18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SI AVOCATII PLANG CATEODATA - Avocatul Marius Vicentiu Coltuc, candidat la functia de decan al Baroului Bucuresti: "Suntem la capatul unei campanii electorale si nici macar o problema a profesiei nu a fost rezolvata... De ce plang si avocatii?... Plang pentru ca aceasta profesie nu este decat o profesie dezbinata... Plang pentru ca UNBR de vreo 20 ani doar impune niste reguli imperative in defavoarea profesiei... Plang pentru ca toate deciziile profesiei de avocat se iau in secret"

Scris de: L.J. | pdf | print

21 May 2015 14:43
Vizualizari: 10346

Cu doar cateva zile inainte de alegerile pentru viitorul decan al Baroului Bucuresti, a doua incercare, avocatul Marius Vicentiu Coltuc (foto), candidat la functia de decan al Baroului Bucuresti, a realizat o radiografie a avocaturii bucurestene in care dezvaluie modul in care isi desfasoara in prezent activitatea avocatii de pe cheiul Dambovitei si care sunt nemultumirile breslei. Candidatul la functia de decan al Baroului Bucuresti evidentiaza ca, desi campania electorala se afla la final, nu a fost lansata nicio solutie pentru rezolvarea problemelor profesiei de avocat.


In fata problemelor cu care se intersecteaza zilnic in exercitarea profesiei, avocatul Marius Vicentiu Coltuc sustine ca si avocatii plang cateodata, insa cand nu ii vede nimeni, "ci in public, in sinea fiecaruia".

Avocatul deplange faptul ca dupa 20 de ani de avocatura au peste 95% aceiasi candidati care vor „sa reformeze” profesia, pentru simt ca votul lor nu conteaza si pentru ca "la singura emisiune televizata sunt invitati unii candidati si acestia nu stiu cum sa faca sa nu se atace si sa le scape unele „secrete” ale profesiei".

De asemenea, Marius Coltuc este indignat ca onorariile avocatilor s-au redus in ultimii 5 ani cu peste 50%, dar si pentru ca toate deciziile profesiei de avocat se iau in secret.

Avocatul Marius Coltuc sustine ca un alt motiv pentru care avocatii plang este acela ca "nici dupa 20 de ani nu stim care dintre avocati sunt acoperiti, fosti comunisti activi, masoni".

Cu toate acestea, avocatul Marius Vicentiu Coltuc, candidat la functia de decan al Baroului Bucuresti, afirma ca este "optimist, naiv" si "crede cu putere ca in ultima clipa colegii avocati vor lua decizia cea mai buna".

Prezentam in continuare opinia avocatului Marius Vicentiu Coltuc, candidat la functia de decan al Baroului Bucuresti, privind motivele pentru care plang avocata:

"Si Avocatii plang cateodata

Si nu cand nu-i vede nimeni, ci in public, in sinea fiecaruia.

Suntem la capatul unei campanii electorale si nici macar o problema a profesiei nu a fost rezolvata.

De ce plang si avocatii?

1. Plang pentru ca a venit o criza mondiala si organele de conducere ale profesiei au introdus zeci de restrictii prin care clientela a scazut cu peste 80%.

2. Plang pentru ca dupa 20 de ani de avocatura au peste 95% aceleasi candidati care vor „sa reformeze” profesia.

3. Plang pentru ca la singura emisiune televizata sunt invitati unii candidati si acestia nu stiu cum sa faca sa nu se atace si sa le scape unele „secrete” ale profesiei.

4. Plang pentru ca dupa 20 de ani simt ca votul lor nu conteaza si de aceea nu vin la vot.

5. Plang pentru ca locul de votare e un dezastru, dar banii cheltuiti sunt de 5 stele.

6. Plang pentru ca stau la cozi la arhiva, in beci, peste 5-6 ore.

7. Plang pentru ca aceasta profesie nu este decat o profesie dezbinata, fiecare punand bete in roate celuilalt.

8. Plang pentru ca organele de conducere fac lobby pe la instante iar dupa alegeri nici nu va cunosc.

9. Plang pentru ca avocatii ar trebui sa atraga clientela doar prin nume ca in perioada interbelica.

10. Plang pentru ca nu pot factura ca si marile case de avocatura cate 500.000 euro pe zi si astazi vedem cum obtin unele dintre ele contractele (Vezi si Doru Bostina).

11. Plang pentru ca reprezentatii marilor case de avocatura „plang” pentru cabinetele individuale doar 1 luna de alegeri si apoi propun proiecte de legi pentru eliminarea acestora.

12. Plang pentru ca platesc tva lunar si cheltuielile deductibile sunt din ce in ce mai reduse.

13. Plang pentru ca notarii si executorii judecatoresti le rad in nas avocatilor.

14. Plang pentru ca onorariile s-au redus in ultimii 5 ani cu peste 50%.

15. Plang pentru ca avocatii nu mai au timp deloc de familie pentru ca trebuie sa munceasca peste 14 ore pe zi.

16. Plang pentru ca UNBR de vreo 20 ani doar impun niste reguli imperative in defavoarea profesiei.

17. Plang pentru ca nu putem vota electronic nici dupa 20 de ani.

18. Plang pentru ca toate deciziile profesiei de avocat se iau in secret.

19. Plang pentru ca nici dupa 20 de ani nu stim care dintre avocati sunt acoperiti, fosti comunisti activi, masoni.

20. Plang pentru ca nici in 2015 nu se va schimba nimic in bine in profesia de avocat si in 2016 avocatii vor parasi masiv aceasta profesie nobila.

Eu sunt in optimist, naiv si cred cu putere ca in ultima clipa colegii
avocati vor lua decizia cea mai buna (poate citind si cele de mai sus)

Al vostru avocat Coltuc Marius Vicentiu

Doamne ajuta!"

Comentarii

# ??? avocatii pling date 21 May 2015 15:01 +4

stimate domnule, avocatii pling pentru ca vor sa fie liberi precum sunt celelalte profesii liberale. Nu avem nevoie de presedinti, de decani, de consilieri si nici macar de unbr sau barouri. Statul ne da posibilitatea sa ne platim pensia si asigurarea de sanatate individual in sistemul de stat si nu avem nevoie de voi si de vot fie el si electronic. Stomatologii au organe de conducere si tot felul de trasnai pe bani? arhitectii au? ati bagat toti cioflingarii pe spagi in barou si vreti in continuare sa mentineti feudalismul subdezvoltat in avocatura. Toata lumea la munca si piata sa decida cine este avocat si cine nu. mai lasati vrajeala cu baroul Bota, ca nu ala a creat acest barou de pungasi.

# securel onopoleanu date 21 May 2015 17:10 +3

Toata mascarada facuta impotriva membrilor organizatiei avocatiale infiintate de Bota Pompiliu, a fost generata si degenerata de 'dinozaurii' organizatiei cutumiare, care nici acte de inffintare nu are si nici nu au macar bunul simt sa recunoasca ce este adevar si ce este minciuna. Sper sa li se infunde si sa plece acolo unde le este locul si unde pot presta atat cat le permite intelectul.

# braeking news date 21 May 2015 22:26 +2

la realitatea tv la rares bogdan se discuta despre cele 2 barouri. 

# realitatea tv date 21 May 2015 23:12 0

La "realitatea tv",  UNBR-Bota e denigrata in ultimul hal. De ce nu intervine Bota prin telefon pentru a combate minciunile invitatilor ?! Nu i se permite ?! Propagandistul Mihnea Stoica compara avocatii-Bota cu niste vraci, intrucat, in opinia acestui individ, acestia nu pot fi niciodata avocati. Acelasi M.S. minte cu nerusinare atunci cand afirma ca nu exista nicio hotarare judecatoreasca care sa confirme legalitatea UNBR-Bota si a calitatii de avocat a membrilor acesteia. Si culmea, nimeni din conducerea UNBR-Bota nu are vreo reactie. Sunt tot mai convins de faptul ca din cauza pasivitatii conducerii s-a ajuns in aceasta situatie mizerabila. Din pacate, RIL-ul va pune cruce sperantei reformarii avocaturii. Sotul fostului procuror comunist, Livia Stanciu, a fost membru al entitatii-Florea pana a decedat, prin 2013. Banuiti cat de "impartiala" va fi aceasta...

# @realitatea TV date 22 May 2015 05:51 0

Este foarte grav ca nu a intervenit cineva de la UNBR2004. astia in loc sa-si pezinte programul, le arde de Bota. Oricum televiziunile sunt platite la greu sa nu apara Bota, ar bubui Romania cand s-ar afla ca a uitat unu sa infiinteze UNBR.

# MARIN date 22 May 2015 00:07 +2

Parlamentarii, inclusiv cei din profesia de avocat, nu au putut să facă legi pentru poporul român, pentru statul de drept,pentru a fi respectate drepturile  constituţionale, să fie un climat de ordine şi disciplină. Nu  au putut revoluţiona profesia de avocat pentru ca aceasta  să fie cu adevărat liberă şi independentă şi nicidecum supusă clanurilor mafiote despre care chiar  dvs. vorbiţi. Însă, toţi candidaţii la Barou nu au spus  un lucru:profesia de avocat  este  una a spăgilor date atât la intrare  în profesie, cât şi pe parcursul desfăşurării activităţii. Este o profesie coruptă, la fel ca şi în politică şi administraţie.Oare aceştia sunt urmaşii lui Cuza? Nicidecum.Desigur că aşa nu se mai poate

# Gogu Rădulescu date 22 May 2015 00:17 +8

În sfîrșit, Baroul București va fi condus de un MAESTRU dar, mai ales, de UN OM - domnul decan Coltuc! Maestrul Coltuc nu poate fi comparat decît cu maestrul Florea și cu cel mult 2 - 3 avocați de top ai României! De ce Țucă, Mușat și Nestor nu candidează la funcția de decan? Iată că un avocat de calibrul domniilor lor (inclusiv financiar) ia taurul de coarne! Sper că maestrul Coltuc va avea o bună colaborare cu maestrul Florea dar și cu consilierii BB care, în sfîrșit, vor avea în mijlocul lor un avocat de excepție! Tinerii avocați ar trebui să citească acest interviu al MAESTRULUI, pentru a înțelege un adevăr axiomatic: de la Istrate Micescu încoace, avocatura română nu prea a mai avut personalități de talia maestrului Coltuc! http://www.coltucdecan.com/interviu-acordat-legal500-com-de-catre-avocat-coltuc-marius-vicentiu/

# avocat BB 54 date 22 May 2015 09:24 +2

Maestru in ce? In vrajeala ,coruptie si discriminarea colegilor de la BOTA?   Conducerea UNBR BOTA ar trebuii sa actioneze si sa riposteze la denigrarile facute la TV dar si cu porivire la RIL-ul promovat de NITU si motivat in asa hal. 

# @avocat BB 54 date 22 May 2015 10:16 0

A intrat unu aseara in direct (am ascultat emisiunea de pe site-ul lor) si au sarit aia, inchideti legatura ca avem acte si ala spunea ca ei au la baza lg 51/1995 desi la finante sunt din 1993 :)))) Nici Rares Bogdan  nu este impartial, defapt toate televiziunile sunt cumparate sa taca cu privire la UNBR2004. NU cred ca se va profesa vreodata in liniste....Pacat!!!!!

# Rufus™ date 15 August 2017 13:59 -1

August 2017, fanfaronul Coltuc, ajuns între timp inculpat, plânge din pușcărie! :cry: Dosar nr. 6206/2/2017

# Maestrii infractiunilor date 15 August 2017 17:58 0

Astia sunt maestri in infractiuni. Niste cartonari dupa revolutie cu relatii obscure cu magistratii corupti, unde se cumpara si se vand solutii.

# avocat coltuc date 22 April 2019 15:19 0

O amintire placuta

# Si in 2024 este identic! Nicio schimbare in avocatura date 12 February 2024 10:56 0

Si in 2024 este identic! Nicio schimbare in avocatura Avocat Coltuc coltuc.ro

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva