14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A DAT ALARMA IN BANEASA – Avocatul Radu Chirita descifreaza atacurile furibunde la adresa judecatoarei Dana Girbovan: “Dana o fost unul dintre cei care au demarat actiuni in instanta contra SRI cerand declasificarea multor documente legate de justitie, este cea care a luptat de ani de zile cu povestea acoperitilor din instante si parchete... Vestea nominalizarii ei a picat ca trasnetul la Baneasa, iar ordinul pe unitate o fost: 'pe ea, pe mama ei'"

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 August 2019 15:26
Vizualizari: 9910

Excelenta analiza facuta de reputatul avocat Radu Chirita, din Baroul Cluj, privind atacurile furibunde la adresa judecatoarei Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, atacuri declansate dupa ce s-a anuntat nominalizarea acesteia pentru functia de ministru al Justitiei. Radu Chirita arata ca propunerea Danei Girbovan la conducerea MJ a cazut ca un trasnet in Baneasa, ordinul pe unitate fiind “pe ea, pe mama ei”. Evident, trimiterea este catre Serviciul Roman de Informatii.


Intr-un comentariu postat luni, 26 august 2019, pe site-ul propriu raduchirita.com, si intitulat “Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati...”, apreciatul avocat descifreaza campania de denigrare a Danei Girbovan prin actiunile facute de aceasta de-a lungul timpului. Mai exact, Radu Chirita aminteste ca judecatoarea Dana Girbovan a fost cea care a demarat in instanta actiuni impotriva SRI, dar si cea care s-a luptat ani de zile pentru curatarea magistraturii de acoperiti: “Daca cineva se intreaba de unde vehementa impotriva acestei nominalizari si de ce, spre exemplu, o lipsit orice urma de scandal la nominalizarea doamnei care e acuma – am uitat cum o cheama – si care are treaba cum justitia cam cata am eu cu agricultura, raspunsul e simplu. Dana o fost unul dintre cei care au demarat actiuni in instanta contra SRI cerand declasificarea multor documente legate de justitie, este cea care a luptat de ani de zile – pe vremea cand toata lumea era blat cu baietii, iar Dragnea mergea la chefuri la K1, K2 si Formula 3 – cu povestea acoperitilor din instante si parchete etc. In consecinta, sunt convins ca vestea nominalizarii ei a picat ca trasnetul la Baneasa, iar ordinul pe unitate o fost: 'pe ea, pe mama ei'. Executat cu promtitudine de toate portavocile pe baza metodei ultra verificate: 'nu conteaza ce rahat spui, spune-l pe toate canalele de 100 ori si lumea o sa creada'”.

Rahaturile lui Vasilica si Horatius

Pe de alta parte, in aceeasi analiza, avocatul Radu Chirita observa si ipocrizia a doua personaje care in aceste zile au sarit la gatul Danei Girbovan. Este vorba despre doi fosti membrii CSM, judecatorii Vasilica Danilet (foto dreapta) si Horatius Dumbrava (foto stanga). Concret, Radu Chirita subliniaza ca Vasilica Danilet - cel care a intrat in istoria magistraturii cu revocarea din CSM - acuza nominalizarea Danei Girbovan la MJ, desi el insusi a fost consilierul unui om politic, si anume al ministresei de trista amintire Monica Macovei. In ceea ce-l priveste pe Horatius Dumbrava - cel care roia pe langa sefii SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, asa cum se poate observa in pozele publicate de-a lungul timpului -, avocatul Chirita aminteste cum acesta a umblat dupa o sinecura ca sa se aranjeze dupa plecarea din CSM, candidand pentru conducerea INM in timp ce era membru al Consiliului Superior al Magistraturii, adica al institutiei care controleaza INM:

“M-au scarbit insa o parte din rahaturile lansate. Am stomacul rezistent, dar tot am baut o limonada. Io stiu ca oamenii au memoria scurta, dar unii care au vorbit in ultimele zile ar trebui sa isi stearga rahatul de gura inainte sa o deschida. Adica, pune Danilet intrebari despre cum ajunge un jude ministru, iar el o fost consilier al ministrului in timp ce era jude? Da-o dracu… Pune tot el intrebari despre reprezentativitate, dupa ce o fost revocat de sute de judecatori? Da-o-n ma-sa de treaba. Ne explica doct Horatiu Dumbrava despre conflicte de interese, dupa ce o candidat la INM in timp ce controla INM-ul din postura de membru al CSM??? Zic doar de ei doi, pentru ca pe ei ii cunosc si stiu suficient de multe incat sa fi sperat ca vor avea decenta sa taca din gura, in ciuda ordinului pe unitate”.

* Cititi aici integral comentariul avocatului Radu Chirita

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Antitroll date 26 August 2019 15:47 +19

Confirm că de la momentul publicării nominalizării Gîrbovancei la MJ, au fost scoși la combat forumistic TOATE RESURSELE HASHTAG. Chiar mă amuzam pe Cotidianul postând mesaje amuzate: „Săracii de ei trolli hashtag! I-a băgat Ciocârlan în consemn, le-a tăiat concediile, i-a adus la Unitate, i-a încazarmat și nu le dă voie nici în week-end să meargă acasă să facă o baie. Sunt în alarmă reală de luptă, consemnați twentyfourseven. Ha, ha, ha, ha!”

# Edelweiss - Ivory Tower Antitroll date 26 August 2019 15:48 +13

tot din 23 aug: „Ce pitorească e Kolonia asta neo-gestapovistă. E o adevărată desfătare să-ți faci o cafea meșteșugită, să-ți răsucești o țâgară sfătoasă și să admiri, amuzat, demența furibundă ce i-a cuprins pe zeloții neonazismului dâmbovițean. Mai rar îți este dat să vezi așa „uniune în cuget și nesimțiri” a juzilor cu protocolul în loc de Biblie (danileț, matileț, călinuț, pârloguț etc), a procurorilor paraditori (diaconu, veve, cele 5 cozi de topor din Secția CSM), Gefreiteri semidocți din Armata de Trolli a U.M. 0296, Feldwebeli agramați și limitați intelectual, din Divizia de Presă a SRI, comandați de IED Goebbels, lătrători, urlători, trompete, vuvuzele, tromboniști, agenți de influență undercoveri, analiști (agenți de influență oficiali), diversioniști, sabotori, zvoneri, răspândaci. Azi 23 august 2019, ÎNTREG EFECTIVUL STURMABTEILUNGURILOR HASHTAG și ale DIVIZIILOR Dirlewanger neo-SS sunt scoase în câmpul tactic la aplicație. Ha, ha, ha, ha! Ce bună e cafeaua asta!”

# Edelweiss - Ivory Tower Apostate Troll date 26 August 2019 16:00 +16

Io* am vro 10 ani de experiență în postăceală și trolling așa că se poate lua drept axiomă ceea ce spun acum: n-am văzut în toți cei 10 ani o asemenea campanie furibundă, amplă, disperată, cum e cea declanșată în 23 aug odată cu nominalizarea lui Nils Holgersson la Justiție. Și Io* știu ce grăiesc când pun pe locul I această campanie. Am trăit câteva zeci, sau chiar poate sute de campanii mai mititele. Dar de virulența acesteia de acum mă minunez și Io*.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 26 August 2019 16:23 +13

Una dintre cele mai exponențiale butade a Fanfaronului Nepereche – Cristi VasiRică Venturiano – Fante de COlentina, Marchiz de Vatra Dornei și Grof de Kolozsvar a fost aia cu acceptarea zoofiliei. Nu-mi amintesc exact fraza dar era ceva cu „sunt de acord cu zoofilia cu singura condiție ca animalul să nu țipe” Concluzie? Ăsta este Zdrențărosul amoral și sărăntocul cu duhul care ”ne explică legi, ne dă pedepse, ne vorbește filosofie”. Ar trebui totalmente ignorat de presă și audio-vizual. Să-l bage în seamă prietena lui capră. https://www.cotidianul.ro/judecatorul-danilet-este-de-acord-cu-zoofilia-daca-animalul-nu-tipa-de-durere/

# cum e corect pluralul date 26 August 2019 18:33 -3

rahatului ? e ca la complet sau e altfel: completi - adica... sa se autosesizeze academia sri...

# imun/teanu date 27 August 2019 10:08 +7

Ar mai mira ca "acest" "asemenea" Vasilica sa ajunga ministrul justitiei? Cu elogii karaokelor lui si ale americanilor si ale celor mai europeni? Nu doar Romania este tara in care "nu mai mira nimic" ci in toata lumea de azi "nu mai mira nimic". Chiar si sangele Cald care curge mereu ii lasa Rece pe toti.

# DanTeo date 27 August 2019 14:27 +2

Cristi Vasilica si Horatius nu sunt identitati, ci suferinte. Câte glume au înghtit nefericitii? Sunt rani care se vindeca greu.

# voce de karaoke date 27 August 2019 19:54 +2

ochii bulbucati,pleoapele umflate,fara gene,sunt mostenire pe linie paterna :sad: ,semne vizibile de identificare fiul legitim al tatucului Soros? Cristi Danilet un karaoke provincial,jucand rol de om al legii . :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva