21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANCTIUNE MENTINUTA DE ICCJ – Instanta suprema a respins recursul formulat de judecatoarea Daria Alexandra Geambasu de la Judecatoria Ploiesti impotriva hotararii prin care CSM a dispus diminuarea indemnizatiei cu 10% pe doua luni. Geambasu a fost sanctionata pentru intarzieri in solutionarea cauzelor, dar a scapat de acuzatia de exercitare a functiei cu grava neglijenta (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

9 May 2023 11:50
Vizualizari: 2837

Judecatoarea Daria Alexandra Geambasu de la Judecatoria Ploiesti ramane sanctionata disciplinar. Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut pedeapsa pentru intarzieri in solutionarea dosarelor, dispusa fata de aceasta de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a fostului CSM condus de Marian Buda (foto).


 

Astfel, Completul de 5 judecatori al ICCJ in materie civila a respins luni, 8 mai 2023, recursul formulat de judecatoarea Daria Alexandru Geambasu de la Judecatoria Ploiesti impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, din 7 decembrie 2022, prin care fusese sanctionata cu “diminuarea indemnizatiei lunare de incadrare brute cu 10% pentru o perioada de 2 luni”. Sanctiunea a fost aplicata pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”.

Decizia ICCJ a fost pronuntata de un Complet de 5 judecatori format, potrivit informatiilor existente pe site-ul instantei supreme, din judecatorii Roxana Tudose, Cristinel Grosu, Mirela Visan, Liana Andreia Constanda si Iulia Petronela Nitu.

Amintim ca pe langa abaterea disciplinara pentru care a ramas sanctionata, judecatoarea Daria Alexandra Geambasu de la Judecatoria Ploiesti fusese acuzata de Inspectia Judiciara si de “exercitarea functiei cu grava neglijenta”. In cazul acestei de-a doua abateri disciplinare, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat insa respingerea ca neintemeiata a actiunii exercitate de Inspectia Judiciara.


Prezentam minuta Deciziei nr. 105 din 8 mai 2023 prin care ICCJ a respins recursul judecatoarei Daria Alexandra Geambasu de la Judecatoria Ploiesti impotriva hotararii CSM de sanctionare disciplinara (dosar 165/1/2023):


Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Geambasu Daria-Alexandra impotriva Hotararii nr. 20J din 7 decembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 22/J/2022. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 8 mai 2023”.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara privind sanctionarea judecatoarei Alexandra Daria Geambasu de la Judecatoria Ploiesti (dosar 22/J/2022):


“Admite in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Geambasu Daria Alexandra - judecator in cadrul Judecatoriei Ploiesti. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Geambasu Daria Alexandra - judecator in cadrul Judecatoriei Ploiesti sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pentru o perioada de 2 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I din acelasi act normativ.

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Geambasu Daria Alexandra -judecator in cadrul Judecatoriei Ploiesti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza a II a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva