1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANIA NU E PALESTINA – Raed Arafat trebuie dat afara de urgenta. Arafat transforma drepturile romanilor in lux, pe modelul fostei ministrese a Justitiei Raluca Pruna: “Toti apreciem libertatile noastre si libertatile care ne ofera o democratie, dar este o limita... Nu putem vorbi doar de libertatea individului”. Arafat vede iar conspiratii: “Intensificarea campaniilor negationiste”. Cine il opreste pe Raed Arafat?

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 July 2020 13:23
Vizualizari: 13777

Premierul Ludovic Orban trebuie sa il demita de urgenta pe medicul Raed Arafat (foto), seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, si poate principalul factor de decizie in combaterea pandemiei Covid. Masura este obligatorie dupa declaratia de-a dreptul revoltatoare facuta de Raed Arafat, specifica unor tari dictatoriale sau care nu au nicio legatura cu democratia.


 

Pe modelul fostei ministrese a Justitiei Raluca Pruna, Raed Arafat este pe cale sa transforme drepturile fundamentale ale romanilor intr-un lux. Arafat si-a aratat urma de dispret fata de libertatile cetatenilor, afirmand, in mod incredibil, ca acestea trebuie sa aiba o limita. Intr-o noua iesire panicarda, in care a facut din nou lobby pentru masurile dictatoriale si abuzive luate impotriva romanilor, Raed Arafat a mers pana acolo incat a sustinut ca trebuie sa existe o limitare a drepturilor omului si ca nu se poate vorbi doar despre libertatea individului.

Desigur, nu a lipsit nici latura victimizarii, Raed Arafat plangandu-se din nou de fel de fel de conspiratii.


Iata declaratiile facute de medicul Raed Arafat, joi, 8 iulie 2020, la postul Digi24, preluate de intreaga presa:


Toti apreciem libertatile noastre si libertatile care ne ofera o democratie, dar este o limita. Aceasta limita este cand dreptul meu deja afecteaza drepturile celorlalti din jurul meu si, fara voia lor si fara chiar cunostinta, pentru ca e pot sa treaca pe langa tine, tu esti un asimptomatic care nu vrea sa stea in autoizolare, pleaca din spital, nimeni nu poate sa te urmareasca, sau esti simptomatic, stranuti, tusesti, dar te simti bine. Exista si aceasta forma. Te duci acasa la familia ta. Tu spui ca te izolezi, esti cu familia, stranuti, tusesti, dupa care familia ta merge si lucreaza, merge la lucru, copilul merge si se joaca cu copiii vecinilor si asa mai departe. Aceasta boala se raspandeste. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuala. Exista totusi libertatea populatiei si a oamenilor care nu vor sa se infecteze.

(...)

Problema e ca noi am luat masuri de relaxare care s-au tinut cu exceptia ultimelor, dar pentru relaxare trebuia sa existe masuri compensatorii, masurile compensatorii sunt in responsabilitatea individului - portul mastilor, spalatul pe maini, fara zone aglomerate, sa eviti anumite comportamente care altadata erau normale, dar acum trebuie sa ai grija la ele.

Ce s-a intamplat in ultima perioada e intensificarea campaniilor negationiste care spun ca virusul nu exista sau care folosesc ideea libertatii individuale, cum ca orice om are dreptul sa refuze sa respecte regulile. Aceste campanii au avut un efect, fiind destinate unei categorii de oameni. Fiecare campanie a avut efecte asupra unei categorii de oameni.

Lasam foarte multi oameni sa ramana liberi sa circule si sa faca orice, nu se poate impune masura izolarii sau carantinarii. Sunt oameni care au plecat din spital fiind simptomatici sau au refuzat internarea, nimeni nu stie in comunitate cum se comporta, aceasta situatie agraveaza acum situatia generala, ceea ce poate duce la o crestere mai mare a cazurilor

Avem nevoie de o legislatie clara pe carantina, izolare, luarea deciziilor, altfel instrumentele pe care putem interveni sunt mai putine, suntem vulnerabili pe decizii, iar acestea devin usor contestabile. E nevoie de lege care sa ne permita sa luam masuri cum sunt in toata lumea.

Trebuie sa fie masura izolarii, a carantinarii, nu putem vorbi doar de libertatea individului, trebuie sa vorbim si de drepturile celor din jurul lui. Nu poate nimeni sa spuna: dreptul meu e sa fac ce vreau, stiu ca sunt infectat dar nu ma intereseaza.

Trebuie gasite mijloace prin care sa putem sa izolam, sa carantinam o persoana din punct de vedere medical pana cand e sigura pentru comunitate si poate sa se intoarca in comunitate sau in izolare la domiciliu”.

Comentarii

# Geanina date 9 July 2020 13:40 +61

Cred ca trebuie sa cantarim mai atent si sa ne masuram mai bine cuvintele, concluziile, propunerile. Ma refer la autor.

# ALO! date 9 July 2020 14:13 -15

ALOOO !!! Nici in china nu se considera cazuri asimptomaticii!!! https://covid-19.chinadaily.com.cn/a/202006/15/WS5ee742f3a31083481725329f.html Trebuie sa ai: test+ simptome respiratorii +radiografie tipica pulmonara+ test sange specific!!! ALOOOO!!!! Si le da drumul dupa 14 zile, da? https://www.chinadaily.com.cn/a/202006/18/WS5eeb3245a310834817254038.html

# Pintea date 9 July 2020 14:23 +21

OMS a declarat pe 30 decembrie 2019 ca noul coronavirus este o problema PHEIC si a declarat-o ca atare. Apoi au fost emise recomandari pentru toate tarile membre. Fiecare stat national a luat masurile corespunzatoare. Comitetul consideră că este încă posibilă întreruperea răspândirii virusului, cu condiția ca țările să pună la dispoziție măsuri puternice pentru detectarea precoce a bolii, izolarea și tratarea cazurilor, urmărirea contactelor și promovarea măsurilor de distanțare socială proporționale cu riscul. Este important de menționat că, pe măsură ce situația continuă să evolueze, la fel și obiectivele strategice și măsurile de prevenire și reducere a răspândirii infecției. Comitetul a fost de acord că focarul îndeplinește acum criteriile pentru o urgență de sănătate publică de îngrijorare internațională.

# DODI date 9 July 2020 14:38 -10

Arafat când nu era sub tutela lui ciolaniSS părea om normal, cu bun simț, responsabil și profesionist. Acum, intrând sub plapuma liberalismul practicat de nulitatea de la Cotroceni, s-a moliopsit de tupeu, aroganță și nimicnicie, dându-ne lecții cum trebuie să trăim în patria noastră. Curios cum românii nu știau să trăiască în propria țară până nu au fost invadați de otrepele alogene: ciolaniSS, HELLvigul, Arafat și alți mulți asemenea lor.

# Pintea date 9 July 2020 17:14 +13

Ce popor ingrat santem! Si foarte mani******bil. Cat bine a facut Arafat, nu mai conteaza asta, acum trebuie sa il denigram! Drepturile nu sant nelimitate si le corespund niste obligatii, nu trebuie sa aduca atingere dreptului altuia, la sanatate, la viata. Nu traim intr-un arbitrariu. Institutiile statului trebuie sa ia masuri epidemiologice impotriva raspandirii bolii, acesta este rolul lor, sanatatea este un interes general al societatii, nu un interes privat/de grup. Sant unii care merg pe strada, fara masca si cu nesimtire, stranuta, tusesc, nu duc mana la gura. Nu ne-a incalcat nimeni nici un drept, nici n-ar avea cum, acestea sant pt fiinte rationale si cu constiinta, ceea ce n-am vazut pe la cei care tipa

# Tipa date 9 July 2020 17:26 -27

Nu izolam pe nimeni si va demonstram inselatoria.Parlamentul sa respinga idiotenia de lege.Arafat ciocu mic ca te umplem de penale... noi poporul.... Arafat sa devina mai putin sluga iohanista , sa revina la normalitate...

# Mariana Cîrciu date 9 July 2020 17:36 -14

A zis ceva și despre testarea po******ției în masă pt. A depista asimptomaticii pe care să-i izoleze la domiciliu și nu în spitale? Dacă merge prost, este doar vina lor. Oamenii au făcut ce li sa cerut, dar nu se poate omorâ economia prin acțiuni totalitariste.

# nae din dealul feleacului date 9 July 2020 18:09 -22

Aoleo,a explodat robinetul si curg covizii/covrigii,peste 6oo intr-o zi!Cum se face ca "regulile"(masca,distanta )nu s-au respectat la Vama Veche(pe plaja /in cluburi) si infectii au aparut la Brasov,Bucale ..?Se creaza premeditat panica ,dar nu ni se explica cauza !Ca sa nu mai vorbim de masuri ce trebuiesc luate punctual si nicidecum pentru tot teritoriul tarii.Explicatie:ne conduc"cei mai prosti dintre prosti"(l-am citat pe T.Arghezi)

# Alexandru date 9 July 2020 19:04 -24

Elucubrează despre oameni care susțin că virusul nu există la fel ca și Orban și Klaus si alti virusofili. Vreau si eu sa văd si eu pe unul care susține ca virusul nu există. De cănd e virusul eu nu am auzit măcar un negaționist darămite să fiu tentat să îl cred. E dus cu pluta rău de tot.

# anonim date 9 July 2020 19:28 -21

urgent dat afara arafat demisia

# Trenciu date 9 July 2020 21:01 -43

Neaosul nostru medic ne transmite de acolo de sus unde a ajuns datorita mani******rii naivitatii poporului asta ,,ospitalier'' ca a venit vremea s-o lasam mai moale cu ,,drepturile si libertatile'' cu ,,democratia'' existand ,,o limita'' pe care desigur ca o fixeaza cineva, nu spune nimeni cine, iar cei de sus impreuna cu minoritarul nostru ,,drag' numai ne trag de urechi cand observa ca am depasit limita impusa. Astfel de cate ori deschide gura se observa tendintele dictatoriale. Sigur ca stie ceva aritmentica la cata scoala a facut ca vorba lui Rafila: ,,Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic in Romania''. 650 x 115 zile (15.03 - 09.07) = 74750 decedati din care 1834 infectati cu virusul ,,problema'' (si nu ,,au murit din cauza'' cum declara uni reprezentanti ai ,,autoritatilor statului''. Adica, 2,5 % (doi virgula cinci la suta) din totalul decedatilor. Da' tre' impuse masurile astea dictatoriale cu mai mare devotament. Da cu ,,pandemia economica'' ce facem d-le doctor?

# Denis date 9 July 2020 21:07 -40

Tot o scalda domnu doctor. Mai bine ar explica poporului asta din ce in ce mai indobitocit: - de unde are dansul informatia ca portul de masca opreste raspandirea unui virus cand nu exista nici un studiu stiintific care sa certifice acest lucru (oare de ce, cu atatia bani investiti in cercetare nici un centru stiintific cat de cat cunoscut la nivel mondial nu si-a asumat un asemenea studiu? Nu pentru ca rezultatele ar fi fost total in defavoarea ,,obligarii po******tiei la purtatul 8/ 10 ore/ zi la locurile de munca ca-n romanica'') - da' daca tot are atat de mare ,,grija'' de poporul asta adoptiv de ce nu se lupta ca sa vina cu masuri pentru intarirea sistemului imunitar (cred ca-si da seama care-s alea, ca doar trebuia sa le buchiseasca la scoala de doctori), macar pentru persoanele depistate ,,vulnerabile'' - de ce n-au venit inca cu legea prin care sa stabileasca sanctiunile pentru nerespectarea purtarii mastii sau refuzul acceptarii termoscanarii (pt. ca n-ar da bine la extern?)

# Nedumeritu' date 9 July 2020 22:05 -6

Da' care-i baiu la d-ul Arafat? Stie doar ca nu pateste nimic pt. cum i-a tratat pe simtomatici & asimptomatici in astea 4 luni. Sigur ca i-a spus cine-l sprijina sa ramana acolo sus. Mai bine s-ar uita un pic peste ,,hotararile'' CNSSU in care este folosit cuvantul ,,recomandare'' (de ex. nr. 34 din 06.07 nu se aplică recomandarea de instituire a măsurilor de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc ...) Adica, mai pe romaneste (si pentru minoritari, se intelege) CNSSU foloseste recomandarea pentru izolara/carantina persoanelor care vin dintr-o tara considerata cu ,,pericol'' si NU obligarea la izolare/carantina. Da' domn' doctor vrea sa ne convinga ca recomandarea = obligare. Si, spre ghinionul celor care mai si gandesc uite ca reuseste. Tare nu?

# sic semper tyrannis date 10 July 2020 06:50 -15

Alooooo shaariaaaa!! OMUL ESTE UN ANIMAL SOCIAL DAR IN PRIMUL RAND INDIVIDUAL! INTELEG CA ESTE DEEP STATE #SOROS BY CHINA IN SPATELE VOASTRU - AL TUTUROR POLITRUCILOR CARE FORMEAZA UN CONGLOMERAT DE PUTERE FARA A MAI EXISTA SEPARATIA PUTERILOR IN STAT - CU DOSARELE DE CORUPTIE SI FURACIUNI DE ROMANIA, DAR TREBUIE SA INTELEGETI CLAR UN LUCRU: NOI NU SUNTEM FURNICI ! SHAAARIIIA NU AVEM NEVOIE DE GRIJA TA! IN ROMANIA S-A MURIT PE STRAZI STRIGANDU-SE LIBERTATE IN DECEMBRIE 1989 ! NU SECURITAT5E SI NICI SIGURANTA SI NICI "SANATATE" ! SANATATEA ESTE CEEA CE VOI TREBUIE SA ASIGURATI - si nu o faceti lasand batranii sa moara netratati - ATUNCI CAND NOI O CEREM CU RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI SI A LIBERTATII INDIVIDUALE IN PRIMUL RAND! ROMANIA TREZESTE-TE ! FRATILOR GANDITI CU MINTEA VOASTRA !

# sic semper tyrannis date 11 July 2020 09:48 +3

PENTRU LUJU: Va rog frumos sa faceti ceva cu soft-ul de apreciere a comentariilor. Exista cineva, un hacker, un securist aservit la conturile soros, care depreciza maxim unele cometarii. Nu exista nici o posibilitate reala de a deprecia sau aprecia un comentariu atat de rapid, este clar ca foloseste un program pentru asta. Va rog, fie sa renuntati la acest soft de apreciere / depreciere (rating), fie il protejati astfel incat securistii postaci sa nu mai poata utiliza aceste hack-uri de programare. Multumesc.

# VIKY date 11 July 2020 23:01 +2

# sic semper tyrannis ...E foarte bine ce fac, macar stim ce ii arde mai rau. Atata le poate capul, cred ca daca ar sti sa scrie ne-ar da replica.

# Nikos date 14 July 2020 07:08 +1

Poate ne explica dl. Arafat de ce grecii au respins analizele din Romania pe motiv ca nu au incredere in ele si au facut pe banii lor analize la turistii romani cand au intrat in tara lor iar rezultatele pozitive la teste sunt de cateva ori mai mici: 100 persoane pozitive (toate asimptomatice) din 30000 testate cf. unor site-uri oficiale iar in Romania erau intr-o zi 555 la 13000 max testati. Informati-va, nu mai stati cu capul in tembelizor. In America miscarile antifa de ce nu sunt toti prin spitale cu probleme respiratorii si febra? Sau ceilalti care au facut proteste. De ce Constanta nu bubuie de covizi, litoralul e full? De ce in avion poti sa stai unul langa altul in liniste, cateva ore, cu masca, peste 100 oameni dar in biserica nu? Daca faci viroza te dor plamanii, te mananca virusul. La covid/asimtpmatic.. adica ai virus care sta cumintel? Ce virus nu distruge celula in care intra, apoi se divide etc si tesutul astfel distrus nu genereaza efecte in lant care devin vizibile??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva