24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOACRA NU L-A SCAPAT DE JUDECATOARE – Georgiana Rodica Farcas-Hingan de la Curtea de Apel Cluj, pe care soacra primarului Catalin Chereches din Baia Mare ar fi incercat sa o mituiasca pentru o solutie favorabila edilului, a formulat declaratie de abtinere dupa flagrantul DNA. Abtinerea i-a fost respinsa. Admiterea abtinerii ar fi condus la rejudecarea apelului (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 November 2023 14:58
Vizualizari: 4155

Apelul in dosarul in care primarul din Baia Mare, Catalin Chereches (foto), a fost condamnat la fond de Tribunalul Cluj la 5 ani inchisoare cu executare pentru luare de mita nu se va rejudeca. Iar pronuntarea, stabilita pentru 24 noiembrie 2023, va fi data inclusiv de judecatoarea Georgiana Rodica Farcas Hingan de la Curtea de Apel Cluj, cea pe care soacra edilului ar fi incercat sa o mituiasca, potrivit DNA, propunandu-i mamei acesteia ca ii va cumpara firma cu o suma cuprinsa intre 50.000 si 100.000 euro in schimbul unei solutii mai blande sau chiar de achitare (click aici pentru a citi).


 

Judecatoarea Georgiana Rodica Farcas-Hingan de la Curtea de Apel Cluj a facut joi, 9 noiembrie 2023, la nici 24 de ore de la flagrantul DNA in urma careia socrii lui Chereches au fost retinuti, declaratie de abtinere. Motivul este evident depunerea denuntului la DNA de catre aceasta si mama sa impotriva soacrei lui Chereches. Declaratia de abtinere a fost insa respinsa in aceeasi zi.

O eventuala admitere a declaratiei de abtinere ar fi determinat intrarea unui nou judecator in complet, fapt care ar fi dus la rejudecarea apelului. Iar in aprilie 2024, fapta de luare de mita pentru care a fost condamnat la fond Chereches de Tribunalul Cluj ar fi urmat sa se prescrie.


Iata minuta Curtii de Apel Cluj privind respingerea declaratiei de abtinerea judecatoarei Georgiana Rodica Farcas-Hingan (dosar 2537/117/2016):


“Respinge declaratia de abtinere formulata de catre dna judecator FARCAS HINGAN GEORGIANA RODICA in calitatea sa de judecator investit cu solutionarea dosarului de mai sus, stadiu de solutionare a apelurilor promovate impotriva s.p.41/24.02.2022 a Tribunalului Cluj . Fara cale de atac. Pronuntata azi, 09 noiembrie 2023, in sedinta publica. Document: Incheiere – abtinere 09.11.2023”.

Comentarii

# santinela date 9 November 2023 15:34 0

Respingerea abtinerii denota ca cei cu "respingerea" sunt niste batuti in cap.Femeia in mod corect a solicitat sa iese din cauza dar berbecii cu decizia nu si nu! Doamna cade prost in orice conditii.Il condamna pe parlitul de primar se va spune ca a facut-o din razbunare,daca il achita se va spune ca sunt alti bani in joc si "stim noi" !Asta lasand la o parte faptul ca judecatoare NU mai poate fi impartiala din moment ce cineva a incercat sa-i faca rau.Dar pentru asta iti trebuie "putina" minte" ceea ce completul lui peste o mai cauta inca !

# GIGI date 9 November 2023 16:23 0

DACA ARE GRAD DE RUDENIE CU INCULPATUL ,DE CE NU S-A ABTINUT DE LA INCEPUT???????

# Marvim date 9 November 2023 18:25 +1

Gigi, ai înțeles tot!

# @Gigi date 9 November 2023 19:07 0

Corect, Gigi De ce a facut abiabacum cerere!??? Deci, naspa

# Bula date 9 November 2023 19:11 -4

:cry: asta a fost strategia, sa o ademenească pe judecătoare chiar cu riscul de a fi trimiși și ei în judecata (socrii) iar judecătoarea sa facă cerere de abținere și asa sa se prescrie fapta Jegului Cherecheș iar baba și moșul (socrii) sa primească cu suspendare :)))). Ma bucur ca sistemul nu a plecat pe fenta :)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva