19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RIP, VASILICA – Bomba de la CSM: bufonul macovist a fost dat afara din magistratura pentru prestatiile de pe TikTok. Judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj poate acum sa cante in voie la karaoke cu exclusa Camelia Bogdan. Vasilica a fost drastic sanctionat disciplinar pentru filmuletele in care sarea in piscina si tundea gardul. Danilet a fost gasit vinovat pentru manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei. Asteptam reactia de victimizare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 December 2021 19:00
Vizualizari: 29527

Vestitul judecator Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj va putea canta linistit la karaoke alaturi de exclusa Camelia Bogdan. Bomba de la CSM: Danilet a fost dat afara din magistratura.


 

Decizia a fost luata luni, 13 decembrie 2021, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, cu majoritate. Danilet a primit o sanctiune disciplinara drastica pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Dosarul disciplinar in care CSM a decis excluderea lui Danilet din magistratura priveste clipurile video postate de acesta pe reteaua TikTok, in care judecatorul se filma in timp ce facea diverse activitati, precum saritul in piscina sau tunderea gardului viu (vezi galeria video).

 

 

-

 Redam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:

 

 

“Cu majoritate,

Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulata de paratul Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, ca neintemeiata. Cu majoritate, Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare invocata de parat, ca neintemeiata.

Cu unanimitate,

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constand in exprimarea unor opinii in lucrarea '900 de zile de asediu neintrerupt asupra magistraturii romane'.

Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constand in manifestarile paratului pe retelele de socializare.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul admiterii cererii de repunere pe rol a cauzei formulata de paratul Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj.

Cu opinie separata in sensul admiterii exceptiei nulitatii absolute a actiunii disciplinare motivata de depasirea termenului de efectuare a verificarilor prealabile si de incalcarea repartizarii aleatorii.

Cu opinie separata in sensul respingerii in totalitate a actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj a sanctiunii disciplinare constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

 

 

UPDATE Cum am anticipat inca din titlul articolului, Cristi Vasilica Danilet a dat startul victimizarii. Imediat dupa ce a aflat ca a fost dat afara din magistratura, Vasilica a inceput sa boiceasca pe pagina sa de Facebook (vezi facsimil):

“Azi s-a decis excluderea mea din magistratura de catre CSM pentru doua filmulete publicate anul trecut pe TikTok: intr-unul tai gardul viu de acasa, in celalalalt curat o piscina. Nu am facut atunci nicio afirmatie in legatura cu justitia si imaginile nu au legatura cu profesia. Este fix viata mea privata pentru care nu inteleg sa dau socoteala nimanui.

Abaterea retinuta este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justitiei”. Solutia s-a luat cu majoritate de voturi, caci unii membri CSM au gasit ca sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul in care s-a realizat cercetarea de catre Inspectia Judiciara.

Evident, voi formula recurs la ICCJ si sunt sigur ca se va remedia aceasta solutie. Imi voi continua indeplinirea atributiilor pana se ia decizia finala”.

 


Comentarii

# Dana date 13 December 2021 19:27 +308

Din pacate asta e realitatea frustrarilor iesite la iveala , dar domnilor ZEI, cu "o floare nu se face primavara". Realitatea se afla in continuare in salile de judecata. Daca v-ati evalua in mod corect din punct de vedere psihologic, ati fi uimiti de realitate. Nu trebuie sa faceti multe, ci doar sa sustineti testarile psihologice, CORECT, nu doar formal.

# DODI date 13 December 2021 19:34 +409

Este evident faptul că tipul este dus cu pluta. Păcat că pluta nu ajunge la un psihiatru. Împreună și cu alți trubaduri din CSM (inclusiv slugărete). Dacă cvasimajoritatea celor făcuți peste noapte magistraților de bețivul național bășe și cleptomanul imobiliar ciolaniSS ar ajunge pe mâna psihiatrilor și psihologilor români sistemul judiciar ar avea șansa de a fi eradicat de toți ambuscații, plagiatorii sau acoperiții SRI.

# MN date 13 December 2021 19:34 +6

cred ca acesta este cel mai nesimtit, ingamfat, dintre toti magistrati din aceasta tara. sincer ma bucur foarte mult ca cei din CSM au facut dreptate in acest caz. acum cateva zile citeam cum el in batjocara comenta despre doamna Stoicescu cu o nesimtire crunta. hai sa te vad acum latosule unde vei mai lucra si cine te va angaja ca ciolanu ala mare a zburat. somer scrie pe tine

# Cetateanul date 13 December 2021 19:37 +77

Ce nație mișto. Cică excludere pentru manifestări pe rețele sociale. Dar ăia pe care io arătat luju că dădeau plăcuțe suedeze și înjurau la partide pe facebook de ce nu sunt afară și ei? Nu vă este rușine bă!? Pare că nu ...deci a se lua cu plăcuțe suedeze.

# david date 13 December 2021 20:11 +67

insfarsit si-au dat seama ce persoana este acest individ care crede ca afi magistrat e acelasi lucru cu a fi un mascarici de la circ

# Malagamba date 13 December 2021 21:10 +24

Vasilina Debilet / o sa stea doar la Cotet :lol: . Bai Vasilina, mai bine te lovea Omicronu :lol: . Daca moare de necaz mamica Macovei ca domnu Goe al ei a belit-o?? Cit despre poza de mai sus, bietu Vasilina parca curata haznaua :D

# DOREL date 13 December 2021 21:20 +10

Bravo lui, bravo CSM-ului ! Adica, de data asta, vreau sa spun ... Si, pentru cine (mai) crede ca Vasilica Danilet ar apartinate regnului uman, sa citeasca hotararea in care judele Danilet i-a respins lui Mihai Viorel (fostul sau mentor !) cererea de liberare conditionata in urma abjectei inscenari din urma achitarii lui Liviu Ciupe. Si, b): pentru cine (mai) crede ca in scumpa noastra patrie (mai) exista justitie, sa verifice ce intamplari au patit judecatorii care au solutionat cele 2 (!) recursuri in anulare impotriva achitarii lui Mihai Viorel ! Si, c): pentru vitejii din magistratura care (maI) cred ca la ei sunt cheile justitiei, sa caute sa vaza ce s-a intamplat ulterior cu proc. Gh. Vizitiu care a facut rechizitoriul inscenarii impotriva lui Mihai Viorel si (ce intamplare !) ce frumoasa inscenare i s-a petrecut distinsei Georgeta Barbalata, la data faptelor, judecator la ICCJ-S.Pen., care a motivat hotararea de condamnare. Prietenii stiu de ce ! Parerea mea...

# avocatel date 14 December 2021 00:24 +19

Primul semn de normalitate. Asta saracu la Obregia ii e locul. Mi mila de el si de săracii părinți.

# DDM-FOST JUDECATOR date 14 December 2021 00:49 +240

OF,OF, OFFF ...CUM AI IESIT LA TV, TU, DANILET, IN 9 MARTIE 2011 SA ANUNTI CA CSM DIN CARE FACEAI SI TU PARTE, M-A DAT AFARA DIN JUSTITIE. PE NEDREPT CA NU AVEAM CUM SA MOTIVEZ LA ZI 4093 DOSARE, IAR GREFIERELE NU AU AVUT NICI O PROBA IMPOTRIVA MEA, DAR ASA AI VRUT TU CU CEILALTI, CA NU V-A PLACUT FATA MEA, SA MA DATI AFARA, ACUM TE-AU DAT SI PE TINE,CERSETOR LA PODUL CALICILOR SA AJUNGI...OFFFF, OFFFF, OFFFFF ! DREPTATEA DE LA DUMNEZEU A VENIT !

# gheorghe ghimpu date 14 December 2021 07:45 +68

Tarziu ,foarte tarziu sa trezit CSM sa-l anihileze pe MASCARICIUL Danilet.

# Goargăș date 14 December 2021 09:16 +22

Aviz și unor fete și băieți din Argeș! Unde sunt zăpezile și judecătorii de altădată? Nu doar cei interbelici!

# Bogdan Gyuse date 14 December 2021 10:35 +37

Daca un calugar shaolin il vede pe Vasilica o sa fie convins ca numitul a invatat kata pe la ospiciu. Ca specialist, au am mari semne de intrebare cu privire la modalitatea in care a fost testat Vasilica de catre psihologi sau psihiatrii. Nu-i de mirare ca justitia din Romania este plina de psihotici, avand in vedere coportamentul judecatorilor in instanta, motivarile acestora ce sunt adevarate "opere" de impostura judiciara, aroganta si dispretul manifestat fata de cetatean/societate. Balamuc judiciar!

# Hassan date 14 December 2021 10:58 +4

Voi chiar credeti c-am scapat de asta ? Nici vorba ! Va deveni avocat si UNBR-ul il va primi, cel mai probabil, cu bratele deschise. :-x Si iar incepe circul !

# viorel date 14 December 2021 12:01 +3

asa scsapa si romania de un basist

# Tache, Ianche si-un catîr date 14 December 2021 14:22 -14

UNBR ul? cel desfiint prin lege? Niste jalnici, demni de mila, o clica neocomunista.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva