SERVICIILE FAC LUCRURI TRASNITE – Judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita de la CA Cluj deconspira cuprinsul interceptarilor made in SRI. Dupa ce a fost plimbata de la ICCJ la DNA si apoi la SRI pentru desecretizarea unor documente, la momentul audierii interceptarilor s-a lasat linistea: "Am stat toti, de doua sau de trei ori am reaudiat, si am ascultat muzica populara. 20 de minute. Se presupunea ca era una din cele mai importante probe in acuzare" (Video)
Judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita (foto) de la de la Sectia penala a Curtii de Apel Cluj, cunoscuta in sistem ca fiind unul dintre putinii magistrati care au curajul sa vorbeasca despre derapajele si abuzurile care se petrec in Justitie, a povestit ce se poate descoperi la vizionarea si/sau audierea unor mijloace de probe marca SRI. Dupa cum veti vedea din relatarea judecatoarei Lupea-Aghinita de la Curtea de Apel Cluj, dosarul parea a fi unul greu, din moment ce viza fapte de coruptie, un mandat de siguranta nationala, dar si informatii clasificate, care ulterior au fost declasificate si atasate ca probe la dosar.
Prezenta la dezbaterea "Garantii legale pentru respectarea drepturilor omului in cadrul metodelor speciale de supraveghere" organizate de Centrul de Resurse Juridice, AMR si UNJR in data de 31 martie 2016 la sala Drepturilor Omului din Parlament, judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita a relatat ca in dosarul cu pricina a intampinat "dificultati majore in a valorifica mijloacele de proba" realizate de SRI si comunicate procurorului in dosar, fiind vorba de siguranta nationala si informatii clasificate si ulterior declasificate.
Judecatoarea de la CA Cluj a explicat ca pentru a putea judeca dosarul cu toate documentele si mjiloacele de proba existente, aparare i-a solicitat judecatoarei sa se adreseze Inaltei Curte de Casatie si Justitie pentru a cere "dispozitia de declasificare, pentru ca din secrete de stat ele au fost desclasificate si facute probe la dosar".
Ei, si acum incepe "carselul", cum judecatoarea CA Cluj l-a numit.
Ajunsa la ICCJ cu adresa in cauza, Adina Daria Lupea-Aghinita a fost informata ca documentele respective "nu sunt desecretizate si nu este misiunea lor sa le desecretizeze si sa ma adresez DNA". Lucru pe care l-a si facut. La Directia Nationala Anticoruptie a fost informata ca "nu ei le declasifica, ci SRI".
La Serviciul Roman de Informatii, judecatoarea Adina Lupea a fost trimisa insa inapoi la Inalta Curte, spunandu-i ca "daca ei dau mandatul, ei il desecretizeaza".
Iata continuarea, relatata de judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita:
"In acelasi dosar existau mai multe interceptari telefonice, bineinteles, erau mai multe mesaje care erau considerate de catre acuzare ca fiind relevante in sprijinul dovedirii vinovatiei. Si intr-una din sedintele de judecata efectiv am stat si am audiat acele interceptari. Am sa va spun ca am trait ceva ce am crezut ca nu am sa patesc niciodata. (...) Am stat toti, de doua sau de trei ori am reaudiat, si am ascultat muzica populara. 20 de minute. Se presupunea ca era una din cele mai importante probe in acuzare".
Judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita a concluzionat ca decizia finala este la judecator, insa are convingerea ca "va fi o practica total neunitara in instante"
Prezentam in continuare filmarea in care judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita relateaza intamplarea cu pricina:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# pelin
3 April 2016 14:29
+22
# securistul de serviciu
3 April 2016 18:37
+16
# Laura
4 April 2016 09:14
+7
# pelin
3 April 2016 14:43
+19
# o pensionara
3 April 2016 15:15
+23
# altfel auzit
3 April 2016 16:47
+14
# pelin
3 April 2016 18:54
+13
# Mulder, agentul mulder
4 April 2016 00:36
+9
# Scully
4 April 2016 09:26
+5
# Aron
4 April 2016 09:27
+8
# Comunicare criptata
4 April 2016 10:50
+7