3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CALENDARUL PENTRU ICCJ – Consiliul Superior al Magistraturii a publicat calendarul pentru concursul de promovare in functii de executie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii interesati sa promoveze la instanta suprema trebuie sa-si depuna cererile la CSM pana la 16 august 2022. A fost scos la concurs cel mai mare numar de posturi din ultimele 3 sesiuni. Una dintre sectiile Inaltei Curti marcheaza o premiera a ultimilor 5 ani (Documente)

Scris de: V.B. | pdf | print

31 July 2022 10:55
Vizualizari: 4005

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat vineri, 29 iulie 2022, calendarul concursului pentru promovarea in functii de executie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto).


 

Este vorba despre 15 posturi disponibile – cele mai multe din ultimele trei sesiuni. Amintim ca in sesiunea iulie-decembrie 2021, ICCJ a pus la bataie 12 locuri, iar in sesiunea septembrie 2020 – februarie 2021, numarul lor s-a ridicat la 14.

De data aceasta, cele mai multe dintre cele 15 posturi (sase, mai exact) sunt disponibile la Sectia penala, urmata de Sectia de contencios administrativ si fiscal (5) si de Sectia I civila (4).

Este pentru prima data in ultimii 5 ani cand instanta suprema nu scoate la concurs posturi la Sectia a II-a civila (fosta Sectie comerciala). Ultima sesiune fara posturi disponibile la Sectia a II-a civila ICCJ a fost cea din perioada august 2017 – martie 2018.

Tot CSM a mentionat ca judecatorii cu grad profesional de curte de apel si care au activat cel putin trei ani la o asemenea instanta isi pot depune dosarul la CSM pana la 16 august 2022 inclusiv (vezi facsimil 1).


In 26 august 2022, CSM va publica lista candidatilor care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs – respectiv:

- vechime de cel putin 18 ani ca judecator sau procuror;

- vechime efectiva de cel putin 3 ani la curti de apel;

- calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluari;

- lipsa oricarei sanctiuni disciplinare in ultimii 3 ani.

In luna septembrie, CSM va analiza cele maximum 10 hotarari judecatoresti de la dosarele candidatilor, pe care acestia le-au pronuntat si redactat.

Interviurile vor fi programate dupa data de 3 noiembrie 2022 (vezi facsimil 2).


Comentarii

# Savonea presedinte! date 31 July 2022 16:14 +177

:lol: :lol: :lol: Cand ajunge Savonea presedinte la ICCJ?!? Trebuie gasit urgent un post pe masura eroinei dreptatii dupa ce nu mai e membru CSM ... O varianta ar putea fi ceva similar schemei facute de Ghenea cu Buda... se intampla ceva neprevazut dnei Corbu si dna Savonea e solutia salvatoare

# DODI date 31 July 2022 17:28 +104

Ținând cont de pasărea din vârful ICCJ cred că o condiție a candidaților este să aibă pene (a se citi avizul Noii securități). În caz contrar pot fi... zburați rapid.

# John date 1 August 2022 07:53 +96

@ Dodi e suficient sa aiba schelete in dulap si / sau sa fie obedienti gruparii Savonea care ii interveveaza in CSM ... penele sunt bonus :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva