5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REUNIUNE DE URGENTA DUPA DECIZIA CCR CARE A LOVIT SRI – Ministrul Justitiei Catalin Predoiu s-a intalnit cu sefii PICCJ, DNA si DIICOT, precum si cu reprezentanti ai SRI si ai Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor din cadrul SRI. Intrevederea vine la o zi dupa ce Curtea Constitutionala a explicat ca CNIC functioneaza fara lege de infiintare si nu poate pune in executare mandatele de interceptare

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

7 aprilie 2022 14:07
Vizualizari: 4657

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) a intrat in fibrilatii. Joi, 7 aprilie 2022, la numai o zi dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a motivat Decizia nr. 55/2022, prin care a desfiintat atat Ordonanta nr. 6/2016 („Ordonanta Pruna”), cat si legea ei de adoptare (prin care Serviciul Roman de Informatii era reintrodus in dosarele penale si se crea o aparenta de legalitate Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor din cadrul SRI), Predoiu a convocat reuniune de urgenta.Este vorba despre o intalnire de lucru cu sefii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si cu reprezentanti ai CNIC si ai SRI. Pe site-ul Ministerului Justitiei nu apar alte detalii despre intrevedere decat locul ei (la sediul Ministerului Justitiei) si faptul ca ea are loc toata ziua de joi, 7 aprilie 2022 (vezi facsimile).

Amintim ca miercuri, 6 aprilie 2022, CCR nu doar ca a desfiintat Ordonanta Pruna si legea ei de infiintare, ci si a subliniat ca interceptarile realizate de CNIC nu pot fi folosite in dosarele penale (click aici pentru a citi). Motivul il constituie lipsa unei legi care sa abiliteze Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor sa opereze in domeniul drepturilor constitutionale, din moment ce art. 53 din Constitutie prevede ca restrangerea exercitiului de drepturi si libertati se poate face doar prin lege, iar art. 115 alin. 6 din legea fundamentala interzice emiterea de ordonante de urgenta in domeniul drepturilor si libertatilor. „In domeniul supravegherii tehnice, reglementat de CPP, simpla indicare a unei structuri menite sa puna in executare mandatele emise, fara consacrarea sa legala, incalca principiul legalitatii”, explica instanta de contencios constitutional.Comentarii

# ?????? date 7 aprilie 2022 14:40 -37

Care e treaba, ? Hau ,!' ? Nu aveți lege de funcționare a departamentului din cadrul instituției cu atribuții, ? CCR dă avize de constituționalitate pe organigrame . ?

# santinela date 7 aprilie 2022 14:50 +12

Hopaaa, s-a trezit si pelticul neamului si incearca sa scoata camasa, dar gresete locul. Ce era evident pentru oricine a avut tangenta cu dreptul in viata lui,astuia i se pare acum o mare minune a lumii si-i convoaca pe toti papagalii "pusi " in functii politice. La ce te astepti ministrule ? Cred ca vei proceda ca cei 5 berbeci ( adica unul si restul Oi )de la ICCJ care au condamnat-o pe Udrea acum in dispretul unei Decizi a CCR ! "Succesuri" in continuare nulitatilor.

# Alexia date 7 aprilie 2022 15:20 -2

Cătălin cu ceilalți de se întâlnește și covid de la penale EPPO LUXEMBURG...HA HA HA

# DODI date 7 aprilie 2022 15:31 +32

Această întâlnire se poate simplu ”adunătura acoperiților și descoperiților” pentru rezolvarea ilegalității de funcționare ale entităților acoperite ale serviciul antiromân SRI. Este doar straniu faptul că vuvuzeaua de la Cotroceni nu a ieșit tunând împotriva CCR care nu ia poziția de patruped în fața sa.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva