24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TACEREA UNBR A NASCUT MONSTRI – Avocata Cosmina Cerva acuza pasivitatea UNBR in fata abuzurilor: “UNBR a tacut ani de zile la toate abuzurile din Justitie... Au fost multi avocati abuzati pentru care UNBR nu a dat comunicate... Cand spuneam ca traim in Republica Procurorilor, poate credeati ca glumesc. In tara asta, procurorii fac legea, o aplica dupa bunul plac, o schimba cand nu le mai convine, anuleaza hotararile definitive pronuntate de judecatori, arunca avocatii in puscarie”

Scris de: G.T. | pdf | print

20 January 2021 11:52
Vizualizari: 6783

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a tacut ani de zile in fata abuzurilor comise in Justitie impotriva avocatilor. Caci au fost multi avocati abuzati, perchezitionati, audiati, judecati si condamnati cu care UNBR nu s-a solidarizat. Constatarile ii apartin avocatei Cosmina Cerva (foto) si sunt facute in contextul protestelor provocate de condamnarea avocatului Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa” pentru simplul motiv ca acesta si-a exercitat profesia.


 

Intr-un interviu acordat jurnalistului Traian Horia, publicat marti, 19 ianuarie 2021, pe blogtraianhoria.wordpress.com, avocata Cosmina Cerva anunta ca protestele avocatilor legate de cazul Robert Rosu vor continua pana cand judecatorii ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie vor motiva decizia de condamnare a acestuia.

De asemenea, Cerva precizeaza ca ceea ce se intampla in prezent confirma sustinerile sale facute cu multi ani in urma, potrivit carora traim in “Republica Procurorilor”. Asta intrucat, arata Cerva, procurorii fac legea, o aplica dupa bunul plac, o schimba cand nu le mai convine, anuleaza hotararile definitive pronuntate de judecatori, ei arunca avocatii in puscarie.

 

Prezentam un fragment din interviul acordat de avocata Cosmina Cerva, interviul integral fiind atasat la finalul articolului:

 

Reporter: Toti procurorii din CSM au dosare penale la Sectia pentru Infractiunile din Justitie. Pe o scara de la 1 la 2 ce sansa de insanatosire mai are Justitia la romani?

Av. Cosmina Cerva: Zero. Justitia din Romania nu-si mai revine. Va fi o jungla din care scapa cine poate. Asta s-a vrut, asta avem. Omuletii aceia care protestau si cereau catuse au invins. Acum vor avea o justitie a catuselor.

Reporter: Dosarul 'Ferma Baneasa'. Deci, acuzatii de-acolo au fost initial improprietariti prin decizia unor judecatori care apoi au zis ca propria lor sentinta era gresita. Pai, mai e putin si meseria asta, de judecator in Romania devine un hobby.

Av. Cosmina Cerva: Dosarul 'Ferma Baneasa' este despre frica judecatorilor in fata procurorilor si despre lasitatea avocatilor in fata ambilor. Cand va spuneam cu ani in urma ca traim in Republica Procurorilor, poate credeati ca glumesc. Nu am glumit. in tara asta, procurorii fac legea, ei o aplica dupa bunul plac, ei o schimba cand nu le mai convine, ei anuleaza hotararile definitive pronuntate de judecatori, ei arunca avocatii in puscarie. Acum realizati ca traiti in Republica Procurorilor?

UNBR a tacut ani de zile la toate abuzurile din Justitie. S-a trezit acum, cand un avocat a fost aruncat in puscarie de un complet incomplet (Dragomir, fara juramant). Au fost multi avocati abuzati, perchezitionati, audiati, judecati, condamnati pentru care UNBR nu a dat comunicate.

Reporter: Da, e jale devale. Magistratul Florentina Dragomir, din completele Inaltei Curti care-au judecat in dosarele Liviu Dragnea sau Elena Udrea, nici nu avea juramantul depus. Cu incetul, solemnitatea Justitiei din Romania pleaca in vacanta. Tocmai acum, cand au inchis astia strategic frontierele.

Av. Cosmina Cerva: A plecat in vacanta legalitatea Justitiei.

Reporter: A zis 'Completul Negru' de la Inalta Curte ca se simte sub presiune. Judecatorul Matei e sub presiune. Asta e ceva nou pentru multi, care stiu ca oricum, ei fac tot ce stiu.

Av. Cosmina Cerva: De ce nu a zis Matei ca judecatorii sunt sub presiunea procurorilor cand a vazut in dosar cum doi colegi au fost audiati de procurorii DNA in legatura cu hotararile pronuntate? Daca era el audiat in legatura cu hotararile pronuntate simtea presiunea? Iesea public sa se planga? Sesiza IJ? A expirat termenul legal in care 'Completul Negru' trebuia sa-si motiveze hotararea. Se sesizeaza cineva?

Reporter: Nu e cam rasista chestia asta cu 'Completul Negru'? Daca o zicea arbitrul Coltescu, te pomenesti ca sarea Bogdan Aurescu de la Externe ca sa protesteze demn pe facebook.

Av. Cosmina Cerva: Va protesta sectia de procurori din CSM pentru albirea lor.

Reporter: Vor continua protestele in cazul avocatului arestat Robert Rosu?

Av. Cosmina Cerva: Da. Protestam pana la motivarea hotararii. A trecut deja termenul legal pentru motivare si ea nu a aparut. Se pare ca nu se grabeste 'Completul Negru', nu cred ca simte presiunea despre care vorbeam noi mai sus.

Reporter: Roboteii globalismului de la USR dau Justitie la tot cartierul. Il avem acum pe ministrul Stelica Ion. Sa-i uram repede 'Bun venit', pana nu pleaca. Ministrii lu' Iohannis sunt ca marfarele CFR: mereu mai vine unul din urma.

Av. Cosmina Cerva: Stelica a pornit cu stangul pe culoarele Justitiei. Dupa tot scandalul cu implicarea SRI in dosarele penale, sa vii ca avocat si sa spui ca vrei din nou SRI in urmarirea penala inseamna sa nu intelegi nimic din Drept. Ministerul Justitiei nu este comisia din Parlament unde mergea cu boxa sa puna muzica.

Reporter: Dosarul Revolutiei, mineriadele, arhiva SIPA, Statul Paralel, protocoalele cu SRI, cam multe afaceri publice nerezolvate. Fo 30 de ani, postul de ministru la Justitie in Romania a fost doar pretext de salariu si de workshop-uri.

Av. Cosmina Cerva: S-au folosit de Justitie sa ingroape dosarele grele si sa-i scape pe criminali. Justitia este un serviciu public numai in teorie. In realitate este o unealta: de aici si luptele pentru a nu schimba nimic”.


* Cititi aici integral interviul acordat de avocata Cosmina Cerva

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva