24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCOALA DE VARA A PACIENTILOR CRONICI – O noua etapa a parteneriatului dintre dintre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Asociatia Transplantatilor. A cincea editie a Scolii de vara a pacientilor cronici: contact direct si schimb de informatii intre pacientii cronici si medici, psihologi, nutritionisti, kinetoterapeuti

Scris de: L.J. | pdf | print

12 September 2019 15:50
Vizualizari: 5405

Notarii publici continua parteneriatul pro-viata incheiat cu reprezentantii pacientilor cu transplant, pacientilor aflati pe listele de asteptare si in dializa. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a sustinut financiar, alaturi de alti sponsori, organizarea celei de a cincea editii a Scolii de Vara a Pacientilor Cronici.


In perioada 4 – 11 septembrie a.c., in statiunea Saturn, pacientii cu nevoi de transplant, pacientii care au beneficiat deja de transplant de organe si insotitorii acestora au participat la cea de a cincea editie a Scolii de vara a pacientilor cronici. Organizatorul, respectiv Asociatia Transplantatilor din Romania, a facilitat astfel contactul direct si schimbul de informatii intre pacientii cronici si medici, psihologi, nutritionisti, kinetoterapeuti, etc.

Invitat la deschiderea festiva a cursurilor scolii de vara, ministrul Sanatatii, doamna Sorina Pintea, a punctat importanta programelor nationale de sustinere a donarii de organe, confirmand totodata faptul ca domnia sa este membru sustinator al Asociatiei Transplantatilor din Romania.

Scoala de vara a pacientilor cronici este un concept care vizeaza pregatirea pacientului cu insuficienta functionala cronica de organ vital pentru a face fata conditiei de pacient cronic, pentru a-si creste calitatea vietii si a se integra in societate, printr-un auto-management integrat care sa vizeze, pe langa latura medicala si alte aspecte ce tin de comunicare, nutritie, socializare, psihologie, pregatire fizica. Activitatile s-au desfasurat sub forma de ateliere informale, cuvintele de ordine pentru specialistii invitati fiind „creativitate” si „flexibilitate”, astfel incat pacientii sa poata obtine toate informatiile dorite, participand activ la atelierele de lucru.

Amintim ca in luna mai 2019, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Asociatia Transplantatilor din Romania au agreat asupra importantei si necesitatii unui parteneriat de durata in vederea salvarii de vieti omenesti.

Ca expresie a implicarii active a notarilor publici in solutionarea problemelor stringente ale societatii, UNNPR s-a alaturat Asociatiei Transplantatilor din Romania in demersurile intreprinse in directia informarii publicului larg cu privire la diferite aspecte ale donarii post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor.

In acest sens, a fost agreata semnarea unui protocol de colaborare, menit sa coaguleze eforturile celor doua organizatii in directia atingerii obiectivului anterior mentionat.

Inca de la momentul semnarii protocolului de colaborare, in calitate de organizatie reprezentativa a notarilor publici din Romania, UNNPR a reafirmat astfel sprijinul pe care membrii profesiei notariale il acorda, in limita competentelor legale ce le revin, potentialilor donatori de organe, tesuturi si celule, precum si asociatiilor de pacienti din acest domeniu.

Comentarii

# Cica nu avem donatori de organe suficienti ... date 12 September 2019 21:34 -1

pai migrantii ce-s ? Ia sa semneze ca doneaza macar un rinichi si-un litru de sange pe loc ! Adica vii de pe camila , si puti ca una, vrei sa traiesti in "democraty" dar nu te inscri pe lista de donatori , cum vine asta ? :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva