvenții de INM să ajungă să judece numai după un stagiu de cel puțin 5 ani. Că de aia ajung unii ca dorel și trăncutza de la cab să fie mari juzi la 30 de ani. Judecata nu este o activitate de împărțire contabilă a adevărului asta nu pricepeți voi, marii juzi ai țării. Și nu în ultimul rând, dacă doi milițieni în activitate au ajuns și miniștri tehnocrați ...vai de noi

# constantin date 6 November 2016 18:19 -1

”Asociația pentru Monitorizarea Justiției”!!! Zici că sunt organism UE cel puțin. Niște lătrători anonimi, care nici pe blogul propriu nu se prezintă cu nume și prenume, de care n-ar auzi nici drq dacă nu i-ar cita luju și care acum câțiva ani au încercat să-și bage un om în CSM, cu sprijinul Freedom House. Articol de ******o, în stil propagandistic, fără nicio afirmație bazată pe vreun studiu și cu indicarea sursei, plin de generalizări care incită la ură socială. Grețos. Măcar precupeața din Obor și-a arătat fața, și-a dat numele și n-a ascuns că a jucat (o dată în viața ei) un rol, la caterincă - cel mai probabil, moca... ONG-ul ăsta însă o face perfid și cu caracter de îndeletnicire - în care investește, pentru că primește bani de undeva. Ia să ”monitorizeze” ei mizeriile CSM-ului și ale Inspecției Judiciare, nu căsătoriile magistraților și studiile lor! Le dau și-o temă: judecătoarea exclusă recent din magistratură pt. că a sesizat parchetul cu o deturnare de fonduri de proporții.

# Mara date 6 November 2016 21:58 -2

:roll: Dar ce te-ai simtit :)) … de ce nu postezi cu nume si prenume viteazule? Ia vezi - de exemplu - la orice judecatorie de sector - cati dintre magistrati au fost militieni…? Gasesti in Ecris-trebuie doar sa (mai) citesti putin… 

# daria date 7 November 2016 01:30 -1

Decat cu un articol tamp mai bine veneau cu o propunere legislativa: interziera accesului in magistratura a fostilor polițiști, avocati, SRI-ist si ONG-sti și a celor care au rude pana la gradul 4 in Politia Romana, in avocatura, SRI și in ONG-uri precum si a celor casatoriti cu asemenea persoane (eventual cu orice persoane) plus excluderea celor care nu respecta interdictiile de mai sus. Exceptii: Freedom house si AMJ si alte ONG-uri cu finantare externa.

# Propinere date 7 November 2016 13:28 +1

In plus sexul dintre un judecator sau provuror cu un politist/politista sa fie considerat viol

# someone who knows date 7 November 2016 17:45 +5

Am citit acest pseudoarticol si.am ramas mut de cate ineptii sunt scrise. In primul rand autorul articolului da dovada de o incultura crasa. Sa nu te documentezi tu bre matale inainte de a debita asemenea cretinisme este strigator la cer...in fine... in primum rand in fara noatra exista doar o singyra academie de politie care are in structura sa mai multe facultati printre care si fa ultatea de drept ....unde absolventii sustin examen de licenta ca la orixe facultate numai ca e un pic.mai dificil.acest examen....in al doilea rand fiind vorba de absolventi licentiati in drept acestia se bucura de toate drepturile ce decurg din aceasta....adica pot sustine examen de admitere in megistratura.....ar fi culmea ca un jjurist la un sc .sa.poata sustine un exam dar un ofiter......si cel mai important aspect...daca ofiterii ar fi slab pregatiti nu ar trece examenul vreodata....nu vi se pare firesc ? Puteti trage singuri concluzia de ce intra ofiteri in magistratura.....

# xyz date 7 November 2016 18:57 +4

1. dupa mintea voastra, ar trebui ca un absolvent de academie sa nu aiba DREPTUL de a sustine un examen de admitere in inm/magistratura. cu alte cuvinte, ,,asociatia pentru monitorizarea justitiei" instiga la discriminare. 2. pe de alta parte, daca ofiterii de politie sunt mai bine pregatiti decat alti candidati, ar trebui totusi sa nu fie admisi, pe motiv ca... sunt mai bine pregatiti decat ceilalti, nu? logica de doi lei. aspectele subiective mentionate in articol nu au nicio relevanta, fiecare (indiferent ca a fost politist sau nu inainte de a deveni magistrat) va raspunde pentru modul cum solutioneaza dosarele, deciziile sale fiind supuse controlului instantei de control judiciar/procurorului ierarhic superior, asta ca sa nu mai vorbim de aspectul disciplinar.

# nenea iancu date 7 November 2016 21:08 +3

in prezent se face o campanie sustinuta a comisiei de interviuri sa mai elimine din candidatii ce au absolvit Academia de Poliție. e pacat ca unii tineri, proaspat absolventi, sunt vazuti cu alti ochi decat colegii lor de alte facultati. Poate e de inteles sa fii invidios, pentru ca au intrat pe o concurenta de pana la 10 pe loc, poate ca in academie s-au zbatut din nou sa fie primii sa-și aleaga o specializare mai faina (iar 10 pe loc), iar colegii lor de la drept au picat cu brio acest examen si au intrat pe baza mediei de la bac la facultate. nu te nasti politist, faptul ca vrei sa fii magistrat nu inseamna ca ar trebui sa pornesti cu un minus doar pentru ca in trecutul tau ai mai si lucrat ceva..si le-ai dat clasa la alte sute din jurul tau si la sport, si la carte și la psihic..mai degraba e ingrijorator ca inm prefera persoane cu un punctaj juridic la limita decat politisti, ceea ce e o preconceptie demna de tot ce se intampla in rest in patria noastra draga.

# Stati linistiti date 8 November 2016 18:03 +1

..academia este a doua pepiniera de intrarea in INM dupa universitatea bucuresti...calitatea isi va spune cuvantul...mereu..a afirma ca cel care a facut acaddmia este pangarit de sistem.e o aberatie...politia este demilitarizata dinn2002..in plus sefi exista peste tot..innsistemul bugetar..si la.parchet si la.instante presedintele iti scade din salariu daca vrea pt xa ai ajuns o luna la 12 la munca...asta nu inseamana ca daca ai sef ca politist esti incapabil sa fii magistrat...oricum mai libertini si curajosi profesionisti  decat ofiterii de politie  nu gasesti in alte domenii.gen grefieri avicati sau juristi

# Dina date 8 November 2016 21:40 0

Pe ce te bazezi cand aberezi ca-s cei mai libertini si curajosi profesionisti ofiterii de politie cand ii bagi in tagma grefierilor avicatilor sau juristilor,in virtutea care-i logici te exprimi,a moliei ? :o

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva