16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPECTUL NONCOMBAT – Dupa ce a contestat toate masurile favorabile omului de afaceri Catalin Hideg, caruia gruparea Coldea-Dumbrava ii promisese o solutie buna la CAB, Parchetul European al Laurei Kovesi nu a mai facut apel impotriva sentintei TMB de condamnare la 4 ani inchisoare cu executare. EPPO a ales sa nu mai atace hotararea de la fond, desi generalul Dumitru Dumbrava dezvaluia ca “madam visa la 10 ani”. Care sa fie motivul bunavointei Parchetului European?

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 May 2024 15:52
Vizualizari: 4392

Pe langa implicarea generalilor SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, alaturi de avocatul Doru Traila, in operatiunea de influentare a actului de justitie pentru a-i obtine o solutie mai blanda omului de afaceri Catalin Hideg la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce acesta fusese condamnat la 4 ani inchisoare cu executare de Tribunalul Bucuresti, procurorii DNA ar trebui sa isi mai indrepte atentia asupra unui aspect. Si anume asupra modului extrem de suspect in care Parchetul European (EPPO), condus de Laura Kovesi (foto), a renuntat sa ceara o condamnare mai dura fata de Hideg. O decizie care a venit fix in sprijinul gruparii Coldea-Dumbrava, care ii promisese omului de afaceri o scadere de pedeapsa.


Astfel, in 16 februarie 2024, omul de afaceri Catalin Hideg a fost condamnat de judecatorul Catalin Bunea de la Tribunalul Bucuresti la o pedeapsa de 4 ani inchisoare cu executare, pentru o pretinsa frauda cu fonduri europene. Sentinta nr. 200/2024, pronuntata in dosarul 27485/3/2022, a fost atacata cu apel. Si aici vine partea ciudata.

Apelul a fost formulat doar omul de afaceri Catalin Hideg, asa cum se poate observa din facsimulul publicat mai jos. In ceea ce priveste Parchetul European al Laurei Kovesi, acesta nu a contestat sentinta Tribunalului Bucuresti, multumindu-se practic cu cei 4 ani inchisoare cu executare primiti de Hideg. Asta dupa ce in timpul procesului contestase toate solutiile favorabile dispuse in instanta fata de Hideg. O abordare extrem de suspecta, in conditiile in care nu prea intalnesti cazuri in care un parchet, oricare ar fi el, sa fie multumit cu sentinta de la fond.

 


Parchetul European nu a facut apel, desi “madam” visa la 10 ani condamnare

 

Si mai suspecta este strategia Parchetului European de a nu ataca sentinta Tribunalului Bucuresti de condamnare la 4 ani inchisoare cu executare a lui Catalin Hideg daca avem in vedere afirmatiile facute de generalul SRI Dumitru Dumbrava si de omul de afaceri Dan Tocaci.

Concret, sentinta Tribunalului Bucuresti nu a mai fost atacata cu apel de Parchetul European, desi generalul Dumitru Dumbrava ii dezvaluia lui Catalin Hideg faptul ca “madam” voia o condamnare de 10 ani inchisoare. Adica, Laura Kovesi ar fi cerut o condamnare de 10 ani, asa cum a fost interpretata afirmatia lui Dumitru Dumbrava.Putem sa mergem jos ... dar trebuie sa se intample ceva din momentul asta. Oricum, de la 10 ani asa cat visa madam, s-a dus catre... Adica el putea sa dea 2 ani si 3 luni pe fiecare fapta. A dat 3 ani... ca sa nu fie..., ii explica Dumbrava lui Hideg.

Or, daca “madam” visa la 10 ani condamnare, de ce Parchetul European nu a mai facut apel?

 

Ascendentul lui Coldea

 

Mai exista insa un context in care trebuie analizat noncombatul Parchetului European, exprimat prin neatacarea sentintei de la fond. Este vorba despre discutia dintre Catalin Hideg si omul de afaceri Dan Tocaci, in care acesta din urma ii transmitea ca Florian Coldea inca mai are putere, inclusiv asupra Laurei Kovesi: “Kovesi daca face asa, se… se duce peste ea, ce crezi ca… De ce crezi ca… Au o putere fantastica. Da’ ii lasa in pace, iti spun eu”.

In final, fara sa facem vreo acuzatie punem intrebarea: neatacarea cu apel a sentintei Tribunalului Bucuresti de condamnare a omului de afaceri Catalin Hideg a fost parte a strategiei Parchetului European in acest caz sau a fost rodul pretinsului ascendent pe care Florian Coldea l-ar avea asupra Laure Kovesi?

Comentarii

# Just date 26 May 2024 16:11 -7

Pana nu se face dovada clara ca au aranjat cu magistratii, si controlul judiciar dispus este abuziv. Nu poti lua astfel de masuri pe baza unui denunt si a unor inregistrari in care unii ii spun unuia niste povesti foarte scumpe fara nicio finalitate

# Cârcotaș date 26 May 2024 16:26 0

Ăștia de la denea fac apel în toate dosarele, poa' sa fi luat banditu' și 7 ani la fond, ei cer mai mult. Iar va plăti oalele sparte procurorul de ședința sau șeful lui, ca Nastasiu ori ca Bica!

# Csaba D date 26 May 2024 18:11 +1

O mână spală pe alta... Statul Paralel moare, dar nu se predă.

# maxtor date 26 May 2024 23:50 +1

pe motiv ca au citit; referirea la "pedeapsa crudă și neobișnuită" se gaseste in constipatia USA, nu in Constitutia Romaniei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva